Tips en advies gevraagd om mecheltje een voldaan gevoel te geven.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ......

honden foto van ...

Hallo allemaal,

We hebben een mecheltje van nu bijna 17 weken. Tis een echt bijtertje het ging een tijd goed maar nu begint ie weer..(is natuurlijk ook druk aan het wisselen) Ik zelf heb van alles geprobeerd t negeren maar dan springt ie bij mijn rug op en pakt dan de achter kant van mijn trui. Er bij weg lopen of op zijn plek brengen tja t word er niet heel veel minder van. Hij is gewoon heel energierijk wat logisch is natuurlijk. Sinds kort vervreet ie ook zijn hele mand ik zelf denk dat hij gewoon niet een voldaan gevoel heeft.. Aan kauwspullen geen gebrek hoor..

Nu doe ik al wat hersenwerkjes met hem zodat hij geestelijk ook moe word maar echt alles is in nog geen 5 min klaar haha eierdoosjes wcrolletjes en de kong waar hij zijn eten in krijgt overdag.

We gaan er 3 a 4 keer mee uit te wandelen ongeveer per keer zon 15 a 20 min Savonds vaak half uur. Aangezien die nog jong is maar toch heb ik t idee dat dit gewoon te weinig is.

Vandaar mijn vraag of er nog meer tips zijn om met hem te doen. Drukke spelletjes word ie alleen maar opgewonden van dus betekent nog meer bijten.. Vooral voor de dagen dat ik ook aan het oppassen ben want dan zitten de hele lange wandelingen er niet echt in overdag. Dagen dat ik vrij ben kan het natuurlijk wel.

Alvast bedankt.. Ik hoop dat hij hierdoor ook minder zal bijten als die wat met een meer voldaan gevoel heeft. Want nu heb ik t idee dat ik hem de hele dag moet bezighouden. Ik weet het we hebben een pup en dat kost tijd en die wil ik hem ook geven maar ik kan niet de hele dag met hem bezig zijn.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Naar mijn gevoel doe je best veel, 4x een wandeling van 20 minuten geeft veel prikkels en indrukken voor je pup en deze moet hij allemaal verwerken.

Daarnaast nog eens hersenwerken waarbij hij mentaal aan de gang moet terwijl hij wellicht mentaal nog vol zit van de wandelingen.

 

Mijn pup was ook mega druk voor mijn gevoel maar had ook het idee dat ik maar veel moest doen om hem moe te krijgen tja je hebt een aussie.

Heb dat aan de kant gegooid en ben veel gaan werken met verplichte rust en dat was hier een uitkomst.

Ik probeerde een beetje de richtlijn aan te houden van 1 uur wakker en 2 uur rust.

Hij ging dan ook echt verplicht de bench in vaak even met een kluifje of kong en 9 van de 10x was meneer kort ernaar naar dromenland.

Door meer rust te creëren kunnen ze alles ook mentaal verwerken om zo weer met een leeg koppie te beginnen.

Ik merkte echt verschil.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ja ik denk ook dat rust goed is.

Je hebt het idee dat als je zo'n werkhond hebt, dat die van alles nodig heeft.

Dat had ik zelf ook met Black, dat ik dacht dat ik te weinig met hem deed als hij druk en bijterig was (hij was ook zo'n bijter als pup)

Maar als pup is dat nog helemaal niet goed, dan moeten ze veel rusten, slapen, rustig aan socialiseren en zulke dingetjes.

Juist als je (te)veel met ze doet, worden ze zo druk en opgewonden, ze krijgen geen rust in het hoofd om alles te verwerken.

Jouw hond is pas 4 maanden dus nog heel jong.

Natuurlijk moet je iets doen met je hond, maar gedoseerd en veel rust.

 

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ja heb echt het gevoel dat ik met hem bezig moet. Want wil dat het een vrolijke hond word die geen tekort aan aandacht krijgt.. Misschien daardoor dat ik de onrust wel doorgeef aan hem. Tussendoor doet ie natuurlijk ook nog een plasje in de tuin. Hij slaapt niet in een bench maar in de bijkeuken daar heeft ie zijn plekje dus als t hier met de kinderen overdag erg druk is kan die hem daar rustig neergeven. Hadden hem eerst in de kamer/keuken maar dat was veelste druk qua geluiden van de kinderen dus dan ligt ie de hele tijd met 1 oog open te slapen zeg maar.. Het voelt gewoon raar is die weer in de bijkeuken en heb dan t gevoel dat ik hem te weinig aandacht geef. Hij wil er ook graag bij zijn maar goed dan slaapt ie helemaal niet.. Denk dat die overdag misschien 4 uurtjes slaapt.. En Savonds ligt ie voor Pampus in zijn mand en slaapt de hele avond.. Ik had echt het gevoel hij gaat niet rustig slapen want is niet voldaan..

Maar t bijten en vooral nu hij meer kracht krijgt is gewoon echt niet fijn. Loop alleen maar in mijn oude kloffie rond want hij maakt al mijn kleren kapot haha.. Blij als t wisselen van de tanden voorbij is hoop dan ook echt dat t over is want het afleren lukt niet echt..

