voor hond nieuw baasje zoeken????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast (Gast)

hallo dierenvrienden. begin dit jaar hebben we een hele lieve pup in huis gekregen die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een lieve, enthousiaste trouwe vriend.   de laatste weken hebben we echter wat veranderingen binnen ons gezin. eerst was er altijd iemand thuis van ons (voor de kinderen) nu heb ik de kans gekregen om een opleiding te volgen en meer te gaan werken, en deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.   nu is er dus niet meer zo vaak iemand thuis voor onze hond.... :( een kennis van ons neemt de hond onder zijn hoede als er niemand thuis is, maar nu is het zo dat er wat dingen zijn voorgevallen waardoor we liever onze hond daar niet meer naartoe laten gaan. echter zijn we wel een beetje afhankelijk van deze opvang voor de hond. bij mij rijst nu steeds meer de vraag.... is onze hond niet beter af in een ander gezin??? ik wil onze hond niet wegdoen... dat beeld had ik nooit voor ogen toen hij bij ons kwam maar gezien de situatie krijg ik toch die gedachte wel eens.. :(   heeft iemand advies?

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Jouw problemen:

1. De hond moet veel alleen thuis kunnen zijn, omdat je niet meer wil dat hij naar dat andere gezin gaat.

2. Je weet niet of je hond bij een ander gezin beter af is.

 

Voor het eerste probleem zijn er heel veel oplossingen! Denk bijvoorbeeld aan, jawel, de oude en vertrouwde uitlaatservice. Voor je tweede probleem ben ik wat terughoudender. Gaat het bij jou er echt alleen om dat je hond wat meer alleen gaat zijn of spelen er nog meer dingen mee?

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

Hoe lang/vaak zou de hond nu alleen zijn?
Wat is verder de dagbesteding van/met de hond?
Wat voor een hond is het?


In principe kunnen honden best een poos alleen zijn, ligt er ook aan wat daaromheen met de hond wordt gedaan.

Anoniem (Gast)

wanneer wij beiden aan het werk zijn is hij 9 uur aaneengesloten alleen... :(

 

het is een berner en ze zit dan in de tuin waar ze haar behoefte kan doen.. maar we wonen in een woonwijk en hebben dus niet een hele grote tuin. en als ik het net niet in de gaten heb staan de kinderen in de poep.

wat ook meespeelt is dat wanneer we ze niet meer naar die oppas laten gaan vervallen onze weekendjes weg ook. want we gaan nogal es een weekendje naar familie 2 uur rijden hiervandaan waar de hond niet mee naar toe kan (appartement + dat die familie niet van honden houd)

 

dus idd speelt meer mee...

1) niet meer naar familie kunnen

2) hond lang alleen zo'n 3 dagen per week 9 uur aaneengesloten

 

 

Anoniem (Gast)

ik heb zelf ook echt minder tijd voor de hond.

nu is het zo dat het een inmiddels rustige hond is nu ze haast pup-af is.

ze vind het alleen al heerlijk om bij je te zijn. gaat aan je voeten liggen etc.

ze is gek op eten en daar maken we ze heel blij mee. ze krijgt regelmatig vers vlees.

Anoniem (Gast)

ben niet bekend met een uitlaatservice,

hoe gaat dat in zijn werk en wat kost dat??

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

Op zich, na mijn idee, is 9 uur niet een heel groot probleem. Het is ook maar wat je de hond aanwend. Wel is het dan natuurlijk belangrijk dat de hond voor en na de tijd extra goed en lang uitgelaten wordt. Daarnaast zou ik dan ook de hond wat extra aandacht geven als je thuis bent, zodat hij wel zijn energie kwijt kan.

Wat betreft weekendjes weg.. Ons kleine hondje Kelly (woont bij me ouders) kan heel goed een hele dag ('s morgens tot 's avonds) alleen thuis zijn als ze voor en na de tijd goed uitgelaten wordt. Als mijn ouders langer dan een dag weggaan dan regelen ze inderdaad oppas. 
Voor een grote hond natuurlijk lastiger, maar als het om één dag gaat en de hond kan niet mee, dan zou die uitlaatservice misschien een goed idee zijn inderdaad. 
Voor meerdere dagen heb je ook pensions, met beide heb ik alleen geen ervaring.

Er zijn best mogelijkheden, denk er goed over na. Die trouwe viervoeter doe je ook niet zomaar weg toch? ;)

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

" ben niet bekend met een uitlaatservice,
hoe gaat dat in zijn werk en wat kost dat?? "

 Kan enorm verschillen! Meestal komen ze de hond dan thuis halen. Het kan ook dat je voor die drie dagen een oppasadresje neemt. Misschien, weet niet of je dat wil, kun je vertellen wat er ergens anders (Dat andere adres) fout is gegaan. Misschien zijn die dingen te verhelpen! Een hondenuitlaatservice kan ook qua kosten verschillen. Je hebt ook vrijwilligers, maar die zijn er maar heel weinig natuurlijk. Ik denk dat, hier in iedergeval wel, je rekening moet houden met een tientje per dag. Maar dan worden ze goed uitgelaten!! Kunnen ze heerlijk spelen!!

