Update- pag 11 overwinning voor mezelf :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ik vroeg me af hoe het kan dat onze hond bij de ene baas (mij dus)wel als een gek blaft bij het stofzuigen en bij de andere niet en rustig is. Tevens ook met uitlaten bij dezelfde (mij dus) vliegt die achter auto's fietsen en voetgangers aan en bij mijn partner niet... Ik ben overdag thuis dus altijd bij hem.. Ben nu druk bezig met afleiden afleiden met het uitlaten want krijg aardig wat eelt zo op de handen :(...

Mijn partner is wel wat strenger dan ik ben qua opvoeding zou dat het zijn of voelt hij zich bij mijn partner veiliger?? Het verward me een beetje nl.... Als ik bij hem wegloop met cursus blaft ie ook als een gek en ik moet hem dan roepen en dan neemt ie mij te grazen van wat flik je me nu niet bij me weg gaan...wel dolenthousiast natuurlijk maar hapt dan ook echt even in mijn jas etc..

Benieuwd of hier meer ervaringen van zijn..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk toch dat het aan je eigen houding ligt.

Als jij wat rustiger en zekerder bent zal je hond dat aanvoelen.

 

Ik merk met sommige dingen als ik vooraf al het idee heb 'oh jee dat gaat niet goed' dat het ook niet goed gaat.

Heb ik er vertrouwen in gaat het wel goed. 

 

Oefenen dus ook aan je eigen houding is mijn idee.

Ik ben er nog steeds mee bezig omdat ik best wel onzeker ben , maar zie wel degelijk resultaat!

honden page profiel ......

honden foto van ...

Roedel van het noorderlicht. Dat zou t dan best kunnen zijn.. Ik ben qua opvoeding best onzeker omdat ik het graag goed wil doen.. En idd met de auto's denk ik gaan we weer....maar vandaag hem geprobeerd met rookworsten om te kopen zodat de aandacht bij mij blijft.. Ging eerste paar keren goed daarna was t emmertje vol geloof ik want wou t niet meer...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

t jij en je vriend moeten op dezelfde golflengte zitten kwa opvoeding. Want op deze manier zijn jullie niet consequent ... Je zegt zelf dat je vriend strenger is... Dan wil dat zeggen dat jullie opvoeding niet consequent en of duidelijk is. Terwijl deze twee zaken ontzettend belangrijk zijn! 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja qua strenger bedoel ik dat als iets niet mag hij wat fermer optreed tja een mannenstem is zwaarder dan een vrouwenstem. Daarbij bedoel ik niet dat we tegen hem zitten te schreeuwen, maar op de een of andere manier komt t bij hem duidelijker over als hij zegt nee. We zitten wel duidelijk op dezelfde lijn van wat wel en niet mag... anders werkt t idd niet. Is net zo als bij de kindjes..

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Dat "probleem" is bij ons ook hoor. Ik ben de hele dag thuis en kan best met een hond omgaan. Als het moet ook streng zijn.

Maar toch, bij mijn man luistert Henk eerder en beter.

Ik ben me wel bewust geworden dat ik minder snel met een beloning klaar sta. Misschien dat het daaraan ligt. (bij ons dan hé). Ik wil alleen aangeven dat er ergens een verschil in aanpak zal zijn.

Die stemhoogte geloof ik ook meteen. Mannen lijken van nature meer overwicht op een hond te hebben, volgens mij.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik denk ook dat sommige mensen, mannen en vrouwen van nature meer indruk maken dan anderen, door stem, en houding bijvoorbeeld.

 

Ik zou zelf niet proberen je vriend precies na te doen maar je eigen weg hierin te vinden, duidelijk zijn bijvoorbeeld. Hem geruststellen als hij blaft, goed naar de taal van je hond kijken zodat je weet hoe hij zich voellt en je je daarop kan aanpassen. Zulke dingen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier ook heel herkenbaar, ik doe alles met de hond maar als mijn vriend "nee" zegt stopt ze meteen en ik zeg eigenlijk nooit "nee" maar vraag altijd om het gedrag wat ik wel wil zien en dan mag ze nog wel een treuzelen haha. Maar als ik echt nee zeg luistert ze wel, zeker als ik alleen met haar ben. Wel grappig trouwens, als mijn vriend en ik iets tegenstrijdigs zeggen (dat hebben we wel eens gedaan om te kijken wat er zou gebeuren) dan luistert ze wel altijd naar mij :D Als mijn vriend bijvoorbeeld zegt dat ze mag eten en ik zeg wachten, dan wacht ze maar als ik zeg dat ze mag eten en mijn vriend zegt wachten dan eet ze . En als wij haar allebei roepen komt ze altijd naar mij Niet dat we de hele dag de hond zitten te pesten met dit soort dingen hoor, maar we waren gewoon eens benieuwd.

