Zora: 7,5 maand oud. Foto's onderaan p8

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou niet weten wat een slipketting toevoegt behalve dat je haar een pijnlijke correctie geeft waar ze niks van snapt. Ze is gewoon enthousiast. Lastig maar dat is ook een beetje de leeftijd

Doe aub nooit zo'n ding om

Het belangrijkste is toch dat ze in het dagelijkse leven met jullie het goed doet?

 

Op cursus viel met Gijs vaak ook geen land te bezeilen toen hij jong was, nou dan keek ik gewoon en oefende ik thuis

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Dankjewel Eliane voor je links. Daar ben ik van op de hoogte. Daarom wil ik ook niet met zo'n ketting trainen. Zeker niet op zo'n jonge leeftijd al.

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Morgen is Zora precies 20 weken.

Afgelopen week hadden we een beetje een dipje op cursus zoals jullie wel gelezen hebben. Ik had daardoor even paniek, want ik vind zelf eigenlijk dat Zora het heel erg goed doet.Alleen op het trainingsveld is ze de afgelopen 2-3 weken heel onrustig en veel met de andere pups bezig waardoor ze niet zo goed meedoet.

 

Ik heb in mijn omgeving eens rondgevraagd wat zij ervan vinden. Op mijn werk vinden ze Zora leuk en lief. Op een werkadres vinden ze haar zelfs een rustige pup.

 

Ik heb weer wat extra aandacht besteed tijdens het wandelen aan het netjes volgen en met loslopen het hierkomen. En ik vind dat Zora het goed doet.

Vandaag zijn we op de hei geweest bij Hilversum en veel verschillende hondjes tegengekomen en Zora heeft zich goed gedragen. Ik kon haar ook wegroepen als ik vond dat het genoeg was. Twee echt grotere honden tegengekomen en dat vind ze zelf heel spannend dus dan is ze wat onderdanig en bangig. Piept ook snel als die honden dan wel aan haar willen snuffelen. Ook een groep oude vrouwen met kleine hondjes tegengekomen, maar Zora gedroeg zich heel voorbeeldig, heeft even mrt een van de hondjes gespeeld en uitgedaagd maar liep daarna ook vrolijk mee. We oefenen ook met los volgen en dat doet ze eigenlijk ook super. Ze kan een halve minuut geconcentreerd volgen. We doen alles nog wel met een heleboel beloning en spel tussendoor uiteraard, want ze is nog maar een kleutertje natuurlijk.

 

Ik was vandaag weer een enorm trotse hondenmoeder. Ik ga me gewoon niet teveel aantrekken van wat ze op cursus vinden als t Zora daar niet lukt. Ik weet zeker dat ze het wel kan in kleine stapjes. En natuurlijk moet ze ook leren om in een drukkere omgeving te luisteren em volgen. Maar dat kan ook in kleine stapjes vind ik.

 

Dit is alle 'sneeuw' die bij ons gevallen is 

Elke avond altijd even knuffelen bij mij. Niet te lang want Zora heeft t heel snel warm.

Vanmorgen langs het water

Vanmiddag op de hei. Ik vind haar er hier al heel volwassen uitzien ineens.

Verstoppertje

Kiekeboe

Ik ben mooi!

Eind van de middag nog even in het losloopgebied.

 

 

 

Ik heb vandaag echt van haar genoten. We gaan zondag wel naar cursus heb ik besloten, maar ik ga meer naar mijn eigen gevoel luisteren.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Niet teveel aantrekken hoor wat ze op cursus zeggen. Als jij weet dat ze het goed kan, daar gaat het toch om.

Hoewel ik lees dat je meer wilt en ze het daarvoor wel beter moet doen. Zet er niet teveel druk achter. Hoe graag je het ook wilt, misschien is ze er nog niet klaar voor.

 

Je hebt vast zelf al genoeg geprobeerd en neem aan dat ze bij jou op cursus ook helpen, maar misschien heb je hier nog wat aan.

