Update- pag 11 overwinning voor mezelf :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja dan toch misschien de nieuwe dekens eruit en de oude vodden erin...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ......

honden foto van ...

Zonet weer erbij en erbij gezeten te aaien maar hij is helemaal overrompeld door die dekens niet eens de mand. Ik haal de dekens er nu uit en even kijken wat die dan doet.. Of dan de mand aan de beurt is of dat nou ja zien we dan wel haha

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik ben benieuwd

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Mand vandaag eindelijk binnen. Door t weer helaas vertraagd. Nu meteen even een vraag en om tips..

Hij sloopt alles waar die op kan liggen maar ik wil graag dat hij bij de mand in de kamer de dekens heel laat. Hoe maak ik hem dit duidelijk?? Als ik t afpak of in ieder geval beet houd en dat hij t los moet laten gaat ie in de verdediging tja t is ook van hem. Maar hij was er helemaal af en begon me toch als een gek op de dekens te rijden meteen ook alweer gaten erin... En sleept alles meteen weer uit de mand.. Snap t t is nieuw maar wil t niet meteen weer kapot hebben. Nu tot twee keer toe vriendelijk bij me geroepen nadat die dat deed en naar zijn andere plek gebracht met wat lekkers anders komt die echt niet als die zo bezig is bedoel aan t rijden is. Maar doe ik er zo goed aan?? Zal t kwartje dan op een gegeven moment vallen?? Want als ik hem zijn gang laat gaan dan zijn de nieuwe dekens vanavond nog kapot... "

 Ik zit te denken aan de geur van de dekens en mand.

Wat voor mand heb je en wat voor dekens? Moeten er dekens in?

 Luca graaft haar dekens tot een propje om er vervolgens naast te gaan liggen

 

Misschien haar dekens een paar dagen op je eigen bed, zodat het naar jullie ruikt? 

Of gewoon geen dekens in de mand. 

Geef haar anders een fleece kleedje om mee te zeulen en slepen. Mijn Luca doet soms een kleedje in haar bek en gaat voetballen met een tennis bal. 

 

Wat je duidelijk nooit moet doen, is iets afpakken. e is slim, zo leert ze wat jij belangrijk vind en wat zij moet verdedigen.

Je kan haar beter weg roepen, in de gang met een kluifje doen en dan het geen weg pakken wat je weg wilt.

Als je nl nooit iets afpakt, wordt het afoakken geen issue. Is het vervolgens het echt een keer  nodig, kan je het dan zonder problemen weg halen. 

Je kan wel oefenen, met ruolen voor iets veel lekkerders of leukers.

 

Ik heb nooit iets van Luca afgepakt, heb wel het woord los aan geleerd. 

Zelf loslaten en voertje. Nu lost ze zonder probleem.

Laatst had ze van straat iets in haar bek, omdat het geen issue is, kon ik zo haar bek open maken. 

 

Bek open maken, oefen ik wel. Oortjes bekijken, tanden bekijken, bek even open. Voetjes inspecteren, en zo ga ik haar lichaam langs.

Ik ben net ook beginnen met alles benoemen, linker oor, rechter oor, tanden enzo. Zo maak je dat voorspelbaar.

 

Maak dingen niet groter dan ze zijn.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ik pak t ook niet af dat heb ik nu wel afgeleerd hahah... Want hij verdedigt alles zo goed..en weet precies wanneer die iets pakt wat eigenlijk niet mag. Dus doe ook echt de ruil methode maar goed soms als t echt iets verkeerds is dan moet t wel is. Ik leid hem nu ook af breng hem naar zijn slaapplek waar die nu steeds slaapt krijgt wat lekkers en leg daarna de dekens goed en klaar. De ene deken ruikt t zelfde als die van hem als t uit de was komt andere zit t nieuwe luchtje aan das een fleece deken met nu al drie dikke gaten :0 . De mand is v steiger hout dus zit wel een sterke geur aan.

Zonet zonder dekens ja daar gingen de tanden in de mand whaaaaaaaa das niet de bedoeling dus bij me geroepen en komt al hijgend ( dus al met stress bij me toch??) en klaar niet meer gedaan. Rare is tis een poetszak hoor... Heb ik worstje in mijn handen en zeg op je plek zit ie heel braaf... Zit jahoor geen probleem af helemaal geen probleem krijg een worstje toch. Worstjes op en jahoor hahahah gaat er weer uit... Een echte puber geloof ik ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Nee hoor, honden doen alleen iets als het nut heeft. Niet perse puber gedrag.