Het grootste verschil is buiten, ik word als ik met onze hond loop vaak lastig gevallen door loslopende opdringerige honden in het dorp (geen losloopgebied dus). Nu kan ik ze meestal wel blokken, maar toch is het vervelend. Mijn vriend echter snapt daar helemaal niks van want bij hem gebeurt dat nooit. Maar ik weet niet of dat nu aan de baasjes ligt die een vent met zijn hond zien en denken ik hou hem maar even bij of een klein blond meisje met een hond zien en denken ach die kan ik wel aan... Of aan de honden zelf. Mijn vriend ziet er niet agressief uit hoor, dat hij daardoor mensen afschrikt :P

honden page profiel ......

honden foto van ...

Gelukkig het komt meer voor haha... Ja ik ga hem ook niet nadoen dat lukt bij lange na niet ben geen man natuurlijk :p..

misschien geef ik hem juist wel teveel lekkers haha...

Hoopte tenminste dat het niet kwam omdat ik de hond niet aankan ofZo.. Dat ie een loopje met me neemt... Want zo voelt t soms wel...

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

 Nou hier dus niet.

Ik wil het zo uitdrukken.ik heb een echtgenoot die voed niet op.

Kinderen .kleinkinderen.honden.

Dan is het bv jij past toch op op de kleinkinderen. hu?

De honden hier zijn mijn hobby echtgenoot vind ze leuk en lief helpt wel af en toe maar verder zijn ze erg op mij gericht.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Dat "probleem" is bij ons ook hoor. Ik ben de hele dag thuis en kan best met een hond omgaan. Als het moet ook streng zijn.
Maar toch, bij mijn man luistert Henk eerder en beter.
Ik ben me wel bewust geworden dat ik minder snel met een beloning klaar sta. Misschien dat het daaraan ligt. (bij ons dan hé). Ik wil alleen aangeven dat er ergens een verschil in aanpak zal zijn.
Die stemhoogte geloof ik ook meteen. Mannen lijken van nature meer overwicht op een hond te hebben, volgens mij. "

 Ik denk dat het eerder ligt aan het feit dat jij de hele dag thuis bent en hem waarschijnlijk ook veel aandacht geeft .. Misschien wat te veel aandacht geeft..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hier is het trouwens omgekeerd 

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

Probeer wat zekerder te zijn in je opvoeding / belissingen die je neemt en blijf hier ook consequent in. Heel ander geval, maar gisteren op de puppycursus waren we aan het oefenen met blijven liggen. Ze ging liggen, ik zei blijf en ging heel langzaam omhoog om rechtop te staan; Skye ging meteen weer zitten. De cursusleider zei toen dat ik zekerder moest zijn dus ik probeerde het nog een keer, liet haar liggen, zei "blijf" en ging meteen rechtop staan; Skye bleef netjes liggen. Ik denk dat ze vaak wel merken dat je twijfelt of onzeker bent.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Oke misschien is dat het ook wel. Op zulke momenten denk ik ook vaak gaan we vast weer pfff en jahoor hoppa daar vliegt hij de stofzuiger weer achterna.

Ik zal er even op letten ;-) even kijken wanneer ik begin te twijfelen mezelf corrigeren en zien of t dan beter gaat.. Soms denk ik idd net zoals bij de kinderen als je iets denkt gebeurd het haha.. Zelfde sochtends wakker worden in t weekend denk je als t vroeg is o kan nog even blijven liggen als er maar nu niet eentje wakker word en jahoor daar was de eerste dan al haha...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Hier is het trouwens omgekeerd  "

 Hier ook

 

meneer wil soms niet eens naar buiten als ik er niet bij ben

 

 

@Lindsey, ik zou eens proberen om wat zekerder te doen. Dat wil niet zeggen dat je moet gaan schreeuwen tegen je hond. Doet hij bv iets wat niet mag, ga rechtop staan, adem in en zeg duidelijk "nee"

Mannen hebben dat soort overwicht vaak van nature al heb ik het idee (niet alle natuurlijk)

honden page profiel ......

honden foto van ...

Stabij Gijs. Dat probeer ik soms en dan werkt t niet en word ik alweer onzeker denk das ook niet de manier.. T werkt toch niet..

Maar ik zal het weer proberen en dan idd gewoon vol vertrouwen doorgaan.. Aanhouder wint toch haha...

