Wat denken jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Goed opgemerkt ^.^

Fram zat inderdaad al in mijn hart...
Ik weet alleen niet waarom ik zo twijfel.

De stichting van Gus merkte het op toen ik belde en zei dat ik nog wat vragen had (had er al paar gesteld via email) en het handiger vond om te bellen. Maar vond het inderdaad wel vreemd dat ze zei: "de meeste adoptanten vragen niet zoveel, die hoeven dat allemaal niet te weten".

Toen dacht ik wel van... Nou, dat zijn dan geen heel verstandige mensen >.<

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dat is ook een vreemd antwoord hoor.Als je je als organisatie inzet om honden een mooi thuis te geven,een mooie toekomst,dan is het juist niet raar als je veel wilt weten.

Het is toch niet normaal als je niks te vragen hebt...of als je het zelf niet zo goed weet,dat op z'n minst die organisatie dan een berg met vragen stelt.

 

Nou ik raak benieuwd naar de filmpjes die er aan zitten te komen van Fram (maar wacht met geduld hoor haha)

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Haha nou ik niet!
Mijn geduld word ernstig op de proef gesteld en ik stalk de stichting bijna dagelijks (echt erg)!

Haha nee hoor flauw :P maar ik ben inderdaad ook erg benieuwd!!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb in mijn zoektocht naar een nieuwe hond ook met meerdere stichtingen contact gehad en had ook echt heel veel vragen. De ene stichting vond dit geen probleem, maar bij sommige had ik ook echt het gevoel dat ik volgens hen te veel vragen had en te veel twijfelde en dat ik het maar niet moest doen. Toen was ik ook snel klaar met hun en zei ik ook ''sorry maar dan doe ik het ook echt niet en zoek ik verder, graag of helemaal niet hoor''. Er is 1 stichting na een tijdje terug gekomen of ik nog interesse had in die hond, maar inmiddels was ik al voorzien met een fantastische Spanjaard. 

Ook de stichting van Moh heeft veel vragen gehad en zei ze ook ''soms moet je niet zo onzeker zijn en de knoop doorhakken,  alles wat ik je meld over Moh is oprecht en eerlijk en hou niets achter.'' Dat gaf wel min of met de doorslag, want ja ik was ook erg onzeker, ik heb namelijk voor Moh een zeer moeilijke hond gehad en wilde vooral dubbel zeker zijn dat Moh niet ook een onwijze stresskip zou zijn. Maar deze stichting had veel geduld en ik ben blij dat ze zo geduldig waren.

 

Ook ik ben erg benieuwd naar de filmpjes van Fram. 

 

Wat doet trouwens de stichting van Gus als hij echt niet zou kunnen aarden bij jou? Ik meen mij te herinneren dat de stichting van Fram dan een gastgezin had. En Fram zou ook eerst in een gastgezin komen toch,om te kijken of hij kon wennen in een huis?of had ik dat verkeerd begrepen? Doen ze dat bij Gus ook? 

 

Ik vind het ook een heel belangrijk iets dat je je ook goed (en serieus genomen) voelt bij een stichting,  dan durf je ook eerder contact op te nemen als je met vragen of kleine problemen zit als een hond bij je thuis zit. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Die gt durft wel conclusies te trekken uit de filmpjes. Je kan er echt weinig van zeggen, de ene hond loopt los, de andere is aan de lijn, dat is al een enorm verschil, beiden tonen hier gelukkig geen angstagressie.

Een echt doodsbange hond kruipt weg in een hoekje en verstijft. Ok Gus krijgt daar de kans niet toe maar lijkt niet doodsbang, hij geeft aan dat hij het niet prettig vindt en dat is prima lijkt me. Niets mis mee.

 

En angst voor handen van bovenaf hebben veel honden van nature al daarvoor hoeft hij niet perse mishandeld geweest te zijn. Ik hoorde van een kennis die met haar pup naar een hondenschool hier in de buurt ging dat de eerste opdracht was dat iedereen zijn pup moest aaien. En iedereen ging met die hand boven het hoofd, en alle pups zonder uitzondering doken even in elkaar.