Eigenlijk zul je de beloning moeten weg houden, dat hij hem niet ziet. Dan commando, braaf en voertje te voorschijn halen en geven.

Ik vroeg vanmiddag af aan Luca buiten in het park. De grond was nat en ze keek me aan of ik wel helemaal normaal was. Ik pakte een brokje en daar ging ze af.

Voor een brokje is het wel de moeite af te gaan als het nat is.

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Nee hoor, honden doen alleen iets als het nut heeft. Niet perse puber gedrag.

Eigenlijk zul je de beloning moeten weg houden, dat hij hem niet ziet. Dan commando, braaf en voertje te voorschijn halen en geven.

Ik vroeg vanmiddag af aan Luca buiten in het park. De grond was nat en ze keek me aan of ik wel helemaal normaal was. Ik pakte een brokje en daar ging ze af.

Voor een brokje is het wel de moeite af te gaan als het nat is. "

 



Fijn om te lezen haha...tis net of word ik soms voor de gek gehouden door hem.. Maar voor een beloning doen dus echt alle honden alles...

Ik laat hem eerst zonder dekens de komende dagen wel wennen... En was beide dekens nog wel een keer zodat echt de wasgeur eraan komt want als ik zijn andere dekens verschoon heeft ie er ook geen moeite mee.. En dan naar langzaam aan laten wennen..

honden page profiel ......

honden foto van ...

Mand verplaatst naar de bijkeuken waar zijn slaapplek is. En daar gaat het goed, als hij straks rustiger is en alles wat beter aan kan dan maar een plekje in de kamer maken. Voor nu maar op een kleedje of de vloer gewoon :-).

Vandaag tweede afspraak gt gehad. weer veel goede tips gehad waar ik mee kan trainen de komende drie weken.

Oefeningen voor de spieren te trainen en dus denk en doe werk.. Met lopen echt maar dan ook echt stil gaan staan als die trekt ik geef soms dus toch te vaak toe.. En tja speeltjes laat ie los maar mijn mouw bijv niet als hij over de top is. Dus dit ook echt gaan trainen. Probleem is dus ik kijk hem aan als hij mijn mouw beet heeft en ik wil dat die los laat.. En dus trigger ik hem weer. Stukje BAT training gedaan. Fijn om even weer geweest te zijn en alles weer even bijkans te gaan..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Klinkt goed,lekker bezig

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Lindsey ik lees je laatste bericht je zegt en dan trigger ik hem weer.  Ik dacht meteen.jij weer  ,haha.                               

Gaat steeds beter toch ? Fijn !

 

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mooie nieuwe update  

 

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Lindsey ik lees je laatste bericht je zegt en dan trigger ik hem weer.  Ik dacht meteen.jij weer  ,haha.                               

Gaat steeds beter toch ? Fijn !

 

 

 

 

  "

 



Ja tis wat... Maar goed daardoor blijft t eeuwig doorgaan. Dus nu hopen als ik hem niet aankijk dat t sneller klaar is..

Ja t zijn een paar ups en veel downs maar goed we zijn net twee weken op deze manier bezig dus tja... Moet ook niet te snel willen (alhoewel ik er stiekum heel erg naar uitkijk dat het spoedig een stabiele hond is.. ) maar goed voor nu kleine stapjes en kleine stapjes vooruit is iets goeds dus..... We gaan vrolijk verder ;-)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Elk stapje is er 1 

En verlies niet uit t oog dat hoe graag je ook sneller wilt. Je kan niet sneller dan in t tempo van de hond.  Je komt er wel.

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Elk stapje is er 1 

En verlies niet uit t oog dat hoe graag je ook sneller wilt. Je kan niet sneller dan in t tempo van de hond.  Je komt er wel. "

 



Dank je :-D ja we blijven geduldig...

honden page profiel ......

honden foto van ...

