aangevallen door 9! Bordercollies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kahlúa is vandaag aangevallen door maar liefst 9 bordercollies. 

 

We waren aan het wandelen en plots stond er 1 oude border op het pad, Kahlúa had daarvoor in het bos heerlijk met een Akita en 2 Friese stabijs gespeeld, maar nu bleef ze staan, en weigerde mee te lopen. Wij konden geen ander pad nemen en ik moest opschieten ivm een avonddienst. Kahlúa liep voorzichtig langs de hond, bijna onderdanig.. Dat vond ik al gek omdat Kahlúa tegen erg weinig honden onderdanig is, meestal snuffelt ze vriendelijk en daagt uit tot spelen, loopt dan weer door. De hond viel uit en Kahlúa rende weg, toen kwamen er plots 8 andere borders het pad opgestormd (allemaal een andere kleur, ze waren wel prachtig) Kahlúa lag op de grond en de honden gingen om een kring om haar heen staan en om de beurt hapte er een naar haar nek. Kahlúa piepte echt als een kleine pup, maar meer van angst. Ik rende er heen en probeerde bij Kahlúa te komen maar dit ging niet. En er was ook geen eigenaar. 

 

Uiteindelijk, na ik denk wel 1 minuut kwam er een heel oud mannetje de hoek om en riep heel boos zijn 9 borders bij zich. Hij zei dat, zodra de oudste begint de rest direct mee doet. Kahlúa was intussen een héél aantal meters verder weggerend en trilde. 

 

Ik vind het zo raar dat deze man zijn honden, of tenminste de oudste los laat.. Ze beter niet door, het was meer happen maar dannog. Ik weet dat Kahlúa heel beschermend is als ik met haar en het hondje van mijn zusje wandel, en dan weet ik dat ik 1 van de 2 aan moet lijnen want als er 1 blaft, schiet de ander meteen in de aanval. 

Ik hoop dat Kahlúa er verder geen angst of wat dan ook aan over heeft gehouden. 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat heftig! 

 

Heb je haar wel gecontroleerd op wondjes? 

 

Hoop dat ze er inderdaad niets aan over heeft gehouden. Arm ding. Ze wist vast niet wat haar overkwam. Gedroeg zich heel netjes en respectvol en nog kreeg ze de volle laag :( 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ja, ze was écht netjes. Normaal blaft ze wel en wil stoer doen maar dat was nu absoluut niet het geval. 

Ze schudde in de auto wel wat met haar oor, maar er is niks te zien, ook niet bij haar nek gelukkig. Ik ben net weer thuisgekomen en ze toont nergens pijn. 

honden page profiel olafolaf 3 doggies

honden foto van olaf

Ze wist duidelijk dat dit geen eerlijk gevecht ging zijn. Zo bangelijk, ik zou ook staan trillen. Het is inderdaad niet echt verantwoord van die man.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Zo, dat was wel een avontuur! Uit wat ik lees, handelde Kahlua al heel goed vanaf het begin. Tuurlijk was ze geschrokken. Maar ik denk dat ze het de komende nacht in haar slaap wel zal verwerken en dat het wel goed komt met haar!! 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

   

 

 

Arme meiden !!!!!

Kahlúa zal wel ENORM geschrokken zijn. Arme meid. Duidelijk aangeven....ik wil geen confrontatie......en dan 9 over haar heen krijgen. Hoop dat ze dit goed verwerkt in haar hoofdje.

 

En jij, arme meid.... jee als je zoiets bij je hond ziet gebeuren en je komt er niet bij   Ook voor jou hoop ik dat je dit goed verwerkt krijgt in je hoofd.

 

Denk dat in dit geval, goddank zonder verwondingen, voor jullie allebei het zelfde geldt qua ervaring hiervan.

 

Sterkte voor jullie allebei en knuffel voor Kahlúa

 

Blijkt maar weer dat mensen niet denken.....Hij vertelt zelf de oorzaak en voorkomt het niet  

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

O arm en Kahlua is zo n lieverd. Maylo zou het zelfde reageren hoor, gisteren stormde er twee vreemde honden op hem af. Deden verder niks het waren pups van 5 maanden maar wel groter dan hem. Hij stond stokstijf, toen hij merkte dat ze niks deden gromde hij even maar viel niet uit. 