 

Moeilijk he, jammer dat de stichting van Gus vind dat je teveel vragen stelt. Of ze moeten bedoelen, dat het eigenlijk niets uitmaakt, je gaat voor hem of je gaat niet voor hem.

 

Edit, ik lees dat Gus misschien eerst naar een gastgezin gaat, zelf zou ik als ik voor hem ging dit liever niet hebben omdat hij anders misschien net gewend is en durft vertrouwen te gaan vatten en hij dan weer ergens anders heenmoet, waar dat vertrouwen opbouwen misschien dan weer veel langer duurt, als je er toch voor gaat kan dat ook meteen. Maar dat is mijn gevoel/mening. En bovendien ga je dan weer uit van een bepaalde beschrijving die je van hem krijgt hoe hij daar is. Wat dus niet bij jou hoeft te gelden.

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Tja, en toch is ze gediplomeerd gedragstherapeute :)

De angst bij Gus is vooral te zien in het kattentest filmpje. Kijk maar eens goed en helemaal tot het eind.

Uiteraard merkte zij ook op dat het nogal een groot contrast is tussen de 2.

En Ciska ik had dat zelf eerst verkeerd begrepen. Ik had dat gelezen maar dat ging om een hond die dus al in opvang zat in NL bij een opvanggezin.
Beide honden zouden meteen naar mij komen en als het niet blijkt te gaan hebben beide stichtingen de regel dat hij bij mij moet blijven tot er opvang is gevonden.
Logisch natuurlijk.

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Vanochtend kreeg ik een mailtje dat de bloedtesten van Gus allemaal goed zijn en dat ik het adoptieformulier kan gaan ondertekenen en insturen.

Eigenlijk wil ik het liefst voor Fram gaan, alleen ben ik bij hem bang dat hij misschien kennelsyndroom zal hebben en nooit goed alleen zal kunnen zijn, of dat hij gewoon niet kan aarden bij mij omdat hi altijd buiten heeft geleefd.

Wat een lastige keuze :/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lastig inderdaad, maar, als jij het liefst voor Fram gaat zou ik dat doen, wie zegt dat Gus bij jou alleen kan zijn, ga er gewoon eerst van uit dat hij niet alleen kan zijn, dan wordt je ook niet teleurgesteld.

 

Fram ziet er uit alsof hij een zelfstandig karakter heeft, ik weet het niet natuurlijk, maar ik zou van hem bijv. verbaasd zijn als hij een enorme will to please heeft. Misschien ook geen type voor een hondenschool en allerlei druk gedoe, en  ondernemingen als drukke bezoekjes en uitjes e.d. Misschien ook wel hoor, maar ik zou het wel in mijn achterhoofd houden.

 

 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Ik denk inderdaad ook dat Fram een zelfstandig karakter heeft..

En Gus heb ik 'laten gaan'.

De stichting moest en zou nu een antwoord krijgen omdat er nog andere geïntresseerden voor hem waren. Jammer, maar ik ga niet impulsief ja zeggen als ik nog zo erg twijfel.

Betekent overigens niet dat dat ook betekent dat ik dan nu definitief voor Fram ga, daar wil ik eerst het filmpje nog van afwachten.

Word er moedeloos van!

maar ik gok dat alle adoptanten wel zo'n 'fase' hebben.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja ik heb ook zo'n fase gehad. 

 

Wel fijn dat er meerdere geïnteresseerden zijn in Gus, dan heeft hij waarschijnlijk binnenkort wel een thuis.

Ik vond het zo zie dat ik1 hondje had laten gaan en deze nog een jaar op de site heeft gestaan. Nu zie ik haar er niet meer v op staan dus ze zal ook wel een thuis hebben nu.

 

En ik had echt een hele fijne stichting gevonden die mogelijk nog met vragen voor mij had dan ik voor hen. Dus ik dacht bij hun echt een hondje uit te kiezen. Er zat er net1 in de opvang en was even afwachten hoe zij zich zou gaan ontwikkelen daar. Dus ik had mijn zoektocht al gestaakt en ineens stuurt een vriendin van mij de link van de advertentie van Moh... 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Nou jullie zullen het, net als ik na mijn voorlaatste bericht, niet verwacht hebben.... Maar het is toch Gus geworden!

