Border collie pup wordt 's avonds wild en agressief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

De Schepper (Gast)

Beste Onze pup van 10 weken wordt 's avonds telkens op ongeveer hetzelfde uur plots heel opgewonden en begint dan naar iedereen te spelebijten. Hij bijt wel niet door maar met zijn scherpe tandjes doet dit flink pijn. Wij hebben thuis een zitput ,dus in het begin dachten we dat hij zich wou bewijzen door hoger in de roedel te willen zijn en daarom hebben wij hem in de zitput toegelaten zodat hij terug lager zit dan ons. Telkens hij wild wordt zetten we hem buiten maar dan komt hij nog wilder terug binnen. Na een uur of 2 wordt hij dan wel moe en kalmeert hij. Overdag is hij echter de braafste pup van de wereld. We weten echt niet meer wat te doen. Graag wat tips Alvast bedankt

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Een pup van 10 weken is niet bezig met de rangorde! 

En daarbij ziet een hond zijn baasjes niet als andere honden en zal dat dus ook niet zien als roedel en hoger moeten of willen komen is er dan ook niet bij.

Verder heb ik geen ervaring met puppies, dus aanmeten kunnen je hier beter advies in geven.

 

Maar het gebeurd dus steeds rond dezelfde tijd, wat doen jullie daarvoor? Hoe lang is de hond dan wakker geweest of heeft het juist net geslapen? Of gebeurd er iets anders rond dat tijdstip? 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat voor ras is het eigenlijk? 

Oh sorry staat in de titel zie ik net

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga mee in het bovenstaande. 

 

Misschien is jullie pup zo druk rond dat tijdstip omdat dan iedereen rustig zit? Dan heeft de pup dus d de tijd om gek te doen, iedereen zit er, dus iedereen kan ook lekker spelen. Uitdagen denk ik. 

Of je gaat er in mee en speelt even lekker of je kapt het af en zorgt dag de pup lekker bij jullie ligt met een botje ofzo.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Een border collie wat leuk! Ik herken je verhaal van hyper gedrag in de avond van toen mijn border pup  was. Mijn pup ging s avonds de kamer door racen en stoute dingen uithalen. Wat was er dus aan de hand ze was super mooie en overprikkeld en dat uite zich in racen. Ik denk dat je pup mooie en overprikkeld is maar zelf dan geen rust kan nemen . Als je pup zo doet doe hem dan in bench met een botje even rusten. Ik deed dat bij border een binnen twee minuten lag ze dan knocked out. Nu ze volwassen is pakt ze haar rust maar ik heb haar daarin moeten begeleiden. Niks zieligs aan om ze dan even in de bench te doen want eigenlijk schreeuwen ze op zo moment om rust die ze zelf niet kunnen pakken, ik zag echt opluchting als ik mijn pup dan even in de bench deed  :p

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Wat doen jullie met de pup overdag? Zijn jullie heel actief met hem bezig of juist niet? En doet hij wel hersenwerkjes en oefeningen? Dit is wel belangrijk om te weten, dit kan 2 kanten op namelijk. Het kan zijn dat hij niet genoeg te doen krijgt in zijn koppie, niet genoeg mentaal wordt gestimuleerd. Het kan echter ook zijn dat je teveel met hem doet en dat hij overprikkeld raakt, dan moet je juist minder met hem doen. Als hij overigens dit wilde gedrag vertoont kan je hem t beste negeren of afleiden met spel / een botje geven, of als hij zijn rust echt niet wilt pakken gewoon de bench in. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het heeft niks te maken met hogerop komen in een roedel.

Daar is zo'n pup helemaal niet mee bezig.

En de meeste volwassen honden trouwens ook niet.

Agressief is je pup ook zeker niet, hoor!

 

Veel puppy's hebben dagelijks wel 'de gekke 5 minuten'.

En vaak 's avonds, juist als je verwacht dat ze moe zouden zijn.

Ze krijgen zoveel nieuwe indrukken in hun leventje, dat ze even moeten afreageren (zo moet je het maar zien)

Laat hem even gaan, speel even met hem en dan is het ook klaar voor hem. 

Dan moet hij gaan rusten/slapen, je kan hem dan even een kluifje geven zodat hij vanzelf daarmee rustig wordt.

Sluit hem niet buiten, hij is nog zo klein.

Je moet zorgen dat hij niet het vertrouwen in jullie verliest.

 

Als hij wat ouder wordt, verdwijnen die 'gekke 5 minuten' vanzelf weer.

 

 

 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Ja ik herken je verhaal! Bij zelda was dat ook zo! Om 7u begon dat en dat kon lang duren.. Dat waren geen 5 min ma eerder een halfuur ofzo.. Nu is dat uur al opgeschoven van 8u ongeveer en dan gaan we meestal nog een laatste klein toertje wandelen.. Dus als ze haar toeren heeft is het mss nu wel 5 min en dan stopt ze.. 

