pup vind me niet leuk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

Hallo ik heb een pup van bijna 12 weken en hij is super lief voor mensen behalve mij, zn enige baasje. Als ik hem probeer te knuffelen of een kus probeer te geven, bijt ie me (in mn gezicht ook!) EN blaft/gromt hij. Andere mensen likt hij. Is dit normaal????heb hem nooit agressief behandelt! Moet ik me zorgen maken over de toekomst?

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Je pup heeft een andere band met jou dan met vreemden. 

 

Zo hield mijn pup helemaal niet van knuffelen met mij, maar andere mensen werden totaal afgelikt! 

Nu is het omgekeerd, hij is het meest blij met mij, en dan komt ergens een keer de rest.

Anna (Gast)

Bedankt voor je reactie, ik voel me iets beter! Dat bijten en blaffen naar mn gezicht baart me nog steeds zorgen, maar hij was heel moe toen dat gebbeurde....

honden page profiel --

Hondje even niet meer kussen en je verdiepen in kalmerende signalen. Op Internet is daar enorm veel over te vinden. Zoekfunctie is kapot op HP anders had ik je wat linkjes gegeven, maar Google even op: kalmerende signalen bij een hond. Gaat je 300% helpen je hond te lezen en begrijpen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Bedankt voor je reactie, ik voel me iets beter! Dat bijten en blaffen naar mn gezicht baart me nog steeds zorgen, maar hij was heel moe toen dat gebbeurde.... "

 Overprikkelde pups happen en blaffen ook sneller... Je pup heeft erg veel rust nodig en die moet jij inbouwen :)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Honden vinden het vaak niet echt leuk als je ze vast houdt,  aankijkt en dan ook nog je gezicht naar de hond beweegt. Meeste honden draaien de kop ook weg en kijken weg. Dit is kalmerend signaal dat ze geen conflict willen en het een onprettige situatie vinden.

 

Wat Robyn zegt, op Internet en youtube kan je veel vinden over kalmerende signalen van de hond.  Erg interessant is dat!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je geen zorgen maken.... ik begrijp je gevoelens wel, pup wil niet met me knuffelen, en als ik de pup een zoen op zijn neus geeft dan doet tie een beetje lelijk....

 

pup niet knuffelen of zoenen als die dat niet wilt, laat je pup toenadering zoeken bij je, wacht rustig af...... wanneer jij zit kijk dan eens in je ooghoeken of de pup toenadering zoekt, behandel je pup dan heel rustig, komt tie bij je zitten, kriebel eens achter de oren en laat het daar bij, een beetje onverschilligheid maakt de pup juist dat tie toenadering zoekt... geen zorgen  maken hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor je reactie, ik voel me iets beter! Dat bijten en blaffen naar mn gezicht baart me nog steeds zorgen, maar hij was heel moe toen dat gebbeurde.... "

 kijk je weet het eigenlijk al, je geeft het zelf al aan, wanneer een pup moe is zijn het net jengelende baby,s....... geef dan even een timeout, negeer de pup..... draai je maar naar de pup toe, je rug, en ga dan met wat anders aan de slag, bijvoorbeeld de keuken in en even afwassen of iets doen... en als je de pup toch bekijkt zal je zien dat tie daar rustig van wordt.

Anoniem (Gast)

Bedankt iedereen, klinkt allemaal heel logisch. Ik forceer het knuffelen vaak ook wel omdat ik bang ben dat we geen band krijgen. Zal haar meer met rust laten(behalve als ik met haar speel dat vind ze wel leuk) en zien of ze bij mij komt.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Knuffelen mag je niet forceren. Mijn vorige hond was ook niet zo'n Knuffelkont ( was altijd super blij als we thuis kwamen en kwam wel tegen mij aanliggen maar echt knuffelen vond hij niet altijd leuk). Mijn pup nu is het tegenovergestelde en is een echt Knuffelkont. Je moet respecteren hoe je hond is. Misschien komt het nog wel hoor

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Bedankt iedereen, klinkt allemaal heel logisch. Ik forceer het knuffelen vaak ook wel omdat ik bang ben dat we geen band krijgen. Zal haar meer met rust laten(behalve als ik met haar speel dat vind ze wel leuk) en zien of ze bij mij komt. "

 Door te forceren bouw je geen band op. 

Ik weet niet of je wel eens met een opdringerige man te maken hebt gehad, maar dat is niet de beste manier om in de gunst te komen. 

Als je wil aaien, liefst als ze naar jou komt en dan onderkant van de hals kriebelen. Na 5 seconden even stoppen, beweegt ze naar je hand toe, weer 5 seconden, zo niet dan stoppen. Zo heeft je hond de regie en zal ze wrsch ook vaker en langer willen kriebelen. 

Ik gebruik zelf ook wel een aankondiging zodat de hond weet wat er gaat komen. Ter voorkoming van teleurstelling/frustratie als zij komt spelen en jij gaat kriebelen. 

Anoniem (Gast)

Ja daar hebben jullie helemaal gelijk in. Het is mn eerste hond dus moet nog veel leren. Hopelijk loopt het goed af!

honden page profiel RoxyRoxy

Komt vast goed.
Het is al een goed begin dat je hier om hulp vraagt.
Gewoon je hond wat rustiger benaderen

Volgende forumvraag: Misha in Ierland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^