Update- pag 11 overwinning voor mezelf :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" je kunt het ook positief zien: daar waar de hond de meeste band mee heeft, heeft hij het meeste behoefte aan duidelijkheid. Hij gaat meer het gesprek aan met jou dan met je man ;-) 
Want "niet luisteren"  is ook aftasten "wat bedoelt ze nu precies en wat wil ze nu echt van me". Kost even wat moeite, maar grote kans dat 'ie uiteindelijk beter naar jou gaat luisteren ..  "

 ja daar zat ik ook nog aan te denken, de hond laat misschien bij degeen bij wie hij het meest op zijn gemak is meer zien hoe hij zich voelt. Gaat idd het gesprek aan.

 

Daarom goed de hondentaal aanleren, zodat je het gesprek aangaat en er geen monoloog van maakt, waardoor weer onduidelijkheid en frustratie voor hond en mens.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ......

honden foto van ...

Hallo allemaal,

Op zich gaat het goed net zowel t stofzuigen en helemaal met het verkeer.. Zo nu en dan vliegt ie er nog is achteraan maar t gaat vaker goed dan niet goed...

Nu heb ik iets waar ik niet mee weet wat ik eraan moet doen.. In mijn vorige vragen is t al is naar boven gekomen t rijden op mij.. Vaak overprikkeling oke dus ik liet hem stoppen wat vaak wel wat moeizaam ging maar was te doen. Alleen nu word t alleen maar erger andere dingen gaan beter en bij dit punt blijf ik hangen. Als hij (gebeurd dus ook alleen weer bij mij :( ) op mij begint te rijden zeg ik nou klaar en probeer hem van me af te krijgen nu word ie ineens zo ongelofelijk fel dat de oren gaan plat in de nek en hij begint me te bijten om vast te houden zo lijkt t..maar t begint nu zeer te doen dus na een tijdje rustig proberen hem eraf te halen word mijn geduld niet beter ook omdat hij me door mijn kleren heen open haalt. Hij gromt ook als een bezeten en hapt in mijn buik armen als ik hem er voorzichtig af wil halen etc. En als ik hem eraf heb en dan zeg van nu naar even neergeven en je rust pakken springt ie net zo hard weer tegen me aan en gaat verder maar t word steeds erger.. Nu is dominantie achterhaald maar man wat is dit dan?? Met een rustige toon krijg ik hem niet van me af met wat lekkers niets eens.. Nu doet ie dit gelukkig niet bij de kinderen maar wil t ook niet meemaken... Hoe kan ik dit punt t beste nog oplossen?? T gebeurd meestal sochtends zo plots uit t niets..vanochtend weer had hem uitgelaten zal t spul even opbergen en jahoor... Beetje radeloos nu want t doet echt zeer.. Hij is nu 5,5 mnd en hoektanden aan t wisselen tenminste nieuwe komen door oude zitten er nog..

Anoniem (Gast)

kan niet antwoorden - maar zet je even terug bovenaan - misschien dat anderen het terug gaan lezen dan

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Probeer op te letten.je ziet het aankomen?

Wees het dan net voor.

Probeer het te stoppen.afleiden .weglopen.opstaan.

Hier heb ik een kleine reu van maar ruim 7 kilo.

Hij doet het niet zoals bij jou.ik ben het voor.

Je bent van hem zeg maar..zeker als hij je omklemt.

 

Volhouden hoor.

 

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Dank je voor je antwoord.. Ja 7 kilo en bijna 20 zit heel wat verschil in hihi. Ja maar op wat voor manier moet ik hem eraf krijgen.. Vaak komt t echt onverwachts hij pakt dan ineens mijn mouw beet en zodra ik zeg los dan gaat ie tekeer en hoppa zit ik vast.. Dat omklemmen en bijten benauwd me (ben niet bang voor hem) maar heb toch ondanks dat er hier op Hp gezegd word een hond niet dominant wil zijn en de baas wil worden hij dat op zulke momenten wel probeerd.. Commando's luistert hij anders echt goed naar en is erg leergierig maar met dit echt word er radeloos van... En omdat hij zo hard bijt begint t nu een strijd te worden want ik kan t dan niet negeren en daardoor gaat het alleen maar van kwaad naar erger..

T is een tijd goed gegaan toen hij even niet wisselde en nu ineens BAM is t er weer.. Ik houd me steeds maar voor straks als die uitgewisseld is is t klaar is die weer een lieve hond..en bijt die niet meer dus hoop echt dat t snel voorbij is haha... En hij is geloof ik al aan t puberen want doet alles wat niet mag om mijn aandacht te trekken.. Moet er soms ook wel om lachen hoor denk ik gaan we weer....t hoort er ook bij natuurlijk maar dit is wel een vervelend puntje..

