Dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ik moet alvast na denken over mijn toekomst, want ik ga binnekort naar een hogere school. Ik zat er aan te denken om een dierenkliniek te beginnen of een dierenarts assistent te worden. Maar word je daar redelijk voor betaald?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk dat het een verkeerde motivatie is om een beroep te gaan doen voor het geld wat je verdient. In het slechtste geval is het minimumloon maar daar kan je van leven. Er leven veel mensen van het minimumloon. Als ik bij mijn da het gevoel zou hebben dat hij het voor het geld doet, dan ben ik daar heel snel weg. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk dat je goed kan rondkomen als je uitbater bent van een da praktijk of kliniek.

Vraag is of geld de reden is dat je dit wilt , of dat je echt hart voor dieren hebt.

Doe je het voor het geld kun je beter iets anders zoeken denk ik.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het laatste cao loon voor een beginnend dierenarts was iets meer dan 13€ bruto per uur. 

Als je eigenaar bent van een dierenkliniek kan het zomaar zijn dat je minder dan dat verdiend. 

Voor een assistente/paraveterinair is het loon nog lager. 

honden page profiel toto

honden foto van to

kijk hier eens naar, en bedenk dan nog eens wat je wil...

https://www.youtube.com/watch?v=qNqqcSiX2h4

duurt wel lang maar zeker de moeite waard.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik moet alvast na denken over mijn toekomst, want ik ga binnekort naar een hogere school. Ik zat er aan te denken om een dierenkliniek te beginnen of een dierenarts assistent te worden. Maar word je daar redelijk voor betaald? "

 




heel goed van je, eerst je studie afmaken, dan stage lopen bij klinieken en wie weet kan je daar een baan krijgen, wat je dan gaat verdienen ligt aan de kunde die je straks hebt.

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Nee ik doe het niet voor het geld, want ik wil niet liever dan met dieren werken. maar ik bedoel of je daar wel mee rond kan komen? Sorry als het zo overkwam haha

honden page profiel ElianeEliane

Een dierenkliniek is iets wat men niet op zijn eentje opstart.

Buiten het beschikken over een jarenlange opgebouwde ervaring en kennis, is het ook een enorme investering.

Gebouw, lasten, personeelskosten, infrastructuur, peperdure hoog technologische apparatuur, enz...

Dus meestal zijn het een aantal dierenartsen samen die zo'n kliniek oprichten.

 

En als je graag geld wil verdienen is het belangrijk iets te doen wat je heel graag doet. Veel geld verdienen doe je niet zomaar. Daar staat wel degelijk iets tegenover.

Beschikken over een zeer degelijke kennis van wat je wil doen. En ervaring hebben, goed zijn in wat je wil doen. Goed inzicht en zakelijk verstand/kennis hebben van. Geduld en hard werken en dan komt er een mogelijkheid dat je goed geld verdient. Maar dan ben je ook al wel heel wat jaren verder.

En als je dat echt wil, mag je hierdoor niet laten afschrikken.

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ik wil zelf heel graag met dieren werken. Ik heb zelf voor iemand van mijn leeftijd veel verstand van honden, en wil daar eigenlijk verder in komen. Ook qua werken. Ik zat er aan te denken om met politie honden te werken, maar dat past niet bij met levens stijl. Het liefst zou ik iets met honden willen doen, want daar ben ik best goed in (al vind ik zelf). Maar ik dacht dus aan dierenarts, omdat ik dieren wil helpen, en ik wil met dieren werken. Het liefst wel met honden

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Misschien is gedragstherapeute ook leuk, kun je je helemaal op honden richten en ze helpen? Is maar een idee 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hoe oud ben je en wat voor school doe je nu? Dat je kijkt wat je later leuk zou vinden is heel goed! Misschien kun je een dagje een snuffelstage doen bij beroepen die je leuk lijken zodat je toch wat meer kunt zien wat het beroep inhoud. Bij ieder beroep heb je minimaal het minimumloon en daar komen genoeg gezinnen van rond, meer is natuurlijk altijd leuk maar ik zou dus niet kijken naar het geld maar naar wat je leuk vind.

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Gedragstherapeut lijkt ook leuk ja!

Ik ben nu 16 en doe het niveau KB

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als je doet wat je graag doet, dan verdien je daar zeker je boterham mee.

Graag doen is het uitgangspunt, de rest volgt.

 

en; mik hoog!

 

Je kunt ook beter als da een kliniek opstarten, dan als assistent. Zo heb je meteen ook enorme medische kennis in huis.

 

succes met je loopbaan!

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ik wil zelf heel graag met dieren werken. Ik heb zelf voor iemand van mijn leeftijd veel verstand van honden, en wil daar eigenlijk verder in komen. Ook qua werken. Ik zat er aan te denken om met politie honden te werken, maar dat past niet bij met levens stijl. Het liefst zou ik iets met honden willen doen, want daar ben ik best goed in (al vind ik zelf). Maar ik dacht dus aan dierenarts, omdat ik dieren wil helpen, en ik wil met dieren werken. Het liefst wel met honden "

 Wel stoer, dierenarts, als in; het leek me ook leuk om dat te worden, tot ik besefte dat ik ook zou moeten kunnen snijden in die geliefde beestjes, en dat je kans hebt dat een beestje overlijdt tijdens een operatie. En toen besefte ik dat ik daar te 'zacht' voor was; het zou me breken en ik zou m'n werk niet meer kunnen doen haha. Het lijkt me nog steeds een prachtig beroep, maar helaas niet voor mij... Veel succes met je keuze!

