niezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dave (Gast)

Hallo dierenvrienden. Onze pup is nu 6 maanden, ik merk met spelen of als die zich opwind dat die begint met niezen, nu moet ik zeggen dat onze husky van 11 dat ook had. Heeft iemand enig idee hoe dit kan?   Alvast bedankt

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Niezen is een teken van onzekerheid/opwinding in zulke gevallen, ze kunnen natuurlijk ook gewoon een verkoudheid hebben. 

 

Het is een soort overslag gedrag, iets dat ze doen omdat ze niet zo goed weten wat ze met de situatie aanmoeten, een soort van afreageren van spanning. 

 

De hond van een kennis in de hondenschool had dit bv. uit onzekerheid/angst voor de baas.  Als die een bevel gaf, deed de hond dit maar niesde hij enkele keren.

 

 

dave (Gast)

Dank u voor de reactie. Ons hondje is eigenlijk nooit ergens bang voor. En niet onzeker het is een kruising chi/jack. Het niezen doet die eigenlijk alleen met spelen. Maar vroeg mij af waarom hij dit doet. 

Volgende forumvraag: halsband en riem van paracord
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^