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ja euh..dit is een positief forum

Maar ik denk in jou geval zou ik toch flink nijdig worden op de hond

 

Als hij naar je toe komt arm.been ofwat..meteen wegsturen?

Ogen op steeltjes hebben.

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja was toevallig van de week bezig hem t commando weg te leren.. Komt t nu tenminste van pas haha..(alhoewel hij t nog niet helemaal snapt) . Zonet twee overwinningen voor mij ;-) zou t gewoon weer doen pfffff.... En idd mijn ogen maar even in de rug erbij aanzetten en hem scherp in de gaten houden haha..

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Belangrijk is om te begrijpen dat al die zaken die je hebt opgenoemd, uitingen zijn van angst.

Je kan een hond op 2 manieren opvoeden.

Je kan door er steeds op een positieve manier met om te gaan de hond helpen om door zijn angsten te groeien.

Of je kan zoals hier volop wordt geadiviseerd, zekerder, strenger, fermer, enz.... gaan optreden. Ha zie je wel, het helpt!

Oei maar nu is er een ander probleem.....

Door strenger te gaan optreden (de hond alles duidelijk te maken) maar 1 ding bekomen. Je gaat onderdrukken, je gaat op angsten spelen. Maar ze zijn er nog steeds, ze worden onderdrukt. Poef nog meer stress voor de hond. En het rijden is daar een uiting van.

 

Bekijk het als een ballon, die opgeblazen is. Als jij op de ballon nijpt druk je lucht weg (bezie dit als gedrag dat je niet wilt) aha dat is weg. Wat gebeurt er nu met de ballon? Er zit eens zoveel spanning op het andere gedeelte. Als je dat niet anders aanpakt en je blijft nijpen gaat de spanning blijven. Als je nog harder gaat nijpen om nog meer van het gedrag weg te willen, ja dan kan de ballon ook kapot springen. En de ballon hier in het verhaal is jouw hond met zijn emoties en angsten.

 

Als je gaat stofzuigen. Neem je tijd.

Zeg de stofzuiger in de woonkamer, zet hem niet aan. Neem het nodige lekkers bij de hand, bvb stukjes rauw rundsvlees (soepvlees, stoofvlees). 

Ga op de grond zitten bij de stofzuiger. En als je hond afkomt, geef hem dan met een snelle regelmaat stukjes lekkers. Leg ook een paar stukjes vlees op de stofzuiger. Doe dit regelmatig.

Als dat allemaal super flink lukt, kan je gaan trainen met een stofzuiger die opstaat. Stofzuiger aan de ene kant van de kamer jij en de hond lekker ver weg aan de andere kant van de kamer. En als de stofzuiger wordt opgezet geef je hem weer van dat lekker vlees. En steeds ga je stapje per stapje dichter bij (uiteraard niet op dezelfde dag). Je doet enkel een stapje dichterbij als het vorige echt goed lukte. Uiteindelijk met veel geduld zal jouw hond leren dat de stofzuiger hem niet gaat aanvallen of bijten. Integendeel stofzuigen is leuk want dan krijg ik echt lekkers. MMMMmmmmnjamie.

Voor de auto's buiten......

Ga er ver genoeg van weg, tot daar waar jouw hond niet meer reageert op een auto.

Ook hier ga je hem moeten leren dat hij niet bang hoeft te zijn.

Eens de veilige afstand is vastgesteld, ga je elke keer als er een auto in de verte passert je hond gaan laten zitten en geef hem weer van dat verrukkelijk vlees. Ook hier ga je dit opbouwen. Steeds een stapje dichterbij en lekkers geven als er een auto voorbij komt.

Zolang de hond rustig is en blijft zitten zonder te reageren heb je een goede afstand. En zo steeds een beetje dichter (gaat het toch op een moment niet goed dan ga je te snel) ga terug tot daar waar de hond zich ok voelt. En dan kan je het uitbouwen, door minder lekkers per keer te geven. De wachttijd tussen 2 stukjes op te bouwen. Totdat de hond niet meer op auto's reageert. Maar neem altijd lekkers mee. Mijn volwassen honden worden nog altijd beloond als ze naar mij komen.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Ergens moet het kwartje gaan vallen dat dit ongewenst gedrag is. En dat kost best wat tijd, opletten en investering. Ik moet er zelf bij zeggen dat dergelijk gedrag bij mij een hoofdreden is om per definitie geen reutje te willen. Ik weet dan ook dat ik daar niet goed mee om kan gaan. 

Wat mij betreft dus sowieso respect dat je hieraan probeert te werken.

