Het wordt weer kouder..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie

Het wordt weer kouder en dan komt het verlangen om weer naar Spanje te gaan. Even lekker op vakantie naar een warm land. Wanneer je nog nagenietend van de vakantie terug vliegt kun je een goede daad verrichten voor veel dieren. Er zijn vluchtbegeleiders nodig vanuit Malaga naar Nederland. Veel honden wachten op de kans om een beter leven te krijgen.
In Spanje zelf zijn heel veel leuke, vriendelijke en sociale honden beschikbaar. Helaas zijn er veel meer honden beschikbaar dan er geadopteerd worden ter plaatse. Gelukkig adopteren mensen vanuit Nederland deze honden. Op die manier krijgen deze dieren een kans op een gelukkig leven. Hiermee verdringen ze de asielhonden in Nederland niet. Van de zomer had dierenasiel Lelystad maar 1 hond beschikbaar! Dierenasiel Noorwijk had er ook maar 1, In het asiel van Rijswijk zaten er in de zomerpiek 2 en in Velp 4. Daar kan Animal in need in la Linea alleen maar van dromen. Zij hebben ruim 700 honden die wachten op een goed huis. Ondanks alle voorlichting in de omgeving en de castratieprojecten blijven er veel honden binnenkomen.
Gelukkig hebben een aantal een opvanggezin of adoptanten gevonden. Op dit moment wachten 20 honden totdat er een plek vrij is in het vliegtuig zodat ze in Nederland aan een nieuw leven kunnen beginnen. Je zult begrijpen dat er weinig individuele aandacht is in een asiel met 700 andere honden, tig katten, paarden en hangbuikzwijnen,
Waarom zijn vluchtbegeleiders nodig? Transavia is de enige luchtmaatschappij waarbij honden in het ruim mee mogen vliegen. Van transavia mag je alleen een hond in het vliegtuig boeken op een ticket van een mens. Per vlucht mogen er 2 kennels mee in het ruim en 2 honden in een tasje op schoot. Dit is erg weinig. Wanneer er een vlucht geboekt is waarbij de honden mee mogen, wachten de honden met vrijwilligers van het asiel op het vliegveld. De vrijwilligers spreken Nederlands en Spaans. Zij helpen met het inchecken van de honden. De vluchtbegeleider neemt de honden dan mee naar de band waar ze afgegeven kunnen worden. Bij de aankomst worden de honden weer uitgecheckt door de vluchtbegeleider. In de aankomsthallen staan de blije adoptanten en vrijwilligers van de stichting al te wachten.
De tickets voor de honden worden betaald. Helaas is er geen geld om de ticket van de mensen te betalen. Hiervoor zijn dus mensen nodig die op vakantie of zakenreis gaan naar Malaga. Het kost die reizigers niets, enkel wat moeite. En je kunt hiermee een groot verschil maken!
Wil je helpen? Kijk dan hier: https://www.facebook.com/Vluchtbegeleider-gezocht-vanaf-Malaga-912452318845084/

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^