Honden opwachten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Tibbe heeft de neiging om als hij honden ziet of ruikt dat hij dan stil blijft zitten tot ze er zijn. Dat kan dus zijn dat die hond met het baasje aan de andere kant van de straat staat, en dat hij daar dus rustig op wacht. Op zo'n moment krijg ik hem onmogelijk mee, heb met lekkers geprobeert met enthousiastme maar nee hij blijft wachten. 

 

Hij blijft echt rustig wachten en als de hond dichtbij genoeg is gaat hij blij kwispelen en wil hij spelen.

 

Ik vind het opzich niet erg, maar het geeft zo'n raar gevoel omdat ik dan het gevoel heb dat ik mensen aan het opwachten ben 

Ook wandelt het niet fijn om iedere keer 10 min te moeten wachten op een hond die voorbij komt 

Ik weet niet zo goed wat ik met dit gedrag aanmoet haha

 

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 1 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Heel herkenbaar, Doortje. Charlii doet het nog steeds, maar... Alleen als er vriendjes aankomen. 

Bij vreemde honden loopt ze nu gewoon rustig met mij door en als we voorbij zijn, beloon ik haar daarvoor met een snoepje. Ik groet de baas van de vreemde hond kort (dat zijn wij hier gewend ) maar ik loop dus wel meteen door en negeer de vreemde hond ook. 

Misschien kun je het op deze manier bij Tibbe aanleren? Charlii is nu natuurlijk wel iets ouder, dat zal ook zeker schelen.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik ga dat dan ook maar proberen :)

ik denk dat het allemaal ook iets minder word als hij ouder is. Want als pup is ALLES leuk haha 

 

wel fijn om te lezen dat er meer honden zijn die dit doen haha :D

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Eens met Hettie. Het lijkt lief, dat tibbe de honden opwacht, maar zo geeft híj aan hoe er gewandeld wordt en wanneer er gestopt wordt.....

En eerlijk gezegd is dat niet de bedoeling. Jij bent degene die leiding moet geven en zoveel aandacht voor andere honden toelaten is geen goed plan voor jullie.

Tibbe moet leren om andere honden wat te negeren. Dus jij, Doortje, moet hem gewoon meenemen en niet stil laten staan.

Als dit teveel trekwerk wordt kun je ook de andere kant gaan oplopen even; bij die naderende hond vandaan lopen. Tot je weer tibbes aandacht hebt....

Zo leert hij dat hij gerust met andere honden mag spelen, als daar de plek en de mogelijkheden zijn; maar met wandelen en aan de lijn moet hij andere honden gaan negeren.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Dus gewoon zoveel mogelijk voorkomen dat hij gaat zitten. Want zodra hij zit, dan blijft hij ook echt zitten. 

Maar ik ga hier zeker mee aan de slag, heb vanavond ook puppy training dus daar zal ik ook nog even voor tips vragen :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hier ook zon wachter, tenminste, als de hond recht op ons af komt lopen. De rest is met de tijd vanzelf beter geworden. Nu laat ik het maar want het is zijn manier van communiceren met andere honden. Niet echt heel hulpvol voor jou. Ik kan alleen zeggen meer afstand creeeren en Tibbe gewoon meenemen, blijven lopen dus (dat word eerst een paar keer sleuren.. Komt hier soms nog steeds voor, ik pak gijs bovenaan zn tuig en newm hem me) en gelijk belonen als hij meeloopt

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ohh dat doet Charlie ook! Heel rustig kijken en zodra de hond dichtbij is springt ze omhoog 'Waaahh spelennnn!'

 

Ik kan alleen vaak niet stil gaan staan want Bruno heeft juist zoiets van 'Waaahh wegwezennn!'