 

Wat is de afleiding in dit verhaal ik bedoel stel dat dit inderdaad een uiting is van overprikkeling of frustratie. Doen jullie ook ontspannende dingen.  Wat is de verhouding van dingen ondernemen waarbij spanning, frustratie of overprikkeling opbouwt, welke ontspanning en rust, In geval van overprikkeling bij sadi werd ze met een stevig bot naar haar plaatst gestuurd (zo van leef je maar even uit) effe flink knagen en madam viel heerlijk in slaap.

(loopt dat op tijdens wandelingen en ontmoeten van andere honden of juist door het lopen van een nieuwe route of tegen komen van een klas met kinderen)

 

Maar gemiddeld genomen werkt het goed ze via die weg even te laten afreageren, en t scheelt in bepaalde gedragingen en je voorkomt eventueel sloopgedrag.

 

Overbluffen met een commando (als sadi haar zinnen ergens op heeft gezet) werkt nog t meest effectief ook omdat het een wel werk willende hond is. Totaal geen contact meer mee te krijgen hoe gek je  ook doet maar geef een commando en ineens dringt er iets tot haar door. (niet in de trant van kom hier maar haar vragen om bijvoorbeeld "touch" met de neus 2 opgestoken vingers aan te tikken, maar ook dat ik haar vraag dit mij "naam vriend" touch te doen. Ze staat dan heel even beduusd moet nadenken en ineens weet ze het, op dat moment is die focus doorbroken en is er weer contact mogelijk. Dat is althans wat wij duidelijk ervaren) 

 

Misschien is het iets om eens in de gaten te houden of je hond iets nodig heeft ter vervanging om een bepaalde frustratie of overprikkeling op te kunnen uiten. 

Vind dergelijk gedrag ook vaker plaats na een wandeling bijvoorbeeld of als je gewoon rustig in huis bent en bijvoorbeeld staat te strijken?

honden page profiel ......

honden foto van ...

De auto's zijn merendeel al positief.. Ik zeg alleen kijken en zodra hij dat ook doet zeg ik goedzo en kijkt hij me meteen aan en krijgt ie wat lekkers.. Maar soms merk ik hij gaat erachteraan en ik zeg goedzo op zon moment dan is zijn aandacht al bij mij de auto gepasseerd en dus lekkers.. Maar soms als auto's zo snel rijden en ik geen afstand kan nemen omdat t allemaal boerenweggetjes zijn tja dan is t hem soms teveel.. Stofzuigen beloon ik ook bij als die stil is.

Dus snap niet helemaal zijn angst in dit verhaal en dan bedoel ik t rijden... Snap dat t een moment van afreageren is maar ook als ik relaxed met hem op de grond ga zitten komt t.. Bijv hij word te wild qua bijten dan heb ik geleerd opstaan en weglopen zodat ie snapt nee dit kan niet.. Maar dan pakt ie me beet en vreet me bijna op haha ( kan er nu weer om lachen maar kon vanochtend wel janken, je doet zo je best want t leuke puppytijd idee is echt al weg maar wil doorgaan want straks hebben we vast en zeker een tophond als we er zoveel tijd in steken..en er zijn ook veel goede momenten waar we op en top van genieten )

En misschien ipv 'zit' op zon moment te zeggen inderdaad maar eens iets anders. Misschien dat hij er dan uit gaat.. Kauwmaterialen in overvloed.. Heeft ie ook echt nodig hoor want hij is vanaf t begin al heel erg bijterig..

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Een hond is een prooi en prikkeldier.

Teveel prikkels, opwinding, drukte, enz.... zijn allemaal factoren die onze honden stress bezorgen.

Stress is niet alleen een "gemoedstoestand" er gebeuren heel wat veranderingen in het lichaam. Stoffen die onmiddellijk aangemaakt worden en vrijkomen. Binnen een paar minuten heb je al een piek. Alleen duurt het zeker 3 à 5 dagen om die stoffen weer af te breken. Wanneer een hond teveel aan opwinding/stress heeft geraakt het lichaam uit balans en zit je met een onevenwicht aan niet de juiste stoffen, in het lichaam.

Vaak krijg je dan (goed bedoeld, maar verkeerd) advies. Doe je wel genoeg met de hond, maak je hem wel moe genoeg, enz.... Heel veel van deze zaken bezorgen de hond dan weer een hoop stress

 

Rust en kalmte zijn zoooooo belangrijk voor een hond. Geen drukte, daar hebben ze echt geen nood aan. 

 

Een volwassen hond, slaapt 14 à 18u per/24u. De helft daarvan heeft hij nodig voor de diepe slaap. Een hond is een polyfasische slaper. Dat betekend dat hij zijn slaap in stukjes verdeeld over zowel dag als nacht. Evengoed dat voldoende slaap bij ons als mens noodzakelijk is, geldt dit ook voor de hond.

Bekijk onderstaande link even. Daar zie je, in het kader van onderzoek naar stress, wat voor simpele zaken (in onze ogen) heel groot effect hebben op de hond.