 

Die avond heb ik gebeld met de stichting na een ietwat gefrustreerde mail terug van ze te hebben ontvangen.
Bleek dat ik e.a.a. wat verkeerd had opgevat waardoor het 'leek' alsof alles op stijl en sprong moest.

 

Ze gaf ook aan dat het een ongeveer standaard mail is die ze verzenden zodra de bloedtesten goed zijn, maar dat ze er eens naar zou gaan kijken door de verwarring en het gevoel van druk die bij mij ontstond erdoor.

 

Ook heb ik het meteen gehad over 'het veel vragen', wat ikeerder te horen kreeg.
Bleek dat de meeste mensen inderdaad maar weinig vragen en voor een leuk koppie gaan ipv het goed te overwegen.
Dit was voor Vida Nova (stichting van Gus) de reden om mij geen vragen te stellen alvoor ik tot adoptie kon overgaan omdat zij merkten dat ik er werk van had gemaakt en geijk al aangaf wat ik zocht en zelf te bieden had.
Ik krijg nog wel een huisbezoek (meer kennismaking) binnen nu en 2 weken.

 

Maar ik heb dus Gus geadopteerd, en ik ben heel erg blij!
Nu is het wachten op de vluchtbegeleiding begonnen...

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

Ik volg!! Wat leuk nieuws dat het Gus is geworden, gefeliciteerd!!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mooi dat je je gevoel hebt gevolgd! Ik ben benieuwd wanneer je je nieuwe vriend in huis hebt! 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Dankjulliewel!

 

Ik ben zelf ook heel erg benieuwd..

 

Voel me wel nog enigzins lullig naar Fram toe, maar ik denk dat Gus beter bij me past en ik had denk ik toch voorzichtiger geweest met Fram.

 

Hoop dat het allemaal niet te lang duurt met vluchtbegeleiding zoeken :D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

o haha had ik niet verwacht, toch Gus geworden dus. Wat precies heeft je tot Gus besloten?

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet heel veel vragen had, over Lola en Jenna, we hebben hen puur op uiterlijk gekozen en de korte beschrijving van het asiel waarin ze zaten. Voor mij was de beslissing om voor die ene speciale hond te gaan aan de ene kant heel moeilijk omdat er zoveel zijn waarvan je denkt dat ze je nodig hebben, aan de andere kant, moet er ook dat JA dat is haar/hem, gevoel zijn. En eenmaal beslist maakt het niet meer uit hoe zij of hij  is, afwachten en je aanpassen en de weg die je samen gaat, (met vallen en opstaan, aftasten wat wel en wat niet), bewandelen.

 

Alvast heel erg gefeliciteerd met Gus, een prachtige hond op weg naar een thuis waar hij zich geliefd gaat voelen en nooit meer weg hoeft.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Gefeliciteerd! 

 

Heb het kattenfilmpje net gekeken en Gus reageert op het eind net als onze Mike als mensen boos een hand opheffen. ...betekent denk ik wel dat hij een negatieve associatie heeft met hand opheffen... ik zou niet uitsluiten dat hij tikken heeft gehad. Dat vermoeden hebben we ook met onze hond zijn vorige eigenaren... Die waren KNPV honden gewend en hebben Mike waarschijnlijk wat te hardhandig opgevoed... 

 

Wees lief voor Gus! Maar dat komt uiteraard goed.  Houdt hij zijn naam? 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Het JA dat is hem/haar gevoel had ik zowel bij Gus als Fram, maar uiteindelijk toch voor Gus gegaan vanwege zijn leeftijd en omdat ik denk dat ik daar meer kanten mee op kan.
Ook vind ik het heel fijn dat bij Gus de rassen die erin zitten bekend zijn, zodat ik me heb kunnen inlezen.
Natuurlijk is iedere hond verschillend, maar toch. 
Fram was helemaal onherleidbaar. Ook was ik over Fram aan de ene kant heel erg enthousiast en helemaal verliefd, maar toch ook heel erg onzeker en twijfelend gezien het ongeluk wat hij heeft gehad.

