Help! - genoeg tips, bedankt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Wij zitten een beetje met een probleem, namelijk dat Mila echt alles sloopt. Niet alleen alle snoertje, beeldjes,de afstandbediening, potloden, pennen, de wii, mijn id, en ander dingen die toch echt wel op meer dan een meter hoogte lagen (waardoor ze echt heel veel moeite moet doen om er bij te kunnen tot het verschuiven van een krukje om op de achtertafel te kunnen klimmen toe..) , maar ook de bank (nummer 2), alle kasten, de onderkant van de stoelen bij de eettafel, het vloerzijl, de deur(en die rand er om heen) de tafelpoten echt alles waar Mila bij kan wordt gesloopt. Ze weet heel goed dat dit niet mag en vooral het knagen aan dingen als wij in de woonkamer zijn doet zo omdat ze iets te knagen wil (wat ze 9 van de 10 keer al heeft, want ze laat ze altijd half opgegnaagd liggen), of als ze aandacht wil (wat ze echt niet te kort komt.) Speelgoed en knaagdingen liggen door de hele woonkamer, dus ze heeft er echt genoeg. Dingen en planken voor kasten neerzetten helpt ook niet, want dan gaat ze gewoon verder met het deel waar ze wel bij kan. Ook hebben we het ingesprayd met dat spul wat honden niet lekker horen te vinden, waardoor ze stoppen met het knagen aan meubels, maar dat likt ze er gewoon vanaf, interesseert haar niks. ook kan mila zowel ritsen al klitteband openen als ze iets wil wat in mijn tas of jaszak zit.

 

We proberen er altijd op te letten, maar als ze 10x een seconde aan de kast knaagt is er ook een hap uit. Eerst sloopte ze wel dingen, maar lang niet zo erg en vanaf dat ze hier een paar weekjes was, deed ze dit alleen nog als we niet thuis waren en dan ook niet altijd. Tot begin vorige week had ze bijna niks meer gesloopt, maar sinds een dinsdag functioneert alles weer als kluif..

 

Heeft iemand alsjeblieft nog tips? Want wij zitten hier al rond de 2000 euro aan schade, misschien zelfs wel meer ..

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Als ik wat gestrest over kom kan dat kloppen. Heb dit namelijk geschreven nadat ze de zijkant van m'n laptop kapot heeft gebeten toen ik m'n eten stond te maken in de keuken.  Het gaat vooral om het slopen en hoe ik dat kan afleren, want ik heb zo'n beetje alles al geprobeerd

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Wat doe je met Mila op een dag? (beweging/slapen) 

 

 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik 3 doggies

honden foto van Loco en ik

Herkenbaar een hond die over al aan knaag waar je het niet wil hebben en half afgekloven kluifjes waar niet meer naar omgekeken word. Heb nu meer soorten kluifjes gehaald. Runderhuid, runderoren, longen en kabeljouwhuid. Als hij zijn half afgekloven kluifje niet meer wil haal ik het weg en krijg hij een ander soort kluifje. Als ik alle soorten heb gehad krijg hij zijn half afgekloven kluifje weer terug en dan vind hij hem weer wel lekker. De eerste 3 dagen had hij zijn speeltjes altijd tot zijn beschikking, maar daarna vond hij meubels, kussens enzo ook interessant worden. Dan kon ik hem zijn speeltje wel geven maar de stoelpoot is veel leuker. Heb zijn speeltjes weggehaald Alleen zijn knuffeltje heeft hij altijd. Als hij slaap leg ik er een speeltje bij. Elke keer een ander. Daarmee is hij dan wel prima weg te krijgen bij dingen waar hij van af moet blijven. En gaat hij met zijn eigen speeltje spelen of op zijn kluifje kluiven. Tot nu toe werkt dit prima, maar weet natuurlijk niet of het blijft werken als hij ouder word. Hoop eigenlijk ook niet dat het maanden lang ga duren voor hij leert om van meubels af te blijven. Hoop dat het beetje duidelijk is want Loco was wakker geworden toen ik net begonnen was om dit stukje te tikken.

