zit er even helemaal doorheen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Mijn hond reageert ook op andere honden en personen.Dit doet ze uit onzekerheid, heb een gedragstherapeut laten komen.Ik heb een halti optifit moeten aanschaffen en moet als ze gaat focussen op een hond omdraaien.Je moet hoe moeilijk het voor jezelf is rustig en kalm blijven als je andere honden ziet want anders voelen ze ook jou stress.Jou hond zal ook wel stress signalen laten zien, die jou niet opgevallen zijn (was bij mij zo, tongelen/hijgen).Moet nu met de clickersysteem aandacht van haar leren te krijgen, want als ze gefocust is op een hond negeert ze mij totaal.Als wij binnen zijn of buiten zonder honden doet ze alle commando's en luisterd ze perfect.Je moet er wel snel iets eraan doen blijkbaar want als ze gaan focussen en staren en uitvallen dan is de volgende stap aanvallen met bijten.Jou hond moet zich weer veilig voelen zonder stress en weten dat ze op je kan vertrouwen en alleen aandacht heeft voor jou.Dit kan blijkbaar best lang duren.Straffen en aan de riem en ruk geven werkt bij angstige honden averechts. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Vandaag ging het weer beter.. de storm van afgelopen dagen deed Obi's gedrag echt de nek om. Ik was zo blij dat ik net niets hoorde fluiten en klapperen. Het heeft echt dagen gestormd en Obi zit dan binnen ook al in spanning te luisteren en te kijken.

Toevallig heb ik pasgeleden een nieuw tuig gekocht. Maar ik moet dit thuis nog even goed oefenen en aan laten wennen. Dit is een compleet ander tuig dus hopelijk is het ook wat anders voor hem. De oude haakt wat teveel in z'n haar en dat vond ik niet zo'n geweldig idee meer. Zelf probeer ik altijd emotieloos te doen tegen Obi. Behalve als hij het goed doet dan doe ik vrolijk tegen hem. Toch pikt hij vanalles op, maar Obi is een ontzettende grote slimmerik. Het valt niet altijd mee om hem gerust te stellen. Ik ga altijd s'ochtends vroeg als niemand nog wakker is. En later op de avond ga ik ook omdat het dan rustiger is. Net regende het keihard dus dan kom ik niemand tegen behalve een man met paraplu maar Obi gaf daar niets om. 

Ook kwamen we nog een egeltje tegen en daar ben ik blij om. Hoe Obi daar mee om ging dat onderstreept toch z'n echte gedrag. Zo lief en cute, respectvol voor het diertje. Ik werd er vrolijk van. Kijk dat is eigenlijk Obi...  Ik heb ook met m'n vriend afgesproken dat we hem gaan vervelen met allerlei denk opdrachten hier thuis, en weer nieuwe truckjes gaan leren. Weet alleen nog niet welke. M'n vriend wou hem leren ala star wars the force te gebruiken en dan zo met z'n poot de lucht in. Naja we zien wel..  Ik hoop dat het nu weer een poos goed gaat dat ik het tij kan keren. Dat de kleine dingen gaan helpen en Obi weer Obi wordt ook buiten.

 

Dank jullie allemaal zo voor het meedenken. Soms denk ik ook aha ja dat weet ik dat ik dat moet doen. Maar als je het leest dan realiseer je je vaak toch dat je het niet goed deed of niet vaak genoeg. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik ben overigens nog steeds wel pissig op die kerel die me zo met z'n hond liep te treiteren voorlaatste keer. Dat was gewoon echt niet cool. Ik maak ruimte voor anderen, maar zij doen dit niet voor mij blijkbaar. Ik stapte laatst nog met Obi opzij toen hij met z'n hond aan kwam zetten, was dezelfde man. Obi was toen ook vriendelijk en we hoefden niet zo dicht bij elkaar te komen. Nu liep hij als een robotje obi te stressen met z'n hond. Keek me ook niet aan of zo. Die hond wilde overigens ook niet komen maar werd  ruw voortgetrokken. 2 honden die duidelijk lichaamstaal laten zien maar toch doorgaan ik snap het nog steeds niet. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ja stom is dat..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ja he terug gevonden!
 