 

Wij zitten in een paardenbak in een manege dus kunnen uit de bak, de schuur uit (bij de honden weg, niet meer te zien, maar wel nog binnen). Als een hond zo opgefokt is, loopt de baas eruit met de hond en komt terug als de hond rustig is.

 

Wij hebben een paar Duitse en Mechelse herders met enorme werklust. Baasjes gaan voordat ze naar cursus gaan eerst flink stuk lopen (zijn wel ouder, 1,5-3 jaar dus jij moet natuurlijk nog niet te gek doen). Daarna komen ze heel vroeg zodat ze de bak verkennen en niet teveel prikkels hebben met alle honden tegelijk (honden komen daarna 1 voor 1 binnen).

 

Jackie van ons is ook wel eens heel druk geweest door alle honden. Hup de bak weer uit, ook wel eens 8x achter elkaar en flinke apél oefeningen. Jouw hond heeft nou nodig om die prikkels van die honden kwijt te raken ipv de oefeningen perfect doen wat nu niet lukt.

En heeft je hond ook oog voor een bal of een langwerpig iets waar die mee bezig kan? Wat aan de lijn hangt voor het geval ze afdwaald?

 

Geen aanval hoor, bij ons op cursus werkt dit (ook niet altijd hoor), maar wilde de ervaring toch graag delen:) Succes!

 

Wel prachtige Zora hoor!:)

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Mooie foto's weer! 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Oooh ik volg dit topic nog helemaal niet! 

Ik volg! 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Echt mooie foto's

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik vind haar zo mooi! Is de kleur die ze nu heeft ook haar uiteindelijke kleur, of gaat ze nog wat veranderen? Ik vind haar kleur en tekening echt prachtig!

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Ze krijgen meestal rond 2 jaar hun definitieve kleur, maar de tekening van haar kop en op de poten blijft zo. Het is vooral de kleur van de vacht die nog een paar keer lichter of donkerder kan worden.

 

Ben zelf ook heel benieuwd.  Maar heb wel het idee dat ze zo donker blijft als ze nu is, vanwege de kleur van de ouders. Die zijn ook vrij donker grauw. Maar moeders is rond een jaar oud weer zo licht als een Mechelse herder geworden en daarna weer donker.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Ze krijgen meestal rond 2 jaar hun definitieve kleur, maar de tekening van haar kop en op de poten blijft zo. Het is vooral de kleur van de vacht die nog een paar keer lichter of donkerder kan worden.
 
Ben zelf ook heel benieuwd.  Maar heb wel het idee dat ze zo donker blijft als ze nu is, vanwege de kleur van de ouders. Die zijn ook vrij donker grauw. Maar moeders is rond een jaar oud weer zo licht als een Mechelse herder geworden en daarna weer donker. "

 Echt een toverballetje dus... 

Ik vind die donkerdere DH's echt heel mooi

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Vanmorgen was ze trouwens weer een beetje baldadig, dan moeten haar oren nog opstarten denk ik. Die zijn nog niet volledig functioneel in de ochtend. Haha

 

Maar ik merk ook dat ze in het donker, en het was vanmorgen nog donker, veel alerter is op de omgeving. Ze is dan heel erg aan t luisteren en snuffelen en supergefocust op wat er om haar heen gebeurt en veel minder op mij. Is ook logisch. Schijnt bij alle dieren zo te zijn, maar dat is wel lastig wandelen soms.

 

Zij ziet en hoort en ruikt dan allemaal dingen die ik niet zie en ruik en hoor dus dan ben ik telkens te laat met afleiden.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Prachtige foto's weer! :)

 

En hier op de cursus zeggen altijd ; Het kan beter op de cursus helemaal fout gaan en thuis goed, dan andersom! En daar hebben ze helemaal gelijk in, het is natuurlijk veel belangrijker dat je hond zich thuis gedraagt en ook tijdens het gewone uitlaten, dan dat ene uurtje per week op de cursus. 

