Pup bijt in riem en benen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KittyKitty

honden foto van Kitty

Hallo allemaal, sinds ongeveer 2 weken heb ik een Zwitserse witte herder teef van nu bijna 10 weken.

In huis gaat het erg goed, soms probeert ze zo nu en dan nog stiekem op iets te bijten waarvan het niet mag, maar als ik daar wat van zeg dan stopt ze onmiddellijk. Daarnaast is ze netjes zindelijk, kan los lopen, is nergens bang van... al met al gaat dus een hele hoop al erg goed!

Nu heb ik iets waar ik tegen aan loop, letterlijk haha. Want tijdens het wandelen bijt ze in mijn benen en in de riem, en ziet het dan als een groot spel. Als ze in mijn benen bijt sta ik stil, en verroer ik me niet net zo lang tot ze gaat zitten of liggen. Maar zodra mijn voet van de grond af gaat hangt ze weer in mijn been. Heeft dus geen nut gehad.

Wanneer ze in mijn been bijt zeg ik duidelijk "NEE!" en haal ik haar los van mijn been. Zodra ik mijn hand weghaal hangt ze weer in mijn been. Heeft dus geen nut gehad.

Ook heb ik geprobeerd met mijn vingers in haar zij te 'snappen'. Hiervan wordt zij dusdanig fanatiek dat ze gaat grommen, blaffen en bijten naar mijn hand. Snel mee gestopt. Heeft geen nut gehad.

Op de rug leggen ben ik laatste tijd mee bezig en ook hiervan wordt zij zo fanatiek en fel dat zij weer gaat grommen en blaffen en bijten.

Met het bijten in de riem reageerd ze het zelfde op de correcties als bij het corrigeren van het benen happen.

Vriendelijk corrigeren heeft ze met deze twee dingen maling aan, en hoe feller/bozer ik corrigeer hoe fanatieker zij wordt. Het lijkt een groot spel voor haar.

Het valt mij op dat zij het vooral in de namiddag/avond sneller doet dan s ochtends en s middags. Dan doet zij het alleen op de terugweg naar huis of na een x-aantal minuten. S avonds doet ze het vrijwel gelijk na het poepen en plassen.

De puppycursus begint over 3 weken pas dus tot die tijd moet ik zelf alles uitvogelen. Iemand ideeën/ervaringen!?

Alvast bedankt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je puppy kan al veel met 10 weken.

Leuk dat dat zo goed gaat.

 

Het bijten in handen, benen en de riem is gewoon puppygedrag.

Het zo hardhandig corrigeren door op de rug te leggen, snappen in haar zij en fel/boos corrigeren, dat lijkt me niet de manier om daar mee om te gaan.

Het enige wat je daarmee bereikt is dat je pup nog fanatieker wordt en jou niet zal zien als een betrouwbaar baasje.

 

Wat ik deed, het gewoon negeren, dan is de lol er ook snel af.

En ook iets meenemen onderweg waar ze in mag bijten of even mee kan spelen.

Als ze bijt in de riem/jouw been kun je haar afleiden met een balletje/speeltje zodat ze daar even in mag bijten.

En belonen als ze het goed doet, netjes met je meeloopt bijvoorbeeld.

 

Misschien is je pup 's avonds moe (overprikkeld) dat ze daarom meteen in de riem gaat bijten.

 

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Volgens mij is het geen spel voor haar, maar als jij boos wordt, wordt de pup gestrest en uit dat in nog feller worden. Doet mijn pup van 6 maanden ook. Ik probeer dingen voor te zijn, want als ik boos moet worden, weet ze gewoon niet wat ze met de spanning aan moet en wordt daarom maar nog feller.

Vandaar dat ze ook zo fel wordt bij het op de rug leggen en 'snappen'; dit zorgt voor stress. Vandaar beter alleen het stilstaan gebruiken.

 

Hoe lang heb je al het stil staan volgehouden? Want je moet heel consequent zijn met het stilstaan bijvoorbeeld. Misschien wel weken lang elke wandeling.

 

Aangezien ze het vooral doet aan het eind van de wandeling/van de dag, misschien te veel indrukken? Misschien is de wandeling te lang, of gebeuren er teveel dingen? Zoals veel honden tegenkomen?

honden page profiel KittyKitty

honden foto van Kitty

Bedankt voor de snelle reacties! ;-) heel fijn!

Ik was idd niet zo gecharmeerd van het op de rug leggen en snappen, maar omdat de andere dingen niet hielpen dacht ik; I'll give it a shot. Maar ik ben er al achter dat het een averechtse werking heeft dus wilde ermee stoppen, maar wist niet meer what to do!

Iets meenemen waarin ze wel mag bijten is idd een goed idee. Ook neem ik bijna elke wandeling brokjes mee om het zitten en wachten bij de stoepranden bijv. te oefenen en het lopen met een slappe riem (gaat heeeeel erg goed!!! Tot haar "keerpunt" komt). Dit doe ik om sowieso te trainen, maar ook de wandelingen leuk te houden zodat zij minder gauw negatief gedrag kan vertonen.