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila 3 doggies

honden foto van Kelly&Mila

Ik heb er niet veel ervaring mee, ten minste niet in deze extreme vormen..
Daarom maar gewoon onze ervaring.. ;) 

Vanaf het begin hebben we onze hondjes in de bench gedaan als we weg gingen. Op een gegeven moment zijn we wel gaan oefenen met loslaten als we weg gingen.. Dit heeft in mijn ouderlijk huis ook de muur gekost.. Kelly (de oudste) heeft daar toen een behoorlijk stuk van de muur kapot geknaagd.. Het is lang geleden, maar volgens mij ging dit vanzelf wel over door te blijven oefenen en belonen/straffen..
Met Mila (6 maanden) zijn we nog niet zo ver om haar los te laten. Dat willen we nu langzaamaan gaan oefenen.


Als we thuis waren extra goed opletten en afstraffen als ze iets doet wat niet mag. Kost veel energie, want soms liep ik om de minuut er naartoe.. Vaak luisterde ik ook extra goed of ik wat hoorde, daarop kon ik ze wel eens op heterdaad betrappen.
Onze pup knaagt niet veel aan dingen (afkloppen), ze vind ons hoogpolige tapijt wel eens leuk en ze heeft een hoekje van de plint in de gang kapot gebeten.. Verder doet ze het eigenlijk niet (meer). Enkel een keer als ze in een ondeugende/uitdagende bui zit en aandacht wil, maar dan zit ik in dezelfde ruimte als haar en kan ik haar op tijd afstraffen.
Ik ben wel heel erg van het belonen als ze lief is geweest terwijl ze even uit het zicht was.. Altijd als ik dan terug kom krijgt ze even aandacht. Als ze wel ergens aan geknaagd heeft negeer ik haar of straf ik haar af, afhankelijk van het moment. 
Mila is ook dol op het (kapot) knagen van knuffels.. dit werkt ook wel eens goed als afleiding..
Consequent belonen en straffen werkt na mijn idee prima.. Honden gaan na mijn idee de vrolijke en lieve baas koppelen aan braaf zijn en de minder leuke baas koppelen aan fout gedrag..

Dan nog één ding wat bij ons altijd goed werkte.. Bij beide hondjes..
Peper op de plek strooien waar ze heeft geknaagd.. Honden houden niet van peper..
Lastig in jouw geval als je hond overal aan knaagt..

Succes in ieder geval! Ik hoop dat iemand Dé tip voor je heeft.. :)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Wat doe je met Mila op een dag? (beweging/slapen) 
 
  "

 - Rond half 9 gaan we 10 minuutjes lopen, dan is ze net wakker & kwart over 9 gaan we nog een keer 10 minuten

daarna gaat Mila nog even slapen, want ze heeft echt een verschrikkelijk ochtendhumeur. 

-rond 12 uur gaan we 20-30 minuten wandelen (snuffelrondje). Hierna gaat ze vaak spelen en daarna nog een uurtje slapen

om 4 uur spelen we samen een kwartiertje / 20 minuutjes buiten (met een ander hondje vaak.) en daarna gaan we vaak even bankhangen

- Na het eten maken we een avondwandeling van ongeveer een half uurtje lopen

voordat we naar bed gaan lopen we ook nog 10/15 minuutjes.

 

Hoe lang de wandelingen duren hangt af van hoe hard ze loopt en hoeveel energie ze heeft. (soms lopen we 5 minuten korter of langer) Meestal loopt ze aardig door en stoppen we halverwege even voor een drinkpauze. We spelen verder niet echt op vaste tijden, omdat ze niet altijd zin heeft, maar ze geeft zelf goed aan wanneer ze wil spelen. Ze gaat sinds een paar weken ook zelf slapen als ze moe is en als wij merken dat ze moe is doen we haar in de bench als ze echt niet wil. Ik probeer om 1,5 uur met haar te lopen op een dag, want anders is ze zo druk dat het gewoon echt niet leuk meer is. voor haar niet en voor ons niet

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Als er geen medische oorzaak is( bv wisselen van gebit of tandpijn oid) zou ik toch voor 100% toezicht gaan.

Zodat je direct nee kunt roepen.

Maar 100%? dat kan natuurlijk niet, daarom moet je een veilige omgeving creëren voor m. Voor als je even naar toilet oid moet.