 

Oh en dat van het wandelen in het donker, ja dat heeft Jenny ook heel erg. Als het donker is dan blaft ze naar alle honden en mensen die ze in de verte ziet lopen en gaat ze ook stil staan, heel erg vervelend! 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Mooie fotoos!

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Zora heeft mij er vanmiddag weer aan herinnerd waarom we een Bench hebben.

 

Ik was het weer even vergeten en dacht dat Zora rustig met een kluifje bezig was en dat ik wel met de deur open even met mijn naaimachine aan de slag kon. Ik had een leuk idee voor een waszak die ik in elkaar wilde zetten.

 

Eerst was t heel stil, toen kwam Zora een paar keer kijken wat ik aan t doen was, en toen hoorde ik wat gerommel. Niet heel erg dus ik ging ervan uit dat ze met haar speelgoed bezig was.

 

Not.... Ik had kennelijk de deur naar de badkamer open laten staan. Ravage....

Ze had de badkamer prullenbak omver getrokken en de zak door t huis gesleept. Overal wattenschijfjes en tissues. Ik was wel blij dat ik niet ongesteld ben, want dan was die prullenbak een nog grotere ravage geweest. Ik heb de rol met extra zakken ook altijd onderop die prullenbak liggen en die had ze helemaal door de huiskamer uitgerold. En aan het wc papier geknabbeld, dus ik heb nu heel sliertig wc papier...

 

En in de hal had ze alle paraplu's gepakt en rondgegooid en mijn handschoenen allemaal in haar Bench gesleept.

 

Boef. Het is mijn eigen schuld hoor. Maar nu weet ik weer waarom ze niet zonder toezicht in de kamers rond mag spoken.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Hihi gekke Zora,  het ondernemende karakter komt al vroeg naar voren!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

 wat een doerak!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oooooh haha, en waar is de foto??

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

*gniffel*

Die Zora toch 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

" Oooooh haha, en waar is de foto?? "

 Ik was te verbouwereerd voor een foto. En een beetje boos, want ink betrapte haar toen ze alle pedaalemmerzakken stond uit te rollen en verscheuren in de woonkamer.

 

I was flabbergasted...

honden page profiel ...... 3 doggies

honden foto van ...

Hahha een echte boef zo te lezen.... En die foto's blijven geweldig om te zien :-) al een knappe maar toch ook grote dame..

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Echt koud winterweer nu. Koud en droog. Precies zoals ik t fijn vind. Dikke kleren aan en gaan. 

Ik baal wel van de hoeveelheid strooizout hier in de wijk. Abnormaal veel zout overal. Ben zo bang voor Zora d'r pootjes. Hou het goed in de gaten en spoel ze goed af elke keer en afdrogen en insmeren. 

Winterstrand

En dan lekker warm binnen achter het raam van het zonnetje genieten.

 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Knapperd!!

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooi

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Zora is zo mooi he! 

En nog maar (voor jou 'al') 20 weken. Besef me ineens dat ze maar 7 weken ouder is dan Pumba, en Zora is al zo'n grote dame. Time flies.. 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Net gewogen en gemeten.

Ongeveer 49 cm schofthoogte (ze staat niet goed stil en probeert mijn meetlat op te eten) en 17,3 kg zwaar.

 

Supergrpte puppy al.

honden page profiel Jasmijn&.......... &Ginger (R.I.P)Jasmijn&.......... &Ginger (R.I.P) 3 doggies

honden foto van Jasmijn&.......... &Ginger (R.I.P)

Ik volg

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Nieuw avonturen met Zora Bora de gekke puppy.

 

We zijn weer naar cursus geweest afgelopen weekend en bij haar fokker op bezoek voor wat tips en trucs.

Van de fokker te horen gekregen dat ik inderdaad wel mijn grenzen moet aangeven bij Zora. Het zijn nu eenmaal pittige hondjes met een sterk karakter. Dat wist ik natuurlijk, maar vooral dr gedrag naar andere honden toe vind ik moeilijk. Maar t komt erop neer dat ik dan nog niet hoef te accepteren dat ze volledig uit d'r stekker gaat. Ook tips gekregen om te oefenen. En huiswerk meegekregen: op YouTube filmpjes van appèloefeninfen kijken. Jeej.

