Kiezen, konijn of hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anneke (Gast)

Ik ben Anneke en voor mijn verjaardag mag ik een huisdier uitzoeken. Ik kan kiezen tussen een konijn of een hond. Wat zouden jullie kiezen? Wat is er leuk aan een hond en wat is er leuk aan een konijn?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Allereerst moet je je bij beide soorten heel erg goed inlezen voor je een keuze maakt. Je neemt niet zomaar even een konijn en niet zomaar even een hond.

 

Je hebt namelijk voor beide dieren flink te zorgen hebben beide de aandacht nodig die ze verdienen. 

 

Verder moet je bij een hond nagaan of je hem/haar datgene kunt geven wat hij/zij nodig heeft. Dus geestelijke en lichamelijke uitdaging. Geen enkele hond neemt genoegen met 3 keer daags een rondje wandelen van een kwartier, geen enkele hond vind het leuk om hele dagen alleen te zitter terwijl zijn baasjes werken of op school zitten. Je zult hier dan een passende oplossing voor moeten zoeken zoals een dagopvang of een hondenuitlaatservice.

 

Als je voor een pup kiest, bedenk je dan dat je een aantal weken vrij moet zijn om je pup goed op te voeden, zindelijk maken, ter socialisatie naar verschillende plekken als stad/dorp evt station, puppycursus is aan te raden

 

Je moet je goed inlezen waar je je huisdier moet kopen. Geen enkel dier hoor je in een dierenwinkel te kopen maar bij een goede fokker aangesloten bij een rasvereniging. Dit geld volgens mij ook voor konijnen. Het kost je iets meer geld maar je weet dat wel zeker dat er verantwoord is gefokt, de ouderdieren lichamelijk geen afwijkingen hebben en je pup deze ook niet snel zal ontwikkelen. Bij goede fokkers krijg je een flinke bak aan informatie, kun je altijd terecht als er wat met je huisdier is. Bij slechte fokkers gaat het alleen maar om geld, die geven niet meer thuis zodra er wat met je pup is.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat een rare keuze. Kwa kosten en tijd die je erin moet steken konden ze bijna niet verder uit elkaar liggen. Honden hebben veel meer nodig. Als jij veel hobby's hebt zou ik geen hond nemen.

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley

honden foto van Michelle & Bentley

Ik sluit me bij Ruby aan, je moet je zeker goed inlezen voor beide dieren.

Bij een konijn is het belangrijk dat je er twee neemt. Het zijn echte groepsdieren en in hun eentje gaan ze zich vervelen. Daarnaast hebben ze een groot hok nodig met een ruime ren of ze moeten een aantal uur per dag los kunnen lopen in huis. Mocht je besluiten om voor konijnen te gaan, ga dan eens in het asiel kijken, er zitten heel veel konijnen die een nieuwe baas zoeken. 

Anoniem (Gast)

Ik wordt 12 jaar en zit nog op school. Ik heb wel een jonger broertje die kan mij ook helpen. Mijn vader en moeder zijn gescheiden. Mijn moeder moet werken. Ik wil het heel erg graag, ben veel alleen waardoor ik mij wel eens alleen voel. Ik wordt veel gepest en heb geen vriendjes. Dus een hond of konijn kan een vriendje van mij worden.

Mijn mama heeft niet heel veel geld, dan zal een hond wel te duur zijn. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik wordt 12 jaar en zit nog op school. Ik heb wel een jonger broertje die kan mij ook helpen. Mijn vader en moeder zijn gescheiden. Mijn moeder moet werken. Ik wil het heel erg graag, ben veel alleen waardoor ik mij wel eens alleen voel. Ik wordt veel gepest en heb geen vriendjes. Dus een hond of konijn kan een vriendje van mij worden.
Mijn mama heeft niet heel veel geld, dan zal een hond wel te duur zijn.  "

 

Dat is vervelend zeg! Maar je moet wel weten dat alle huisdieren veel geld kosten, je moet jaarlijks of een aantal keren per jaar (als je pech hebt) naar de dierenarts, die kost heel veel geld, je moet voer kopen voor je huisdier, je zult opvang moeten hebben mocht je op vakantie gaan of een dagje weg kost ook flink wat geld.

