Hongerige pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marleen (Gast)

Onze Engelse cocker spaniel pup 9 weken lijkt steeds niet verzadigd...krijgt 4 x dgs als aangegeven op zak hondenvoer. (fokker puppy s) Daarnaast krijgt hij dus al.rijst bij omdat in de brokje zalmolie zit en bij een beetje meer geven werkt dit laxerend..begrijpelijk...Maar goed zitten met een pup die voor het kastje blijft staan waar het hondenvoer in is opgeborgen  ????en dan duidelijk middels blaffen laat weten meer te willen (haha) Iemand tips?    

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik zou een beetje naar je pup kijken ipv de richtlijn op de zak, deze is er niet om jou te vertellen dat hij dit mag niet meer of minder.
Ik zou toch proberen wat meer te geven p/maaltijd.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Een engelse cocker spaniel heeft altijd honger. Onze oude dametjes spaniel doet het nu niet meer maar o.o.

Met 2 honden was het opletten geblazen ze vrat bak nr 2 ook op als ze de kans kreeg.

Op het lijfje letten wordt hij wat te zwaar een beetje opletten kan er wat bij geef je wat meer te eten of iets gezonds tussendoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een pup kan blijven eten vaak, kijk naar je pup, 4 x per dat wat te weinig, een iets meer geven, kijk hoe dat gaat, wel oppassen dat je niet teveel gaat geven juist als het lekker is blijven ze eten, het is ook wennen aan een hoeveelheid voer.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Een puppy kent nog helemaal geen regels. En aangezien het in het instinct zit om te eten zodra je de kans ziet, zal je pup natuurlijk proberen om nog meer eten te krijgen. Kwestie van aanleren en geduld. Als de pup merkt dat hij elke dag, dag in dag uit, alleen maar eten krijgt wanneer het er tijd voor is. Dan stopt hij hier vanzelf mee. Het is een ilussie om te denken dat je hond verzadigd moet zijn. Een hond kan lichamelijk gezien namelijk in een keer genoeg eten, zodat hij voor twee dagen niets meer nodig heeft. En aangezien wij zo'n voedingspatroon niet wenselijk vinden, geven wij meerdere porties op een dag.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Een puppy kent nog helemaal geen regels. En aangezien het in het instinct zit om te eten zodra je de kans ziet, zal je pup natuurlijk proberen om nog meer eten te krijgen. Kwestie van aanleren en geduld. Als de pup merkt dat hij elke dag, dag in dag uit, alleen maar eten krijgt wanneer het er tijd voor is. Dan stopt hij hier vanzelf mee. Het is een ilussie om te denken dat je hond verzadigd moet zijn. Een hond kan lichamelijk gezien namelijk in een keer genoeg eten, zodat hij voor twee dagen niets meer nodig heeft. En aangezien wij zo'n voedingspatroon niet wenselijk vinden, geven wij meerdere porties op een dag. "

 



mijn honden eten 1x daags en ik weet honden die zelfs om de dag eten, dus dat "wij" is zeer persoonlijk. daarbij hoort een pup vaker te eten en helemaal op brokken.
mijn pup had ook vreselijk honger die at 2 kg vlees per dag, toen hij dikker werd ben ik gaan minderen. voeren doe je niet op richtlijnen maar op het oog en voelen met je handen. en nu is hij puber met nog steeds chronische honger dus dan is het pech voor hem, maar ik weet niet of de pup van ts te dik, dun of goed op gewicht is, is deze wat dunner dan vind ik "volhouden" niet de juiste weg, is pup goed of stevig dan is het inderdaad volhouden. (en nu heb ik zelf wanneer ik rijst heb gegeten ook eerder honger dan wanneer ik aardappels heb gegeten)

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Je moet kijken naar je pup en niet naar de zak.

Vind jij je pup te dun? Geef dan bijvoorbeeld 10 gram extra op een dun. Nog te dun na bijvoorbeeld week of 2 week, dan weer wat meer. Te dik? Weer wat minder.

Op gewicht? Dan moet je hond aanleren dat hij niet constant kan eten.

Zak is een richtlijn, maar moet je zelf beoordelen.

 

Kan soms ook aan soort voer liggen. Als er niet genoeg voedingsstoffen inzitten, raakt niet vol van. Net als bij mensen dat je bijvoorbeeld na 2 broodjes vol bent, maar na een zak chips (met veel meer calorieën, koolhydraten en slechte vetten dan die 2 broodjes) nog niet.

 

Wat ook kan helpen is om gekookte boontjes te geven. Die zetten uit in de maag en zorgen voor een vol gevoel. Opzich doen die boontjes niks (groente kunnen ze niks tot weinig mee) en is ook niet verkeerd, maar je pup krijgt wel voldaan gevoel.

 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hondjes willen altijd graag eten, wij mensen denken dan dat ze honger hebben maar zolang je de juiste dosering geeft zou er geen spraken hoeven zijn van honger dus daar hoef je jezelf geen zorgen om te maken... Belangrijker is om te kijken naar de bouw van je pup, is deze niet goed op gewicht kun je zeker mee bijvoeren, dat kan geen kwaad, maar is de pup gewoon mooi op gewicht is dat niet nodig... Je moet de ribben kunnen voelen zonder teveel druk uit te oefenen (pups mogen best wat reserve hebben in vet) maar je moet de ribben niet kunnen zien..

 

En voor de lekkere trek en om je pupje bezig te houden kun je bijvoorbeeld een kong aanschaffen die kun je vullen met lekkere ne gezonde dingetjes (leuke recepten vind je hier op hondenpage of via google) , of een lekkere kluif wat ook nog eens goed is voor de tandjes en het wisselen.

Volgende forumvraag: Pup loopt weg!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^