Kort samengevat was t advies: streng en duidelijk zijn in welk gedrag je wel en niet accepteert. De reden maakt niet uit. Korte oefeningen en daarna heel blij spelen, spelen, spelen. Als Zora te hoog in haar drift raakt, opwinding, time out en wachten tot ze iets rustiger is. Ook heb ik even naar de puppies gekeken die net geboren zijn. Kei lief. Dat worden ook allemaal van die monstertjes als die ik heb. 

 

Toen zondag naar cursus. Iemand anders gaf de cursus deze week en die heeft wat meer ervaring met heetgebakerde types als Zora en die zei: neem je tijd. ZO lang ze in staat van extreme opwinding is (hoog in haar drift) leert ze niks en is niet te bereiken. Leid haar af en wacht af tot ze weer zakt in opwinding. We hebben op afstand geoefend dat ze aandacht heeft voor mij, terwijl de rest van de groep aan de andere kant van het veld bezig is. Ik vond het heel zwaar. Maar het werkte wel. Ik moet ook leren mijn geduld te bewaren dan. Ze heeft misschien de helft van de tijd gedaan wat ik van d'r wilde en verder heb ik veel met haar gespeeld aan de andere kant van het veld. Komende zondag neem ik nog meer tijd om haar rustig te houden. Ik heb zelf elke keer het idee dat ik op moet schieten om mee te doen en doe dan denk ik te gehaast en dat werkt niet natuurlijk. 

 

Zondag hebben we ook mee gespeurd op de club. Echt supergoed deed ze het. Denk dat dit echt ons talent is. Zora kreeg superveel complimenten dat ze het zo goed deed voor zo'n jong beestje. Dus ik ging als een trotse puppymama naar huis.

 

Zora aan t werk: ik bewaak de tillift!

Zora kijkt weleens mee op HP hier en wilde ook een snuffelmat. Ze zeurt al een hele tijd, want alle hondjes hebben een Snuffelmat en zij niet zegt ze. Dus ik gisteren kleedjes gekocht en een gootsteenmatje en daar ging ik. Het was nog best een uitdaging, want ze kwam zich er de hele tijd mee bemoeien.

Baasje, maak nou voor mij ook zo een Snuffelmat!

Schiet nou op!

Ik heb geen geduld! Ik wil er nu mee spelen! Nu nu nu nuhuuuu!

Maar hij is nog niet af, je moet geduld hebben.

Eindelijk! Ze heeft vanmorgen haar ontbijt erin verstopt gekregen en dat was heel leuk. Alleen pakt ze soms de fleeceslierten in haar bek vast als ze nog een brokje ruikt en dan slingert de mat door de lucht, dus ik moet er wel bij blijven. En eventueel in de toekomst een zwaardere kwaliteit maken toch.

Mooie foto's gemaakt op het strand ook.

Zo mooi

Dit is onze tuin... Kuilen graven is het mooiste dat er is.

Ja baasje, je moet wel de deur dichthouden als ink buiten aan t graven ben hoor. Zo wordt t helemaal vies binnen...

Moe en voldaan liggen snurken

En snurken. Ze heeft t zo zwaar.

De eenden waren in gevecht in de vijver. Zora wist niet wat er gebeurde, ze stond zo te springen langs de kant dat ik dacht: die springt er dadelijk bij. Niet gebeurd gelukkig.

Nog meer eenden!

 

 

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars 1 doggies

honden foto van thebarkingstars

Wat een mooitje! En wat een leuke naam zeg!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Heerlijke foto's weer  en fijn dat de fokker wat tips voor je had 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto's myn zoon had vroeger een golden retriever zora genaamd ze is 11j geworden

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
Volgende forumvraag: Pup spelen met volwassen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^