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

 Video’s van pols en hartslagen bij honden met stress

 

En zal je misschien de nood aan kalmte ook beter begrijpen 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ik heb de filmpjes even bekeken. Dank daarvoor..

Bij t uitlaten laat ik hem heel veel snuffelen dus daar doe ik goed aan want gaat zijn hartslag van omlaag en anders strooi ik tussendoor wat lekkers in t gras dat hij dat opsnuffelt. Qua veel met de hond doen dat doe ik al minder.. De uitlaatmomentrn en de oefeningetjes zijn verspreid over de dag.

Dat de stoffen zolang in hun lichaam blijven wist ik niet.
Ik heb wel is gedacht laat hem maar uitrijden want als ik hem er niet steeds afhaal begint ie ook niet harder te bijten.. Maar ik ben bang als ik hem zijn gang laat gaan dat ie t alleen maar vaker gaat doen als die even stress heeft of wat dan ook.. En vind t niet bepaald een fijne positie zo steeds te staan haha...

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Ik heb de filmpjes even bekeken. Dank daarvoor..

Bij t uitlaten laat ik hem heel veel snuffelen dus daar doe ik goed aan want gaat zijn hartslag van omlaag en anders strooi ik tussendoor wat lekkers in t gras dat hij dat opsnuffelt. Qua veel met de hond doen dat doe ik al minder.. De uitlaatmomentrn en de oefeningetjes zijn verspreid over de dag.

Dat de stoffen zolang in hun lichaam blijven wist ik niet.
Ik heb wel is gedacht laat hem maar uitrijden want als ik hem er niet steeds afhaal begint ie ook niet harder te bijten.. Maar ik ben bang als ik hem zijn gang laat gaan dat ie t alleen maar vaker gaat doen als die even stress heeft of wat dan ook.. En vind t niet bepaald een fijne positie zo steeds te staan haha... "

 Nee je hoeft hem niet te laten doen. Maar richt je ook op ontstressende bezigheden. 

Je kan zowel een grote kartonnen doos nemen (niet te hoog -> anders minder hoog maken) of een plastiek bak (diegene die je onder een bed kan schuiven. Die kan je vullen met lege rolletjes van toiletpapier, keukenpapier.... Ik heb er zelfs met pluche knuffels in. Strooi daar trainingsnoepjes in (gedroogde snacks = 100% vlees zonder bewaarmiddelen) Een oude handdoek waar je snoepjes in rolt. Kartonnen eierdoosje waar je iets lekkers in doet en hier en daar "verstopt (maak het zeker in het begin niet te moeilijk anders snappen ze het mogelijk niet en maken ze zich druk). 

Gedroogde stukken kophuid (grote) zodat er kan gekauwd worden.

En leer hem het woord snoepjes (telkens je er geeft zeg je bvb snoepjes). Dat zal hij snel kennen  Als hij dan tegen je opspringt zeg je, kom we gaan een snoepje halen. Of je zorgt dat je er steeds een paar op zak hebt. Vraag hem dan om te gaan zitten. En van zodra hij zit onmiddellijk dat snoepje, flinke jongen

honden page profiel ......

honden foto van ...

De schoenendoos met wc rollen doe ik al, eierdoosje ook geef ik een deel van zijn eten wel in oude kleren knopen erin en snoepjes erin stukjes gedroogd kip of rund..

Maar het commando snoepjes ga ik hem ook leren ;-) das een goed idee!!!! Leer hem omdat hij overal bij opspringt het hoog maar vervolgens ook het laag en eraf vd bank. Dus de dingen die negatief zijn vorm ik of probeer ik om te vormen naar een positief iets... Waar een commando aan zit. Maar blijf hier gewoon echt bij hangen. Zal morgen meteen aan de slag en hopen dat het werkt.. er gaan wat smaakjes doorheen hahaha..

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" De schoenendoos met wc rollen doe ik al, eierdoosje ook geef ik een deel van zijn eten wel in oude kleren knopen erin en snoepjes erin stukjes gedroogd kip of rund..

Maar het commando snoepjes ga ik hem ook leren das een goed idee!!!! Leer hem omdat hij overal bij opspringt het hoog maar vervolgens ook het laag en eraf vd bank. Dus de dingen die negatief zijn vorm ik of probeer ik om te vormen naar een positief iets... Waar een commando aan zit. Maar blijf hier gewoon echt bij hangen.