 

Ik loop gewoon door. Ik sleur haar gewoon mee en zeg helemaal niets. Charlie kijkt naar alles, naar schapen in de wei, eenden in de sloot etc. en dan laat ik haar soms wel eens kijken, en na een tijdje zeg ik 'Kom je, Charlie?'  en dan komt ze weer

 

 

Ik zal sowieso niet gaan wachten alleen omdat hij dat wilt. Gewoon even meetrekken, na een tijdje snapt ie het dan wel denk ik. Ik zou alleen niet gaan trekken als ie een halsbandje draagt, even een tuigje omgeven

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ja we hebben hem nu ook een tuigje om gedaan, omdat als hij blij is en de hond is dichtbij dan hing hij echt in de halsband. 

 

Maar dan ga ik proberen om hem echt mee te nemen en gewoon door te lopen.  (en natuurlijk belonen als hij doet wat ik wil )

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Paddy doet t nog steeds. Soms laat ik m liggen tot de andere hond voorbij is, soms lok ik m mee. Ik vind t niet zo'n probleem dat hij meebepaalt hoe de wandeling gaat, haast hebben we niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je krijgt de hond niet mee ? is tie dan zo zwaar ? ikzelf vind dat geen prettig iets, ik loop door, en ik heb toch ook een zware hond.

 

als het je niet lukt om door te lopen, dan ga  je terug, draai je je om, waarom zou je wachten tot de hond bij je is ? ze zitten denk ik allebei aan de lijn ?

 

als ik een hond zie die op ...ons..zou wachten, zou ik met een grote boog er om heen gaan, vind het niet prettig dat als ik langs loop en er zit een hond op ..ons..te wachten , dat als ik dichtbij ben dat tie dan opeens opspringt en wil spelen..... aangelijnde honden niet bij elkaar laten, of ze moeten goede maatjes van elkaar zijn dan is het wat anders.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik krijg hem niet mee als hij zit omdat als ik door trek ik hem op de grond trek en over de grond. En daar heb ik (en hij) geen zin in. Voel me daar gewoon niet prettig bij. Ookal heeft hij een tuigje aan.

 

ik wacht dus op de hond omdat ik hem op zo'n moment gewoon niet mee krijg. Soms til ik hem op en loop een stukje verder. Maar dat kan ik niet altijd blijven doen haha. 

 

Wat ik wel doe (en probeer) is als ik merk dat hij langzamer gaat en wil gaan zitten, om hem dan wel mee te nemen door stevig te blijven lopen. Dat werkt vaak erg goed.

 

Ik denk dat ik het ook nog een keer met super lekkers ga proberen. Even uitvinden waar hij echt alles voor doet 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa doet dit ook en ik krijg het er nauwelijks uit.

Nou is hij een herplaatser en weet ik niet wat er met hem gedaan is.

Wat ik doe is hem afleiden bv met een tennisbal en ik ben bezig met het commando "doorlopen".

Of zoek iets heel lekkers, net wat jouw hond interessant vindt.

En heel goed je omgeving in de gaten houden.

Wat niet helpt is dat mensen dit gedrag als uitnodiging zien om met hun hond naar mij toe te komen. Ik zeg dan ook dat ik dat niet wil want ik zie dat als een vorm van beloning.

Gewoon de hond meenemen,  het klinkt eenvoudig maar dat is hier niet te doen.  Ik ben aardig sterk maar ik leg het af tegen Santa, of ik moet zijn nek breken. 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Ik denk dat dat bevriezen is wat je bedoeld, dat onstaat meestal door onzekerheid of spanning. In dit geval denk ik dat het onzekerheid is.
Kwispelen is geen teken van blijdschap, maar dat onstaat uit spanning. Het spelen wat jij zegt is meer af tasten wat de andere hond doet op zijn bewegingen. Omdat hij onzeker is, weet hij dat niet goed.
Ga hem niet aanlijnen als hij dat doet, aanlijnen betekend nog meer spanning.
Laat hem maar gewoon ervaren dat het geen gevaar is als er een andere hond komt. Dat kan hij alleen door te doen.
Als jij geen geduld heb, neem dan meer tijd uit voor de wandeling.
Het is voor een hond ook een uitje, en een haastige baasje is nooit leuk

