Help; grote loslopende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikitaNikita

ok, het is niet een leuk verhaal maar er is geen categorie waarin dit past.

Wij hebben een labradoodle, ze is nu loops dus ze zit aan de riem

maar in de buurt is een hond die altijd losloopt, de loslopende hond woont ongeveer 1 kilometer verderop

Van de week ging mijn dochter onze hond uitlaten en is toen belaagd door de loslopende hond, gelukkig waren er vreemden in de buurt die de hond met 2 man konden vasthouden om haar te laten ontsnappen met onze hond. De mensen hebben de hond terug gebracht (de hond was meer dan 1 kilometer bij zijn huis vandaan!)

Later is het nog een keer gebeurd, toen waren ze met drie meiden (leeftijd 12-13) en hebben 2 de loslopende hond naar huis gebracht en verteld wat er was gebeurd terwijl de derde onze hond in veiligheid bracht.

Ik dacht dat ze overdreef maar vandaag was ik erbij. De loslopende hond was nu echt enthousiast en het is een groot en sterk beest. Onze hond is er doodsbang voor. We waren 20 minuten lopen van het huis van die hond vandaan. Ik heb het beest teruggebracht terwijl mijn dochter onze hond via onze route (die loopt niet langs het huis van die hond) naar ons huis bracht. Wij hadden ons voorbereid en een extra riem meegenomen. Hup andere hond aan de riem. MAAR Toen onze hond weg was vond het bakbeest het een goed idee om dan mij maar te bespringen. Ik heb met een grote stok het beest bij me uit de buurt moeten houden en zo liep ik dus naar de eigenaar. (20 minuten lopen met een geile hond achter me aan, niet mijn hobby!)

Ik zei dat ik er nu echt genoeg van had en dat ze hun hond bij zich moesten houden desnoods aan een riem. De eigenaar bracht daar tegenin dat het een terreinhond betrof. dus ik weer van hou hem dan op het terrein en als dit nogmaals gebeurd doe ik aangifte. (ik was echt heel boos)

Maar even serieus, wat kan ik hier tegen doen? Die hond is tot 2 kilometer bij zijn eigen huis vandaan. Wij kunnen onze hond niet meer uitlaten. En ok ze is loops maar dit is toch niet ok?

ieder advies welkom.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nee, dat hoort zeker niet zo.

Een terreinhond hoort ook niet van zijn terrein te komen, op de openbare weg.

Als het weer voorkomt, kun je de dierenambulance bellen dat je een loslopende hond gevonden hebt. Dan hou je hem gewoon even aan de riem of bij jou in de schuur (als het lang duurt) totdat ze hem komen halen.

Dan kan die eigenaar hem bij het dierenasiel gaan ophalen.

Misschien dat dit zal helpen, hij moet er dan namelijk voor betalen om z'n hond weer mee te krijgen.

honden page profiel JessicaJessica

Ik zou hem naar het asiel

brengen de eerstvolgende keer dat je die hond tegenkomt.

Dan kunnen de rechtmatige eigenaren hem daar weer ophalen. 

 

OF gewoon een rustig en netjes gesprekje aangaan met deze mensen. Misschien begrijpen ze je situatie wel.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

O ja hoor...., gewoon naar het asiel..., als ze dan niet willen luisteren, dan maar betalen.

Wel zeggen dat je geen idee hebt waar die hond vandaan komt, laat het asiel het maar regelen.

De kosten zijn voor de eigenaar zodra die zijn hond gaat halen.

 

Het is misschien niet aardig, maar dit is ook absurd..., helemaal nadat ze zo duidelijk zijn gewaarschuwd door jou.

En zoals al gezegd..., een terrein hond hoort op het terrein en niet op de openbare weg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee dit is echt niet okee, jouw hond moet gewoon zijn ronde kunnen lopen, wat ik doe is lavendel op bams haar broek wrijven, en echt, ik jok niet, het helpt, bams is loops op het moment zelfs op haar hoogtepunt... en er is geen ene hond die achter haar kont aan loopt.

maar dat die hond steeds los loopt, maak er maar een melding van dit is te gek, die eigenaar maakt zich er wel heel makkelijk van af....lavendel olie bij het kruidvat...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nee, dat hoort zeker niet zo.

Een terreinhond hoort ook niet van zijn terrein te komen, op de openbare weg.

Als het weer voorkomt, kun je de dierenambulance bellen dat je een loslopende hond gevonden hebt. Dan hou je hem gewoon even aan de riem of bij jou in de schuur (als het lang duurt) totdat ze hem komen halen.

Dan kan die eigenaar hem bij het dierenasiel gaan ophalen.

Misschien dat dit zal helpen, hij moet er dan namelijk voor betalen om z'n hond weer mee te krijgen. "

 



dit is een goeie, neem deze hond aan de riem, neem je telefoon mee en bel dierenambulance, vertel dat je hond loops is en dat je een hond al mijlen lang achter je aan hebt lopen, of ze deze even op willen komen halen want je weet niet waar die thuis hoort, doen zou ik zeggen. wie niet luisteren wil moet voelen.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Eens met de andere reacties. Op laten halen door de dierenambulance.

 

Of hij moet zijn eigen terrein zo omheinen dat de hond er niet af kan. Of goed trainen dat ie zonder toestemming zijn terrein niet verlaat.

 

Zijn reactie is laks en een hond behoort in deze tijd niet overal heen te kunnen zonder toezicht en afhankelijk waar je woont 7s er wellucht een aanlijn plicht.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Op zich wel een goed idee, maar de dierenambulance is daar niet voor natuurlijk. 

