Zora: 7,5 maand oud. Foto's onderaan p8

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Ze heeft vanmiddag een andere hond weggejaagd die mij wilde begroeten. Heel apart.

we waren lekker aan t wandelen en ravotten op t veld en toen kwam er een man met een mooie zwarte herder. En die hond wilde mij begroeten (denk ik, hij oogde kalm en vriendelijk, had zijn bal bij zich) maar Zora trekt een sprintje terug naar mij en gromt en snauwt hem weg.

Hij liep heel even weg, maar kwam even later nog een poging doen en weer hetzelfde. Zora springt voor me en gromt en grauwt, heel diepe zware grom en achtervolgt hem zelfs. Heb haar toen bij me geroepen en laten volgen tot we wat verder weg waren.

 

Vraag me af wat dit gedrag is, heb het nog niet zo eerder meegemaakt.

zou ze jaloers zijn of zou het een soort roedelbescherm instinct zijn?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mijn eerste hond, een duitse herder deed dit ook altijd, ik denk een combinatie van beide misschien?

Ik denk dat je goed gehandeld hebt.

 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Dat lijkt mij typisch herder gedrag wat naar boven komt, de roedel beschermen / de baas beschermen, dat is waar die honden ook origineel voor gefokt werden dus dat kan inderdaad :) Zeker met een hond uit werklijnen kan ik me voorstellen dat dat instinct er nog sterk in zit. 

 

(En wat een prachtige foto's weer! Zora wordt grooooot!)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Haal je anders vreemde honden ook wel aan? En dan reageert ze niet?

Misschien was deze hond net iets dan anders (voor Zora dan) en reageerde ze daarom zo

 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

" Haal je anders vreemde honden ook wel aan? En dan reageert ze niet?
Misschien was deze hond net iets dan anders (voor Zora dan) en reageerde ze daarom zo
  "

 Ik weet t nu even niet zo goed. Ik zit te denken wat er aan deze ontmoeting anders is dan met andere honden tot nu toe.

Maar volgens mij aai ik honden van anderen eigenlijk niet. Tenzij ik ze vaker gezien heb en de baas is erbij. Deze hond kwam wel heel ver voor zijn baas op mij afdenderen.

Ik ga er eens op letten nu hoe ik doe bij andere honden en wat Zora dan doet. Gewoon, nieuwsgierig waar het vandaan komt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Soms gaat het ook zo snel, voordat je überhaupt ziet wat er aan de hand is is het al gebeurd

 

Hoe je het moet oplossen of aanpakken weet ik niet..

ik heb expres vanaf dat Gijs klein was andere honden heel overdreven aangehaald (omdat ik dus een hond ken die dat niet toelaat van zijn baas) nu kijkt hij er niet van op

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Typische herder. Mijn hond doet dit ook. Er hoeft maar een hond tegen mij aan te springen, of ik hoef maar een hond te aaien, en de bitch komt naar boven haha. 

 

Ik heb wel eens geprobeerd er mee te oefenen, haar laten zitten en dan een hond te aaien en haar belonen met iets lekkers als ze er niet tussen is gekomen. Dit gaat dan wel, maar ze wordt dan zo gefrustreerd, en vaak krijgt die hond dan achteraf toch nog even stiekem een snauw van dr haha. 

 

Thuis is het overigens niet vaak een probleem. Ik kan gerust het hondje van mijn zusje aanhalen. Maar ze heeft ook momenten dat ze er dan toch tussenkomt, maar dit gaan dan zonder snauwen. Gewoon lekker lomp er tussen wurmen :) 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

De mijne vind het ook echt niet leuk als er een vreemde hond bij mij aandacht vraagt. Of als er 1 op mij af gerent komt. Dan laat shadow even weten dat ze daar niet van gediend is. Ze doet ze niks maar ze komt er letterlijk tussen in staan. Het is dus wel typische herder eigen.

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Doen jullie er iets aan of niet?