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wat ik trouwens van de week ontdekte, als ik niet naar de hond kijk dat Santa makkelijker meeloopt.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ach,hier hetzelfde!Ben aan het proberen wandelen met Wilson,maar hij zet zich ook neer als hij kinderen ziet of een hond.hij is nu echt maar 9 weken en hij doet het heel flink al!:-) maar als hij dit doet wist ik dus niet goed wat te doen :-)

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Kwispelen met de basis van de staart recht en het einde naar boven gekrult was toch wel blijheid?  Of kan dat alsnog een teken van onzekerheid zijn?

Verbeter me als ik het fout heb hoor, want ben hier vooral om te leren :)

 

Ik heb tijd genoeg :) het is ook niet dat ik geen tijd heb om te staan wachten. Al staan we er de hele dag. Maar voor mij wandelt het niet fijn, en ik voel me nogal ongemakkelijk voor de mensen die op ons af komen haha.

 

Hij is overigens altijd aangelijnd op dat soort momenten, maar als er gespeeld gaat worden zit ik altijd te dubben. (overigens alleen met honden die we al kennen) Het liefst los, maar heb liever niet dat hij de hele straat rond rent. En hij vind het nog erg moeilijk om weer te komen als ze spelen, dus dan is het nog de vraag hoe krijg ik hem weer te pakken. 

 

 

Als het onzekerheid is hoe kan ik dat verder nog goed herkennen? En wat kan ik het best doen om die onzekerheid weg te halen? :)

 

Sorry voor de zoveel vragen haha, ik wil het gewoon goed doen voor hem 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik ben het eens met sem. Alleen zou ik onzekerheid vervangen voor afwachtend. Zo laat tibbe aan de andere partij zien ik wil geen kwaad. Tenminste als het hetzelfde is als bij gijs. Hier helpt het ook om zijn gezichtsveld te blokken, da wil hij om me heen kijken en dàn kan ik hem meekrijgen

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ik ben het eens met sem. Alleen zou ik onzekerheid vervangen voor afwachtend. Zo laat tibbe aan de andere partij zien ik wil geen kwaad. Tenminste als het hetzelfde is als bij gijs. Hier helpt het ook om zijn gezichtsveld te blokken, da wil hij om me heen kijken en dàn kan ik hem meekrijgen "

 Dat ga ik een keer proberen! :)

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Indy doet dit ook nog,als er een andere hond aankomt of kinderen.Gaat gewoon zitten wachten.En wil dan ook nog het spoor achterna van die andere hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ga het commando hier aanleren.

Zo'n belangrijk commando! 

Ik weet niet of je een cursus volgt of hebt gevolgd?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ja ik volg nog cursus :)

Hier kent hij goed maar nog niet echt goed genoeg, want honden zijn zoveel leuker dan ons 

Misschien dus ook een goed plan om hier nog beter te oefenen. 

 

Tibbe doet het inderdaad ook bij kinderen en sommige volwassenen. Maar niet zo extreem als met honden. 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

" Kwispelen met de basis van de staart recht en het einde naar boven gekrult was toch wel blijheid?  Of kan dat alsnog een teken van onzekerheid zijn?

Verbeter me als ik het fout heb hoor, want ben hier vooral om te leren <img class=" />

 

Ik heb tijd genoeg <img class=" /> het is ook niet dat ik geen tijd heb om te staan wachten. Al staan we er de hele dag. Maar voor mij wandelt het niet fijn, en ik voel me nogal ongemakkelijk voor de mensen die op ons af komen haha.