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Dat is gelukkig heel normaal. Iedere hond zal op iedereen anders reageren. Puur alleen al omdat jij een andere rol speelt in het leven van de hond dan iemand anders. En jij een ander karakter, uitstraling, regels, normen en waarden hebt dan een ander. Dit is niet goed het is niet fout. Het enige wat jij kunt doen is de reactie van jou hond op de dingen die jij doet proberen te vormen naar hoe jij wilt dat hij reageert. Dit kost tijd. Mijn eigen hond reageert op mij heel anders dan op mijn ouders. Ik ben al 4 jaar aan het werken met hem, en dat gaat eigenlijk nu heel goed. Maar het kost tijd en energie, succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Voor buiten zou je eens het boekje van Turid Rugaas Help mijn hond trekt (of blaft) door moeten nemen, een stap voor stap methode om rust in de wandelingen te brengen.

Met Jenna doe ik daar een eigen versie van, gemengd met onze eigen versie met BAT.

Er liep pas ook een topic over iemand die abc training met haar hond doet, wat mij ook aanspreekt.

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

zoals gezegd, misschien zit het in je houding...onzeker, aarzelend..? 

minder ferm dan je partner bv...honden voelen dat wel aan. 

 

maar ik moet zeggen, mijn hond luisterde ook beter naar mijn ex dan naar mij haha...zeker buiten. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Probeer eens overdag wat minder aandacht te geven .. Als je hond de hele dag door gratis en voor niets continue aandacht en snoepjes krijgt waarom zou ie dan gaan werken voor je als hij zowizo de beloningen krijgt de dag erna? Neem eens een privilege weg... Als ie een dagje niet luisterd ...

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Wat doe je zoal op een dag met je hond? qua aandacht en training. teveel is ook niet goed.

 

Verder eens met max&udhai. 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Allemaal bedankt voor de reacties.
Zoals ik zei ben ik blij dat ik niet de enige ben. Maar zal de volgende tips/adviezen de komende dagen opvolgen en kijken of t beter word.
Eerst toch echt de onzekerheid maar even de deur uit laten gaan.. Alhoewel dat best moeilijk is, maar goed gewoon even volhouden...

En dobry dat boekje van turid heb ik al in huis, normaal liep ik alleen met hem en deed de oefeningen van de cursus maar dat heb ik veranderd. Nu doen we zoekspelletjes naar lekkere dingen in t gras ik laat hem zitten af gaan en achter me aan lopen .En als er auto fietser aankomt geef ik commando kijk zodat ie voor me gaat zitten.. Dit begint sinds gisteren en vandaag te werken en idd als ik ook maar even denk ojee hij gaat er achteraan, dan doet ie t ook of als ik toevallig net niet geconcentreerd met hem bezig ben. Dus ik ga er vanuit dat dat de komende dagen alleen maar beter zal worden. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd dus dan komt dit ook vast wel goed als ik idd daar was die weer consequent doorga..Want ik kan wel even goed nee zeggen Maar dat werkt gewoon niet.. Mijn man zegt uhh denk erom zitten blijven en meneertje blijft gewoon zitten...

En idd de aandacht kwestie dat kan ook een puntje zijn. En t lekkers...

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Hier ook omgekeerd.

 

En qua stofzuigen (niet dat ze gaat blaffen>meer eng) maar als ik stofzuig vind ze het minder eng dan wanneer mijn vriend stofzuigt.

Mijn vriend is lomp en onbenullig en gaat wat ruwer met de stofzuiger rond als ik, ik beweeg beheerster rustiger waardoor Sadi bij mij tijdens stofzuigen wel een veilige afstand houd maar niet weg vliegt zeg maar.

 

Qua commando's luistert ze beter naar mij als mijn vriend, we zitten wel op 1 lijn maar hij is gewoon wat uhm ik denk ik softer, klinkt zachter/milder of zo. Terwijl ik haar fluisterend een commando kan geven. (als ze niet word afgeleid door visite of een andere hond of haar neus achterna gaat dan is er geen contact meer)

honden page profiel ......

honden foto van ...

T zekere werkt wel heel snel... Snelle leerling :-) !!Auto's mits ik even 2meter bij de weg kan gaan gaat goed yeahhhh slappe lijn hij kijkt ernaar en komt dan bij me voor wat lekkers.. Yes haha.. Als de auto's te snel rijden dus 80 km en ik kan niet echt bij de weg weg komen dan blaft ie niet maar hangt wel in de lijn en hapt steeds naar de auto.Dit is vooral op het einde vd wandeling als t emmertje klaarblijkelijk al wat vol zit. Zelfs een bus en vrachtwagen helemaal niets... Wonen in een dorp dus tja niet honderden auto's die voorbij rijden maar als ze rijden hebben ze wel veel snelheid..

