tanden wisselen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

es (Gast)

Hallo allemaal. Onze hond is nu 6 maanden, en nog niet uitgewisseld, we zijn bij de dierenarts geweest en daar kwamen wij er achter dat naast sommige melktandjes de volwasse tand al zit. De arts zegd dat ik het nog even kan aankijken of de melktandjes er nog van zelf uit vallen, maar hoelang kan ik daar nog mee wachten om het aan te kijken iemand tips? Alvast bedankt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In onderstaande link vind je info over het hondengebit.

Wat de dubbele tanden betreft; je kan inderdaad nog even wachten of het nodig zal zijn de persisterende melktanden eruit te laten halen. Niet te lang, want dat kan schade veroorzaken (zie link).

Laat je hond goed op botten kauwen, zoals bullenpezen, runderhuid (rawhide van bijv. Farmfood), runderkophuid, runderoren en ook flossen. Dentastix zou ik ook niet geven; bevat veel granen en veroorzaakt plaque. Geef absoluut geen gerookte of gekookte botten, want die splinteren. Let op bij het laatste stukje van een bot; als dit te klein wordt wegnemen door bijv. met een ander botje ruilen en meteen het commando los oefenen.

http://www.dierengebit.nl/hond/hond-normale-gebit/hond-normale-gebit

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^