 

Je moet echt heel goed nadenken of de tijd rijp is voor een huisdier. Je doet het beestje er geen plezier mee als het uiteindelijk weg moet door bepaalomstandigheden.

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Wat leuk dat je een huisdier mag.  

Als kind opgroeien met een dierenvriendje is zo leuk! 

Ik hoop wel dat je ouders beseffen wat zo n kado inhoudt.. 

Zijn zij bereid om alle verzorging/kosten/regelen van opvang tijdens vakanties/verschonen/uitlaten/opvoeding/inlezen enzovoorts  op zich te nemen? 

Ik weet niet hoe oud je bent,  maar de verantwoording van een huisdier mag nooit die van een kind zijn! 

En de keuze: tussen een hond en een konijn zit nogal verschil in. 

Wist je trouwens dat een konijntje heel verdrietig is zonder vriendje of vriendinnetje? 

Konijntjes zijn slimme dieren. Je kunt ze heel veel leren. 

Vrienden van ons hebben konijnen die de hele dag los mogen en alleen maar naar hun hok gaan om te plassen en te poepen en soms te slapen. 

Dat zijn net kleine hondjes die komen als je ze roept! 

Een hond moet elke dag minstens 4 x uitgelaten worden. 

Een pupje ben je de eerste weken alleen maar heen en weer aan het rennen tussen binnen en buiten :-) 

Ook de opvoeding kost heel veel tijd bij een hond. 

 

Ik zou als ik jou was eerst heel veel informatie gaan zoeken wat het hebben van beide diersoorten precies inhoud. 

Informeer in je omgeving bij mensen die al een hond of konijntjes hebben en maak dan je keuze.. 

Nog een tip: let goed op waar je dieren koopt,  dierenwinkels of plaatsen waar veel jonge dieren verkocht worden zijn nooit goed! 

De kans op een ziekte of gedragsproblemen  is dan heel groot. 

Ik hoop dat jullie een bewuste keuze gaan maken,  want alleen dan kun je genieten van het hebben van een dierenvriendje! 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Ik wordt 12 jaar en zit nog op school. Ik heb wel een jonger broertje die kan mij ook helpen. Mijn vader en moeder zijn gescheiden. Mijn moeder moet werken. Ik wil het heel erg graag, ben veel alleen waardoor ik mij wel eens alleen voel. Ik wordt veel gepest en heb geen vriendjes. Dus een hond of konijn kan een vriendje van mij worden.
Mijn mama heeft niet heel veel geld, dan zal een hond wel te duur zijn.  "

 

Ik had vroeger toen ik jong was altijd konijnen. Het zijn grappige schattige diertjes. Maar ook zij hebben de juiste verzorging en aandacht nodig, maar zo veel minder dan een hond. Hond is veel moeilijker alleen al het opvoeden is en hele verantwoordelijkheid. 

 

Bedenk wel dat veel konijnen eigenlijk heel ongelukkig zijn, ze worden in veel te kleine hokjes gehouden en heel vaak alleen. En konijn alleen is niet gelukkig.

Je hebt in elke regio wel asielen die ook konijnen hebben zitten en deze zijn net zo duur als een konijntje uit de winkel. Maar dan kan je wel echt naar een lief konijn kijken en daar vertellen ze je alles over het hok, hoe groot het moet zijn en welk ander konijn en vriendje is. Zodat je 2 lieve konijntjes hebt.

 

In de dierenwinkel zitten vaak hele jonge konijntjes die vaak ziek zijn en veel te jong bij hun moeder zijn weg gehaald. Daarom is het beter om naar een asiel te gaan.

 

Een hondje zou ik nog even mee wachten tot je wat ouder bent. 

 

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik vind het leuk voor je dat je een huisdier mag. Maar let wel, dat is niet zomaar iets! Het brengt ook veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het is geen ding, maar een levend wezen die helemaal afhankelijk van jou is. 