Een puppyren is ie ws te groot voor?( springt er overheen.)

 Misschien moet je dan toch aan een King size bench denken. Kan ie lekker zn kont in keren maar zijn je spullen veilig. Voor als je even de kamer uit moet.

En dan kun je hem wat serieus kauw plezier geven: een oude fietsband bv! Niet stuk te krijgen, wel heerlijk knaag en speel plezier....

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

@ Kelly

Bedankt voor de tips! Als we echt weggaan gaat mila altijd in de bench, want dat is bijna altijd in de ochtend en dan ligt ze toch te slapen 90% van de tijd. Het gaat meer om het slopen als we bijvoorbeeld even in de keuken zijn, of naar de wc. Vaak sloopt ze dingen al wij thuis zijn om aandacht te krijgen, (zoals wanneer ze haar zin niet krijgt) maar soms pakt ze ook iets stiekem en neemt ze het mee onder de etenstafel. Vaak komen wij daar pas later achter, want ze verzameld en verstopt dingen als wij even weglopen. Soms achter de kast, soms onder de bankt, soms zelfs onder het zijl wat ze kapot heeft geknaagd, en dat vinden we dan pas terug. Natuurlijk letten we heel goed op wat ze doet, maar we kunnen niet alles zien. Ze weet ook dat het niet mag, want als het knagen iets meer geluid maakt dan verwacht kijkt ze op van ''oh shit'' en als we haar dan roepen komt ze naar ons toelopen (vaak me waar ze op aan het knagen was) en gaat ze heel zielig zitten kijken. Dat peperstrooien wil ik wel proberen!

 

@ Coby en wanda

Ik denk niet dat ze pijn heeft, want ze bijt ons bijna niet (alleen soms met het spelen in haar enthousiasme), ze eet heel makkelijk & ze sloopt nooit iets wat van haar is. Haar iedere keer in de bench stoppen is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing en is ook wel lastig als ik haar iedere keer als ik naar de keuken loop in de bench moet doen. Het gaat namelijk niet alleen om wanneer ik lang weg ben, maar vooral om de keren waarop ze maar 1 of twee minuutjes alleen is.

Soms haal ik alleen een glas water en betrap ik haar als ze naar haar plekje probeert te sluipen met iets wat ze heeft gevonden. Ik kan haar ook niet meenemen naar de keuken, want daar staat het eten van de kat en haar in de gang doen werkt ook niet, want ze kan de deur tussen de gang en de woonkamer openen.  

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila 3 doggies

honden foto van Kelly&Mila

" @ Kelly
Bedankt voor de tips! Als we echt weggaan gaat mila altijd in de bench, want dat is bijna altijd in de ochtend en dan ligt ze toch te slapen 90% van de tijd. Het gaat meer om het slopen als we bijvoorbeeld even in de keuken zijn, of naar de wc. Vaak sloopt ze dingen al wij thuis zijn om aandacht te krijgen, (zoals wanneer ze haar zin niet krijgt) maar soms pakt ze ook iets stiekem en neemt ze het mee onder de etenstafel. Vaak komen wij daar pas later achter, want ze verzameld en verstopt dingen als wij even weglopen. Soms achter de kast, soms onder de bankt, soms zelfs onder het zijl wat ze kapot heeft geknaagd, en dat vinden we dan pas terug. Natuurlijk letten we heel goed op wat ze doet, maar we kunnen niet alles zien. Ze weet ook dat het niet mag, want als het knagen iets meer geluid maakt dan verwacht kijkt ze op van ''oh shit'' en als we haar dan roepen komt ze naar ons toelopen (vaak me waar ze op aan het knagen was) en gaat ze heel zielig zitten kijken. Dat peperstrooien wil ik wel proberen!
 