Vanochtend even grote terugval.. T rijden is goed af te leiden door commando laag, want kan t tegengaan maar hij doet t soms hup ineens. Maar niet meer in t extreme maar vanochtend helaas wel... (even flink gebaald en t maar weer achter me gelaten) Maar goed zonet even fijn buiten lekker rustig dus even los, balletje gooien zoekspelletjes een combi zodat hij na die tijd weer rustig word maar ja dan kom je iemand tegen En hij voelt zich ongemakkelijk begint te blaffen dus we lopen verder en jahoor de spanningen moeten op mij afgereageerd worden pffff dus ben er nu wel achter dat t niet alleen evt door mijn dingen komt maar alles wat hem teveel word word op mij afgereageerd.. Beetje sneu voor mezelf vind ik haha :'(

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Das is jammer,maar niet raar,goed om idd achter je te laten.

 

Wat ik zelf in uiterste nood zou toepassen is op de lijn gaan staan,lang genoeg zodat je hem niet belemmerd in het vrij staan of zitten en kort te genoeg zodat hij niet op kan springen en zijn pootjes kan klemmen.
En dan de drukte in zijn hoofd even uit'zitten',naar boven kijken,vogeltjes zoeken voor jezelf.

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Das is jammer,maar niet raar,goed om idd achter je te laten.

 

Wat ik zelf in uiterste nood zou toepassen is op de lijn gaan staan,lang genoeg zodat je hem niet belemmerd in het vrij staan of zitten en kort te genoeg zodat hij niet op kan springen en zijn pootjes kan klemmen.En dan de drukte in zijn hoofd even uit'zitten',naar boven kijken,vogeltjes zoeken voor jezelf. "

 



Probleem was nu hij was los had geen riem mee.. Voor ons huis een groot grasveld. Denk ach tis donker koud geen auto's even lekker los... Zonet ook even bij me t is geen doen zo zenuwachtig.. Rijden hijgen etc..

Pfff moeilijk hoor vooral voor hem zo, een zwaar leven als je zo stressig moet leven.. En nu omdat die nu al even niet geslapen heeft zenuwachtig op zijn plek zo onrustig,piepen en dan weer een blaf.. Ik hoor hem zielig zijn oooo daar kan ik al helemaal niet tegen haha... Hij wil erbij zijn maar als die erbij is is die weer zenuwachtig.. Maar goed aan zijn gedrag te zien moet hij nu wel even rusten want hij neemt zijn rust bij mij niet ondanks dat ik stil zit en verder niet zoveel doe..

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Mijn ervaring is kauwmateriaal aanbieding. Kan er wat energie en frustratie op kwijt word rustiger en vaak erna rustig genoeg om even te slapen.

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Mijn ervaring is kauwmateriaal aanbieding. Kan er wat energie en frustratie op kwijt word rustiger en vaak erna rustig genoeg om even te slapen. "

 



Ja dat geef ik ook maar zodra dat op is.... En op zijn slaapplek heeft ie zon hele lange staaf van runderkophuid dus genoeg te kauwen.. Maar goed we gaan verder.. Zijn nog maar net op deze manier bezig dus kan ook geen wonderen verwachten :-) maar vind t wel fijn dat ik t even kwijt kan.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Is ook belangrijk dat je je ei kwijt kan. 

Het kost tijd en hier en daar ff een terug val. Hoort er bij.

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Is ook belangrijk dat je je ei kwijt kan. 

Het kost tijd en hier en daar ff een terug val. Hoort er bij. "

 



Ja en de terugval was te verwachten natuurlijk..maar voel me soms wel een zeur hahah.. Maar goed er zijn ook heel veel goede momenten.. En nu ik bij de gt ben word t vast en zeker beter met de tijd.. Blijf positief ;-)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Als je maar oog ook blijft houden voor de goede dingen en de stapjes voorwaarts.

Terugvalletjes horen erbij en zullen vast ech een teleurgesteld gevoelbeven. Maar hervat dan waar je was gebleven en zie de keren dat het al wel goed ging. 

En besef dat de tijd tussen terugvalletjes steeds langer word. Steds stabieler. Als je zelf maar gewoon rustig die pas terug ook mee zet en gewoon weer opnieuw veder gaat waar je op dat punt was.

 

Geloof in jezelf en stapje voor stapje komen jullue verder.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou geen balletjes meer gooien, te veel stres!