Je zegt dat je moeder niet veel geld heeft, dan zal een hond al snel te duur zijn inderdaad. Dan kom je bij het konijn... Maar, ook die kosten veel geld. Ik heb er zelf 4.
Ook een konijn kan ziek worden, en dat gebeurd vaker dan gedacht! 
Verder mag je een konijn nooit alleen houden, daar wordt het beestje doodongelukkig en sacherijnig van, en wordt dan vaak als 'vals' bestempeld en terug op Marktplaats o.i.d. gezet.

Verder heeft een konijn een ruime ren nodig waar hij samen met zijn vriendje in kan hupsen, en natuurlijk een droog hok om in te schuilen als het slecht weer is. 
Verdere kosten aan een konijn zijn:

- het voer (niet gemengd, dit voorkomt dat het konijn selectief gaat eten)
- hooi (hooi is het belangrijkste voor een konijn, dit moet hij altijd beschikbaar zijn voor hen)
- een ruime ren/hok
- stro/zaagsel/hooi
- dierenartskosten

Als je echt graag konijnen wil dan raad ik je aan naar een opvang te gaan bij jou in de buurt. Hier zitten vaak koppeltjes (lees: mannetje en vrouwtje waarvan het mannetje al gecastreerd is) die je dan een nieuw leuk leven kan bieden.
Beter zet je geen konijnen van hetzelfde geslacht bij elkaar, vaak draait dit uit op vechten. En dan ook nog de kans dat je er later achter komt dat het ene vrouwtje toch geen vrouwtje blijkt te zijn, en je een onverwacht nest in het hok hebt. Kijk hier asjeblieft mee uit, er zijn al meer dan genoeg konijnen die een nieuw baasje zoeken.

Verder wil ik je veel succes wensen, en veel plezier met je huisdier(en) als het doorgaat.

Als je meer over konijnen wil weten kun je vragen altijd aan me stellen! 

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Je zou je ook kunnen inlezen over een hondje uit het buitenland, die zijn veel goedkoper in aanschaf dan een ras hondje. Vaak zitten die hondjes ook al in een gezin in Nederland waardoor je kan kijken hoe het hondje is. Vaak zijn ze al zindelijk etc, dus hoef je minder tijd te steken in de opvoeding. Ik weet niet wat je budget is en dat moet je ook zeker niet op internet neer zetten. Maar als konijnen zoals met ratten is dan kosten de dieren zelf niet veel, maar de aanschaf van de kooi en ren wel, dus dan zou je op een soortgelijk bedrag uit kunnen komen als je een buitenlands hondje adopteert. Voor honden kun je ook een verzekering afsluiten, dan betaal je per maand een bedrag maar als je hondje ziek word dan dekt de verzekering een hoop kosten.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Wat leuk dat je een huisdier mag! Uit je verhaal begrijp ik dat dit bij je moeder zal zijn. Ik zou dan ook samen met je moeder kijken wat het beste bij jullie past. Een hond of een konijn zit veel verschil in. Een hond heeft heel veel beweging en zorg nodig, een konijn een stuk minder. Een hond moet meerdere keren per dag uitgelaten worden, heeft voer nodig, jou aandacht nodig, moet opgevoed worden, brengt dierenarts kosten met zich mee en ga zo maar door. Hebben jij en je moeder de tijd en het geld hiervoor? Daarbij zie ik dat je 12 jaar bent, natuurlijk kun jij de hond dingen leren en mee naar cursus maar ik denk dat het vooral belangrijk is dat je ouders / moeder de uiteindelijke verantwoordelijkheid wil dragen. Een hond is niet zomaar iets, een volwassene zal hierin altijd moeten helpen.

 

Dan het konijn. Ik heb zelf nooit konijnen gehad dus wat ik hier lees van mensen die konijnen hebben zou ik ook zo aannemen. Zelf hebben wij vroeger cavia's gehad. Deze hebben (zoals ik het hier lees) nog minder nodig dan een konijn. Wij hadden een leuke kooi voor de cavia en af en toe mocht hij daaruit en ging bij ons op de bank om daar rond te rennen en te spelen. Wellicht dat dat iets voor je is?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Weet je hierboven heb je veel tips gekregen.

Leuk dat je een dier mag.

Wij hebben 1 konijn is over van 3.

Het worden er niet meer deze is al 9 na hem komt er geen konijn meer.

 

Het verschil is..