 

Ik waardeer haar instinct wel, maar ik wil niet dat het uit de hand loopt. Ik wil graag zelf bepalen wie en wat ik wel of niet begroet.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Zou het echt alleen herder eigen zijn? Ik heb dit gisteren gelezen en toen ik vanmorgen met Pumba aan het wandelen was in het bos kwamen we een enthousiaste Toller tegen die tegen mij opsprong. Dat is de eerste keer dat ik Pumba hoorde snauwen tegen een andere hond. Als ik andere honden aai vindt hij dat wel altijd goed, komt wel even kijken. Moest gelijk aan dit verhaal denken wat ik gisteren had gelezen haha.

 

Ik volg dus even! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Doen jullie er iets aan of niet?
 
Ik waardeer haar instinct wel, maar ik wil niet dat het uit de hand loopt. Ik wil graag zelf bepalen wie en wat ik wel of niet begroet. "

 Ik probeerde altijd de zaak te sussen, als ik een hond op ons af zag komen stormen dan riep ik op vrolijke toon zoiets als: kijk nou eens dat is gezellig, daar komt een hondje even bij ons kijken. En dan die hond proberen te negeren en gewoon doorlopen, de eigen hond vrolijk meeroepen. Dat werkte bijna altijd. Ook bij Lola mijn eerste herplaatser heeft dit altijd geholpen, op 1 keer na toen was er geen doordringen aan en ontstond er wel een soort eenzijdig gevecht Lola was zo verstandig om in te zien dat zij oud is en veel zwakker dan een jonge oudduitse herder en liet zich meteen jammerend op de grond vallen. De baas van de hond en ik moesten hem er af trekken. Een jonge reu was het die niet met zulke situaties kon omgaan en vond dat aanval de beste verdediging was. Heel aardige baas die in zag dat de hond dus niet meer los kon voorlopig.

 

 

edit: ik vergat nog te zeggen dat het denk ik voor een hond niet natuurlijk voelt dat jij vreemde honden aait. Zelf zou ik het dan dus van de situatie af laten hangen of je dat doet of niet. Ik zou eerder aanraden om gewoon iets vriendelijks te zeggen ipv de andere hond te aaien. Zelf vind ik het het handigst om je hond te leren andere honden te negeren (wat natuurlijk lastig gaat in gevallen dat een andere hond op je af komt stormen) en daar moet je dan zelf het goede voorbeeld in zijn en geen vreemde honden gaan aaien.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik aai zelf ook nooit andere vreemde honden. Dat werkt inderdaad het beste. 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Zooooo, daar zijn we weer.

 

Veel verhalen deze keer, niet zoveel foto's.

Waar begin ik? Ik ben heel intensief bezig geweest om met behulp van de clicker Zora fiets jaag en blaf gedrag om te buigen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Op straat als ze aangelijnd is reageert ze er niet meer op. Soms kijkt ze nog wel geïnteresseerd naar ze of trekt aan de lijn. Met name als ze al gespannen is.

Supergoed dus. Auto's en brommers lijkt heel erg afhankelijk te zijn van het geluid. Vooral de hele luidruchtige driftige motorgeluidem vindt ze heel vervelend en dan valt ze ernaar uit. Gaan we nu ook mee aan de slag.

 

Verder ben ik op wintersport geweest zonder Zora. Was prachtig weer, echt genoten en veel gefeest. Best lekker. Mijn familie had aangeboden om op Zora te passen. Mijn moeder en broertje wilden eerst ook graag weer een pup...

Maar nu niet meer....

Gelukkig heb ik enorm genoten van mijn vakantie, want ik kan voorlopig niet meer weg zonder Zora. Hahahaha. 

 

Zora heeft ook lekker gefeest terwijl ik weg was...

Bij mijn familie hebben ze een kat, Doofus. En dat ging tot nu toe redelijk. Zora vond em wel interessant en wilde met em spelen, maar was redelijk te begeleiden. Maar dat is afgelopen week een beetje uit de hand gelopen. Zora is achter hem aan gaan rennen door de tuin (hadden ze ook niet toe moeten laten maar ja) en toen heeft de kat zich onder de schutting verstopt. Zora met d'r neus eronder door en toen heeft de kat flink uitgehaald en vanaf toen was de oorlog geopend. Sinds de kat zo heeft uitgehaald benadert ze hem niet meer speels maar wil ze hem gewoon te grazen nemen. Dus daar hebben ze het erg druk mee gehad om die twee uit elkaar te houden de rest van de week.