Qua zekerheid thuis ik denk dat ik niet consequent genoeg was. Nu in huis pakt ie alles... paar keer nee gezegd toen die niet luisterde hoppakee naar zijn slaapplek (bijkeuken)10 a20 tellen later mag die weer in huis tot twee keer toe nu pakt ie t niet meer.. Dus moet gewoon even streng en resoluut zijn en t niet steeds zielig vinden.. Nu ligt ie rustig in de kamer erbij terwijl hij anders erg onrustig is en alles pakt en doet.. (Denk mijn onzekerheid dus ook dat die dat voelt)Dit is natuurlijk nog maar een ochtend maar goed we houden vol en zien of t zo verbeterd.... En niet steeds aandacht en voor van alles lekkers geven is toch ook een puntje.. Hehe voelt wel goed... ;-)

honden page profiel ......

honden foto van ...

Zou er een foto bij doen maar lukt niet...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

als je dingen herhaald worden deze zaken uiteindelijk een gewoonte. Ik laat mudhai ( pup) altijd zitten als we een hond passeren. Resultaat udhai gaat nu uit zichzelf zitten bij het passeren van honden ( als ik stil sta als ik doorloop gaat loopt hij gewoon mee door) Passerende honden aan de lijn wekken bij hem dus geen opwinding of angst op omdat hij 90% ( ja sommige mensen hebben nu eenmaal geen respect en komen toch naar mij toe) geen honden ontmoet aan de leiband. 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

" T zekere werkt wel heel snel... Snelle leerling !!Auto's mits ik even 2meter bij de weg kan gaan gaat goed yeahhhh slappe lijn hij kijkt ernaar en komt dan bij me voor wat lekkers.. Yes haha.. Als de auto's te snel rijden dus 80 km en ik kan niet echt bij de weg weg komen dan blaft ie niet maar hangt wel in de lijn en hapt steeds naar de auto.Dit is vooral op het einde vd wandeling als t emmertje klaarblijkelijk al wat vol zit. Zelfs een bus en vrachtwagen helemaal niets... Wonen in een dorp dus tja niet honderden auto's die voorbij rijden maar als ze rijden hebben ze wel veel snelheid..

Qua zekerheid thuis ik denk dat ik niet consequent genoeg was. Nu in huis pakt ie alles... paar keer nee gezegd toen die niet luisterde hoppakee naar zijn slaapplek (bijkeuken)10 a20 tellen later mag die weer in huis tot twee keer toe nu pakt ie t niet meer.. Dus moet gewoon even streng en resoluut zijn en t niet steeds zielig vinden.. Nu ligt ie rustig in de kamer erbij terwijl hij anders erg onrustig is en alles pakt en doet.. (Denk mijn onzekerheid dus ook dat die dat voelt)Dit is natuurlijk nog maar een ochtend maar goed we houden vol en zien of t zo verbeterd.... En niet steeds aandacht en voor van alles lekkers geven is toch ook een puntje.. Hehe voelt wel goed... "

 Fijn dat je zo snel resultaat merkt. Het zal heus nog wel eens niet goed gaat, maar je hebt nu zelf in de gaten hoe het aan te pakken.

Komt helemaal goed, denk ik

honden page profiel ......

honden foto van ...

T zal idd niet meteen altijd goed gaan maar dat maakt niks uit.. T begint te werken dus ga gewoon zo door nu... En dan hopen dat het zoals gezegd word door alles te herhalen het goed gaat..

Moest stofzuigen maar dat was weer een minder puntje maar goed kan ook niet alles in 1 x goed gaan haha...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Het gaat altijd beter en dan ga je nog even een "dipje" meemaken maar laat dan je hoofd niet hangen dat hoort bij het proces. Gewoon verder consuquent blijven en dan komt dat weer goed 

Anoniem (Gast)

je kunt het ook positief zien: daar waar de hond de meeste band mee heeft, heeft hij het meeste behoefte aan duidelijkheid. Hij gaat meer het gesprek aan met jou dan met je man ;-) 

Want "niet luisteren"  is ook aftasten "wat bedoelt ze nu precies en wat wil ze nu echt van me". Kost even wat moeite, maar grote kans dat 'ie uiteindelijk beter naar jou gaat luisteren .. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Leuk ontspannen ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^