 

Ik weet nog niet of hij deze naam houd..
Opzich is het wel leuk maar ik heb liever iets met 2 lettergrepen ivm roepen :P
Mijn katten heten Yuki en Yari, en vind het opzich ook wel leuk om iets met dezelfde voor/achter letter te doen, maar ik heb al zoveel suggesties haha ><
Bovendien heet mijn vriend Mike en ik Marjolein, dus kan ook nog met een M.
Zo blijf ik lekker bezig haha!

 

Namen (naast Gus) die ik tot nu toe heb bedacht voor hem zijn:

Zoran 
Argo (goede film ^.^)
Mauï (M)
Yona (Y)
Eli
Maybe (gezien mijn getwijfel ><)

 

Suggesties zijn welkom!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Misschien Ylaipi (tomorrows snow in Inuit taal, vanwege zijn vacht en het tomorrow vanwege zijn mooie toekomst, en ook een beetje voor zijn speciale ogen die ik iets huskyachtigs vind hebben op het filmpje) je zou hem dan Ylai kunnen noemen, wat op Eli lijkt.

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Dat spreek je dan denk ik uit als jielaaij? Of ielaaij?

 

Wel leuk! Die schrijf ik erbij!
Bedankt :D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

volgens mij als  ielaaij

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat leuk Marjolein!!Gefeliciteerd met de adoptie van Gus.Wel mijn favoriet....tenminste daar was ik ook meer naar toe getrokken,maar dat zei ik niet,want het is jouw keuze

 

Ja leuke hondennamen....voor een reu denk ik altijd aan Rollo of Ravi.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Yona,  zo heet mijn nichtje (dat zou grappig zijn)

Ik vind Nuri ook erg leuk,of Ludo. Maybe is ook leuk kan je ook als Maby  schrijven, spek je hetzelfde uit, maar oogt net even anders. 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Bedankt! :D

Ravi heeft een teveel op Yari lijkende klank, en Rollo... Meh :P

Ludo is teveel gtst en Nuri lijkt weer op Yuki qua klank.

Vind het wel leuk dat iedereen meedenkt!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik heb helaas geen advies voor je. De namen die ik zelf erg leuk vind hou ik lekker geheim haha, zou het heel erg vinden als iemand anders een hond net zo zou noemen als ikzelf  Ik heb ook daadwerkelijk een lijst met namen voor 'ooit'. 

 

Vreemd genoeg heb ik bij Gus alleen maar 'Frutsel' in mijn hoofd. Geen idee waarom. 

 

Wat voor soort namen vind je leuk? Twee lettergrepen dus. Liefst met een M. Wat nog meer? 

 

Persoonlijk vind ik mensennamen voor honden wat hebben, daarom heette onze vorige hond Charlie en hebben we nu een Mike.  En ik zou absoluut een hond Freddy noemen. Of Pieter/Pietje.  Wijnand! Haha. 

 

Maar met een M en twee lettergrepen... Mauritz? Nah. Nou ja, hangt van zijn karakter af, maar dat zie je wel als hij bij je is. Ik vind Gus ook wel een Menno. Een vlotte naam voor een jonge atletische hond  

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dat van de M had ik even niet mee gekregen...dan had ik nog Melle (wilde ik intikken, maar dacht te menselijk  )

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik ken een hele leuke hond en die heet Jake

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Jack (lijkt op Jake) heb ik ook nog aan gedacht inderdaad! Is ook leuk ^.^ 

 

Verder ben ik niet zo van mensennamen voor honden eigenlijk haha :P

 

En het hoeft niet met een M of Y hoor perse! 

 

Er zijn zeker al een aantal leuke suggesties voorbij gekomen :)

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Dit is het dan!

Het officiële nieuws! =D

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Nu is het wachten tot hij komt! 

honden page profiel MaYoMaYo

honden foto van MaYo

Haha ja maar het duurt nu al veel te lang! :P

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: galgo en commando's = not easy!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^