 

Verder heeft ze ook daar de tuin omgespit, mijn moeder haar vinger gekneusd met hard trekken aan de riem, een fietser nagejaagd in t bos, een kind omver gesprongen in het bejaardenhuis.

Mijn moeder zag het niet meer zitten en mijn broertje was compleet gesloopt. Ze zijn dan ook een beetje eigenwijs. Ik had een hele handleiding geschreven en ze weten hoe onstuimig Zora is, dus ik snap ook niet dat ze haar los hebben laten lopen, want heb ze gewaarschuwd.

Zora was zelf ook helemaal moe en gesloopt toen ik haar op kwam halen. Ze hebben het allemaal heel zwaar gehad. Dus voorlopig gaat Zora even niet meer logeren. Lekker thuis bij de mama :-)

 

Wel weer even foto's gemaakt met mijn meissie

 

Nu eenmaal weer thuis moet ik eerlijk zijn dat ze het goed doet. Ze was de eerste twee dagen nog een beetje van slag. Veel geslapen toen ook. Maar nu is ze weer helemaal gewend. Ze loopt deze week ook netjes aan de lijn vind ik. Echt clickertraining is geweldig. Heeft ons tot nu toe al zoveel opgeleverd.

 

Ook half jaar controle gehad bij de dierenarts. Die was erg tevreden. Zora zag er goed uit. Ik had ook weer bezorgde puppymoeder problemen en die zijn ook gerust gesteld. Zora liep weer raar toen ik haar op ging halen bij familie (waarschijnlijk toch veel en wild gespeeld ondanks al mijn waarschuwing) maar de dierenarts kon niks ernstigs vinden. Waarschijnlijk d'r achterpoortje verstuikt. Weekje lijnrust en als t dan niet beter is kunnen we altijd voor de zekerheid een foto maken. Ook sterilisatie is ter sprake gekomen, maar ik zie dat op het moment niet zitten. Ik geloof best dat het voordelig is voor kanker en tumoren etc. Maar ik maak me erg zorgen om eventuele karakterverandering, ongewenst urineverlies en ik heb eigenlijk de mening dat ik niet in een gezond dier ga snijden.

 

Vanmorgen was Zora trouwens ontsnapt uit de tuin. Ik denk dat door de harde wind de poort opengegaan is. Moet ook al een tijdje een nieuw slot erop kopen maar wordt telkens uitgesteld.

Anyway, ik zie Zora ineens door de poort vliegen. Ik verbaasd natuurlijk. Ik op mijn sloffen naar buiten. Kijken. Zie ik twee hondjes op t veld spelen dus ik slof daar naartoe in de veronderstelling dat ze daarbij zit. Niet dus. Oeps. Toen maakte ik me zorgen. Toch maar roepen. Hoor ik haar blaffen. Loop door de brandgang naar voren. Zit ze daar op de stoep te stralen. Helemaal blij. Dus ik roep en ze rent heel blij mee terug naar de tuin. Gek beest.

 

Ben best wel een trotse hondenmoeder. Ik zou alleen wel graag willen dat ze wat langer ging slapen s nachts. Ga ik straks even een apart topic over openen. Want weet niet zo goed hoe ik t aan moet pakken.

Zora is bij mij thuis elke ochtend tussen 5-6 uur wakker ongeacht hoe laat ik haar s avonds nog uitlaat. En dat is echt niet tof.

zal straks verder typen. Moeten nu een ommetje maken. Zora staat te stuiteren en moet nu wat vaker kleine ommetjes maken, vanwege haar verstuikte pootje en aanlijnrust.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Zora is prachtig, en wat een avonturen zeg!

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino 3 doggies

honden foto van Nancy en Dino

Wat een mooi en lief hondje zeg

Ik volg je verdere verhalen graag!!

