Geen bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HellenHellen

Hallo allemaal, ik ben al een tijdje aan het meelezen en heb zelf nu een vraag.

Ik heb een pup van 13 weken en hij zit sinds gisteren niet meer in de bench 's nachts. Hij heeft vanaf het begin veel gepiept en van de week zat hij er om 23.00 uur en om 23.30 uur begon hij al. Vanwege slaapgebrek hebben we besloten om hem dan maar los te houden. Overdag gaat hij ook de bench niet in en doet ook verder (nog) niets in huis.

Ik weet dat de meningen erg verdeeld zijn over het wel of geen bench hebben. Maar wij hebben er zo meer vrede mee om hem vrij te laten lopen dan om hem op te sluiten. Onze vorige honden hebben ook nooit in een bench gezeten en dat is ook altijd goed gegaan.

Maar nu twijfel ik met wat ik nu moet als hij begint te piepen. Vanmorgen hoorde ik hem om 5 uur zachtjes piepen en daarna was hij weer een tijdje stil. Poosje later begon hij weer. Ik heb hem even laten plassen en weer terug gedaan in de kamer. Onze zoon gaat om 6 uur de deur uit en dan hoor je hem ook niet piepen als hij weggaat, dat gaat dus goed. Wij zelf gaan er om 06.30 uur uit en helaas had hij voor het eerst nu gepoept in huis. Wat is nu wijsheid? Hem dus gelijk uitlaten om half 6 dus het rondje doen die we normaal om half 7 doen of ??? Hij kan ook de hele nacht bij zijn water en brokjes. Zal ik de brokjes wegzetten op een bepaalde tijd (deze brokjes staan er de hele dag omdat hij niet zo geweldig eet). 

Hij heeft zijn laatste ronde trouwens rond half 11 en 11 uur gaan wij naar bed.

Bedankt alvast voor het lezen en jullie reacties. 

 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Wij hebben de eerste paar weken van Nanook ook 's nachts om de 3 uurtjes een kort rondje gedaan om haar zindelijk te krijgen. Deze periode hebben we steeds een beetje verlengd. Na een paar weken sliep ze gewoon door s nachts. Wij geven eten op vaste momenten en halen het eten weg als ze het laat staan. Drinken heeft ze altijd. Na het laatste rondje halen we dat weg en 's ochtend krijgt ze het weer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met je pup, een bench kan handig zijn soms, maar het is geen plicht natuurlijk, als je hond er niet graag in zit zou ik niet dwingen.

Je zou de wekker kunnen zetten en het piepen voor zijn? Of nog een tijdje bij hem slapen of de pup meenemen naar de slaapkamer zodat je merkt als hij onrustig wordt en je hem meteen uit kunt laten.

 

Water moet idd altijd aanwezig zijn. Misschien anders ander voer proberen iets wat hij wel lekker vindt? KVV vinden ze vaak heel lekker.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier 2 honden en nooit een bench gehad.

Dat is hier ook prima gedaan.

Misschien is het beter, nu de pup nog zo jong is, het rondje om 5.30 te doen als er iemand wakker is.

Je hond is dan ook wakker geworden, en zal dan zijn behoeftes moeten doen.

 

Dat ging hier net zo.

Toen Black nog zo jong was, en we sliepen tot 7.00 hield hij dat vol.

Maar als we vroeger gingen opstaan, moest hij ook meteen naar buiten.

Dan kon hij het niet meer ophouden tot 7.00 uur.

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Nou, wat ik zo lees doet je pup het helemaal niet slecht hoor!

Ik zou inderdaad die bench lekker laten voor wat het is, en haar om een uur of zes, als ze begint te piepen uitlaten. Met een beetje geluk houdt ze het steeds langer vol!

Veel plezier met je hondje en geniet ervan...ze zijn héél gauw groot!

 

honden page profiel HellenHellen

Is het niet zo als ik hem nu weer mee naar onze slaapkamer neem en hem dan nu in een mand doet ipv de bench dat hij straks niet meer beneden wilt slapen? Ik denk nl. dat hij het heel fijn zou vinden als hij dichtbij ons zal slapen, maar ik zelf hoor ieder piepje, kreuntje, draaitje haha en dat heb ik er best voor over een paar nachten. Maar ben dan bang dat hij het beneden niet meer fijn vindt of zie ik het verkeerd?

KVV had hij gelijk gekregen toen we hem kregen, hij was er niet echt heel wild op... hij at het wel maar at niet alles op. Toen we naar de DA gingen voor zijn enting en ik vertelde dat ik KVV gaf kreeg ik een antwoord dat ik daar toch voorzichtig mee moest zijn. Darmen zijn nog niet goed dicht en volgroeid met alle gevolgen van dien... veel bacteriën die ze nog niet goed kunnen verwerken... dus door deze opmerkingen gelijk maar weer over gegaan op brok. Moet wel zeggen dat hij nu wel ietsje beter eet dan in het begin. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Volgens mij doet jullie pupje het super! Als hij piept zou ik hem even naar buiten doen om naar de wc te kunnen en verder gewoon de normale tijden aanhouden

Deze keer poepen kan ook toeval zijn, hoeft niet dat hij dat nu elke keer gaat doen

 

Brokjes en water zou ik laten staan, sowieso het water

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij hebben ook geen bench gebruikt. Ten eerste zou ik savonds hem niet meer laten drinken of eten na zijn laatste rondje en het eten en drinken dus snachts wegnemen. Verder moet je zelf aanvoelen wanneer je hondje niet meer kan volhouden om te plassen of poepen. 

Volgende forumvraag: normaal of slecht gesocialiseerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^