 

Maar ik kan me voorstellen dat als je 9 honden om je heen heb staan dat je angst heb. Zelfde als er 9 mensen om jouw staan en je staan te duwen. Knuffel der maar flink, de arme schat.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De topic titel doet het ergste vermoeden.

Vreemde en enge situatie, dat jullie opeens geconfronteerd werden door 9 loslopende border collies. Had niet graag in jouw schoenen gestaan met mijn dwergpoedel.

Mochten daar honden loslopen?

Gelukkig geen gevecht.

Vaak zie je dat bijv. het happen naar haar nek toch in haar nek is geweest en pijnlijke spieren veroorzaakt; terwijl je geen wondjes ziet.

Pijn wordt nauwelijks getoond door honden en zeker niet door het type hond als Kahlúa.

Zo zou Kahlúa nog meer plekken kunnen hebben.

Hopelijk blijft het allemaal meevallen.

 

 

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Wat eng zeg.

Jij zult ook wel geschrokken zijn. Ik zou ook niet weten wat te doen als jij of je hond belaagd wordt door een hele roedel andere honden. Ik zou me redelijk machteloos voelen tegen zo'n grote groep.

 

Ik vind het ook wel opmerkelijk dat die man zijn hele kudde borders los laat struinen als hij bekend is met het gedrag. Of liep je op een plek of tijd waar het normaal extreem rustig zou zijn? 

Wel naar hoor.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Jeetje zeg Pascale... dat is echt schrikken! 

Sluit mij verder aan bij voorgaande reacties. Kahlua heeft de hondentaal prima gesproken zoals ik het van je lees.

 

9 borders man man.... 

Hoop dat je hem niet gauw nog eens tegenkomt met al zn honden... 

honden page profiel Indie Indie 3 doggies

honden foto van Indie

ik schrik al als ik het lees...arme jullie.... ik denk dat ze misschien wat last heeft van haar nek ofzo want ze zet zich toch schrap (beetje spierpijn ofzo) Vind dat ze het wel heel goed gedaan heeft.

onbegrijpelijk dat zoveel mensen hun honden gewoon los laten en totaal niet bezig zijn dat ze andere honden echt last kunnen bezorgen. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dankjewel allemaal voor de lieve reacties. 

 

Op het moment zelf bleef ik best rustig.. Het zijn er wel veel, maar het scheelt dat ik niet snel bang ben en al helemaal niet voor een bordercollie, deze kunnen ook heel wat schade aanrichten lijkt mij, maar het is toch niet het soort hond waar je snel angst voor hebt. 
Toen we terug liepen naar de auto trilde ik wel een beetje, want.. Het had ook inderdaad anders kunnen aflopen. 

 

Honden mogen in dat bos wel loslopen, het was rond 11.30 en er waren best wat mensen, met loslopende honden maar hier heeft Kahlúa nooit problemen mee, tot die borders kwamen. 

 

Ik hoop inderdaad dat ze geen spierpijn krijgt, maar het zou goed kunnen inderdaad. Heb net tijdens de avondwandeling toch maar voor de zekerheid haar tuigje aangedaan ipv halsband. 

Net tijdens de wandeling kwamen we een grote bordercollie reu tegen, deze had ze nog nooit gezien, maar meteen gingen haar haren overeind staan en toonde ze toch weer een soort van angst, maar dit kan ook prima komen doordat het donker is én een vreemde hond, dit hoop ik dan maar.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Pff onverantwoorde baas! 

 

Hopelijk hebben jullie beiden geen trauma opgelopen 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nou ja zeg,zegt hij ook nog dood gewoon ''zodra de oudste begint gaat de rest direct meedoen''...

Met ander woorden dat gebeurd vaker en nog houdt hij zijn oudste niet aan de lijn of onder appèl! Onverantwoord, zo van nou ja ze bijten andere honden niet dood of ernstig verwond dus het kan geen kwaad.

 

Ik hoop dat jullie er niet te veel last van zullen hebben en dat Kahlúa gewoon nog net zo sociaal blijft!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ach arme Kahlua.. over de man ga ik even zwijgen....

 

Hoe is het nu met haar?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Jeetje dat is schrikken ,Ik hoop dat het nu goed gaat met haar?

Niet normaal om zo'n club honden niet bij je te houden .

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Nu dacht ik dat het een grap was die titel. Dat iemand gaan puppyknuffelen was ofzo. Maar nee het is nog echt ook. Het moet toch niet gekker worden zeg. Waar zijn mensen mee bezig.