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

" Wat een mooi en lief hondje zeg
Ik volg je verdere verhalen graag!! "

 Haha, dankjewel. Over dat lief zijn de meningen verdeeld...

Mijn moeder wil voorlopig niet meer oppassen. 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooi hondje hoor

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Leuke foto's! Wij hebben hier ook een hondje dat achter katten aangaat, maar aangezien die haar ook wel eens uitdagen zoeken ze het zelf maar uit even schrikken dat ze ontsnapt was. Gelukkig is alles goed gegaan:D

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino 3 doggies

honden foto van Nancy en Dino

"  Haha, dankjewel. Over dat lief zijn de meningen verdeeld...
Mijn moeder wil voorlopig niet meer oppassen.  "

 Hahaha ja dat geloof ik!! Maarja het blijft een pup en die kijkt gewoon hoe ver die kan gaan, net kleine kinderen hihi.

 

Veel plezier met de trainingen Fijn dat ze het zo snel oppakt!

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Zora is nu 6,5 maand oud.

Ben nog steeds superblij met mijn kleine grote puppymonster.

Ik moet eerlijk zeggen dat het puberen me tot nu toe meevalt. Maar we zijn pas net begonnen natuurlijk. Dus nog even afkloppen.

 

We hebben rond 5 maanden wat issues gehad met hierkomen, maar daarmee extra getraind en nu gaat t weer perfect. Zelfs als t druk is. Toen hadden we natuurlijk het fietserprobleem, maar dat gaat nu redelijk goed. Alleen met auto's en motoren moeten we nog flink aan de slag. 

 

Ik ben trots op mijn meissie. Ik ben gisteren voor het eerst weer met Zora in het parkje hier in de buurt geweest sinds het fietserprobleem. Ze is in dat parkje er een keer vandoor gegaan om een fietser na te jagen op het fietspad aan de overkant van het park. En sindsdien heb ik haar daar niet meer los durven laten, omdat ze nog zo fel op fietsers jaagde.

Maar wij hebben hard aan het fietserprobleem gewerkt en toen zijn we gisteren weer in het parkje geweest en ze gedroeg zich zo goed dat ik haar los durfde te laten en het ging super. Je kunt het fietspad nu zelfs zien vanuit het park omdat er gesnoeid is.

 

Zora keek wel als er een fietser voorbij kwam, maar ze rende er niet meer achteraan en hoeft ook niet meer als een idioot te blaffen. Superfijn. We hebben veel bereikt. We zijn vandaag dus weer even in dat parkje geweest en weer ging het perfect. Zelfs even op het veldje geoefend met afliggen. Er kwam een fietser voorbij en Zora bleef netjes liggen. Ik ben enorm trots en blij dat we weer gewoon lekker in de buurt ook los kunnen wandelen ipv altijd met de auto weg te moeten.

 

Jeeeeeej!

Zora kluift ook graag en het is een heerlijke rustgevende bezigheid waarbij ze haar energie kwijt kan zonder erbij te rennen of springen. Vandaag had ik deze dikke donut kluif gekocht in de veronderstelling dat ze daar wel een paar dagen mee zou doen. Maar Zora ging er helemaal in op en hij is nu al op. 

Me and my Shadow. 

Ja? Riep je mij? 

Kijk hoe goed ik kan blijven liggen! Ik kan nu buiten al een halve minuut blijven liggen. Binnen kan ik al meer dan een minuut, want daar is het veel rustiger en ben ik niet zo afgeleid.

Ik ben een struik!

Zora is zooooo mooi. Ik denk dat  iedereen zijn eigen hond zo mooi vindt, maar ik vind Zora dus echt zooooo mooi.

 

Mijn zwijntje baggert weer even door de modder.