@ Coby en wanda
Ik denk niet dat ze pijn heeft, want ze bijt ons bijna niet (alleen soms met het spelen in haar enthousiasme), ze eet heel makkelijk & ze sloopt nooit iets wat van haar is. Haar iedere keer in de bench stoppen is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing en is ook wel lastig als ik haar iedere keer als ik naar de keuken loop in de bench moet doen. Het gaat namelijk niet alleen om wanneer ik lang weg ben, maar vooral om de keren waarop ze maar 1 of twee minuutjes alleen is.
Soms haal ik alleen een glas water en betrap ik haar als ze naar haar plekje probeert te sluipen met iets wat ze heeft gevonden. Ik kan haar ook niet meenemen naar de keuken, want daar staat het eten van de kat en haar in de gang doen werkt ook niet, want ze kan de deur tussen de gang en de woonkamer openen.   "

 Je zegt op een gegeven moment: Ze weet ook dat het niet mag, want als het knagen iets meer geluid maakt dan verwacht kijkt ze op van ''oh shit'' en als we haar dan roepen komt ze naar ons toelopen (vaak me waar ze op aan het knagen was) en gaat ze heel zielig zitten kijken.

Als je haar roept op het moment dat ze aan het knagen is dan beloon je haar dus eigenlijk door haar aandacht te geven. Op een gegeven moment gaat ze dus misschien wel denken: 'He, als ik knaag dan roepen ze me en krijg ik aandacht.' Na mijn idee zou een betere oplossing dan zijn naar haar toe lopen en afstraffen en verder negeren..

Bij onze beide hondjes helpt de plantenspuit ook wel eens.. ;) 
En daarnaast soms een klein tikje tegen de snuit als 'Foei' of 'Nee' niet werken, hiermee bedoel ik niet pijn doen, maar meer hoofd af laten wenden in een korte snelle beweging.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Opzich heb je een aantal goede tips meegekregen. 

 

Ik herken het kauw gedrag wat Mila heeft wel wat in Indy, zij is er inmiddels mee gestopt. Doe je wel eens wat hersenwerkjes met haar oid? Wat bij Indy vaak erg hielp is niet alleen wandelen, maar ook tijdens de wandeling gehoorzaamheidsoefeningen doen etc. Mentaal moe zijn geeft ze vaak geen mogelijkheid tot slopen: dwz de hond is mentaal moe, dus gaat slapen en komt niet meer aan slopen toe.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Opzich heb je een aantal goede tips meegekregen. 
 
Ik herken het kauw gedrag wat Mila heeft wel wat in Indy, zij is er inmiddels mee gestopt. Doe je wel eens wat hersenwerkjes met haar oid? Wat bij Indy vaak erg hielp is niet alleen wandelen, maar ook tijdens de wandeling gehoorzaamheidsoefeningen doen etc. Mentaal moe zijn geeft ze vaak geen mogelijkheid tot slopen: dwz de hond is mentaal moe, dus gaat slapen en komt niet meer aan slopen toe. "

 Ik oefen 's middags tijdens het wandelen altijd minimaal 5 minuutjes in het parkje bij de hertjes. Ook hebben we zo'n denkspel met snoepje en een box met wcrollen en we geven haar 1x per dag een kong met leverworst of kaas of iets in die richting. Ze heeft alles heel snel door en dan is eigenlijk het denken al van het denkwerk af. Mila is heel leergierig dus we trainen best vaak. Ze is gewoon echt heel druk (horen we ook vaak van mijn trainer en van andere mensen met hondjes) en dat komt vooral omdat ze zo enthousiast is, dus het is lastig om te zorgen dat ze haar energie goed kwijt kan, zonder haar te veel te laten doen, dus meer hersenwerk is wel slim idee. Heb je toevallig de link van dat topic wat hier nog wel eens voorbij komt op hp? 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik snap t Priscilla. Maar het is een fase hoor, dat gebijt en gesloop, jullie moeten erdoorheen....

Het punt is, elke keer dat het hem lukt om iets kapot te kauwen in die ene minuut; daarmee wordt hij beloont voor zijn gedrag.....zo krijg je het niet afgeleerd.

100% toezicht ( tijdelijk hè, totdat hij het niet meer probeert...) is echt nodig......dus, gaat t alleen om 1 minuutje naar de keuken oid: doe mila aan de lijn, desnoods om je middel vastmaken= handen vrij  en neem haar mee. Idem toilet enz.

Tuurlijk is dat lastig. Maar zo heb je het er het snelste uit!

