Loopsheid.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Volgende week is joy 6 maandjes. Zometeen staat de puberteit en de loopsheid voor de deur. Maar hoe kan ik dit herkennen? Ik weet niet of het ras gebonden is, maar ze is een australian Shepherd x golden retriever. Dus ik heb geen idee wanneer het normaal is. Ze heeft altijd al dr eigen wil gehad en na 2 keer oefenen hoefde het geen 3e keer gedaan te worden. Altijd al grassprieten in dr oren gehad. 

En iemand ervaring met de hondenpil? Wel of niet doen? Heb ik straks rode laminaat of gaat dat erg meevallen? Wil haar in ieder geval 1 keer loop laten worden en dan de keuze maken of ze geholpen word of niet.

honden page profiel ElianeEliane

Het is verschillend, net zoals bij vrouwen. De één heeft praktisch geen last, terwijl de andere niet aanspreekbaar is.

Het is meestal ook wel wat zichtbaar, bij de kortharige toch omdat de vulva opzwelt. Ook hier weer de ene tegen de ander verschillend.

Alsook de leeftijd. Je hebt er die op 6 maanden loops zijn, 12, 14 maanden.....

Het is niet dat je in huis kan rond zwemmen maar ze verliezen toch wel wat bloed. Kan opgelost worden door een broekje en een inlegkruisje. 

Ik weet dat mijn DA's geen voorstanders zijn van de hondenpil (qua hormonen en ontwikkeling van bepaalde kankers).

Maar die keuze moet je uiteindelijk zelf nemen. 

 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Het is verschillend, net zoals bij vrouwen. De één heeft praktisch geen last, terwijl de andere niet aanspreekbaar is.
Het is meestal ook wel wat zichtbaar, bij de kortharige toch omdat de vulva opzwelt. Ook hier weer de ene tegen de ander verschillend.
Alsook de leeftijd. Je hebt er die op 6 maanden loops zijn, 12, 14 maanden.....
Het is niet dat je in huis kan rond zwemmen maar ze verliezen toch wel wat bloed. Kan opgelost worden door een broekje en een inlegkruisje. 
Ik weet dat mijn DA's geen voorstanders zijn van de hondenpil (qua hormonen en ontwikkeling van bepaalde kankers).
Maar die keuze moet je uiteindelijk zelf nemen. 
  "

 Hoe werkt een loopsheid? Weet wel dat ze 2 keer per jaar loops worden, maar voor Hoelang, en Hoelang is dat bloedverlies? Hoelang mag ze niet loslopen?

Er wordt ook gezegd dat bij elke loopsheid baarmoederkanker en tepelkanker groter word.. Dus dan zou ik haar nual moeten laten helpen.. Misschien dat iemand anders er ervaringen mee heeft (:

Heb altijd reutjea gehad, maar helaas waren alle reutjes uit het nest al weg en daarnaast koos ze ons haha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een raad ? gebruik geen prikpil voor je teefje, is baarmoeder ontsteking bevorderend.

drie weken aan de lijn en daarna toch nog een paar dagen vasthouden, er zijn genoeg teefjes die op de 21 ste dag gedekt zijn en gevolg van puppies.

begin van de loopsheid weinig, maar dan kan het even hevig worden, bij de tweede week zwakt dat af. of je een broekje aan moet doen, dat is een eigen keuze ... ik zelf doe dat nimmer vind dat de hond zich dan niet schoon houdt als je een broek aantrekt, en de meesten honden houden zich schoon, uitzonderingen daargelaten, :-D

als je een goeie loopsheid hebt dan zou ik niet castreren, castreren heeft ook nadelen, niet alleen maar voordelen.. zelf castreer ik niet alleen als het medisch noodzakelijk is.

je hond goed uit laten groeien, twee of drie keer loops laten worden en dan als je dat toch wilt laten castreren.

hoe herken je dat je hond loops wordt ? van te voren al hoor, kleine plasjes en uitzetten van dan hier en dan daar... veel snuffelen.
en als je je hond regelmatig controleert zie je dat de vulva opgezet is, kan je bijna niet miskijken.

lees je goed in... kijk hier boven het forum bij de encyclopedie ... aanklikken en dan bij medisch... feiten en fabels van castreren, lees dat eens op je gemak door en neem dan een beslissing.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Bij mijn hond merkte je hebt goed voor ze loops begon te worden, alsmaar snuffelen, als er een andere hond aan kwam (reu of teef) met haar kont er tegenaan duwen etc. 

 

Bij de loopsheid zelf was het iets minder helaas. Ze voelde zich niet zo lekker, ze had té veel energie en kon helaas, buiten omheinde plekjes, niet los. en fietsen kon toen nog niet omdat ik dit (ze was 12 maanden toen ze loops werd) nog niet veel had gedaan. Ook liet mijn hond werkelijk alles lopen, ze likte het niet schoon. Dit was ook een reden dat ik haar had gesteriliseerd ( ze raden aan na de eerste loopsheid steriliseren)   Nu is ze dus nooit meer loops en het fijne is dat ze altijd overal los kan zonder dat ik me ergens zorgen over hoef te maken. 

 

Ons andere hondje had er helemaal geen last van, likte alles goed schoon en je merkte nauwelijks dat ze loops was. Maar ook haar hebben wij na de eerste loopsheid laten steriliseren aangezien ze nog wel een weg wil lopen en omdat onze buren + overburen intacte reuen hebben. 

 

Succes er mee :)

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

mijn hondje was met 6 maanden voor de eerste keer loops, ondertussen is ze anderhalf en nu voor de derde keer loops, ik merk niks qua bloed of iets, ze houdt het keurig schoon zelf, daarom zou ik ook liever geen broekje aandoen.  ik merk het aan mijn reutje als ze weer loops wordt, die begint dan heel erg aan haar vacht in haar nek te snuffelen en volgt haar constant en is regelmatig haar snuitje aan het likken, ziet er echt schattig uit.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Als ik jullie zo lees is ze al 2 maanden bezig met loops worden hahaha. Ze duwt altijd met dr kont tegen hond, snuffelt veel aan plekken waar reutjes hebben gemarkeert, ze verspreid haar plas, is niet meer op 1 plek alles laten lopen en ik vind dat het al een tijdje opgezet is.

Ik wil haar dolgraag nog meer zien groeien, ze heeft echt nog puppylichaam/kop, stopt ze met groeien na haar laten helpen? Ik snap natuurlijk wel dat het bij iedereen verschillend is, maar toch komen veel dingen overeen toch. Alleen dat niet los vind ik niet leuk, dat is wat ik het leukste vind aan uitlaten, vandaar dat ik haar wil laten helpen. Ik ga nog wel wat informatie opzoeken, maar ervaringen zijn ook altijd leuk om te lezen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

ze is 6 maanden, mocht ze nu loops worden groeit ze uiteraard nog gewoon door hoor, tenminste, dat is bij onze vorige honden ook gebeurd! :) 

 

Mijn hond was 1 jaar toen ze loops werd, ja.. Toen groeide ze in de lengte niet veel meer. In de breedte wel. 

Volgende forumvraag: onze Jack
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^