Ze had hier nog een mooie actie trouwens. Ze zag ganzen en die wilde ze vangen, maar ze had haar bal laten vallen. Rent ze eerst terug om har bal te pakken en rent dan met de bal in haar bek achter de ganzen aan. Ont zettende flapdrol is het af en toe

Weer even mooi zijn

Dit was tijdens een wandeling waarbij ze helemaal droog was gebleven, tot 5 minuten voordat we bij de auto kwamen. Moest ze toch nog  we er ff haar bijnaam eer aan doen: het zwijntje

 

Zora had me laatst voor de gek gehouden. Ik leer haar apporteren mrt twee ballen. Als ze bal nummer 1 terug geeft gooi ik bal nummer 2. Gaat fantastisch. Totdat ik laatst even niet oplette en Zora snel bal 1 van mij terugpakte terwijl ik nummer 2 gooide. En toen rende ze heel triomfantelijk met bal nr 1 naar bal nr 2 toe en toen had ze alletwee de ballen. Hahaha

Zora met haar 'schat' twee ballen. Ik vond t wel een goede grap van haar. Ze lag daar heel blij te zijn met haar twee ballen en pakte ze om de beurt even vast.

 

Ik weet niet of ik t al vaker verteld heb, maar Zora rent heel graag. Zodra Zora los mag begint ze te rennen. Andere honden sjokken weleens rustig met hun baasjes mee, maar Zora houdt gewoon van rennen. Ze zeggen vaak dat Duitse Herders dravers zijn, maar Zora gaat altijd in galop. Moet haar goed in de gaten houden dat ze niet te hard gaat voor haar eigen kunnen. Ze blijft rennen, rennen, rennen. Rennen is het mooiste wat er is, zegt Zora.

 

Dit is een van mijn lievelingsmomenten van het weekend, na een lange ochtendwandeling samen op de bank chillen met een kop koffie.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat een heerlijke update!

 

Fijn dat het zo goed gaat. Krijg je toch fijn resultaat door het trainen:)

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Hele leuke update!

Wat doet ze het toch goed, je mag zéker trots zijn. 

En ja... ze is zo mooi. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Oh wat een heerlijk kind is Zora toch...

En nee hoor, je bent niet de enige, want ik vind Zora ook nog steeds zooooo mooi... knappe herderdame! 

En complimentjes voor jullie dat jullie samen zo goed bezig zijn met de training  Da's lastig hoor, om zo'n puber te laten luisteren! Maar zit bij jullie helemaal goed zo te zien 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Leuke update, wat heb je toch een heerlijk hondenkind.
Fijn dat het zo goed gaat hoor, en ze is inderdaad echt PRACHTIG!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuke update!

Zora is echt een beauty

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Dank!

 

Zora is trouwens vet hypocriet. Zelf gaat ze wel andere baasjes begroeten en aandacht halen bij andere mensen. Maar vanmiddag kwam er weer eens een andere hond bij mij buurten en toen snauwde ze die weer weg. Ze wilde van tevoren wel met hem spelen, maar hij mocht gewoon geen hoi tegen mij zeggen. Raar beest is t.

 

Ga eens om tips vragen op de hondenschool of ik iets moet met dat gedrag.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zo was mijn duitse herder ook

 

Geruststellen en gewoon weinig aandacht aan de andere hond schenken, heb ik altijd gedaan.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

De mijne is ook zo. En besteed er ook geen aandacht aan. En aai geen vreemde honden en dan is het heel goed te doen.

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Hier weer eens een update van mijn gekke lievelingshond.

Ze is nu 7,5 maand oud. De tijd gaat veel te snel. Ik begin haar nu ook groot te vinden. Lichamelijk dan. Qua gedrag is ze nog een ontzettende speelse snel afgeleide puppy.

 

fotoooooos!

ik zie ik zie wat jij niet ziet

Kijk. Ik kan hier op staan. Ik heb Zora laatst geleerd op dingen te staan en zitten. Hilariteit alom, want als ze iets nieuws heeft geleerd heeft ze daarna altijd een soort testfase waarin ze haar nieuwe trucje ook zonder commando de hele dag uitvoert om te kijken of t dan ook beloond wordt.

Zo is ze tijdens t wandelen vorige week op een bankje gesprongen. Dat er eigenlijk al twee vrouwen op dat bankje met elkaar zaten te praten maakte haar niet uit. Ze ging er heel trots tussenin zitten met een blije bek zo van: kijk, ik zit op! Goed hè? Gelukkig konden ze er om lachen.

