Welke camera hebben jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Hey allemaal!

Ik heb mijn camera nu een jaar, het is geen spiegelreflex en ik loop nu echt wel tegen wat dingen aan met deze camera waardoor ik nu een spiegelreflex wil aanschaffen. Zo stelt hij heel langzaam scherp waardoor actiefoto's echt nooit lukken.. ook geeft hij al heel erg snel ruis vanaf ISO 200/400. Het is de Fujifilm finepix HS30exr. 

Nu vroeg ik me af: welke camera gebruiken de fotografen onder ons om jullie honden te fotograferen? En zouden jullie er wat voorbeeldfoto's bij willen plaatsen? Vooral actiefoto's 

En dan vooral degenen met een spiegelreflex 

Zouden jullie deze camera aanraden en waarom?

 

Groetjes Annet

 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik heb zoals je misschien weet de Canon 350D.  

Ik zal hem niet afraden maar ook niet aanraden hahah...het is een goede camera vooral als je budget niet zo hoog is (oud model van Canon dus goedkoop)  maaaaarr...hij geeft wel al snel ruis en kwa megapixels is ie ook laag in vergelijking met andere modellen van Canon. 

 

Actiefoto's van mij ken je wel genoeg hahah (en anders volgen er morgen weer in de groep :P ) 

 

Wel echt leuk dat je nu ook voor een spiegelreflex gaat, weet zeker dat je na oefenen nog beter gaat worden :D je hebt sowieso goed inzicht in mooie foto's en poses enzo en van instellingen weet je ook al veel dus daar zal t niet aan liggen! 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb momenteel een Panasonic Lumix gf1. Deze is helaas niet meer te koop (ik kan ze niet meer op internet vinden) maar ik ben er erg tevreden over. Het is trouwens ook geen spiegelreflexcamera.

Ik ben nu aan het sparen voor een betere camera aangezien ik deze al een tijdje heb en gewoon betere foto's wil maken. De camera waar ik voor aan het sparen ben is een Nikon d3300 met een 18-105mm lens (beide kosten samen bij mediamarkt €530). Deze combinatie is wel duur maar de foto's die je er mee kan maken zijn echt heel erg mooi. De 18-105mm lens zit er ook niet standaard bij, er zijn wel andere standaard pakketen van de d3300 die goedkoper zijn (wel met andere kwaliteit).

Op flickr.com kan je ook heel veel verschillende soorten camera's en voorbeeld foto's bekijken (let wel op welke lens voor de foto is gebruikt, daar zit ook heel veel verschil in)

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Je maakt anders wel heeeele mooie foto's en actiefoto's met die camera Angelique!!  maar dat ligt natuurlijk aan de fotograaf he 

En bedankt voor je compliment!!  kan echt niet wachten tot ik hem eindelijk heb!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hier een Canon 550D met 2 verschillende lenzen (de kitlens van 18-55mm en een 55-250mm lens) en heel erg tevreden mee! 

Ik denk dat je met een Canon of Nikkon sowieso wel goed zit, ook al is het een zogenaamd instapmodel. Het verschil tussen een gewone digitale compactcamera en een spiegelreflexcamera is toch altijd wel goed te zien, dus je zal er allicht een stuk mooiere foto's mee maken )al hangt dat natuurlijk ook nog altijd af van de fotograaf )

 

Een aantal foto's die ik gemaakt heb van 'bewegende objecten'  (ik ben toch meer van de portretfotografie ):

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik ben zeker geen fotograaf, ben echt een hobby gebruiker maar heb wel sinds 4,5 jaar inmiddels een spiegelreflexcamera. Ik heb erg lang getwijfeld maar ben nu dolblij dat ik het heb gedaan, ik zou echt niet meer zonder kunnen! Ik kon ook nog voordelig via het merk van mijn camera een leuke workshop in een dierentuin volgen waar ik ook veel aan heb gehad. De camera is makkelijk in gebruik, de standfuncties doen ook erg goed (als je dus niet handmatig wilt instellen) en hij ligt ook lekker in de hand. Kortom ik zou mijn camera (& lens) zeker aanbevelen!
Ik heb trouwens een Nikon D3100 met een 18-105 Nikkor lens (dus niet de standaard bijgevoegde lens). Persoonlijk ben ik inmiddels zo ver dat ik eigenlijk liever een 200 lens zou willen maar die zijn erg prijzig, om mee te beginnen is de lens die ik heb dus prima.
Hier nog wat voorbeeldfoto's!


honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Toevallig Melissa, ik ben naar de camerawinkel geweest en daar werd me de Nikon D3300 aangeraden!! En ik wil er sowieso de 18-200mm lens bij.
Flickr.com ken ik inderdaad, daar kijk ik nu veel op!

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Dat zijn mooie foto's Marlies! De Canon 550D ken ik wel, maar ondertussen is er alweer de 760D. Toch betekent dat natuurlijk niet dat de 550D slecht is!! Maar ik wil zelf liever een wat nieuwer model denk ik

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wauw Wichita, dat zijn wel mooie en scherpe foto's! De Nikon D3100 wordt door veel mensen gebruikt volgens mij! In de camerawinkel werd met de D3300 aangeraden, net even nieuwer dan de D3100
De automatische standen ga ik weinig gebruiken.. met de camera die ik nu heb fotografeer ik echt alleen maar op de M-stand

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik heb een canon 1000D, canon 500D en een canon 70D. De 1000D is een echte instapcamera. Mijn ervaring is dat je met deze camera na een jaar wel toe bent aan wat meer opties. De camera is niet echt lichtgevoelig en heeft een beperkte isowaarde. De canon 500D is een wat snellere camera met iets meer opties. Een prima camera voor de meeste mensen. Iets lichtgevoeliger dan de 1000D, alleen vond ik het beperkte aantal scherpstelpunten wel een issue. Dus toen kwam de 70D. Een geweldige camera. Menig fotograaf kan hiermee naar hart en lust fotograferen.

Wel is de lens die je erop hebt zitten even belangrijk danwel niet belangrijker dan de camera zelf. Let hier dus ook op.
Maar zelf je instelling leren maken is trouwens ook wel een goede manier om je foto's scherp(er) te krijgen. Vaak nog de goedkoopste ook.
voorbeelden Canon 500D









voorbeelden 70D







honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Dat zijn mooie foto's Marlies! De Canon 550D ken ik wel, maar ondertussen is er alweer de 760D. Toch betekent dat natuurlijk niet dat de 550D slecht is!! Maar ik wil zelf liever een wat nieuwer model denk ik "

 Ja, bij Canon is het eigenlijk zo dat hoe minder cijfers, hoe beter/hoe meer je ermee kan (en ook hoe duurder) de camera is. Wat 'team Shadow' ook zegt: eentje met 4 cijfers is echt een instapcamera, eentje met 3 cijfers is erg leuk voor wanneer je echt een beetje geïnteresseerd bent in fotograferen en met de camera's met 2 of 1 cijfer ga je echt al wel de professionele kant op.

 

Ik bedoelde inderdaad te zeggen dat je dus prima voor de 760D kan gaan; dit is vergelijkbaar met mijn 550D die ik 5 jaar geleden kocht, al zullen er wat nieuwere snufjes op zitten  (Waarschijnlijk is een 550D al niet eens meer te vinden of nergens te koop meer )

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

" Toevallig Melissa, ik ben naar de camerawinkel geweest en daar werd me de Nikon D3300 aangeraden!! En ik wil er sowieso de 18-200mm lens bij. Flickr.com ken ik inderdaad, daar kijk ik nu veel op! "

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Sorry, het ging even mis, ik drukte op het verkeerde knopje.

Dat is leuk, mij lijkt het echt een goede camera. Vandaag zat ik ook weer informatie op te zoeken en toen las ik toch ook wel wat negatieve dingen over de 18-105 mm lens, maar wel veel positieve dingen over de 18-200 mm lens. Dus misschien kies ik die wel inplaats van die andere lens :-)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Sorry, het ging even mis, ik drukte op het verkeerde knopje.