Edit: Lees ik daar nu iets over peper strooien?! Niet doen hoor, dat doet hardstikke zeer in t hondebekkie en het is absoluut niet nodig

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik ben t wel met Coby eens. Paddy is er ook zo 1 die je continue in de gaten moet houden. In de woonkamer heb ik m nog vaak aan de lijn. Vooral als hij moe wordt is t zo maar gepiept. Het gaat de laatste tijd aardig goed, maar ik laat m geen minuut alleen of ik doe m even in de bench. 

 

Ook in de tuin gaat t zo. Wordt ie moe dan gaat ie slopen, dus net voor dat moment aan de lijn of naar binnen om te slapen.

 

Dat drukke, of energieke, hoort ook gewoon bij de Keeshond. Finley heeft ook altijd energie voor tien. Die sloopt alleen schoenen, dus dat is vrij simpel te hanteren. ;)

 

Runderkophuid, geef je dat wel eens, daar zijn ze hier gek op.

 

Hoe oud is Mila nu?

 

 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik snap t Priscilla. Maar het is een fase hoor, dat gebijt en gesloop, jullie moeten erdoorheen....
Het punt is, elke keer dat het hem lukt om iets kapot te kauwen in die ene minuut; daarmee wordt hij beloont voor zijn gedrag.....zo krijg je het niet afgeleerd.
100% toezicht ( tijdelijk hè, totdat hij het niet meer probeert...) is echt nodig......dus, gaat t alleen om 1 minuutje naar de keuken oid: doe mila aan de lijn, desnoods om je middel vastmaken= handen vrij  en neem haar mee. Idem toilet enz.
Tuurlijk is dat lastig. Maar zo heb je het er het snelste uit!
Edit: Lees ik daar nu iets over peper strooien?! Niet doen hoor, dat doet hardstikke zeer in t hondebekkie en het is absoluut niet nodig "

 

Okee! we gaan haar de komende tijd extra in de gaten houden :)

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila 3 doggies

honden foto van Kelly&Mila

" Ik snap t Priscilla. Maar het is een fase hoor, dat gebijt en gesloop, jullie moeten erdoorheen....
Het punt is, elke keer dat het hem lukt om iets kapot te kauwen in die ene minuut; daarmee wordt hij beloont voor zijn gedrag.....zo krijg je het niet afgeleerd.
100% toezicht ( tijdelijk hè, totdat hij het niet meer probeert...) is echt nodig......dus, gaat t alleen om 1 minuutje naar de keuken oid: doe mila aan de lijn, desnoods om je middel vastmaken= handen vrij  en neem haar mee. Idem toilet enz.
Tuurlijk is dat lastig. Maar zo heb je het er het snelste uit!
Edit: Lees ik daar nu iets over peper strooien?! Niet doen hoor, dat doet hardstikke zeer in t hondebekkie en het is absoluut niet nodig "

 
Peper, tja daarom blijven de hondjes er dus vanaf en zullen ze niet meer knagen.. Volgens mij ruiken ze dit al vanaf een afstandje en komen ze er daarom al niet meer aan.. Heb in ieder geval nog nooit gezien of meegemaakt dat één van onze hondjes er aan snuffelde of likte, dus last hebben de onze er niet van gehad.. Is een ouderwetse methode die me vader vroeger heeft geleerd(hij heeft met zijn honden voor de politie gewerkt en speurwerk en pakwerk gedaan), maar inderdaad dit is niet de manier die mijn voorkeur heeft.. ;)
Alle andere manieren moeten in principe gewoon werken inderdaad! En geduld.. heel veel geduld ;)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik ben t wel met Coby eens. Paddy is er ook zo 1 die je continue in de gaten moet houden. In de woonkamer heb ik m nog vaak aan de lijn. Vooral als hij moe wordt is t zo maar gepiept. Het gaat de laatste tijd aardig goed, maar ik laat m geen minuut alleen of ik doe m even in de bench. 
 
Ook in de tuin gaat t zo. Wordt ie moe dan gaat ie slopen, dus net voor dat moment aan de lijn of naar binnen om te slapen.
 
Dat drukke, of energieke, hoort ook gewoon bij de Keeshond. Finley heeft ook altijd energie voor tien. Die sloopt alleen schoenen, dus dat is vrij simpel te hanteren. ;-)
 
Runderkophuid, geef je dat wel eens, daar zijn ze hier gek op.
 