Het snappen en op de rug leggen al ik dan mee stoppen, en idd haar favoriete flostouwtje meenemen. Als ze in de riem bijt, kan ik dan beter stilstaan en negeren, of haar afleiden met het flostouw? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze het bijten in de riem gaat associëren met dat we daarna gaan spelen. Ook ben ik dan bang dat ze speels wordt en zodra ik het touw weg stop zij weer in de riem en benen hapt. Of dat ik het te druk maak, ze is nota bene pas bijna 10 weken en mag nog niet veel en lang buiten!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat ook helpt is de 'trainingen' kort houden.

Je puppy is pas 10 weken, en oefeningen zoals zitten, wachten bij stoeprand, wandelen zonder trekken, dat is allemaal heel inspannend voor een pup.

Zorg dat je die oefeningen kort houdt, eventueel dan wat vaker op een dag korte rondjes zodat je voorkomt dat je pup overprikkeld raakt (en dus gaat bijten)

De rest is socialisatie, spelen, zindelijk maken en heeeel veel slapen.

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

honden page profiel ElianeEliane

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

 Video’s van pols en hartslagen bij honden met stress

 

Als mens staan wij er dikwijls niet bij stil dat ook dieren heel wat stress kunnen hebben. Vandaar dat ik bovenstaande link heb geplaatst zodat je zelf als eens kan kijken, hoe simpele zaken (vanuit de menselijke zijde bekeken) zeer zwaar door wegen op dieren. In dit geval honden.

De opvoedingstechnieken waar je van sprak komen van iemand die ontzettend populair is. Helaas is zijn kennis over honden het tegenovergestelde van zijn populariteit.

Een hond opvoeden met deze methodes is goed om de relatie met je hond helemaal te niet te doen. En op de koop toe nog een gevaarlijke hond te kweken.

 

Er wordt langs alle kanten aangegeven om van alles met de hond te ondernemen. En als hondeneigenaar, die zijn hond graag ziet, wil zeker aan die eis tegemoet komen aangezien zijn trouwe viervoeter niets mag tekort komen.

Helaas zijn veel van die adviezen zeer goed bedoeld maar hebben geen onderbouwde kennis en hebben meestal ook een averechts effect.

 

Honderden keren probeer ik mensen van heel wat zaken aangaande honden bewust te maken. Keer op keer kom ik organisaties en mensen tegen die les geven in opvoeden van honden terwijl hun kennis zo beperkt is en nog dateert van vorige eeuw.

 

Wanneer er bij mij pups les komen volgen mogen de eigenaars van mij hun pup niet leren zitten en liggen op de traditionele manier.

Waarom? ->

Dus ditmaal zet ik er even een foto bij.

Onderstaand is een RX opname van een paar weken oude pup.

Hun lichaam is net begonnen met te ontwikkelen. Beenderen moeten beginnen te groeien en zijn nog heel ver verwijderd van volgroeid zijn. Spieren heeft een pup ook niet.

 

En wat doen we op een hondenschool? 30 keer tijdens de les de pup gaan laten zitten, liggen en rechtstaan.

 

Deze zaken samen met bepaalde opvoedingsadviezen zijn eigenlijk regel rechte manieren om de hond te verknoeien ipv van de hond op een natuurlijke manier te laten opgroeien.

 

 

Dus doe het rustig aan met de pup. Niet teveel ineens willen. Honden houden van rust (in de zin van kalmte). Als daar een tekort aan is uit zich dat in het gedrag. De pup komt je dan vertellen dat het TE is.

Zorg voor voldoende speelgoed, geef zaken die mogen gesloopt worden (karton versnipperen vinden ze zo leuk). 

Geef de hond bezigheid in huis. Zorg voor natuurlijke kauwmaterialen zoals gedroogde lamshuid (is zachter voor de tandjes dan de andere gedroogde kophuiden)

 

Laat de hond buiten snuffelen ipv er een kilometervreter van te maken. Dat zal de hond heel wat gelukkiger maken.

Geniet er van.

  

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Mila doet dat ook wel eens. Ik stop dan altijd met lopen en negeer haar. Na 1 of 2 keer houdt ze er dan mee op:)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.hondenwijzer.com/dominantie.htm

Ze is heel verstandig dat wanneer je in haar zij snapt ze gaat grommen. Dit is toch niet prettig om te doen. Net zoals je hond op de rug leggen. Heel goed dat ze dat niet accepteerd.

Het linkje boven is heel veel leesvoer. Over dominantie, over de gevolgen van fysiek corrigeren, zoals op de rug leggen en in de zij snappen en nog over van alles.

honden page profiel LeyenaLeyena

honden foto van Leyena

Hai alleemaal ik heb een pupy gekregen voor me verjaardag die word 11 weeken . Heb kruising jack russel /keeshond. Schattige hond. Heb ook problem met bijten op benen als we buiten lopen . Niet meer zo veel , maar als we thuis zijn gaat die vaaak handen/armen aanvalen . Word die zo agresoef . Iemand een tips voor dat het minder gaat worden . Ik zeg duidelijk nee en zet hem op de grond . Maar hij ga gelijk weer op de bankstel springen . Doet wel pijn hehehe :( 

Volgende forumvraag: Geen bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^