 

Wat wij deden? Buiten gaan. Proberen te spelen met haar. Oefenen met haar en als dat nog bleef, even de bench in maar daar schreeuWde ze in begin alles bijeen.. Dus vaak als wij gwn een leiband aan haar klikte en verplicht lieten liggen, gaf ze het na een tijdje op en lag ze even te rusten.. Zelda was iemand die haar rust niet goed nam dus wij moesten dit een beetje doen voor haar en volhouden.. Het komt goed!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Och ja hoor hier ook.

Iedere hond hier in huis met puptijd.

Savonds werden ze superstout. Ik riep dan wel eens ga slapen het is avond de dag is om.

 

Wij weten niet beter dat jonge honden bij ons in de avond stout werden hoe moe je ze ook maakt overdag.

Denk wel eens iedereen is thuis voor de hond het teken..joepiee spelen..

 

Trouwens Jazz mini auss is nog stout savonds hij is nu 20 mnd.

 

 

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Heel herkenbaar!

Hier ook met de kinderen toen ze nog baby's waren, s avonds altijd, wanneer je zelf even lekker op de bank wilde zitten, huiluurtje!

Ook met de honden als pup, ik ging meestal even lekker naar buiten met de pup, even wandelen.
Wanneer ik merkte dat het gewoon echt vermoeidheid was dan gaf ik lekker een kluifje en ging even samen op de grond zitten.

Je moet alleen wel eerst even uitvissen of het vermoeidheid is of juist een te veel aan energie en dat kan dan ook nog per dag verschillen.

Succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een border collie wat leuk! Ik herken je verhaal van hyper gedrag in de avond van toen mijn border pup  was. Mijn pup ging s avonds de kamer door racen en stoute dingen uithalen. Wat was er dus aan de hand ze was super mooie en overprikkeld en dat uite zich in racen. Ik denk dat je pup mooie en overprikkeld is maar zelf dan geen rust kan nemen . Als je pup zo doet doe hem dan in bench met een botje even rusten. Ik deed dat bij border een binnen twee minuten lag ze dan knocked out. Nu ze volwassen is pakt ze haar rust maar ik heb haar daarin moeten begeleiden. Niks zieligs aan om ze dan even in de bench te doen want eigenlijk schreeuwen ze op zo moment om rust die ze zelf niet kunnen pakken, ik zag echt opluchting als ik mijn pup dan even in de bench deed  :p "

 Helemaal eens! 

Borders zijn heel prikkel gevoelig. Al de prikkels van die dag zitten in dat koppie, dan kan je dergelijk gedrag krijgen.

 

Het liefst voor hij dit gedrag vertoond, lekker in de bench met een kluif.

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantiemodel-de-mythe.php

Een hond is niet bezig met rangorde.

Ze zijn 100% afhankelijk van ons. Wij geven ze eten, een knuffel, spelen met ze en zorgen voor hun veiligheid. Stel dat hij zou de baas wordt, wie zorgt er dan voor dit alles? 

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" Een border collie wat leuk! Ik herken je verhaal van hyper gedrag in de avond van toen mijn border pup  was. Mijn pup ging s avonds de kamer door racen en stoute dingen uithalen. Wat was er dus aan de hand ze was super mooie en overprikkeld en dat uite zich in racen. Ik denk dat je pup mooie en overprikkeld is maar zelf dan geen rust kan nemen . Als je pup zo doet doe hem dan in bench met een botje even rusten. Ik deed dat bij border een binnen twee minuten lag ze dan knocked out. Nu ze volwassen is pakt ze haar rust maar ik heb haar daarin moeten begeleiden. Niks zieligs aan om ze dan even in de bench te doen want eigenlijk schreeuwen ze op zo moment om rust die ze zelf niet kunnen pakken, ik zag echt opluchting als ik mijn pup dan even in de bench deed  :p "

 



;-) ;-) ;-)

De Schepper (Gast)

Beste mensen allemaal

Bedankt voor de tips

Wij zijn overdag uit werken maar de zoon komt rond de middag thuis om met hem te wandelen.

Op woensdag en maandag zijn we thuis en dan wandelen we wel met hem.

Het issue is dat hij overdag heel lief en volgzaam is ,maar 'savonds als wij lief en kalm zijn hij begint te spelen en bijten en blaffen en grommen.Maar nooit agressief gemeend.

Het betert wel als hij inderdaad met botje of iets dergelijks afgeleid wordt.

Ik denk dat we veel geduld zullen moeten hebben

Nogmaals bedankt voor de tips

Volgende forumvraag: staart happen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^