 

Neem een extra riem mee, zet de hond vast en bel de mensen op dat ze m op kunnen halen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de dierenambulance doet dat wel hoor, kijk maar de reclame filmpjes waar een hond aan een boom vast zit, hond er in en naar het asiel....

 

ik heb ook wel eens een hond gevonden , mee genomen naar huis, dierenambulance gebeld en ze kwamen de hond ophalen en brachten deze naar het asiel.... ambulance is niet alleen voor verwonde dieren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De hond laten ophalen door de dierenambulance. Je weet dan plots niets van die hond. De eigenaren moeten dan betalen om hun hond terug te krijgen ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Of dit gedrag van de reu normaal is? Voor hondse begrippen wel. Voor menselijke begrippen niet ;-)

Een hond ruikt idd van kilometers afstand een loopse teef. In de natuur (Wolven) wordt elke loopse teef drachtig.

Het is echter aan de eigenaren om hun hond in de gaten te houden.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Ik zou hem persoonlijk niet naar het asiel brengen. Als de eigenaar hem niet komt ophalen of de hond is niet gechipt is de hond het slachtoffer, terwijl het dier toch gewoon zijn natuur volgt, hoe vervelend het voor jou is natuurlijk !!!

Ik zou de politie bellen en dat die de hond naar zijn eigenaar brengen met de "raad" hem vanaf nu op zijn terrein te houden. Ik denk dat dit meer zal opleveren.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" de dierenambulance doet dat wel hoor, kijk maar de reclame filmpjes waar een hond aan een boom vast zit, hond er in en naar het asiel....
 
ik heb ook wel eens een hond gevonden , mee genomen naar huis, dierenambulance gebeld en ze kwamen de hond ophalen en brachten deze naar het asiel.... ambulance is niet alleen voor verwonde dieren. "

 Ze zullen t wel doen, maar in die tijd kan een echt dier in nood niet geholpen worden. Dus ik zou een andere oplossing zoeken. En aangezien je weet wie de eigenaar is kan dat ook makkelijk.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik zou hem persoonlijk niet naar het asiel brengen. Als de eigenaar hem niet komt ophalen of de hond is niet gechipt is de hond het slachtoffer, terwijl het dier toch gewoon zijn natuur volgt, hoe vervelend het voor jou is natuurlijk !!!

Ik zou de politie bellen en dat die de hond naar zijn eigenaar brengen met de "raad" hem vanaf nu op zijn terrein te houden. Ik denk dat dit meer zal opleveren. "

 



De politie doet hier niet eens wat bij agressieve honden of bijt incidenten, laat staan bij een loslopende reu die zonder agressie zijn neus volgt..

Als de eigenaren hun hond niet ophalen bij het asiel, dan heeft de hond dus geen leuke baasjes: ze geven dan immers niets om hem. Dan is de hond dus beter af in een ander gezin :-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou inderdaad de hond 'vangen', opsluiten en de dierenambulance  bellen. Je moet dan niet vertellen dat je weet waar hij woont natuurlijk.

De dierenambulance brengt de hond naar het asiel.

Als de eigenaar hem terug wil hebben moet hij betalen aan het asiel en krijgt hij later ook nog een rekening van de dierenambulance. Dat leert hem misschien dat hij zijn hond thuis moet houden!

Wat ook wel helpt, maar niet is toegestaan : de hond laten castreren, hahaha...

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Idd gewoon dierenambulance bellen. En dan naar het asiel.

Een terreinhond, dan op het terrein.

In Zeeland bij de camping ook zo fijn, loop je daar langs een boerderij, wordt je belaagd en achtervolgd door zo'n zgn. terreinhond.

Mijne loopt dat niet meer mee, en aangezien het een herder betrof wordt de mijne er nog vervelend van ook.

Je durft er gewoon niet meer langs.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Arme grote hond, een baas die niet voor hem zorgt zoals het hoort. Terreinhond is niet hetzelfde als hem maar gewoon laten rondlopen, hij zou verdorie verongelukken.

 

Titel van het topic had me wel even op het verkeerde been gezet, want ik dacht dat de hond agressief zou zijn, maar dat is hij dus duidelijk niet. Ik denk zelfs, omdat hij zo enthousiast is, dat hij thuis niet de nodige aandacht krijgt. Komt bij dat jouw teefje loops is en dan is mijn Tibo ook altijd erg lastig. Niet als de teefjes in hun tuinen zitten, maar owee als ze op wandel gaan dan is er geen houden aan.

 

Heb dus medelijden met de grote hond en ook erg dat bij jullie in Nederland geen hulp te verwachten is van de politie. Hier zouden ze gewoon langskomen, de hond oppikken en terug brengen naar het baasje. Dan zouden zij er hem op wijzen dat hij hem niet zomaar kan laten loslopen. De politie zoekt in mijn dorp zelfs mee naar een hond als die gaan lopen is. Terreinhonden...zijn in veel gevallen ook sukkelaars, ze horen er niet echt bij en moeten maar buiten vertoeven...neem dan een gans denk ik dan...

 

En als hij naar het asiel wordt gebracht, dan hoop ik dat het tenminste een goed asiel is, want vind dat veel mensen net doen alsof een asiel geen probleem is voor een hond, terwijl het daar pure stress is....wel mee eens dat, als de baas hem dan niet meer ophaalt, dat de hond beter af is bij een ander baasje...al is dat ook nog af te wachten. De laatste tijd heb ik minder en minder vertrouwen in mensen, het is echt walgelijk hoe ze met dieren omgaan....

Volgende forumvraag: meet Yenka , ons vlindertje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^