Dat is leuk, mij lijkt het echt een goede camera. Vandaag zat ik ook weer informatie op te zoeken en toen las ik toch ook wel wat negatieve dingen over de 18-105 mm lens, maar wel veel positieve dingen over de 18-200 mm lens. Dus misschien kies ik die wel inplaats van die andere lens :-) "

 

Ik zou als ik jou was inderdaad sneller voor de 18-200mm lens gaan   met honden fotograferen moet je toch al gauw inzoomen en dan valt 105mm toch best tegen!

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Je maakt anders wel heeeele mooie foto's en actiefoto's met die camera Angelique!!  maar dat ligt natuurlijk aan de fotograaf he 
En bedankt voor je compliment!!  kan echt niet wachten tot ik hem eindelijk heb! "

 

Aw dankje hahah! Ligt er ook aan hoeveel je ervan weet natuurlijk   en gewoon de plus en min punten van je camera kennen!

 

Hierbij mijn beste actie foto's van dit jaar, handmatig ingesteld:

 

 

Sinds kort ben ik helemaal into portretfotografie...

 

 

Met mijn nieuwe lensje   ohh fotografie is zo leuk hahah!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik heb een canon 1000D, canon 500D en een canon 70D. De 1000D is een echte instapcamera. Mijn ervaring is dat je met deze camera na een jaar wel toe bent aan wat meer opties. De camera is niet echt lichtgevoelig en heeft een beperkte isowaarde. De canon 500D is een wat snellere camera met iets meer opties. Een prima camera voor de meeste mensen. Iets lichtgevoeliger dan de 1000D, alleen vond ik het beperkte aantal scherpstelpunten wel een issue. Dus toen kwam de 70D. Een geweldige camera. Menig fotograaf kan hiermee naar hart en lust fotograferen.

Wel is de lens die je erop hebt zitten even belangrijk danwel niet belangrijker dan de camera zelf. Let hier dus ook op.

Maar zelf je instelling leren maken is trouwens ook wel een goede manier om je foto's scherp(er) te krijgen. Vaak nog de goedkoopste ook.

voorbeelden Canon 500D









voorbeelden 70D "

 

Ook hier nog even op reageren

 

Die foto's met de 70D zijn écht prachtig!!  

De Samojeed en de Husky's voor de kar, echt wauw! Heel gaaf ook om te fotograferen natuurlijk hahah, dat maakt de foto's nog leuker

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

"  

Ik zou als ik jou was inderdaad sneller voor de 18-200mm lens gaan   met honden fotograferen moet je toch al gauw inzoomen en dan valt 105mm toch best tegen!

  "

 



Fijn om te weten, bedankt! Ik zat ook te denken aan een combinatie van deze lens en een portret lens. Maar dan moet ik heel hard doorsparen (en hopen dat mijn ouders wat mee kunnen betalen :-) )

Die foto van jou met die border collie(?) in de lucht met die frisbee is trouwens heel erg mooi!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  

Fijn om te weten, bedankt! Ik zat ook te denken aan een combinatie van deze lens en een portret lens. Maar dan moet ik heel hard doorsparen (en hopen dat mijn ouders wat mee kunnen betalen :-) )

Die foto van jou met die border collie(?) in de lucht met die frisbee is trouwens heel erg mooi! "

 

Graag gedaan :)  heb zelf echt al best vaak miskopen gedaan kwa lenzen dus weet hoe vervelend t is als lenzen achteraf tegen vallen hahah.. 

 

En dank je wel!  Die heb ik gemaakt tijdens een fotografie cursus door Lianne(ook hier op t forum)  het is inderdaad een Border :D 

Haar cursus is erg aan te raden trouwens! 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Wauw Wichita, dat zijn wel mooie en scherpe foto's! De Nikon D3100 wordt door veel mensen gebruikt volgens mij! In de camerawinkel werd met de D3300 aangeraden, net even nieuwer dan de D3100 De automatische standen ga ik weinig gebruiken.. met de camera die ik nu heb fotografeer ik echt alleen maar op de M-stand "

De D3100 is inmiddels ook al redelijk verouderd inderdaad. Enkele jaren terug was er al de opvolger de D3200 dus de D3300 zal niet veel verschillen van de eerdere types vermoed ik. Met een goede body doe je in principe heel erg lang, dus de D3300 lijkt me inderdaad een hele goede optie!