Een konijn zit in een hok je kan een dagje weg.

Met een hond is dat lastiger.

Aanschaf konijn is goedkoper.

Een buiten konijn in zn uppie is sneu je vergeet hem snel.

Binnen is voor een konijn gezelliger het hoort alles om hem heen.

 

Voor hond en konijn geld hetzelfde ze hebben allebei aandacht nodig.

Over de grote lijn is een konijn goedkoper.

En samen met je broertje voor een konijntje zorgen kan heel leuk zijn.

Zoek op het internet ook op hoe je een dier moet verzorgen.

Denk heel goed na als je een hondje wil, die moet je vaak uitlaten ook met regen of als je er geen zin in hebt.

Met een konijntje hoeft dat niet.

 

Oja.ons konijn zit nu binnen omdat hij nu alleen is.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Weet je hierboven heb je veel tips gekregen.
Leuk dat je een dier mag.
Wij hebben 1 konijn is over van 3.
Het worden er niet meer deze is al 9 na hem komt er geen konijn meer.
 
Het verschil is..
Een konijn zit in een hok je kan een dagje weg.
Met een hond is dat lastiger.
Aanschaf konijn is goedkoper.
Een buiten konijn in zn uppie is sneu je vergeet hem snel.
Binnen is voor een konijn gezelliger het hoort alles om hem heen.
 
Voor hond en konijn geld hetzelfde ze hebben allebei aandacht nodig.
Over de grote lijn is een konijn goedkoper.
En samen met je broertje voor een konijntje zorgen kan heel leuk zijn.
Zoek op het internet ook op hoe je een dier moet verzorgen.
Denk heel goed na als je een hondje wil, die moet je vaak uitlaten ook met regen of als je er geen zin in hebt.
Met een konijntje hoeft dat niet.
 
Oja.ons konijn zit nu binnen omdat hij nu alleen is. "

Ik weet het niet.. Een hond kan je nog verzekeren en dan wordt een groot deel van dierenarts kosten in ieder geval gedekt.
Dat heb je met een konijn niet, dat is toch vaak minimaal 100 euro aftikken als je bij de DA komt.

Als je een degelijke ren + hok wil neerzetten is dat toch al snel een redelijk hoog bedrag.
Maarja stop je het konijn in een hok/kooi dan is het idd goedkoper.. Maar zo hoort een konijn niet te leven.

Off topic: mooie leeftijd heeft jullie konijn al bereikt, hopelijk kan hij nog even bij jullie blijven en z'n oude dag genieten.  

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ik wordt 12 jaar en zit nog op school. Ik heb wel een jonger broertje die kan mij ook helpen. Mijn vader en moeder zijn gescheiden. Mijn moeder moet werken. Ik wil het heel erg graag, ben veel alleen waardoor ik mij wel eens alleen voel. Ik wordt veel gepest en heb geen vriendjes. Dus een hond of konijn kan een vriendje van mij worden.
Mijn mama heeft niet heel veel geld, dan zal een hond wel te duur zijn.  "

 Ik denk dat je op deze leeftijd veel meer kan genieten van een konijn :) Je kan dan makkelijker een dagje weg, dat kan bij een hond niet. Ook is een hond veel duurder in aanschaf en in verzorging. 

 

Erg vervelend voor je dat je niet veel vrienden hebt, maar dat komt vanzelf wel :) En dan is een konijn een heel leuk vriendje! 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Je zou je ook kunnen inlezen over een hondje uit het buitenland, die zijn veel goedkoper in aanschaf dan een ras hondje. Vaak zitten die hondjes ook al in een gezin in Nederland waardoor je kan kijken hoe het hondje is. Vaak zijn ze al zindelijk etc, dus hoef je minder tijd te steken in de opvoeding. Ik weet niet wat je budget is en dat moet je ook zeker niet op internet neer zetten. Maar als konijnen zoals met ratten is dan kosten de dieren zelf niet veel, maar de aanschaf van de kooi en ren wel, dus dan zou je op een soortgelijk bedrag uit kunnen komen als je een buitenlands hondje adopteert. Voor honden kun je ook een verzekering afsluiten, dan betaal je per maand een bedrag maar als je hondje ziek word dan dekt de verzekering een hoop kosten. "