En wat betreft de tuin.. het is november. Wat ga je doen als het straks gaat regenen/sneeuwen.. moet de hond daar dan negen uur zitten? En kan hij ontsnappen??? Ik probeer maar mee te denken hoor!

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

Voor een jonge hond is zo lang alleen zijn trouwens wel lastig, dit moet je natuurlijk opbouwen.
Ons kleintje van 6 maanden kan als het echt moet van 8 tot 5 prima alleen zijn, maar tot op heden doe ik dat nog niet en laat ik haar door mijn vader uitlaten waardoor ze max. 4-5 uur alleen is. Nou hebben wij het geluk dat hij daar tijd voor heeft.
Verder hebben wij ook geen tuin, maar zit ze in de bench als we weg zijn. Ons oude hondje loopt wel vrij los in huis, maar daar zijn we met onze pup nog niet aan toe.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Uitlaatservice: even via Google een goede zoeken bij jou in de buurt. Wel eerst uitproberen! Er zit veel kaf onder het koren.....

Of je brengt die lieverd naar een dagopvang. Heel veel hondenpensions hebben dat. Bij mij in de buurt is er al 1 voor 11 euro per dag.

En dat is alleszins beter dan 9 uur alleen zitten. 

En voor de weekenden: waarom mag je hond niet mee? Het is toch een rustige, lieve hond zeg je? En je kunt t combineren met een heerlijke boswandeling daar of onderweg ergens. Iedereen blij toch,.....

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Weekendjes weg: pension.. Wat is de reden waarom hij niet meemag? Je kunt daar ook aan denken. Wennen aan de bench en hem daar in de bench houden bijvoorbeeld? Hebben ze daar een tuin waar hij mag zijn? Een hond hebben is creatief nadenken! :)

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

" Weekendjes weg: pension.. Wat is de reden waarom hij niet meemag? Je kunt daar ook aan denken. Wennen aan de bench en hem daar in de bench houden bijvoorbeeld? Hebben ze daar een tuin waar hij mag zijn? Een hond hebben is creatief nadenken! :-) "

 Precies zoals jij het zegt, creatief nadenken, vaak zijn er mogelijkheden genoeg :) En een ieder kiest wat bij hem/haar en bij zijn/haar hond past.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ben ik dan zo erg dat ik 9 (!) Uur alleen wel veel te lang vind?
De nacht alleen.
Dan overdag ook nog eens de héle dag alleen?
En dan nog eens geen tijd/zin in het weekend ivm familiebezoekjes?

Een hond is een gezeldschaps dier.
Dat wil bij zijn mens zijn.

Natuurlijk moet er gewerkt worden.
Maar als je kiest voor een hond moet je er ook voor gaan.
Óók in het weekend.


Ts fijn dat je toch een oplossing wilt zoeken.
Een gezins situatie kan altijd veranderen.

Anoniem (Gast)

als ik bij die familie op bezoek ben en zij geven aan dat ze niet van honden houden, de haren in huis, de geur etc. dan ga ik hen niet pushen. ieder zn ding toch?? hun goed recht om geen huisdieren over de vloer te willen. plus dat het in een appartement is zonder tuin.

 

wat betreft buiten in de kou: dat vind onze hond juist heerlijk!!! tis een berner sennen en hij wil in de winter liefst buiten zijn en in de zomer liefst binnen omdat het daar koeler is. ;) dus dat is niet zozeer het probleem.

 

ik ben wel aan het opbouwen om hem alleen in de schuur (die aan ons huis vastzit) te laten zitten. bijvoorbeeld als ik een boodschap doe. zo wil ik dat steeds meer uitbouwen. in de schuur heeft hij toch wat bewegingsruimte.

snachts slaapt ze in de bench en dat proberen we ook al af te bouwen

Anoniem (Gast)

voor mijn gevoel is 9 uur ook te lang...

daarom mijn vraag op dit forum.

ik ga voor nu uitzoeken hoe het zit met uitlaatservice hier in de buurt en kijken of ik misschien een ander adres kan vinden voor de weekenden.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als iemand geen honden in huis wil zou ik dat ook zeker niet afdwingen neen.
Maar als ie hond al hele dagen alleen zou moeten zijn , zou ik dus toch het weekend aan mijn hond besteden.
De hond kiest jou niet uit maar jullie.kiezen voor de hond.