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dat puppy bijten gaat wel over.

Bij Black was het ook zo erg, maar het is vanzelf overgegaan toen hij z'n tanden had gewisseld.

 

Het lijkt me goed dat hij in de bijkeuken slaapt.

Ha ha, alles lijkt precies hetzelfde als met Black.

Maar die slaapt ook in de bijkeuken, daar gaat hij zelf altijd al liggen.

Dan is wel de deur naar de keuken open zodat hij wel alles kan zien.

Maar hier is het wel altijd rustig in huis.

 

Jouw verhaal komt me zo bekend voor, ik heb het precies zo meegemaakt.

Maar het is goedgekomen, Black is nu bijna 2 en is een echte werkhond geworden.

Maar toch, het eerste jaar hoeven ze geen werkhond te zijn.

Het zit er wel in, dat kun je merken maar het eerste jaar is voornamelijk rustig opgroeien en rustig aan van alles leren.

Daar krijg je een veel fijnere en stabielere hond van.

Niet te nerveus of te alert, te schrikachtig doordat ze te weinig rust in hun kop hebben gehad bij het opgroeien.

 

honden page profiel ......

honden foto van ...

Grappig om te lezen dat het bij meer zo gaat..ja ik voel me gewoon wat schuldig als ik het gevoel heb dat ik niet genoeg aandacht aan hem heb gegeven.. Hij neemt zijn rust ook echt niet als de deur open blijft soms zelfs met deur dicht niet. Ja en eeg leergierig kijkt ook zo blij als je wat met hem doet al is t maar een nee aanleren.

Moet wel zeggen dat hij idd sinds die weer zo bijt ook erg aan t rijden is is t niet op t kussen of kleed dat wel op ons en dan als die dat doet begint ie ook te bijten....

Moet zeggen ben straks heel blij als t bijten voorbij is haha want nu ben ik ook erg voorzichtig om hem bij de oppaskinderen te doen..

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Natuurlijke lamskophuid is goed gezond kauwmateriaal voor een pup.

Zorg er voor dat de pup voldoende speel en sloop materiaal heeft waar hij zich kan op uitleven. Geef hem lege toiletrolletjes die hij mag slopen. Laat hem in huis geregeld lekker gezonde hapjes zoeken, snuffel en zoekwerk. Neem een doek -> van een oud laken, of handdoek leg daar een 2-tal dikke knopen in (niet te vast) en stop daar al eens een gezond snoepje (gedroogd vlees) in.

Hoe drukker de omgeving, hoe minder rust -> des te drukker de pup.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Eliane die doek ga ik zeker even proberen. Hij mag graag doeken kapotscheuren dus als t dan ook nog in combi is met lekkers dan is t helemaal top hihi. Ja de zoekspelletjes doen we idd ook binnen en buiten. En heb Runderoren Hertenoren en kauwbotjes voor hem.

Maar als ik op bijv rijden klik dan is t overprikkeling. De afgelopen dagen gaat t echt heel mal.. Elk moment als ie erbij is dan is t even niet zon 5 min en hoppa dan hangt ie alweer om mijn been en als ik me de rug toekeer dan gaan we gewoon daar verder... En dan tegelijk ook bijten. Als ik hem rustig van me afhaal dan springt ie weer erop en hoppa bijt nog even harder. Moet zeggen dat ik niet echt fijn vind want dit belemmert toch de omgang met hem die we zo graag willen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz is een mini aussie. In feb. wordt hij 2.

Groeit op als huishondje.

Natuurlijk hou ik hem bezig met van alles.

 

De puptijd was hij heel druk ik dacht o je moet Nog meer doen.

Ineens vond ik dat niet meer nodig waarom moet een pup altijd in beweging zijn met wat dan ook.

Ook ik wilde mijn best doen en hem leuk op laten groeien.

Hij werd steeds drukker geen rust in zn lijfje.

 

Ineens ging ik het anders doen meer rust. Minder met hem spelen minder buiten zijn.

 

Het ging meteen veel beter met hem.

Heb veel mensen maar laten praten dat het een ras is dat veel bezig moet zijn.

Ik besef  heel goed dat Jazz geen vloerkleedje is.

Een scheet van een hond is het geworden.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Oke ja dan misschien toch meer rust. Raar eigenlijk dat je bij een pup denkt veel aandacht geven.. Maar goed gelukkig hebben meer die gedachte terwijl t dus waarschijnlijk helemaal niet altijd correct is om ze zoveel aandacht te geven.

maar door t bijten etc heb ik hem nu dus ook even aan de riem in huis ( hoop dat dat ook niet t idee bij hem wekt van pfff alweer aan de riem ) maar de kinderen zijn in de kamer en anders gaat ie toch echt niet rustig liggen om te slapen. Nu na een uurtje bij ons te zijn gaat ie eindelijk slapen. Ik denk toch echt dat het slaapgebrek is van hem. Ik vind t ook belangrijk dat ie niet alleen zijn drukke momenten in de kamer bij de kinderen of ons beleefd maar ook dat hij hem lekker kan neergeven. De kinderen de opdracht gegeven hem gewoon even te negeren en geen aandacht aan hem te besteden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^