Maar als het een goede stichting is, plaatst die toch geen hond in een gezin waar moeder (fulltime?) werken is en de kinderen op school zitten de hele dag?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Maar als het een goede stichting is, plaatst die toch geen hond in een gezin waar moeder (fulltime?) werken is en de kinderen op school zitten de hele dag? "

 

Plus dat veel van die honden een fikse rugzak hebben waar vaak behoorlijk aan gewerkt moet worden. Dat is voor ts denk ik ook niet helemaal de hond die ze zoekt? 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Als het goed is niet, maar een fokker of asiel zal dat ook niet doen.

Er is al veel goede adviezen gegeven aan TS, ik zag deze optie er nog niet bij staan vandaar dat ik hem ook even opperde
Ik weet niet of mam's fulltime werkt, of dat ze een oma en opa in de buurt hebben die wel op de hond wil passen. Ik ga er vanuit dat als ze een hond aanschaffen ze zich ook goed inlezen. En er dus voor zorgen dat de hond niet de hele tijd alleen zal zitten.

Ik heb een buurmeisje die helemaal opleeft als ze met mijn honden mag spelen, ik kan dus goed begrijpen hoeveel een hond voor een kind kan betekenen. Ik kan me in ts verplaatsen als ze zegt graag een maatje te willen hebben.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

"  
Plus dat veel van die honden een fikse rugzak hebben waar vaak behoorlijk aan gewerkt moet worden. Dat is voor ts denk ik ook niet helemaal de hond die ze zoekt?  "

Dat is gewoon een kwestie van zoeken, de opvanger die wij nu hebben is ontzettend lief en makkelijk. Die is er pas sinds afgelopen zondag, die zou ik met een gerust hart bij kinderen plaatsen. Het enige wat Brenda nog moet leren is waar ze wel en niet haar tanden in mag zetten. Het typische gevalletje van: Waar is mijn slof nu heen, en loop jij daar nu met mijn sokken?

Naar mijn ervaring zijn de buitenlanders (het gros) vaak makkelijker dan de honden in het asiel.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik wordt 12 jaar en zit nog op school. Ik heb wel een jonger broertje die kan mij ook helpen. Mijn vader en moeder zijn gescheiden. Mijn moeder moet werken. Ik wil het heel erg graag, ben veel alleen waardoor ik mij wel eens alleen voel. Ik wordt veel gepest en heb geen vriendjes. Dus een hond of konijn kan een vriendje van mij worden.
Mijn mama heeft niet heel veel geld, dan zal een hond wel te duur zijn.  "

 

Misschien is het een goed idee om dit jaar voor je verjaardag een paar leuke leerzame boeken te vragen over hondenrassen en hun verzorging net zoals konijnen. Dan krijg je een beeld vd ontzettend vele verschillende rassen die er zijn, waar ze vandaan komen en ooit voor gefokt werden, wat ze in algemeen nodig hebben en ieder op zich. Dat is echt heel leerzaam en leuk om te lezen. Dan kun je misschien voor een volgende verjaardag wel een konijn of hond kiezen.

 

Van konijntjes heb ik niet zoveel verstand maar vind ik het wel altijd heel zielig als ze in een klein kooitje gehouden worden waar ze een paar keer per dag even uit mogen. Er zitten 3 konijntjes in de familie maar die lopen vrij rond door een groot deel vh huis en afgezette deel vd tuin ze gaan alleen 's nachts verplicht hun slaapplaats in. 

 

Hondjes daar weet ik iets meer van oa. dat ze heel veel tijd (zeker de eerste maanden) aandacht en geduld van je vragen. Soms best moeilijk omdat ze uiteraard hun eigen (lichaams)taal spreken en onze woorden loze spreuken voor ze zijn. Je komt handen en ogen te kort in het begin en ondanks dat het heel leuk kan zijn is het zeker ook heel vermoeiend, soms zelfs frustrerend omdat je allebei je best doet maar elkaar nog niet begrijpt. Een hele dagtaak dus, niet iets wat je even tussendoor kunt doen.