 

Hij is overigens altijd aangelijnd op dat soort momenten, maar als er gespeeld gaat worden zit ik altijd te dubben. (overigens alleen met honden die we al kennen) Het liefst los, maar heb liever niet dat hij de hele straat rond rent. En hij vind het nog erg moeilijk om weer te komen als ze spelen, dus dan is het nog de vraag hoe krijg ik hem weer te pakken. 

 

 

Als het onzekerheid is hoe kan ik dat verder nog goed herkennen? En wat kan ik het best doen om die onzekerheid weg te halen? <img class=" />

 

Sorry voor de zoveel vragen haha, ik wil het gewoon goed doen voor hem 

  "

 


Geeft niet! Ik vind het juist tof van je dat je er voor open stelt en er wat van wil leren.
Kwispelen is altijd een teken van spanning, spanning hoeft natuurlijk niet altijd negatief te zijn.
Misschien is het handig om je hond goed te leren los te laten lopen. Neem altijd wat lekkers mee, en beloon hem altijd, okal duurde het heel lang voordat hij komt. Als je boos word omdat hij even niet komt, is het voor hem ook niet leuk meer te komen.
Ik laat mijn eigen hond eigenlijk nooit aangelijnd met andere honden kennis maken. Ik heb hem geleerd dat wanneer hij aangelijnd is andere honden te negeren. Waarom ik dit doe?
Aanlijning en begroeting vind ik vaak dat het problemen veroorzaakt. De lijnen gaan door elkaar waardoor honden tegen elkaar aan komen en dat kan voor veel spanning onder de honden veroorzaken. Aangelijnd kunnen ze nooit hun taal op een goede manier aantonen. Er blijft altijd een soort van spanning op de lijn, wat voor spanning kan zorgen bij de hond. Een hond kan ook niet makkelijk vluchten wanneer hij aangelijnd is.
Ze kunnen hun persoonlijke ruimte ook niet goed aangeven.

Dus wat ik je eigenlijk mee wil geven is, leer hem wanneer hij aangelijnd is andere honden te negeren (kan je doen met snoepjes en speeltjes en een heel leuk stemmetje) en leer hem goed los te lopen. Word nooit boos wanneer hij wat later terug komt. Als hij niet komt, lijn hem dan aan en negeer hem.
Onzekerheid kan je dus herkennen aan het bevriezen, kwispelen, (opdringerig) spelen, en wanneer je hond de signalen negeerd van de andere hond. Bijvoorbeeld de kalmerings signalen (turid rigaas).

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Ja ik volg nog cursus :-)
Hier kent hij goed maar nog niet echt goed genoeg, want honden zijn zoveel leuker dan ons 
Misschien dus ook een goed plan om hier nog beter te oefenen. 
 
Tibbe doet het inderdaad ook bij kinderen en sommige volwassenen. Maar niet zo extreem als met honden.  "

Altijd blijven herhalen. Ik doe het nog,  na 4.5 jaar. In huis, buiten...

Ik zou het standaard dagelijks oefenen. En idd,  als er andere honden in het spel zijn is het Veel moeilijker.

Ik leerde dat je de zgn. prikkelcirkel steeds groter moest maken.  

Dus eerst goed in huis aanleren, dan in de tuin, en zo steeds moeilijker. 

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  
Geeft niet! Ik vind het juist tof van je dat je er voor open stelt en er wat van wil leren.
Kwispelen is altijd een teken van spanning, spanning hoeft natuurlijk niet altijd negatief te zijn.
Misschien is het handig om je hond goed te leren los te laten lopen. Neem altijd wat lekkers mee, en beloon hem altijd, okal duurde het heel lang voordat hij komt. Als je boos word omdat hij even niet komt, is het voor hem ook niet leuk meer te komen.
Ik laat mijn eigen hond eigenlijk nooit aangelijnd met andere honden kennis maken. Ik heb hem geleerd dat wanneer hij aangelijnd is andere honden te negeren. Waarom ik dit doe?
Aanlijning en begroeting vind ik vaak dat het problemen veroorzaakt. De lijnen gaan door elkaar waardoor honden tegen elkaar aan komen en dat kan voor veel spanning onder de honden veroorzaken. Aangelijnd kunnen ze nooit hun taal op een goede manier aantonen. Er blijft altijd een soort van spanning op de lijn, wat voor spanning kan zorgen bij de hond. Een hond kan ook niet makkelijk vluchten wanneer hij aangelijnd is.
Ze kunnen hun persoonlijke ruimte ook niet goed aangeven.