Hoe oud is Mila nu?
 
  "

 Bedankt voor de tips! Mila is nu 7 maandjes. Toen ze heel klein was spoten we haar nat (paar druppeltjes) als ze aan de kasten knaagde en ze dacht dan ook dat dat de reactie van te kast was. Werkte perfect tot m'n moeder per ongeluk een keer spoot toen ze keek. Nu zijn we eigenlijk weer terug bij af

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Bedankt voor alle tips! We gaan ons best doen

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila 3 doggies

honden foto van Kelly&Mila

Aanlijnen in huis om dit af te leren vind ik dan weer wat te ver gaan. Sowieso een hoop gedoe, maar ik vind ook dat de hond gewoon los moet kunnen lopen in huis.

Wij hebben in ieder geval hiervoor nooit de lijn gebruikt in huis en toch hebben ook wij het onze hondjes wel af kunnen leren. Gewoon erg alert zijn en ook al hoor je niets, continu kijken. Op heterdaad betrappen werkt volgens mij ook nog steeds het beste..
Ja dat kost energie in het begin en ja je kunt niet lekker even een paar minuten achter elkaar doorwerken, maar toen je een pup kost wist je toch dat dit tijd en moeite ging kosten? ;)



Succes in ieder geval met Mila! (Mooie naam ;p)

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" Aanlijnen in huis om dit af te leren vind ik dan weer wat te ver gaan. Sowieso een hoop gedoe, maar ik vind ook dat de hond gewoon los moet kunnen lopen in huis.
Wij hebben in ieder geval hiervoor nooit de lijn gebruikt in huis en toch hebben ook wij het onze hondjes wel af kunnen leren. Gewoon erg alert zijn en ook al hoor je niets, continu kijken. Op heterdaad betrappen werkt volgens mij ook nog steeds het beste..Ja dat kost energie in het begin en ja je kunt niet lekker even een paar minuten achter elkaar doorwerken, maar toen je een pup kost wist je toch dat dit tijd en moeite ging kosten? ;-)Succes in ieder geval met Mila! (Mooie naam ;p) "

 Maarja, als de hond de vrijheid niet aankan, waarom zou je het m dan geven? Dan kan je de hond beter aan de lijn zetten en daarmee rustig begeleiden.....

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik kan echt veel te simpel denken (heb geen ervaring met sloopgedrag). Maar ik lees dat Mila niet echt omkijkt naar haar speeltjes. Misschien toch net als een pup behandelen en leren waar ze wel op moet kauwen.

Voor haar is alle aandacht goed, of dat nu negatief is of positief. Nu snap ik dat negeren een beetje moeilijk gaat als je tafelpoot weggegeten word. Maar probeer met zo min mogelijk woorden en aandacht haar erop te wijzen dat ze fout zit. 

Zo leert ze dat het slopen geen aandacht oplevert. 

 

Dan kan je als ze is afgeleid van het slopen even kort met haar te spelen, of haar iets te geven waar ze wel op mag kauwen. Om desnoods even met haar te gaan zitten en een bot voor haar vast te houden. Dan krijgt ze aandacht, maar kan ze ook lekker kauwen op iets dat wel oke is. 

 

Maar nogmaals ik heb geen ervaring met sloopgedrag dus ik kan het veelste simpel zien. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Bedankt voor de tips! Mila is nu 7 maandjes. Toen ze heel klein was spoten we haar nat (paar druppeltjes) als ze aan de kasten knaagde en ze dacht dan ook dat dat de reactie van te kast was. Werkte perfect tot m'n moeder per ongeluk een keer spoot toen ze keek. Nu zijn we eigenlijk weer terug bij af "

 Met 7 maanden mag je wel veel meer met haar lopen dan dat je nu doet. Misschien scheelt dat iets. Bij Paddy wel iig.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/203765/nieuwe-bewegingsrichtlijn-voor-pups.php

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Wat voor kauwmateriaal heeft Mila?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik kan echt veel te simpel denken (heb geen ervaring met sloopgedrag). Maar ik lees dat Mila niet echt omkijkt naar haar speeltjes. Misschien toch net als een pup behandelen en leren waar ze wel op moet kauwen.
Voor haar is alle aandacht goed, of dat nu negatief is of positief. Nu snap ik dat negeren een beetje moeilijk gaat als je tafelpoot weggegeten word. Maar probeer met zo min mogelijk woorden en aandacht haar erop te wijzen dat ze fout zit. 
Zo leert ze dat het slopen geen aandacht oplevert. 
 