Wat gaan we doen baasje?

Streken heeft ze ook nog steeds. Even een pan van t aanrecht gejat om uit te likken. Pffff, weet ik veel dat dat niet mag. Die tweebener likt zelf ook de pannen uit.

Zora, wat ben je daar aan t doen?

Ja, dat is een goede plek om een kluif te verstoppen. Kan niemand vinden

Dus...daar ligt ie dan. Goed verstoot voor als ik later honger krijg.

Even poseren samen.

En ook in t bos.

Zora het zwijn. Sinds het iets warmer is duikt ze overal de sloot in. Eerst liep ze altijd alleen met haar pootjes door t natte, maar zodra t meer dat 12 graden is plonst ze overal in. Gewoon omdat t kan.

Kijk, nog een sloot

En hier kun je ook gewoon zwemmen

En hier ook pootje baden

Moooie meissie

Even een kopfoto van haar op een oranje achtergrond gezet. Gewoon omdat het mooi is.

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Hier nog een foto van Zora in haar testfase van het commando op. Ik was even opgestaan van mijn stoel om iets te pakken en Zora dacht: ohhh, dan ga ik 'op'

Ik lach me een ongeluk.

 

Verder is z ontzettend aan het puberen wat bij Zora vooral in buien komt. Ze kan over het algemeen genomen heel goed luisteren, maar soms heeft ze dwarse buien en dan komt ze niet hier, gaat niet zitten, niet liggen,manier de bal loslaten. Hopeloos is dat. Maar ze kan goed een uur later weer gewoon braaf alle commando's opvolgen zonder gedoe.

 

Vorige week bijvoorbeeld kon ze ineens niet meer af liggen. Ze stond de hele tijd op om te gaan lopen, terwijl ze dit goed beheerste hiervoor en zelfs met afleiding al een minuut kon blijven liggen. Vorige week dus niet meer. Maar vanmorgen weer met haar getraind en toen bleef ze gewoon weer braaf liggen. De week daarvoor had ze het met het loslaten van de bal. Dat is sowieso wel een issue voor Zora. Vast is vast.

Ze houdt dit zo lang vol, dat ze zelfs staat te kwijlen door alle worst en pens die ik haar voor d'r neus houd, maar dat ze alsnog die bal stijf in d'r bek blijft vasthouden. Het is echt een koppig krengetje dan.

 

Wat ze verde nog meer uittest is het hierkomen. Ze heeft van die dolle buien af en toe dat ze gewoon rondrent en dan geen zin heeft om te komen als ik roep. Tegenwoordig zie ik dit soort buien aankomen, maar een tijdje terug heb ik echt een half uur  heen en weer gelopen met stoom uit mijn oren omdat ze elke keer net niet hier kwam. Ze rende wel mijn kant op als ik riep, maar stopte dan net een meter voor me en rende weer weg.

 

achteraf kan ik er gelukkig om lachen en er zijn eigenlijk heel veel momenten waarop ze het wel goed doet. Ze heeft zo'n rare bui ongeveer 3 per week, dus valt nog mee. Kan erger.

 

De belangrijkste dingen beheerst ze goed. Het enige waar ze niks van snapt is aangelijnd wandelen zonder te trekken. Ze is veel te afgeleid daarvoor. We zijn hier heel intensief voor onder begeleiding van de hondenschool met clickertraining, maar het kwartje valt niet. Ik heb zelf het idee dat het naast lopen te vaag is voor haar en er teveel afleiding is op straat.

 

Ze ziet vogels, hoort brommers en kinderen, auto's en fietsers en andere mensen. Ze ruikt katten, andere honden, eenden, muizen. Ze is met zoveel dingen bezig tijdens zo'n wandeling.

 

Maar ze kan wel strak aan de voet volgen zo'n 30 meter achter elkaar.

pagina 8 van 9 12 3 4 5 6 7 89
Volgende forumvraag: Pup spelen met volwassen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^