 

Je laat de honden toch niet zomaar los als je al weet dat ze zo doen als er 1 begint.

 

Hopelijk zijn jullie snel over de schrik heen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

De borders hier jagen Obi op... En dat zijn de enige honden hier sneller en wendbaarder dan Obi. Kan me voorstellen dat dit voor Kahlua niet leuk is geweest. Obi vind borders niet zo leuk omdat ze dat doen. Obi is best van het leuk spelen maar in een hoekje drijven vindt hij maar niets.. Dan missie bang. Maar dat zijn er dan 4 geen 9. Snap dat je daar compleet door overrompeld wordt. Borders zijn (tenminste hier) wel nooit echt agressief dat opjagen etc doen ze wel maar daar blijft het ook bij. Raaar om met zoveel honden te lopen hoe houd je zoiets onder controle?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

De angst gaat wel weg hoor, Faro is gebeten door een BC, in het begin zag hij niet of het DE Borercollie was, en werd bang, nu ziet hij het verschil, en ruikt het ook denk ik, hij is niet meer bang voor andere collies, maar wel voor de Collie die hem gebeten heeft, die is ook niet helemaal goed, een gestoord beest, bijt alles, auto's mensen, fietsen, honden.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" De borders hier jagen Obi op... En dat zijn de enige honden hier sneller en wendbaarder dan Obi. Kan me voorstellen dat dit voor Kahlua niet leuk is geweest. Obi vind borders niet zo leuk omdat ze dat doen. Obi is best van het leuk spelen maar in een hoekje drijven vindt hij maar niets.. Dan missie bang. Maar dat zijn er dan 4 geen 9. Snap dat je daar compleet door overrompeld wordt. Borders zijn (tenminste hier) wel nooit echt agressief dat opjagen etc doen ze wel maar daar blijft het ook bij. Raaar om met zoveel honden te lopen hoe houd je zoiets onder controle? "

 Door ze van jongs af aan goed op te voeden ,

Wij lopen er wel met veeeel meer  maar die luisteren allemaal prima en gaan echt niet een hond die ze tegenkomen drijven ,bijten of wat dan ook .

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Door ze van jongs af aan goed op te voeden ,
Wij lopen er wel met veeeel meer  maar die luisteren allemaal prima en gaan echt niet een hond die ze tegenkomen drijven ,bijten of wat dan ook . "

 Honden blijven dieren en kunnen impulsief gedrag vertonen. Hoe in godsnaam ga je 9 honden nog onder controle  houden als ouder (misschien zelfs slecht ter been) persoon? Of stel dat één van die honden aangevallen wordt door een andere je moet als eigenaar toch ook de mogelijkheid hebben om op te komen voor je hond als de situatie het toe laat, hem te beschermen? 9 met een ouder persoon vind ik veel te veel sorry.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Met Kahlúa gaat het goed. Vanavond op het losloopgebied ook heerlijk met wat honden gespeeld en was weer lekker zichtzelf. 

 

Ik moest vandaag de hele dag werken en is mijn moeder even met Kahlúa naar het bos gegaan, hetzelfde bos als waar de borders waren. Toevallig kwam mijn moeder ze weer tegen, de man liep nu gelukkig bij zijn honden en mijn moeder zei dat hij er meteen 1 terug riep, deze luisterde ook en hij lijnde haar aan. Kahlúa dook wel meteen weer op de grond maar toen ze dichterbij kwam veranderden ze al, heeft zelfs met 1 van de honden even gespeeld zei mijn moeder, maar toen ze oudste zich liet horen (blaffen, grommen) sloeg die ene border helaas ook meteen weer om. 
Mijn moeder en Kahlúa zijn toen weer snel doorgelopen. 

 

Kahlúa beweegt wel even wat stroever dan anders, maar lijkt nergens pijn te hebben, misschien toch ergens een spier verrekt. 

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

Vreselijk van die mensen die weten dat hun hond(en) niet goed overweg kunnen met andere honden en ze toch loslaten en dan niets eens ze in de gaten houden. Zal wel even schikken geweest zijn, vooral omdat het zo'n grote groep honden was. Ik zou dan ook niet weten wat ik moet doen! 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Honden blijven dieren en kunnen impulsief gedrag vertonen. Hoe in godsnaam ga je 9 honden nog onder controle  houden als ouder (misschien zelfs slecht ter been) persoon? Of stel dat één van die honden aangevallen wordt door een andere je moet als eigenaar toch ook de mogelijkheid hebben om op te komen voor je hond als de situatie het toe laat, hem te beschermen? 9 met een ouder persoon vind ik veel te veel sorry. "

 Ja die man heeft het duidelijk onderschat ,maar wij vinden het echt niet zo moeilijk hoor ,

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Met Kahlúa gaat het goed. Vanavond op het losloopgebied ook heerlijk met wat honden gespeeld en was weer lekker zichtzelf. 
 