Dan kan je als ze is afgeleid van het slopen even kort met haar te spelen, of haar iets te geven waar ze wel op mag kauwen. Om desnoods even met haar te gaan zitten en een bot voor haar vast te houden. Dan krijgt ze aandacht, maar kan ze ook lekker kauwen op iets dat wel oke is. 
 
Maar nogmaals ik heb geen ervaring met sloopgedrag dus ik kan het veelste simpel zien.  "

 Mila is dol op haar speeltjes, maar Mila weet ook dat ze niet aan de kast mag knagen en meestal doet ze het ook om een reactie uit te lokken. Het is lastig om een oplossing te vinden voor iets waarvan ze weet dat het niet mag en het toch doet, want je kan het natuurlijk niet altijd voorkomen en ik blijf wel corrigeren, maar soms dan weet ik gewoon dat dat precies is wat ze wil en het maakt voor haar niet uit of ze positieve of negatieve aandacht krijgt, als ze maar aandacht krijgt. Je hebt inderdaad een punt met dat ik haar geen aandacht moet geven, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt, want ze herhaalt het gewoon tot ze er zelf geen zin meer in heeft.:P

 

verder is ze echt een schatje

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  Met 7 maanden mag je wel veel meer met haar lopen dan dat je nu doet. Misschien scheelt dat iets. Bij Paddy wel iig.
 
http://www.hondenpage.com/hondenforum/203765/nieuwe-bewegingsrichtlijn-voor-pups.php "

 Maar minimaal 1,5 uur lopen (op vrije dagen (maandag, zaterdag, zondag) lopen we 's ochtends en 's avonds langer. Op dinsdag gaan we naar cursus en op zaterdag of zondag zoeken we meestal het bos of een park op. We trainen veel en spelen ook veel en ze speelt ongeveer een kwartier met haar beste vriendinnetje. Mila loopt altijd erg door, dus we lopen misschien iets korter, maar wel 2 / 3x zover dan de gemiddelde pup en toch lijkt het idd niet genoeg te zijn. Ben opzoek naar nieuwe denkspelletjes voor haar om er bij te doen, maar ik ben bang dat ik haar echt te veel laat doen als ik nog langer met haar ga lopen

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Wat voor kauwmateriaal heeft Mila? "

Verschillende kluiven, twee touwen, een nylabone we hadden een bijtring, maar die is ze kwijtgeraakt... Kong squeakers, waar ze in kan bijten. Verder kan ze zelf koekjes pakken als ze dat wil (ze pakt er 2 of 3 per dag ofzo) en ze krijgt twee eetbare kauwsticks per dag en één Kong in de vorm van een botje wat van rubber is gemaakt, waar ze in moet bijten om de leverworst er uit te krijgen en ze krijgt iedere dag een reepje gedroogde kip .

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  Maar minimaal 1,5 uur lopen (op vrije dagen (maandag, zaterdag, zondag) lopen we 's ochtends en 's avonds langer. Op dinsdag gaan we naar cursus en op zaterdag of zondag zoeken we meestal het bos of een park op. We trainen veel en spelen ook veel en ze speelt ongeveer een kwartier met haar beste vriendinnetje. Mila loopt altijd erg door, dus we lopen misschien iets korter, maar wel 2 / 3x zover dan de gemiddelde pup en toch lijkt het idd niet genoeg te zijn. Ben opzoek naar nieuwe denkspelletjes voor haar om er bij te doen, maar ik ben bang dat ik haar echt te veel laat doen als ik nog langer met haar ga lopen "

 Ik zou je willen vragen om iets uit te proberen.

Maximum een half uur per dag wandelen (niet lopen). 2x 15 min

Verder ga je geen afstanden doen (alleen maar laten snuffelen). Gewoon een plekje zoeken waar ze naar hartelust kan snuffelen.

Even de training op pauze zetten.