En ja , dan moet je wat dingen achterwege laten.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik vind 9 uur aaneengesloten ook lang, zonder in ieder geval tussen de middag uit.

Ga maar eens proberen 9 uur je pies en je poep op te houden.

Een uitlaatservice zou ik dus zeker naar op zoek gaan.

En wat betreft familie of vrienden waar de hond niet mee kan:

ik heb meer honden, die kunnen eigenlijk alleen mee naar mijn moeder, de rest van de familie van harte welkom, maar hebben katten en gaat niet samen. Maar die komen gewoon naar mij toe.

En een keer een feestje of verjaardag bij hen, dan heb ik gelukkig een lief oppasbuurmeisje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

denk nog eens goed erover na, je kan een hond die je hebt uitgenodigd in je gezin toch niet zomaar weer afstaan ? houd je niet van je hond ?

ook al heb je even geen tijd om wat aandacht aan je hond te besteden, overal is een oplossing voor te vinden en te zoeken..... je hebt kinderen die gaan toch ook de deur niet uit ? kijk eens rond en bedenk je dan nog eens.

je wilt de hond eigenlijk niet weg doen, zoek een oplossing ervoor, uitlaat dienst, misschien een advertentie bij de supermarkt, voor uitlaten ? en aandacht ?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" als ik bij die familie op bezoek ben en zij geven aan dat ze niet van honden houden, de haren in huis, de geur etc. dan ga ik hen niet pushen. ieder zn ding toch?? hun goed recht om geen huisdieren over de vloer te willen. plus dat het in een appartement is zonder tuin.

Maar ik neem aan dat je die familie een jaar geleden toch ook al had en hen in het weekend bezoekjes bracht? Dan wist je op het moment dat je een hond nam toch al dat dit een lastig punt zou zijn en je misschien geen tijd zou hebben voor het dier? 

Naar mijn mening is de hond ook véél te lang op zichzelf aangewezen. Goed dat je alvast uitkijkt naar een uitlaatservice. Misschien zijn er ook mogelijkheden op het werk (van jou of je partner): flexibele uren, thuiswerk, e.d.

En verder hoeft familiebezoek natuurlijk geen éénrichtingsverkeer te zijn: ze kunnen idd ook wel es naar jou thuis komen, er zijn altijd oplossingen te vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" wanneer wij beiden aan het werk zijn is hij 9 uur aaneengesloten alleen... :(

 

het is een berner en ze zit dan in de tuin waar ze haar behoefte kan doen.. maar we wonen in een woonwijk en hebben dus niet een hele grote tuin. en als ik het net niet in de gaten heb staan de kinderen in de poep.

wat ook meespeelt is dat wanneer we ze niet meer naar die oppas laten gaan vervallen onze weekendjes weg ook. want we gaan nogal es een weekendje naar familie 2 uur rijden hiervandaan waar de hond niet mee naar toe kan (appartement + dat die familie niet van honden houd)

 

dus idd speelt meer mee...

1) niet meer naar familie kunnen

2) hond lang alleen zo'n 3 dagen per week 9 uur aaneengesloten

 

  "

 



heb niet verder gelezen, er speelt dus meer mee, misschien dan toch heel verstandig naar een adres waar deze tijden niet spelen..... negen uur per dag alleen, heb je ook voor je kinderen een oplossing gevonden dat ook zij niet 9 uur alleen zijn, buiten school dan ?>

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Kijk eens op pawshake.com daar zitten oppasmensen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ben niet bekend met een uitlaatservice,

hoe gaat dat in zijn werk en wat kost dat?? "

 



je staat er voor open? wat kost dat ? jullie werken samen toch ? een uitlaat sirvice is niet goedkoop je zou ook eens naar een dagopvang kunnen kijken, daar zijn de honden ook heel welkom, kleinschalig eens opzoeken dan... als je dan voor je weg gaat veel met je hond bemoeit en ook bij het thuiskomen, en je gaat toch niet altijd naar familie een heel weekend ? wees eens eerlijk, wil je dat de hond blijft of niet ? wel ? heus dan is er altijd een oplossing voor te vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

weet niet waar je woont, hier in Winschoten, de laive snoet een kleinschalige opvang... uitstekend, staat deze bekend... en de kosten voor een dagopvang zijn 11 euro per dag, smorgens brengen en savonds voor zeven uur ophalen, de hond wordt uitgelaten en krijgt aandacht... meer dan bij jou als je een sirvice uitlaat dienst in de arm neemt... misschien ook eens kijken bij jou in de buurt of er zo iets is.. dan hoef je je hond niet weg te doen, twijfel je ? dan zelf zoeken naar een nieuw adres voor je hond.

Anoniem (Gast)

we zijn niet elk weekend weg hoor ;)  

gaan gemiddeld 1 x per maand een weekend naar familie die ver weg woont en blijven dan slapen daar.