Zal morgen meteen aan de slag en hopen dat het werkt.. er gaan wat smaakjes doorheen hahaha.. "

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Klein update t rijden is zo goed als voorbij soms nog even.maar toch laat ik t niet over me heen komen ik spreek hem wel duidelijk even toe dat t gebeurd is. Eerst rustig werkt dat niet en begint hij weer te bijten zet ik hem wel even op zijn plaats.. Momenteel is die echt mij aan t uitproberen als ik een commando geef en hij luistert niet en doe t nogmaals probeerd ie te happen en maakt er een potje van. Cursus zeiden ook al tis nu echt dwarsigheid van hem even uitproberen..gister examen afgelegd en volgend jaar verder met de volgende cursus. De hoektanden zijn er eindelijk uit de nieuwe waren al door dus dat zat allemaal naast elkaar maar hij is ze gelukkig kwijt.Merk ook meteen dat de kauwbehoefte minder is. Voorheen was een botje er in een kwartier doorheen nu ligt t er maar en word er zo nu en dan Opgekauwd.

Nu is het sinds kort weer helemaal mis met de auto's en zelfs bij de cursus..hij blaft als een bezetene iedereen waar we bij langs lopen.. Doordat ik hem niet stil krijg en ik dus onzeker word word t alleen maar erger. Elke hond die langs komt hoppa mis. Auto's ene gaat goed andere echt weer mis trekt me gewoon bijna omver. Op de cursus zeggen ze ook hij voelt jou onzekerheid dus hij beschermt jou en neemt t hef in handen... Tja das niet de bedoeling.... Volgend jaar nieuwe cursussen en deels privelessen hopen dat t over gaat... Maar goed schakel de onzekerheid maar even uit... Wou dat er een uit-knop op me zat haha... Thuis alles prima hij luistert en is super leergierig...

We komen er wel maar pffff tis erg pittig hoor en kleine kids hebben en een pup opvoeden... Maar we gaan door en zetten door want we willen ons maatje echt niet meer kwijt... En zolang er geen auto's zijn dus we niet bij de weg hoeven te lopen gaat t goed krijgt ie niet teveel prikkels en blaft hij dus ook niet naar andere passerenden...

Toch fijn even zon forum...

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Houd moed je komt er wel.

 

En ja het is ook pittig kinderen en een jonge hond.

 

Ik zeg altijd een pup opvoeden kost je een jaar . Dan ben je er bijna

 

En op een forum komen foeteren mag best.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Klein update t rijden is zo goed als voorbij soms nog even.maar toch laat ik t niet over me heen komen ik spreek hem wel duidelijk even toe dat t gebeurd is. Eerst rustig werkt dat niet en begint hij weer te bijten zet ik hem wel even op zijn plaats.. Momenteel is die echt mij aan t uitproberen als ik een commando geef en hij luistert niet en doe t nogmaals probeerd ie te happen en maakt er een potje van. Cursus zeiden ook al tis nu echt dwarsigheid van hem even uitproberen..gister examen afgelegd en volgend jaar verder met de volgende cursus. De hoektanden zijn er eindelijk uit de nieuwe waren al door dus dat zat allemaal naast elkaar maar hij is ze gelukkig kwijt.Merk ook meteen dat de kauwbehoefte minder is. Voorheen was een botje er in een kwartier doorheen nu ligt t er maar en word er zo nu en dan Opgekauwd.

Nu is het sinds kort weer helemaal mis met de auto's en zelfs bij de cursus..hij blaft als een bezetene iedereen waar we bij langs lopen.. Doordat ik hem niet stil krijg en ik dus onzeker word word t alleen maar erger. Elke hond die langs komt hoppa mis. Auto's ene gaat goed andere echt weer mis trekt me gewoon bijna omver. Op de cursus zeggen ze ook hij voelt jou onzekerheid dus hij beschermt jou en neemt t hef in handen... Tja das niet de bedoeling.... Volgend jaar nieuwe cursussen en deels privelessen hopen dat t over gaat... Maar goed schakel de onzekerheid maar even uit... Wou dat er een uit-knop op me zat haha... Thuis alles prima hij luistert en is super leergierig...

We komen er wel maar pffff tis erg pittig hoor en kleine kids hebben en een pup opvoeden... Maar we gaan door en zetten door want we willen ons maatje echt niet meer kwijt... En zolang er geen auto's zijn dus we niet bij de weg hoeven te lopen gaat t goed krijgt ie niet teveel prikkels en blaft hij dus ook niet naar andere passerenden...

Toch fijn even zon forum... "

 Voor één of andere reden krijgt hij blijkbaar terug meer stress.

 

Het is inderdaad wel belangrijk om zelf rustig te blijven.

Als jij stress krijgt dan veranderd de chemische samenstelling in jouw lichaam en dat ruikt hij.

Ik zeg altijd, wij zijn de radio en zij zijn de antenne. En hoe. Ze pikken het allemaal op.

Auto's.... de snelheid, hoe dicht en de grootte spelen ook een rol.