Dus wat ik je eigenlijk mee wil geven is, leer hem wanneer hij aangelijnd is andere honden te negeren (kan je doen met snoepjes en speeltjes en een heel leuk stemmetje) en leer hem goed los te lopen. Word nooit boos wanneer hij wat later terug komt. Als hij niet komt, lijn hem dan aan en negeer hem.
Onzekerheid kan je dus herkennen aan het bevriezen, kwispelen, (opdringerig) spelen, en wanneer je hond de signalen negeerd van de andere hond. Bijvoorbeeld de kalmerings signalen (turid rigaas). "

 Dankje!

Ik ga zeker trainen op los lopen, vind het ook erg belangrijk dat hij dat kan. En dus vooral erg leuk houden als hij komt :) 

 

Ook het contact aan de lijn ga ik niet meer doen. Ik merk ook dat hij best anders reageert op honden als hij niet aan de lijn is dan als hij wel aan de lijn is. En nu begrijp ik dat ook wat meer. 

Ik deed het soms wel want veel mensen drongen aan van oh laat ze snuffelen dat is goed. Tja om dan maar van het gezeur af te komen 

Maar dat ga ik dus mooi niet meer doen, ook geen vlechtwerk meer me die lijn 

 

Ik denk ook dat als ik hem leer honden te negeren aan de lijn dat het gedrag van het wachten op honden ook minder zal worden? 

 

En ik had al wel wat gelezen over kalmerings signalen maar ik ga me er nog iets meer in verdiepen. Vind het ook erg interessant en dan kan ik hem en de honden die ik tegen kom ook beter begrijpen!

 

SUPER bedankt voor je uitleg :)! Waardeer ik zeer 

 

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Altijd blijven herhalen. Ik doe het nog,  na 4.5 jaar. In huis, buiten...
Ik zou het standaard dagelijks oefenen. En idd,  als er andere honden in het spel zijn is het Veel moeilijker.
Ik leerde dat je de zgn. prikkelcirkel steeds groter moest maken.  
Dus eerst goed in huis aanleren, dan in de tuin, en zo steeds moeilijker. 
 
  "

 Ik denk dat ik daar de mist in ben gegaan, we zijn nu weer bezig met de volgende trucjes op de cursus.

Waardoor ik de oude soms vergeet te oefenen (behalve natuurlijk als ik het commando echt gebruikt, maar dat is vaak zonder beloning)

 

Dus daar ga ik ook even verandering in brengen 

 

Ik ben echt blij dat ik dit topic heb gestart, heb veel tips gekregen waar ik echt wat mee kan 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Super toch!?

Ik vind het hier komen zo'n belangrijk commando.  

En mijn ervaring is dat ze iets snel aanleren,  maar dat het ook als het ware verankerd moet worden. 

Er wordt hier regelmatig om leuke trucjes gevraagd als de pup er net is. Ik ben echt van mening dat eerst de basis goed moet zijn. Voor de fun commando's heb je nog jaren de tijd.

Succes hè!?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Santa krijgt trouwens nog steeds een beloning bij elke hier. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Nu moet ik zeggen we trainen ook andere belangrijke dingen bij de puppy training (nu bijvoorbeeld zit en wacht, en later blijf)

En ik ga zeker meer proberen te belonen, ook op de momenten dat het echt nodig is 

Maar hier moeten we echt meer gaan verankeren zoals je zegt :)

 

Super super bedankt voor jullie adviezen 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^