gedekt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gert Kuiper. (Gast)

Goedemorgen. Wij hebben een kruising tussen een maltezer en shihtzu en willen graag een nestje bij de hond.En willen haar daarna laten steriliseren.Waar moeten we rekening mee houden en is het goed voor het hondje om het eenmalig te proberen? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zet je vast schrap voor de reacties.
Waarom wil je een nest?
En dan ook nog van een kruising?
De asiels zitten vol met honden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Eenmalig heeft voor de hond zelf echt geen nut. Daarbij kun je je hond ook verliezen tijdens de dracht of bevalling. Ik zou het echt niet doen. Wel zou ik pas castreren als ze volgroeid is.

Anoniem (Gast)

Ze is 14 maanden oud,oud genoeg toch om te steriliseren?

Hoezo verliezen dan?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Op dit forum zitten veel leden die tegen pretnestjes zijn. Vaak zijn de ouderdieren niet getest op erfelijke afwijkingen en vinden mensen het leuk om een keer een nestje te nemen. Dat is voor velen op dit forum een reden om een nestje af te raden.

 

Vaak zijn de eigenaren van de teef zich niet bewust van de vele risico's die de dracht en zwangerschap mee kunnen brengen. Soms overlijdt een moederhond bij de bevalling of is er een spoedkeizersnede nodig om de pups en moeder te redden. Heb jij dit er voor over? 

 

Natuurlijk kan het goed gaan, maar hoe denk je de pups kwijt te kunnen raken? Er worden al zoveel pups aangeboden op marktplaats e.d. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Ze is 14 maanden oud,oud genoeg toch om te steriliseren?
Hoezo verliezen dan? "

Er wordt bedoeld dat er immens veel mis kan gaan tijdens een zwangerschap en bevalling. En met verliezen: dat het overlijden van de moederhond hier een gevolg van kan zijn. 

Ook kun je een miskraam krijgen, een moeder die de bevalling niet aankan waardoor de pups sterven terwijl ze nog in de hond zitten, etc. etc. 

 

 

Daarnaast zou je de reu en teef moeten laten testen op erfelijke aandoeningen die bij de rassen voor kunnen komen (denk aan Patella Luxatie etc.). 

 

 

Ook daarna komt er nog heel erg veel kijken bij het hebben van een nest pups. Dierenartsbezoeken, socialisatie, allerhande zaken aanschaffen, heel veel info leren, iemand die er verstand van heeft zoeken zodat diegene bij kan staan bij de bevalling.

 

Laat het fokken over aan de erkende fokkers die er verstand van hebben en geniet gewoon van je hond :) 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ze is 14 maanden oud,oud genoeg toch om te steriliseren?

Hoezo verliezen dan? "

 



Ik zelf zou met 2 jaar ongeveer castreren.

Met verliezen bedoelde ik idd het overlijden van de moeder hond..

Bedenk ook dat door de nieuwe wet, jij verantwoordelijk bent voor "gebreken" bij de pups. Verkoop je dus een pup die later een erfelijke aandoening blijkt te hebben (dit is niet altijd vooraf zichtbaar), dan lopen deze kosten snel op. Sommige behandelingen lopen zo boven de 1000 euro. Denk bijvoorbeeld aan operaties mbt de gewrichten.

Voor de gezondheid van je hond werkt 1 nestje niet positief, maar het kan wel zeer negatief uitpakken voor zowel jullie hond als voor jullie zelf en de pups.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ten eerste is je hondje nog veeeel te jong voor een eerste nestje. Ik zou pas na 2 jaar een nestje doen ( liefst zelfs nog een beetje ouder +2,5). Je hond ks nog maar een jaar dus minstens nog een jaar wachten. 

 

Een bevalling neemt altijd risico's met zich mee zeker bij hele kleine honden. 

 Je moet je hond en de vader testen op erfelijke aandoeningen ( dit is anders dan een gezondheidsverklaring van de DA!! ) zoals bijvoorbeeld patella luxatie. Maar om echt verantwoord bezig te zijn moeten ook de voorouders getest zijn want men weet nog niet hoe de meeste aandoeningen vererft worden. De ouderlijnen van jouw hond moeten dus bekend Zijn. 

Een kruising fokken kan maar dat moet dan verantwoord gebeuren. ( erfelijke testen en je moet bekend zijn met de voorouders van je hond)

Denk er ook aan dat een nest fokken geld kost!  Ik denk aan werpkist en andere materialen om de puppies te verrijken, ... , dierenarts bezoeken ( echo , vaccin, ontworming , eventueel kijzersnede,...), ... 

 

Maar al bij al is je hond nu nog veel te jong 

Volgende forumvraag: Goede visolie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^