Als hij in de ochtend al met rijden begint, zou dat voor mij een dag zijn, met heel veel verplicht rust en buiten zeker geen balletje gooien.

Buiten plassen, brokjes zoeken en klaar.

Hou er rekening mee, dat bij te veel stres hij in je arm hangt vaker zal gebeuren, mijn Luca ook. Herders happen snel.


Gisteren met flyball proberen we gelijk na elkaar te starten. Ik begon, 2e stond naast me al klaar en dat was te spannend voor Luca, hap, in de andere hond. Die merkte het niet eens.
Normaal snapt ze in mij.
Ze bijt zo zacht, zelf in mn blote arm zie je er niets van.

Zo is ze, hoort bij haar.

Je zou wel je hond kunnen leren zachtjes bijten in je. Klinkt raak, maar als hij weet wanneer bijten pijn doet, zal hij zachtjes gaan bijten.

Als je dit op rustige momenten ol comnando oefent.

Er zijn honden scholen waar ze dit oefenen.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja maar dan zou t alle dagen rust zijn.want t rijden doet ie bijna elke dag wel.. Maar dan in de mildere vorm zodat je denkt tja t word hem teveel.. T bijten ja dat is een ding waar we vanaf pup al mee bezig zijn geweest om de bijtrem verder aan te leren. Nu door jas en trui blauwe plek en dat t wel wat jeukt :s

Maar goed na een hele middag rust gehad te hebben dacht ik nu lekker rustig buiten even lekker rennen met als afsluiter zoekspelletjes om te kalmeren. En tja dan kom je iemand tegen waardoor t emmertje net even overloopt..

Hij zal zijn energie wel even kwijt moeten denk ik dan..als hij nu de hele middag al aan t hyperen was geweest had ik t niet gedaan..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het is ook super moeilijk om de juiste balans te vinden.

Alleen door ervaring kom je er achter. 

Gaat het een keer mis, is ook weer een leer ervaring.

Hij is ook nog jong, het drukke van een jonge hond, zal minder worden.

 

Ik had Luca als pup geleerd niet in mensen te bijten, gelijk iets anders aanbieden. 

Als de spanning te hoog was, of als we weg rende, beet ze toch in ons. Schapendrijvers

Toen hoorde ik dat ze met pups juist in je zelf laat bijten om idd de bijtrem zo aan te leren. Ik vind dat wel een mooie manier.

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

De titel zegt t al.. Zonet een overwinning voor mezelf gemaakt ;-) nadat t al een paar dagen goed gaat met uitlaten nou ja t aanlijnen zonder een super hyperende, rijdende happende hond en t proberen af te leren met trekken..(wel in een omgeving en op tijden dat er bijna geen kip op straat is)

Zonet voor t eerst alleen met hem weggeweest en hem los laten lopen.. Dit was de eerste keer weer alleen op een andere plek vanaf t moment dat t geëscaleerd was.. T was niet super lang hooguit kwartier t ging super goed hij liep ontspannen met flappende oortjes maar begon om een gegeven moment door al t gesnuffel etc te schuimen bij zijn mond en te hijgen dus toen besloten weer naar huis te gaan voordat t glas zou overlopen.. Ook nog een andere hond gepasseerd en heel even gepraat.

Maar goed in de auto naar huis en toen in de tuin moest ie hem toch even afreageren denk ik want was vast toch spannend haha maar goed dit was goed af te leiden heb hem aangelijnd en met een omhoogspringende hond naar het huis gelopen.. Volgende keer proberen dit ook wat in betere banen te leiden maar voor nu tevreden ;-)

De hersenwerkjes begint ie ook wat meer geduld voor te krijgen..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Lekker voor jullie 

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Lekker voor jullie  "

 



Tja denk meld dit ook even haha.. Vind t soms zo raar eindigen bij topics dat je helemaal niets meer hoort etc. Ook wel jammer want soms ben je Zo benieuwd hoe t gaat na een tijd.. Of zou dat de nieuwsgierigheid zijn die om de hoek komt :s

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Fijn hoor!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ben wel benieuwd hoe de boef er ondertussen uitziet… is vast al een echte slungel 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112
Volgende forumvraag: Leuk ontspannen ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^