5 maand bijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Angela (Gast)

Hallo, ik heb een mechelse herder van nu bijna 5maand. Ze zit momenteel volop in het wisselen.  Op de woensdag avond word er met haar getraind. Ook op de zaterdagochtend/middag. Ze word getraind richting het ipo programma. verder trainen we thuis, speuren we 3/4x in de week en maken we samen wandelingen.    Het probleem is dat ze momenteel overal aan bijt. Zo is ze nu begonnen met het vinyl. Ze heeft beschikking over de hal wat uitloopt naar de keuken. Ongeveer 9m2. Daarnaast heeft ze speeltjes, botten en een kong. iemand een idee wat ik kan doen zodat het slopen minder word of stopt? een bench is helaas geen optie. Ze sloopt dit, momenteel al 3 benchen versleten.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Iedere keer als ze weer bijt in iets dat niet mag, omwisselen voor iets waar ze wel in mag bijten. Zodat ze leert wat wel mag en wat niet :)

 

En hoe heeft ze 3 benchen gesloopt wist niet eens dat dat kon 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

honden die zoveel slopen, vervelen zich.... je hond is vijf maanden, begin smorgens vroeg met een wandeling van een half uur, en dan even uitbuiken en daarna eten.... ik weet niet of je thuis bent of werken moet ?

je geeft genoeg botten kong en je hond sloopt nog te veel, wisselen kan er zeker mee te maken hebben, pijn in zijn wisselperiode, leg een handdoek in de vriezeer, een kleine, en bevroren, laat je hond daar op kauwen, begeleid je hond daarin mee, hou de handdoek vast en laat maar bijtenerin, goed voor zijn gebit.... zie je dat tie ergens anders aan wilt beginnen, dan geef je uit je hand iets wat wel mag.... en doe wat meer op de dag, niet alleen een wandelingentje enklaar... speel ook buiten met je hond zodat tie tevreden is als die thuis is.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Ik denk dat je hondje overprikkeld is en hij/zij uit dat door overal in te bijten.

Ik zou wat meer rust inbouwen

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dexter deed het niet zo extreem, maar tijdens het wisselen gaf ik hem vaak een ingevroren kong, dat koelt lekker, net als een bijtring bij doorkomende kindertandjes

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik denk dat je hondje overprikkeld is en hij/zij uit dat door overal in te bijten.

Ik zou wat meer rust inbouwen "

 Ik denk ook dat de hond overprikkeld is. Ik vind dat er voor een hond van 5 maanden meer dan genoeg mee gedaan wordt en beslist niet te weinig zoals hierboven werd geschreven. Ik zou hem ook vaker rustmomenten geven. De tandjes zouden ook nog mee kunnen spelen, de bevroren kong vind ik een goede tip.  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Eens met bovenstaande reakties, ik denk ook dat je voor een vijf maanden oude pup wel erg veel doet met hem.

 

Meer rustmomenten inbouwen. Bijten hoort wel bij pups, maar kan zeker ook met overprikkeling te maken hebben.

Probeer gedrag wat je niet wil te voorkomen, dus als de pup ergens in wil gaan bijten roep je hem voordat het zover is, rustig vriendelijk bij je en beloon hem daarvoor.

 

Heeft je pup een plekje waar hij zich veilig voelt? Benches slopen lijkt op frustratie, heb je de bench goed aangeleerd? Heeft ze die gesloopt toen ze alleen was? Dat kan ook op verlatingsangst en pure paniek wijzen.

 

Misschien is het handig om er iemand bij te halen (geen herderdriller) die werkt met een positieve manier om je hond te begeleiden om mee te laten kijken.

Volgende forumvraag: Pup problemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^