Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Blaffen (Gast)

Sinds augustus heb ik een Boomer puppy Djego. Super lief alleen 1 probleem sinds een paar weken blijft hij continu naar ons blaffen we kunnen niet meer rustig op de bank zitten of hij begint te blaffen. De enigste tips van de puppy cursus zijn de hond uitputten maar hoe moe die ook is het blaffen blijft. Tikje op zijn kont werkt helaas ook niet en foei of nee maakt het alleen maar erger. hopelijk heeft iemand voor mij de tip die ons kan helpen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Het lijkt erop dat je pup een beetje overprikkeld is, als hij gaat blaffen. Laat dat tikje op zijn kont alsjeblieft achterwege, daar snapt hij helemaal niks van. En t is ook niet nodig. Wat je pup nodig heeft, is een rustig plekje om te slapen. Veel slapen. Heb je zo'n plekje voor hem? Dat kan een mand zijn of een bench, beetje afgeschermd van de drukte in de kamer. Als hij gaat blaffen, stuur je hem met iets lekkers naar dat plekje. Daar komt hij tot rust. 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Negeren ;). Blaffen kan ook een manier zijn om uit te dagen. Uitdagen tot een spel, maar ook uitdagen om een grens op te zoeken. Negeren is dan het beste. Als mijn hond zulke irritante dingen doet kijk ik haar wel eens aan, en negeer haar daarna weer. Ze weet dan dat ik haar wel hoor, maar dat ik er gewoon niet op wil reageren. 

 

Houd er wel rekening mee dat je pup ook té moe kan zijn door al dat uitputten. Dat is hetzelfde als een kind zo moe mogelijk maken, zodat ze goed gaan slapen. Op een gegeven moment is het kind strontvervelend, en ligt op bed nog een tijd te huilen, zó moe is 'ie... Dat moet je voorkomen. Vaak krijgt een pup genoeg drukte door gewoon mee te draaien in het gezin, en de dagelijkse uitjes. 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Zelda heeft dat ook soms. En ik zie dat echt in haar oogjes wanneer het vermoeidheid is of wanneer het uitdagen is. Vaak negeer ik het. Maar vaak is het ook omwille van dat mijn oudere hond te vaak en te lang oogcontact maakt. Dan bedek ik heel grappig mijn oudere hond haar ogen en dan stopt Zelda 9 van de 10 keer als het om die reden is.

 

Daarstraks was het ook weer zo ver. Ze reageerde niet op mijn speeltjes of op mijn neen (werd ook feller) dus heb ik een fleecedekentje al heel speels over haar gegooid en dan moest ze de uitgang vinden en was ze met iets anders bezig en is ze uiteindelijk gaan liggen. (heb dit een paar x gedaan)

 

Ik weet niet als ge veel aan mijn reactie hebt :p maar het is normaal, beetje puppygedrag?  Probeer een speeltje aan te bieden, anders mentaal prikkelen, lukt het dan nog niet? Dan zou 'k ze even apart zetten en laten slapen, ookal jankt ze eventjes. Leer haar haar rust nemen. Bij zelda heeft dat ook vaak geduurd.. Wat bij ons hielp was een leiband aandoen en constant laten liggen. Uiteindelijk gaf zelda het op en plofte ze neer op de grond en sliep ze goed :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Moe maken of een tikje op z'n kont helpt niet.

 

Jullie hebben misschien onbewust de pup geleerd dat blaffen betekent dat hij aandacht krijgt.

Dus voor je pup is dat blaffen een garantie dat jullie aandacht aan hem gaan besteden, of het positief of negatief is dat maakt hem niks uit.

Aandacht is aandacht en daar gaat het om.

 

Je hond moet leren dat het blaffen hem niks oplevert, dus geen aandacht van jullie.

Negeren dus, eventueel opstaan zonder hem aan te kijken en hem gewoon laten staan, net doen of hij lucht is zeg maar.

Als hij stil is, geef hem dan aandacht, beloon hem daarvoor.

 

De eerste tijd zal het blaffen misschien eerst wat erger worden.

Dat is logisch, je hond heeft geleerd dat blaffen succes oplevert dus hij zal in het begin alle registers opentrekken om dat succes weer te behalen.

Daar moet je op voorbereid zijn, gewoon even doorbijten.

Je hond moet gaan leren dat blaffen geen succes meer gaat opleveren, maar juist als hij rustig is dat hij dan aandacht krijgt.

honden page profiel ElianeEliane

Blaffen is  voor de hond een communicatiemiddel.

Indien een hond overmatig blaft heeft dit te maken hebben met stress / overprikkeling, zich opwinden in iets.

Is dus eerst uitzoeken in wat de pup zich druk maakt. 

En dan pas kan je reageren. 

 

Wat ik ten zeerste betreur is op hoeveel hondenschool men eigenlijk totaal geen kennis heeft over de hond en zijn gedrag. En zo worden al jaren mensen op het verkeerde spoor gezet ivm aanpak van een bepaald gedrag. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad eerst de oorzaak zoeken waarom hiij zoveel blaft. Eerst deed hij dit niet begrijp ik?

 

Zelf zou ik hem niet negeren, maar proberen te kalmeren en dus uitvinden wat er aan de hand is.

Volgende forumvraag: Pup in de auto laten wennen, help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^