 

 

het probleem met onze huidige hondenoppas is heel complex... en gezien ik bang ben dat deze persoon wellicht meeleest op deze pagina wil ik daar verder niet op ingaan, maar heeft te maken met een verschil van visie op het houden van honden.. o.a.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik vind negen uur alleen ook veel te lang, en je hebt kinderen, je studie, je werk,  je huis schoonhouden, koken, boodschappen doen, een tuin, je familie, sociale leven, wat blijft er dan nog voor de hond over.

 

Een keer een uitlaatservice langs laten komen vind ik niet echt een oplossing maar als de hond het leuk vindt (niet elke hond is daar geschikt voor) is het toch wel een onderbreking van de dag. Zelf zou ik dan liever voor een goede dagopvang kiezen.

 

En de weekenden vind ik dat de hond dan voor gaat op familie die niets met hondenharen heeft (overigens hun goed recht) en je met hond niet welkom bent. Een hond hoeft daarvan de dupe niet te worden is mijn mening.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" als ik bij die familie op bezoek ben en zij geven aan dat ze niet van honden houden, de haren in huis, de geur etc. dan ga ik hen niet pushen. ieder zn ding toch?? hun goed recht om geen huisdieren over de vloer te willen. plus dat het in een appartement is zonder tuin.

 

wat betreft buiten in de kou: dat vind onze hond juist heerlijk!!! tis een berner sennen en hij wil in de winter liefst buiten zijn en in de zomer liefst binnen omdat het daar koeler is. <img class=" /> dus dat is niet zozeer het probleem.

 

ik ben wel aan het opbouwen om hem alleen in de schuur (die aan ons huis vastzit) te laten zitten. bijvoorbeeld als ik een boodschap doe. zo wil ik dat steeds meer uitbouwen. in de schuur heeft hij toch wat bewegingsruimte.

snachts slaapt ze in de bench en dat proberen we ook al af te bouwen "

 



nee puschen heeft geen zin... als ze dat niet willen hun goed recht, ik heb een zeer nabij familielid, daar mag de hond ook niet komen, het is te ver weg om mijn hond dan thuis te laten, niet erg, mijn zusje komt naar mij toe..... zo kan het ook toch ?

Anoniem (Gast)

laat ik even duidelijk zijn. we hebben nu oppas voor de hond , maar we zoeken eigenlijk iets anders omdat we nu niet tevreden zijn kort gezegd..

 

de kids gaan naar een gastouder.

 

bij al deze dingen hebben we zeker nagedacht toen we een hond in huis namen, maar het probleem met de oppas hadden we niet voorzien en we zoeken hier dus een andere oplossing voor.

we willen de hond niet wegdoen. maar ik ben op zoek naar oplossingen.

 

Anoniem (Gast)

maar in mijn afweging neem ik wel mee, is een hond niet beter af bij een baasje dat er 100 % voor hem kan zijn ipv bij ons met al dan niet opvang, alleen zijn...

zo speelde ik dus met die gedachte, maar we hebben geen hond om hem weg te doen, een hond heb je voor het leven.

 

en onze situatie is niet onoverkoombaar..

tot nog toe hebben we ons echt niets hoeven ontzeggen voor de hond.

op vakantie van de zomer en in de herfst gaat ze mee en de weekenden is tot nog toe geen probleem geweest, maar was benieuwd of er andere oplossingen zijn als we stoppen met de huidige hondenoppas

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Ik begrijp dat het voor jou ook een beetje aanvallerig over kan komen... al die reacties! Ik denk niet dat het raar is, die gedachte die je hebt. Want er zijn ook een aantal dingen waar aan gewerkt moet worden. Ik studier zelf HRM en voor mensen met kinderen kunnen er heel veel dingen aangepast worden. Thuiswerken, het Nieuwe Werken (zoek het maar eens op ;)), ed. Je kunt het altijd met je baas bespreken! Waarom mensen met kinderen wel en mensen met andere verplichtingen niet?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees dat je niet graag je hond weg wilt doen, dan zou ik eens de advertenties van oppas na gaan, screenen kan je door ze te laten komen en dan kan je kijken of het okee is.

zou dat doen.... je schrijft zelf een hond voor het leven, en waarom zou die bij jullie niet aan zijn trekken kunnen komen, de hond wordt ouder, als er genoeg mee gewandeld wordt en aandacht aan geschonken kan worden in de tijd dat jullie samen werken, is dat geen probleem als de hond dan daarna thuis is... er zijn vele weekenden toch ? en je schrijft, mee op vakantie, nou menige hond gaat niet mee, die gaat naar een pensioen... en als je van je hond houdt ....... doe je hem niet weg.. je zal er spijt van krijgen.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hulp bij kopen chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^