Ik loop dan meestal in het midden van de weg, zodat ze wel moeten vertragen. In het donker heb ik een sterke pillamp bij voor de zichtbaarheid.

 

Ook de cursus kan een bron, zelfs een grote bron van stress zijn.

Te veel honden en te veel stress op één plek.

Als ik les geef maximum 4 honden. En indien nodig nog minder.

 

Zijn hormonen huishouding gaat ook stilletjes aan veranderen. En dit kan bij veel honden echt wel serieus effect hebben op hun gedrag. Het beginnen puberen.

Probeer jouw hond eens rustig degelijk te bekijken, hoe en wanneer bij wat zijn de reacties, zodat je ook leert zien wat hem stress bezorgd. Belangrijk is dat een hond leert wennen aan zowel mogelijk. Maar zeker niet aan te veel tegelijk.

Zorg voor zoveel mogelijk kalmte en dan zou het beter moeten gaan.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Len@ ja we komen er wel haha... Zijn nu al zover gekomen en als we zien wat hij allemaal al geleerd heeft dan gaat t al top..

Eliane ja bij de privéles ging t ondanks dat er nog genoeg honden om hem heen waren maar niet vlakbij al veel beter. maar dat kwam ook omdat ik weer rustiger werd. En zoals bij de auto's sta ik nu ondanks dat ik me probeer te ontspannen in de starthouding om hem te kunnen houden.. Tja dus de gespannen sfeer is er wel,ben veelste bang dat ik hem niet hou en hij er dus echt achteraan vliegt.. En idd hoe sneller de auto rijd hoe raarder t gaat en t valt me de laatste dagen op dat het juist is bij de auto's die dezelfde richting opgaan als ons. We wonen helemaal buitenaf dus zoveel komen we ook niet tegen.. In t centrum gaat t veel beter want die rijden langzaam..

Maar goed we gaan vrolijk verder om t er toch weer uit te krijgen en we ooit weer is heerlijk relaxed langs de weg kunnen lopen..

honden page profiel ......

honden foto van ...

En vandaag een tetanusprik moeten halen.. Gebeten door mijn eigen hond..

Heerlijk te lopen en lekker los.. Laatste tijd wil t lopen niet echt goed dus denk pak de auto wn rijd naar een afgelegen stuk.. Kan die lekker los en kunnen we vooral ik ontspannen lopen.. Ging zo goed maar op de 1 of andere manier als ik alleen met hem te lopen ben eindigd t echt niet leuk met veel gebijt etc..

Maar om nu even echt te genieten lekker daarheen. Na zoveel plezier te hebben genoot ik op en top.. Hij wou wat drinken plons valt zo de sloot in dus ik help hem eruit te halen.. Komt een fietser dus trek hem even vh pad af, hij in de ankers want dacht dat ie weer zwemmen moest :0 . Ik hem gerustellen en alles in orde gaan weer verder maar dan BAM springt bij me op en begint te happen ik zeg klaar nu we gaan verder.. Nee hij gaat door sjonge weer een blauwe arm.. Na hem even duidelijk toegesproken te hebben gaan we weer verder weer ontspannen niets aan de hand. Springt zo van achteren dus ik zeg weer nee nu klaar loop verder en negeer t gespring even en t houd op. Denk jaaa klaar opgelost. Terugweg naar de auto en ineens flipt ie... Pakt me beet en houd nooit weer op dus nu is t voor mij klaar je gaat aan de lijn niets meer los lopen.. Ja daar is die t niet mee eens dus de riem in de bek en trekken grommen en blaffen... Ik denk alleen tja kan nu stil staan maar dan gaat ie zolang door tot hij er bij neervalt.. Ik krijg hem op zon moment niet meer tot de orde.. Dat heb ik tussendoor ook geprobeerd met afleiden snuffelen dingen zoeken.. Dus watdoe ik ik neem hem zo mee en negeer zijn gedrag bijna een km lang loop ik met een grommende blaffende hond.. Ik dacht echt hij houd vanzelf op maar dus niet springt alle kanten op en blijft achter me en dan ineens shit dat deed zeer... Onder t blaffen bijt hij me in mijn bil... Dus nu meekomen ben er klaar mee. Eindelijk bij de auto hem erin gedaan naar huis gereden. En jahoor broek onder t bloed dus de dokter bellen.. En kon een prik halen. Nu ik gevoeld heb hoe t voelt als hij bijt weet ik dat hij me onder t blaffen al is eerder gebeten heeft dacht dat t toen zijn nagel was die bleef hangen toen die bij me langs schoot om naar de auto te blaffen..