Wat betreft lens... Ik denk inderdaad dat als het budget er is een 200 lens je wel echt net dat beetje extra geeft. Het is alleen wel nogal een prijsverschil met een 105 vandaar dat ik er destijds niet voor gegaan ben. Achteraf gezien wel jammer, maar je moet natuurlijk ook kijken naar wat er financieel haalbaar is.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

"  

Graag gedaan <img class=" />  heb zelf echt al best vaak miskopen gedaan kwa lenzen dus weet hoe vervelend t is als lenzen achteraf tegen vallen hahah.. 

 

En dank je wel!  Die heb ik gemaakt tijdens een fotografie cursus door Lianne(ook hier op t forum)  het is inderdaad een Border <img class=" /> 

Haar cursus is erg aan te raden trouwens!  "

 



Dat is vervelend, ik probeer ook altijd echt alles zo veel mogelijk uit te zoeken voordat ik iets koop.

Ik wil sowieso een cursus doen als ik een nieuwe camera heb gekocht, in die tijd ga ik daar ook naar op zoek. Ik heb wel vaker foto's van haar gezien en die vind ik heel erg mooi.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik weet niet precies wat je maximaal wilt betalen maar ik heb voor mijzelf ook nog wat lenzen opgezocht en als jij ook de D3300 van nikon wilt kopen is dit misschien wel interessant. Er zijn meer combinaties maar dit is de gene die ik waarschijnlijk kies:

Nikon D3300 met Nikon AF-S 55-200mm F/4-5.6G DX ED VR II
De body van de D3300 samen met deze lens is €580
De D3300 met de kitlens + deze lens is ongeveer €680
Voordelen:
Ik heb alleen maar positieve beoordelingen gevonden
Voorbeeld foto’s van flickr zijn echt prachtig
Heel erg geschikt voor actiefoto's en natuur foto's
Er werd ook gezegd dat dit de beste lens is voor een beginner.
Nadelen:
Handmatig focusen werkt iets minder.
Hij begint bij 55mm dus moet eigenlijk met een lens gecombineerd worden.
https://www.camerastuffreview.com/nl/nikon-lenstest/test-nikon-55-200mm-vr-ii (erg goede site)
http://www.kamera-express.nl/product/12203804/nikon-af-s-55-200mm-f-4-5-6g-dx-ed-vr-ii/?zanpid=2098861285638104064&utm_source=zanox&utm_medium=affiliate&utm_campaign=2115825
http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_nikon-d3300-body-rood-1306226.html

Als je deze te duur vind kan je ook voor de oudere versie kiezen, deze is goedkoper en er zit niet zo veel verschil in. Ook die krijgt goede beoordelingen.

Nikon AF-S 55-200mm VR F/4.0-5.6G DX ED
Samen €529, als je de D3300 met de kitlens koopt ongeveeer €600

Ik heb meer combinaties met informatie maar ik zit nu op mijn mobiel en als ik alles moet knippen en plakken duurt dat lang. Je kan trouwens ook beter niet via de nikon site kopen. Dan ben je €100 meer kwijt ;-)

Ik hoop dat het een beetje klopt en duidelijk is

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wij hebben een Sony a350 en zijn er tevreden over.

honden page profiel --

honden foto van -

- Canon 50D

- Canon 70-300 is usm

- Canon 50mm f/1.4 usm

De laatste lens gebruik ik eigenlijk voor al mijn fotoshoots, uitstapjes en vakanties. Een ideale afstand en je kan er ook prima actiefoto's mee maken (zie hieronder). Een verre zoom is niet altijd een must. Eerder wanneer je aanwezig bent bij evenementen..

honden page profiel --

honden foto van -

En portretvoorbeelden.

Volgende forumvraag: Asiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^