Als je in het bos bent, strooi dan wat gedroogde snacks rond. Verstop er een paar achter een stam of een boom. Enkel de neus laten werken.

Zorg in huis voor leuk speelgoed. Een  oude handdoek waar je een knoop of 2 in legt (niet te strak). Je moet er makkelijk een lekkere gezonde snack (gedroogd vlees kunnen insteken)

 

Neem een lage of maak een kartonnen doos laag. Vul deze (voor 2/3) met lege rolletjes van toiletpapier. Leg er wat gedroogde snacks in.

 

Verzamel lege niet gekleurde eierdoosjes. Leg daar een paar stukjes gedroogd vlees in. En verstop die her en der in huis. Als ze het in het begin moeilijk heeft dan laat je ze eerst effe open staan, tot ze het door heeft.

 

Zorg voor dagelijks lekker kauwmateriaal. Gedroogde runderkophuid, kamelenhuid, lamshuid......pezen..... enz....

 

En dan hoor ik graag hoe het binnen 2 weken gaat met haar gedrag

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

2x 15minuten lijkt me erg weinig toch?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je gebruikt een bench.... die gebruik je als je er niet bij bent ? zoals even een boodschap of dat je zelf bezig bent ? daarna ben je er zelf bij als de hond losloopt toch ? hou de hond dan in de gaten, en doe wat met de hond, zodat tie rustig is als die in zijn bench moet als je even geen tijd hebt...... dat tie zoveel sloopt, 2000 euro aan schade dat is niet wat. dat tie eens ergens aan knaagt omdat je even niet oplet okee, maar zoveel schade dan vraag ik me af waaaaar ben je ?

 

heb je een kong ? geef een kong met wat erin zodat het energie vreet dat tie dat er uit moet halen.... en een goed bot zoals een bullenpees of runderkophuid.... daarna wat meer wandelen met je hond, kleine rondjes zodat de indrukken energie vreten.... en socialiseren zoals een marktje... of wat dan ook... dan is je hond rustig in huis .... als je hond toch wat pakt wat niet mag geef je zijn/haar bot of kong, desnoods hou je het vast, zodat je hond niet wat anders pakt.... je spullen kapot maken, zoals je laptop ? wow... dan moet je de hond toch uit het oog verloren hebben ? probeer dat toch te voorkomen, want sloopgedrag is in het geheel niet nodig als je er zelf bij bent... een bench is goed en okee, maar niet voor heel de dag natuurlijk, als je even weg moet of in de nacht.... voor de rest ben je er zelf bij toch ?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Verschillende kluiven, twee touwen, een nylabone we hadden een bijtring, maar die is ze kwijtgeraakt... Kong squeakers, waar ze in kan bijten. Verder kan ze zelf koekjes pakken als ze dat wil (ze pakt er 2 of 3 per dag ofzo) en ze krijgt twee eetbare kauwsticks per dag en één Kong in de vorm van een botje wat van rubber is gemaakt, waar ze in moet bijten om de leverworst er uit te krijgen en ze krijgt iedere dag een reepje gedroogde kip . "

 Is het misschien slimmer om haar aan het werk te zetten (dus haar koppie te laten gebruiken) voor die koekjes. 

Hoelang doet ze over die eetbare kauwsticks? (Ik neem aan soort dentasticks) 

Misschien is het een idee om wat moeilijker kauwmateriaal te geven. Wat vaak ook nog lekkerder voor ze is. Wat Eliane al zei, denk aan bullenpezen, runderkopspier, runderoren enz. 

 

Dat is ook goed voor de tanden en er zit geen extra troep bij :) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog even een tipje, je schrijft..... dat de hond je laptop aan de zijkant heeft beknaagt ... waar staat die dan ? op de grond ? je bent in de keuken bezig, moet natuurlijk.... maar neem de hond desnoods mee daarnaar toe als er geen anderen zijn die toezicht houden, een pup kan je niet uit het oog verliezen, voor het zelfde kan er wat kwalijks naar binnen gewerkt worden als jij er niet bij bent... en is het zo dat je geen hond in de keuken kan hebben, dan even in de bench met wat lekkers een goed bot bijvoorbeeld... heus een pup daar moet op gelet worden.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn pup eet kiezelstenen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^