Al met al pffffffffff waarom gebeurd dit alleen als ik met hem alleen te lopen ben.. Waarom keert hij zich tegen mij???? Iedereen zegt tia jonge honden gedrag maar zo voelt t niet even meer nu.... Ben niet bang voor hem maar dit maakt t lopen absoluut niet leuker.. Je gaat met je beste bedoelingen lekker lopen leuke dingen doen en komt toch echt gefrustreerd thuis en bovenal teleurgesteld...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh wat balen :(

Beterschap voor je... bil

 

 

Pluim voor je dat je ondanks alles nog relatief rustig bent gebleven! En hem geen klap hebt gegeven oid

 

Ik weet het even niet meer precies, maar waar kwam jou hond ook alweer vandaan? Ik weet even niet meer hoe de geschiedenis ook alweer was

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik herken dit wel. Niet naar mijzelf toe maar wel naar broertje/zusje. 

 

Wat ik doe als Charlie dit gedrag vertoont, tegen mijn broertje/zusje of tegen mij, is misschien wat hard. Maar ik kan dit natuurlijk niet pikken! Ze sprint naar me op, trekt en bijt aan de riem en hapt naar mij. Ik geef haar direct een knietje en pak haar bij haar nekvel en druk haar met de billen op de grond. Aankijken en hard toespreken. 

 

Dit keuren waarschijnlijk heel veel mensen af, kan mij weinig schelen. Ze heeft het al tijden niet meer gedaan. 

 

Negeren werkt gewoon niet, je moet hem uit dit gedrag sleuren! 

 

En laat hem ook niet op bijv de bank, het bed etc. Ook na jullie eten. 

Hij klinkt in mijn oren gewoon dominant.... 

 

Lees anders wat over hondentaal en Amichien Bonding methode. Vooral de laatste, zeer aan te raden :) 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat erg voor je.

Ik vind het wel heel erg heftig, het gedrag van je hond.

Eigenlijk is het bijna niet verantwoord dat jij met de hond gaat wandelen.

Ergens gaat er iets mis.

Wat weet ik ook niet of waardoor het komt.

Maar ik hoop dat je met de cursus en privé les, dat je daar wat aan hebt.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Het klinkt in mijn oren alsof je hond weinig rust  in zijn hoofd heeft (hij springt op, bijt, rent achter hardlopers aan en dergelijke)

Hoe je dat moet oplossing, dat vind ik heel lastig

 

Heb je al een gekeken naar een gedragstherapeut? Je gaat/ging ook naar een hondenschool? Konden zij je niet verder helpen?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" En vandaag een tetanusprik moeten halen.. Gebeten door mijn eigen hond..

Heerlijk te lopen en lekker los.. Laatste tijd wil t lopen niet echt goed dus denk pak de auto wn rijd naar een afgelegen stuk.. Kan die lekker los en kunnen we vooral ik ontspannen lopen.. Ging zo goed maar op de 1 of andere manier als ik alleen met hem te lopen ben eindigd t echt niet leuk met veel gebijt etc..

Maar om nu even echt te genieten lekker daarheen. Na zoveel plezier te hebben genoot ik op en top.. Hij wou wat drinken plons valt zo de sloot in dus ik help hem eruit te halen.. Komt een fietser dus trek hem even vh pad af, hij in de ankers want dacht dat ie weer zwemmen moest :0 . Ik hem gerustellen en alles in orde gaan weer verder maar dan BAM springt bij me op en begint te happen ik zeg klaar nu we gaan verder.. Nee hij gaat door sjonge weer een blauwe arm.. Na hem even duidelijk toegesproken te hebben gaan we weer verder weer ontspannen niets aan de hand. Springt zo van achteren dus ik zeg weer nee nu klaar loop verder en negeer t gespring even en t houd op. Denk jaaa klaar opgelost. Terugweg naar de auto en ineens flipt ie... Pakt me beet en houd nooit weer op dus nu is t voor mij klaar je gaat aan de lijn niets meer los lopen.. Ja daar is die t niet mee eens dus de riem in de bek en trekken grommen en blaffen... Ik denk alleen tja kan nu stil staan maar dan gaat ie zolang door tot hij er bij neervalt.. Ik krijg hem op zon moment niet meer tot de orde.. Dat heb ik tussendoor ook geprobeerd met afleiden snuffelen dingen zoeken.. Dus watdoe ik ik neem hem zo mee en negeer zijn gedrag bijna een km lang loop ik met een grommende blaffende hond.. Ik dacht echt hij houd vanzelf op maar dus niet springt alle kanten op en blijft achter me en dan ineens shit dat deed zeer... Onder t blaffen bijt hij me in mijn bil... Dus nu meekomen ben er klaar mee. Eindelijk bij de auto hem erin gedaan naar huis gereden. En jahoor broek onder t bloed dus de dokter bellen.. En kon een prik halen. Nu ik gevoeld heb hoe t voelt als hij bijt weet ik dat hij me onder t blaffen al is eerder gebeten heeft dacht dat t toen zijn nagel was die bleef hangen toen die bij me langs schoot om naar de auto te blaffen..

