vanavond zaterdag 7 november........Kassa

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

"  Helemaal goed., was het opeens kwijt.......deze man vertelde .....men koopt een rashond en dan mag men verwachten dat het een goed....product....is, zoniet dan kan je beter een kruising kopen.....dat bedoelde de man, want hij gaat er echt achteraan. "

 Maar... dat zegt die man niet!
Hij begint zijn eindconclusie met je kunt beter een kruising kopen... en daarna gaat hij verder met of een fokker die getest heeft om een rashond te kopen.... 

 

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

" Ik vind het wel raar dat dier en recht zegt dat je maar een kruising/bastraard moet kopen, dan gaat toch iedereen maar in het wilde weg fokken en heb je nergens meer zicht op?
 
Wat vinden jullie daarvan?
 
Ik begrijp wel waar dat vandaan komt, zeker omdat er veel rasverenigingen zijn waar allemaal ongezonde honden vandaan komen die zeggen dat er niks aan de hand is (en daar bedoel ik niet de goldens mee) "

 Ik vind het een vreselijke uitzending!

En de conclusie van Hans ook!

Wat er gebeurd met de fokker die papieren vervalst vind ik terecht.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Hans gaat er prat op alle zaken te winnen ,dat kan nog wel eens tegenvallen ,waar hij wel gelijk in heeft (vind ik ) dat de raad er weer achteraan hobbelt  ziek of niet  die stambomen komen toch wel ,

Behalve bij de engelse bull worden er bij alle rassen gewoon stambomen verstrekt bij zieke honden ,en wie is daar goed mee ?

De raad van begeer .

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Yuk! Het klonk interessant, totdat ik las dat De Baaij in de uitzending zou zitten. Die man kan ik echt niet uit staan met zijn rashondenwijzer die nergens op slaat.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Yuk! Het klonk interessant, totdat ik las dat De Baaij in de uitzending zou zitten. Die man kan ik echt niet uit staan met zijn rashondenwijzer die nergens op slaat. "

 Ik was wel enthousiast totdat ik kritisch ging kijken ernaar, er zitten nogal wat haken en ogen aan inderdaad

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

"  Ik was wel enthousiast totdat ik kritisch ging kijken ernaar, er zitten nogal wat haken en ogen aan inderdaad "

 Het idee om mensen te laten zien waar ze op moeten passen bij het kopen van een pup is goed, maar de uitvoering is heel slecht... Een goed gefokte rashond is helemaal niks mis mee. Maar als je als stichting Dier en Recht elke willekeurig gefokte Golden Retriever gaat testen op aandoeningen, zonder onderscheid te maken tussen de goed gefokte honden en de slecht gefokte honden... Tsja, dan is de uiteindelijke conclusie gewoonweg niet realistisch. Als ze dan zo tegen de rashonden zijn, waarom testen ze dan niet alleen rashonden, maar ook de look-a-likes die dus niet gefokt zijn volgens de regels van de Raad van Beheer/rasverenigingen? Want we weten allemaal dat juist die look-a-likes vaak de ongezonde honden zijn, omdat ze zo maar wat aan gefokt worden... 

 

Maar goed, die rashondenwijzer bestaat al een aantal jaren, en ik zie tot nog toe niet dat ze ook maar iets veranderen aan hun onderzoeksmethodes e.d. En die De Baaij met zijn mediageile kop, die zal alles zeggen wat hij kan verzinnen om maar op tv te komen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Komt Ichthyosis nu heel veel voor bij de golden retriever?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Of het meer voorkomt, niet alleen bij de golden retriever , ook bij anderen rassen, wel is het zo dat er steeds meer honden zijn met allergie.......voeding? 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik ken degene die de golden retriever nu heeft. De mevrouw die €4000,- in dr zak gestoken heeft zogenaamd omdat de behandeling van ichtysios zoveel koste heeft haar oh zo lieve golden in het asiel gedumpt. 

 

De hond heeft nergens last van. Geen jeuk, geen schilfers te zien. 

De fokker heeft aangeboden de hond terug te nemen en het aankoopbedrag terug te geven, maar mevrouw wilde geld verdienen blijkbaar. Dier en recht wil natuurlijk helemaal niet weten dat de hond niet meer bij die mevrouw is. En kassa is ook niet meer geïnteresseerd. 

Ik haat reacties in dit topic over al die oordelen. Niks nada bewijs. De dierenarts die aan het woord was heeft zelfs nog uitgelegd dat ichtysios geen klachten geeft. 

 

 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Er zijn fokkers van dit ras die niet test, ....dier en recht ..gaat dit verplichten door rechtszaken te organiseren.....en ze weten al zeker dat ze dit gaan winnen. "

 En ze hebben dus verloren

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik vind het moeilijk om te oordelen daarover nog, het is een topic van twee jaar geleden, de hond kan zeker opgeknapt zijn toch.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Bewijst weer dat de eigenaar gekker is met geld als met de hond ,

Na al die toestanden de hond in het asiel dumpen ,Nu maar hopen dat Hans Baay dit ook te horen krijgt ,maar dat zal hem worst wezen ,hij had weer publiciteit met zijn dier en recht .

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik vind het moeilijk om te oordelen daarover nog, het is een topic van twee jaar geleden, de hond kan zeker opgeknapt zijn toch. "

 Een hond is lijder van Ichtyosis. Daar knapt een hond niet van op of af. Overigens is de hond al bijna 2 jaar bij de nieuwe eigenaar en heeft nooit ergens last van gehad. Dus vanaf vlak na de uitzending  

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Bewijst weer dat de eigenaar gekker is met geld als met de hond ,
Na al die toestanden de hond in het asiel dumpen ,Nu maar hopen dat Hans Baay dit ook te horen krijgt ,maar dat zal hem worst wezen ,hij had weer publiciteit met zijn dier en recht . "

 Precies! Die heeft dit al lang gehoord maar is niet geïnteresseerd er iets mee te doen. 

Ik zal me niet snel uitlaten over iets als dit, maar ik kan niet tegen onrecht en wat ik het ergste vind is zielig doen en dan je hond dumpen. Waarom? 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Schrikken! Pup van trap gevallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^