Ik moest vandaag de hele dag werken en is mijn moeder even met Kahlúa naar het bos gegaan, hetzelfde bos als waar de borders waren. Toevallig kwam mijn moeder ze weer tegen, de man liep nu gelukkig bij zijn honden en mijn moeder zei dat hij er meteen 1 terug riep, deze luisterde ook en hij lijnde haar aan. Kahlúa dook wel meteen weer op de grond maar toen ze dichterbij kwam veranderden ze al, heeft zelfs met 1 van de honden even gespeeld zei mijn moeder, maar toen ze oudste zich liet horen (blaffen, grommen) sloeg die ene border helaas ook meteen weer om. Mijn moeder en Kahlúa zijn toen weer snel doorgelopen. 
 
Kahlúa beweegt wel even wat stroever dan anders, maar lijkt nergens pijn te hebben, misschien toch ergens een spier verrekt.  "

 Gelukkig dat ze niet extra angstig is geworden ,zelfs niet voor dezelfde honden ,het ligt duidelijk aan die ene border .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

O bah wat onverstandig van die man. Kahlúa heeft het wel goed gedaan door zich meteen over te geven.

 

Mijn eerste hond is als jonge hond eens door een groep Weimaraners aangevallen, daar is ze toch wel heel erg van onder de indruk geweest nog weken lang.

 

Gelukkig ziet het er naar uit dat Kahlúa er niets aan overgehouden heeft.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Zucht, dat klinkt als toch nog een goede afloop van het verhaal.

 

Stoere hond die Kahlúa 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Ja die man heeft het duidelijk onderschat ,maar wij vinden het echt niet zo moeilijk hoor , "

 



Wij zeg je al haha. En wellicht luisteren die idd beter. Maar toch vaak oudere mensen hebben soms rare standpunten. B.v. hond valt andere aan.. " laat em maar doen als ie de verkeerde tegen komt is het zo afgelopen!!" of 1tje die de deur uitholt... "Ik laat em lopen als ie geraakt word door een auto of uren in de regen moet lopen, zal dat em leren!!"

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  

Wij zeg je al haha. En wellicht luisteren die idd beter. Maar toch vaak oudere mensen hebben soms rare standpunten. B.v. hond valt andere aan.. " laat em maar doen als ie de verkeerde tegen komt is het zo afgelopen!!" of 1tje die de deur uitholt... "Ik laat em lopen als ie geraakt word door een auto of uren in de regen moet lopen, zal dat em leren!!" "

 Ja dat is nog steeds  ,ook bij niet oudere , Een boer hier verderop had zijn hond aangereden met de tractor , ja moet hij maar uitkijken is het dan ,

Ja in de ochtend loopt mijn vriend meestal alleen met veel meer als negen ,en smiddags met zijn tweeen ,en ook dan veel meer ,maar ze luisteren allemaal erg goed gelukkig .

honden foto van Spikey, Fenna en baasje Judith

Jeetje... wat een enge ervaring. En wat mag je trots zijn op je hond, want die heeft de situatie heel goed ingeschat en het gedrag vertoond dat hem de minste ellende zou bezorgen.

 

Dat zou met mijn hondje helemaal anders afgelopen kunnen zijn. Dat is een Border Terrier en mijn reutje (teefje is heel anders) laat zich nog wel eens provoceren. Zeker als hij de andere 8 niet gezien zou hebben, zou hij door het dreigende gedrag wel eens die ene in zijn nek gevlogen kunnen zijn en dan waren ws. de rapen gaar en de gevolgen niet te overzien.

 

Maar ik vind het wel ongelofelijk onverstandig van die man om die hond dan dus los te laten lopen, als hij weet dat dit kan gebeuren. 

 

Fijn dat het al weer wat beter gaat met je hond. Die spierpijn kan best nog een weekje aanhouden, dus een tuigje is idd wel een goed idee. Geef m maar een dikke knuffel van me!!

 

groetjes, Judith

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Doberman goed gezin hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^