 

Dat superschattige beestje met die trouwe kijkers wil lang niet altijd aangehaald worden, poept en plast wanneer en waar het hem uitkomt, bijt in tafelpoten, je mooie nieuwe gympen die id hal staan en zelfs in jou. Blaft, gromt en springt tegen je aan, gaat blaffen of janken als hij slapen moet en piepen als je even de kamer uit loopt. Soms weten ze niet wat ze met zichzelf aan moeten en racen ze als een gek rondjes door het huis waarbij sommigen zelfs hun tere lijfjes tegen de deuren aan knallen. Een halsband om vinden ze in begin meestal niet fijn en wandelen ad riem doen ze meestal ook nog niet graag. Dan gaan ze zitten/liggen of trekken ze terug. 

 

Is dat erg? Nee helemaal niet. Het is een ontzettende mooie waardevolle leerzame reis voor beiden maar je moet wel heel zeker zijn dat je er iedere dag weer de zin, tijd en puf voor hebt....en dat de rest vh gezin er net zo klaar voor is.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

"  
Van konijntjes heb ik niet zoveel verstand maar vind ik het wel altijd heel zielig als ze in een klein kooitje gehouden worden waar ze een paar keer per dag even uit mogen. Er zitten 3 konijntjes in de familie maar die lopen vrij rond door een groot deel vh huis en afgezette deel vd tuin ze gaan alleen 's nachts verplicht hun slaapplaats in. 

 

Dat wordt helaas vaak gedaan. Maar gezien konijntjes 's nachts pas actief worden (nachtdieren) is het juist zielig om ze 's nachts op te sluiten in hun kooi.

Belangrijkste is dat het konijn een maatje heeft, en voldoende ruimte 24/7. (Minimaal 2 m2 voor twee dwergjes)


Verder mooi advies gegeven aan TS.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  
Dat wordt helaas vaak gedaan. Maar gezien konijntjes 's nachts pas actief worden (nachtdieren) is het juist zielig om ze 's nachts op te sluiten in hun kooi.Belangrijkste is dat het konijn een maatje heeft, en voldoende ruimte 24/7. (Minimaal 2 m2 voor twee dwergjes)Verder mooi advies gegeven aan TS. "

Weer wat geleerd dus, zo zie je maar. 

Des te blijer met mijn kerels die hetzelfde ritme hebben als ik. Die geven het wel aan als voor hun de dag erop zit. Dan is het 'hup naar boven jij, we willen naar bed!'....en aangezien ik het allerbeste kussen op de markt ben , volg ik trouw....

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  
Dat wordt helaas vaak gedaan. Maar gezien konijntjes 's nachts pas actief worden (nachtdieren) is het juist zielig om ze 's nachts op te sluiten in hun kooi.Belangrijkste is dat het konijn een maatje heeft, en voldoende ruimte 24/7. (Minimaal 2 m2 voor twee dwergjes)Verder mooi advies gegeven aan TS. "

 

Haha je zou zo in een konijnenopvang kunnen werken! Zo hoort het idd te zijn, qua ruimte en qua leven met een maatje. Daarom zei ik al eerder dat er heel veel ongelukkige konijnen leven in Nederland. 

 

Maar konijnen zijn zo leuk en vooral met zijn tweetjes, echt genieten om naar te kijken. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Haha je zou zo in een konijnenopvang kunnen werken! Zo hoort het idd te zijn, qua ruimte en qua leven met een maatje. Daarom zei ik al eerder dat er heel veel ongelukkige konijnen leven in Nederland. 
 
Maar konijnen zijn zo leuk en vooral met zijn tweetjes, echt genieten om naar te kijken.  "

 Konijnen zijn ondergewaardeerd als huisdier, vind ik.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Het is maar net wat je wil met een dier.

Een konijn houdt absoluut niet van knuffelen, een hond is daar eerder van.

Beide diersoorten kun je trucjes/kunstjes aanleren.


Een konijn is sneller ziek en een stuk duurder in dierenartskosten dan een hond (alleen de castraties al).

Konijnen en honden hebben allebei verzorging en veel ruimte nodig.


En wat hierboven al is genoemd: een konijn alleen is enorm zielig!

Volgende forumvraag: mooie vakantie bestemmingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^