Al met al pffffffffff waarom gebeurd dit alleen als ik met hem alleen te lopen ben.. Waarom keert hij zich tegen mij???? Iedereen zegt tia jonge honden gedrag maar zo voelt t niet even meer nu.... Ben niet bang voor hem maar dit maakt t lopen absoluut niet leuker.. Je gaat met je beste bedoelingen lekker lopen leuke dingen doen en komt toch echt gefrustreerd thuis en bovenal teleurgesteld... "

 Van het in de sloot vallen is hij al zó hoog in de stress geschoten dat hij blijkbaar al niks meer kan handelen,helaas.

 

Ik zou dit als leer moment zien,en herkennen hoe snel je hond compleet van slag is.Voor een volgende keer weet je dan dat je rechtsom keer kan maken en lekker naar huis kan gaan,omdat hij er echt niet meer bij kan hebben.

 

Ik las in je andere stukken dat je al minder bent gaan doen met hem,maar omdat hij nog steeds veel stress vertoond,doe je nog steeds te veel met hem(hij krijgt ergens te veel prikkels binnen en/of te weinig echte rust) ,anders zou hij niet nog steeds happerig zijn en rijden.

 

Misschien is het een idee om een buikband te kopen,dan hoef je niet van te voren al bang en onzeker te worden dat je hem niet kan houden als er auto's voorbij razen.Je eigen lichaam staat ook meer 'als een huis' dan zo'n flexibele arm.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ik herken dit wel. Niet naar mijzelf toe maar wel naar broertje/zusje. 
 
Wat ik doe als Charlie dit gedrag vertoont, tegen mijn broertje/zusje of tegen mij, is misschien wat hard. Maar ik kan dit natuurlijk niet pikken! Ze sprint naar me op, trekt en bijt aan de riem en hapt naar mij. Ik geef haar direct een knietje en pak haar bij haar nekvel en druk haar met de billen op de grond. Aankijken en hard toespreken. 
 
Dit keuren waarschijnlijk heel veel mensen af, kan mij weinig schelen. Ze heeft het al tijden niet meer gedaan. 
 
Negeren werkt gewoon niet, je moet hem uit dit gedrag sleuren! 
 
En laat hem ook niet op bijv de bank, het bed etc. Ook na jullie eten. 
Hij klinkt in mijn oren gewoon dominant.... 
 
Lees anders wat over hondentaal en Amichien Bonding methode. Vooral de laatste, zeer aan te raden :-)  "

 Idd niet zo'n mooie tip om te adviseren....Dat het nu bij jouw hond heeft 'geholpen'wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij een andere hond gaat werken.De hond van Lindsey klinkt als een op en top herder,die verschrikkelijk snel overprikkeld raakt,daar ga je dan toch niet overheen met een harde houding,die hond heeft het al moeilijk zat!(gewoon vanwege de prikkels die hij niet goed weet te verwerken)

 

Edit over de Amichien Bonding is gewoon werken volgens te richtlijnen van de Dominantie theorie...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Soraya

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik kan je helaas geen tips geven maar ik volg!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Inderdaad beter veilige tips geven, mijn hond Lola die in het begin dat ze bij me was ook zo reageerde en me ook eens gebeten heeft, had het niet gepikt of gesnapt als ik haar even had laten zien wie de baas is en had zich dan serieus tegen me gekeerd.

 

Amieching bonding vind ik een verouderde methode en zou ik liever niet adviseren.

 

Bij Lola betekende dit gedrag dat ze probeerde aan te geven dat het allemaal teveel was voor haar. En dat was soms al vlakbij huis.

 

Moeilijk om advies te geven omdat eigenlijk alles met elkaar te maken heeft en we geen totaalbeeld hebben. In elk geval als hij gaat happen e.d. zou ik hem kalmeren en een ruime pauze inlassen, en dan richting auto naar huis waar hij bij mag komen van alle indrukken.

 

Het zou fijn zijn als iemand die verstand heeft van hondentaal,  van wat jouw hond nodig heeft mee kon kijken met je, naar de dagindeling, aktiviteiten, rust etc.

 

 

 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

En toch ....

Ik vraag me tegenwoordig wel eens af hoe het komt dat er steeds meer vragen hier komen over dit soort gedrag van een hond.

Het is altijd stres, overprikkeling, maar is dit wel zo...

Je mag toch zeker wel heel duidelijk aan een hond van 5 maanden laten weten wel gedrag echt niet kan. Een hond van die leeftijd bijt niet zomaar, die weet precies wat hij bij wie wel, en bij niet kan maken.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update- pag 11 overwinning voor mezelf :) " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 12 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Leuk ontspannen ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^