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Ik wil zelf heel graag met dieren werken. Ik heb zelf voor iemand van mijn leeftijd veel verstand van honden, en wil daar eigenlijk verder in komen. Ook qua werken. Ik zat er aan te denken om met politie honden te werken, maar dat past niet bij met levens stijl. Het liefst zou ik iets met honden willen doen, want daar ben ik best goed in (al vind ik zelf). Maar ik dacht dus aan dierenarts, omdat ik dieren wil helpen, en ik wil met dieren werken. Het liefst wel met honden "

 Als dierenarts krijg je wel met heel veel andere diere te maken ook.

Als ik je startbericht en reacties op berichten lees. Is iets als een hondenschool in combinatie met honden gedrags deskundige/uitlaatservice of iets dergelijks dan niet meer geschikt. (Niet om je in een richting te duwen maar omdat je eigenlijk specifiek wat met honden wilt doen)

 

Bij kliniek en dierenarts praktijk heb je met honden katten knaagdieren gevogelte reptielen etc te maken. Dat is veel breder dan naar waar ik uit je berichten begrijp je passie ligt.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Als je kb hebt als niveau, heb je iig nog een zeer lange weg te gaAn tot e dierenarts zult zijn.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In Nederland is het minimumloon zo rond de 8,80 per uur. Als beginnend dierenarts zou je daar met 13 euro dus al een eindje boven zitten.

 

Ik zou juist trainer/gt afraden. Heel veel mensen doen het vrijwillig en maar een paar zijn er goed genoeg om er van te kunnen leven. En je kunt je als dierenarts natuurlijk altijd een beetje specialiseren en dat gaan adverteren. Net zoals mensen aanraden om voor Engelse bulldoggen naar een bepaalde dierenarts te gaan, en weer andere dierenartsen worden aangeraden voor honden met syringomyelia, of problemen aan het bewegingsapparaat.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Een dierenarts is de slechtst betaalde academicus die er is, dus in die zin word het slecht betaald.

Daarnaast begin je niet zomaar een dierenkliniek. Je zult eerst moeten zorgen voor startkapitaal (banken staan echt niet te springen om leningen te verstrekken); als je alle instrumentarium, apparatuur etc. moet aanschaffen moet je al snel aan een bedrag van rond de € 60.000,- denken. Dan heb ik de verbouwing nog niet geteld, dan zit je al snel aan 80 - 100.000 euro voordat je überhaupt je deuren kunt openen.
Als je geluk hebt, heb je dat bedrag na een jaar of 8 terug verdiend, dan pas kun je zelf geld gaan verdienen.

Ook moet je beschikken over voldoende zakelijk inzicht, want een kliniek is gewoon een bedrijf. Je moet omzet draaien en winst maken 'over de rug van zieke dieren'. Dat moet je kunnen en willen.
Op de faculteit leer je erg weinig over ondernemen, dus dat moet in je zitten.

Als ik jou was zou ik me eerst gaan verdiepen in het niveau-verschil tussen een dierenarts en een paraveterinair. Dat is echt een wereld van verschil en ik ken geen enkele paraveterinair die later dierenarts is geworden. Er zijn wel wat paraveterinairen in Nederland met een eigen praktijk, maar ik weet niet hoe die lopen.

Mocht je dierenarts of paraveterinair willen worden, doe dat dan niet als je het idee hebt dat je er flink mee kunt verdienen want dat is niet zo.
En de motivatie om 'met dieren te kunnen werken' zou je nog wel eens vies tegen kunnen vallen. Het werk van een paraveterinair bestaat voor 75% uit administratief werk.
Een dierenarts komt natuurlijk veel meer in aanraking met dieren, maar is ook onderhandelaar, adviseur en psycholoog als het over de baasjes gaat.
Er zijn maar weinig eigenaren die all the way gaan met hun huisdier als het op behandelen aankomt. Dus het idee van dieren helpen en redden zou je nog wel eens flink tegen kunnen vallen.

Anoniem (Gast)

esther , wat jij vertelt komt in dat filmpje aan bod... echt de moeite waard om even te kijken (nou ja even bijna 3 kwartier..)

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" esther , wat jij vertelt komt in dat filmpje aan bod... echt de moeite waard om even te kijken (nou ja even bijna 3 kwartier..)

  "

 



Ik ken de documentaire inderdaad.

Persoonlijk vind ik dat de financiële/zakelijke kant van het dierenarts zijn onvoldoende belicht wordt in dit stuk.
De nadelen op persoonlijk vlak voeren de boventoon, waardoor ik het een beetje zielig vind worden.

Ook als dierenarts moet je tegenwoordig wat harder en zakelijker zijn of worden, ik had gehoopt dat dat wat meer onder de aandacht gebracht zou worden om bewustwording bij de klanten van de dierenarts te kweken.
De eerste keer dat ik de documentaire zag dacht ik: "gemiste kans!".

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Dat is geen verschil. Eigenaar van een kliniek of dierenartsassistente.

Nu is er in Nederland een kliniek waarvan de eigenaar de assistente is. Dus het kan.
Maar realiseer je wel dat je een flink enigenvermogen moet hebben om een kliniek op te starten. Immers je moet beginnen met de locatie
dan de huur van ruimte
Apparatuur
personeel
En dan weetje na 2 a 3 jaar of het goed genoeg loopt om er van te kunnen leven.
De banken gaan met deze onzekerheden weinig tot niks lenen.
( weet hier alles van)

Volgende forumvraag: trainen politiehonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^