Ik heb niet alle reacties gelezen dus misschien is het al geopperd of heb je het al geprobeerd maar, hier helpt het voorkomen voorkomen voorkomen. Die enkele hond die Gijs niet mag, die ik hem aankomen, ga ik gelijk de andere kant op
 
Nu heb jij blijkbaar vaak van dat soort mensen dat denkt van... Ik ben bang dat je daar niks aan kan doen
 
Ik zou ook proberen om weer naar huis te gaan vóórdat er iets gebeurd, ook al is het maar 10 minuten en dan later op de avond nog een keer. Want elke keer zo reageren (om wat voor reden dan ook) is er een teveel
 
Uitvallen naar andere honden, jij kan het blijkbaar niet altijd uit de weg gaan door andere mensen.. Maar zodra Obi ermee stopt GELIJK belonen. Vaak ben je zelf nog aan het na mopperen, terwijl je hond allang gestopt is met het gedrag waar je in eerste instantie boos/gefrustreerd om was. Begrijp je?
 
Zo heb ik het ook aan gepakt toen het weer begon met donker worden en Gijs óveral spoken zag
 
Aanvulling. Ik bedoel niet Obi valt uit en daarna stop je hem vol met snoep. Maar meer van Obi valt uit, hij is stil, jij zegt, oke jongen dat is klaar en als hij dan een tijdje rustig naast je loopt zeg je braaf oid "

 Ik zeg ook altijd dingen die ik tegen hem zeg als we b.v. thuis zijn. En beide op ons gemak zegmaar.. zoals het is goed zo Obi. Op één of andere manier gebruik ik dat thuis veel haha. Ik praat sowieso veel tegen Obi alsof het een mens is soms. Het relativeert het soms wat.. 

Het is klaar lijkt hij inderdaad ook wel goed op te reageren. 

Ik heb overigens vandaag een camera opgesteld gehad om z'n gedrag thuis eens te fotograferen als hij alleen is. Ik was gewoon benieuwd.. Nou.. doooodsaai. Meneer slaapt dan de hele tijd. Ik heb 8gb aan dezelfde foto's op de camera staan... Het klinkt raar maar dat is voor mij erg geruststellend dat hij niet staat te miepen bij de deur of zo. Ik heb dat nooit kunnen controleren of zo natuurlijk. Ik maak me sowieso erg druk om Obi.. altijd al gedaan. Waarom dat zo is weet ik eigenlijk niet bij m'n vorige hond was het anders. Ik denk dat het ook komt omdat ik hem een keer geschampt heb zien worden door een auto toen m'n vriend met hem liep. Obi voelt veel breekbaarder.. En niet alles bij  hem ging zomaar... hij heeft veel moeten doorstaan echt heel veel. Obi is van ver moeten komen want was een hellse pup. Hij was zoo moeilijk en zooo gestresst. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Is niet gek hoor dat het geruststellend is voor jou dat hij lekker slaapt als je weg bent. Het is gewoon geruststellend dat hij slaapt.

 

Heb vertrouwen in je zelf!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik hoor het wel vaker dat witte herders heel gestrest kunnen zijn! Ik heb zelf ook een hondje gehad dat altijd in stress leefde. Voordeel van Bambi was dat ze dan niet uitviel maar vooral wilde vluchten. 

Uiteindelijk heb ik wel naar medicijnen gegrepen om haar weer een beetje hond te laten zijn en ze af en toe kon ontspannen en ik weet en beetje de vrolijke Bambi zag. 

 

Ik weet dat er hier nog iemand op het forum is met een  gestreste witte herder is die ook uitvalt volgens mij.ook zij is al heel lang en veel aan het trainen met de hond. Als je met wilt weten kan je pb doen. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn poedel...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^