mijn 4 maanden oude pup leren omgaan met poes van 7

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Onze pup van 4 maanden blaft naar onze poes van 7 jaar oud, de pup hebben we in de bench gedaan zodat de kat aan haar kan wennen maar de kat is naar boven gevlucht. Hoe kan ik ze aan elkaar laten wennen? ( kat is geen optil kat)  liefs Ilse

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Meestal komt t vanzelf wel goed, zolang de kat makkelijk weg kan komen. 

 

Als t na verloop van tijd niet gaat kun je met je hond clickertraining gaan doen om te leren de kat te negeren. 

 

Heb je de pup nog maar net?

honden page profiel ......

honden foto van ...

Hebben we hier ook hoor.. Ik laat ze maar een beetje hun ding doen. De kat kan vluchten als die wil. Slaapt op een plankje dus lekker hoog waar de pup niet bijkan. En de kat slaat goed van hem af helaas leert onze pup hier weinig van want gaat vrolijk verder. Ik denk dat ie t zelfs als terug spelen ziet als de kat zo doet...

Ik geef het ook nog maar even de tijd zal vanzelf wel overgaan hoop ik tenminste haha..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sluit asjeblieft daarom je hondje niet in de bench.nu is die poes voor hem een speelmaatje denkt hij, daarom blaft hij vrolijk. 

leid hem telkens af , soms al voordat hijzelf de kat heeft gezien.

 

hier is het ALTIJD goedgekomen tussen honden en katten.

 

Alleen zal de pup moeten ondervinden , soms door een geblaas of een tik.....dat hij dat poezebeest moet gerustlaten. 

 

Laat ze doen, probeer van de pup af te leiden met iets anders of riskeer een confrontatie tussen hen, waarbij je kan tussenkomen moest het escaleren.

 

de kans is er , heel keine kans ...dat je pup een krab gaat krijgen op zijn neus. Dat is de beste leerschool, geloof me.

 

zorg echter dat de poes altijd in de hoogte weg kan , of ergens kan opspringen. Normaal zal ze weggaan van de pup, maar langzaamaan komt ze toch terug beneden. 

 

komt goed , ben er zeker van 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik ken het probleem. Wij hebben hier twee katten van een jaar of 8 en een pup van 6/7 maanden. We kregen haar eind mei, dus toen was het nog lekker weer en met lekker weer zijn onze katten dus de hele dag buiten. Mila is altijd super enthousiast als de kat binnenkomt en kwam dan blaffend en kwispelend aanrennen en dat zijn eigenlijk alle signalen voor een kat dat het tijd is om de benen te nemen. We hebben ze daarom wat tijd gegeven, maar omdat er geen verbetering in zat zijn we overgegaan op een ander plan, namelijk 2 uur per dag het kattenluikje dicht en de katten binnen (wel waar Mila er niet bij kan) zodat ze went aan de aanwezigheid van de katten. Dat hebben we een paar weken volgehouden en ze kunnen nu langs elkaar heen lopen en de kat loopt soms mee met het uitlaten. Nou zie ik ze nog niet bij elkaar in een mand liggen, maar er is zeker vooruitgang.

 

Wat ook hielp is dat ze tegelijk eten krijgen en ook naast elkaar (met een hekje er tussen) en vlees kregen (gewoon naast elkaar, ze hebben toch een favoriet). Dat vond ik wel belangrijk, omdat ik wilde voorkomen dat mila flipte als ik de kat ging voeren, want dat deed ze aan het begin heel erg.

 

Honden en kattentaal is heel verschillend en omdat ze elkaar niet begrijpen is het belangrijk om gelijk ongewenst gedrag (blaffen naar de kat) te corrigeren door je pup terug te roepen en te belonen als hij niet blaft.

 

Probeer in ieder geval jaloezie te voorkomen, dus als de kat wat lekkers krijgt, krijgt de hond ook. Als de hond geaaid wordt, de kat ook. :)

 

Hoop dat je er iets aan hebt:)

 

Groetjes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^