Sinds kort 'blijdschapsplasjes'??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Hallo allemaal,

Al weer een tijd niets geplaatst, maar er is weer iets voorgevallen. En omdat ik hier vaak goede tips krijg vraag ik het maar weer hier.

Als eerste weet ik niet of dit in de goede categorie valt, maar op hoop van zegen.

Nu mijn vraag. Sinds ongeveer een week heeft Soda last van 'blijdschapsplasjes'. Normaal deed ze dat nooit, maar nu zelfs als ik thuis kom en ze is een uur geleden uitgelaten laat ze van opwinding wat lopen. Omdat ze dit hiervoor nooit gedaan heeft vraag ik me toch af of het puur opwinding is of toch iets medisch. Kennen jullie dit fenomeen?

Groetjes Phiep en pootjes van de donderstenen.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja dit kunnen blijheidplasjes zijn, ook wel deemoedsplasjes genoemd. Het beste is om bij thuiskomst de hond te negeren en indien mogelijk direct naar de tuin te lopen zodat ze daar kan plassen. 

Bij geen  tuin, de hond negeren en dus niet begroeten en gewoon je ding doen. Stap langs je hond en hang je jas op zet je boodschappen weg en ga op de bank zitten. Is de ergste blijheid eraf en is je hondje kalm dan kan je haar een aai geven of aanlijnen en naar buiten laten. Meestal gaat het dan wel over.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe oud is ze?

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Ze is 1,5 jaar en woont samen met mij, m'n familie en haar zus.
Wat Ciska en Moh zeggen had ik ook al naar gekeken, maar kan dat ook als ze het zo plotseling is gaan doen? Er is namelijk niets verandert in deze twee weken. Wel zijn we een paar weken geleden verhuisd, kan het daar aan liggen? Dat het de stress van de verhuizing is?

Wel bedankt voor de tip Ciska!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Eerst een medische oorzaak uit laten sluiten. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

En ja een urine onderzoekje is ook wel aan te raden. Is ze verder veranderd in haar plas gedrag? Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten ineens veel vaker plassen terwijl er weinig tot niets uitkomt enzo? Is ze verder gewoon zichzelf?

 

En ik denk wel dat een verhuizing dit ineens kan veroorzaken. Maar kan ook andere reden hebben zoals medisch of dat ze misschien toch een keer geschrokken is op het moment van je thuiskomst, en het heeft laten lopen en link heeft gelegd met thuiskomen of dat ze een keer op de kop heeft gehad bij thuiskomst. En dus beetje zenuwachtig is als jullie thuiskomen.

Als er medisch niets aan de hand is dan moet je het thuiskomen eigenlijk dus niet meer zo speciaal maken zodat ze niet opgewonden is bij jullie thuiskomst. Het beste is gewoon te reageren zoals je doet als je van der wc afkomt of onder de douche vandaan. Niets aan de hand,  je ploft gewoon weer neer op de bank en dat je weg was was helemaal niet lang of erg dus het thuiskomen is ook niets bijzonders.

 

En laat ze nog wel een plasje lopen,  wat kan in het begin, dan niet op reageren en liefst pas opruimen als je hondje weer kalm is, maar met vloerbedekking is dat niet heel handig

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Persoonlijk zou ik (nog) geen noodzaak zien voor een urineonderzoek.

Soda laat enkel 'wat lopen' als ze dolblij is dat 1 van haar huisgenoten weer thuis komt.

Gezien het hele gezin kort geleden is verhuist naar een andere woning, de boel natuurlijk letterlijk op zijn kop heeft gestaan, alles nu anders is en Soda toch echt nog maar 1,5 jaar oud is...

zouden er bij mij geen alarmbelletjes gaan rinkelen dat deze hond wellicht plots blaas, nierproblemen of suiker heeft.

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat een hond met dergelijke aandoeningen, enkel bij euforie, blijdschap en alles dat daar tussen zit... zijn blaasproblemen zichtbaar maakt.

Ik zou dit allereerst als een gedraging gaan beschouwen.. natuurlijk, is er zoiets als 'better safe than sorry' dus bij twijfel zou ik niet wachten,, maar allereerst zou je zoals Ciska al omschreef van je thuiskomst geen 'big deal' meer moeten maken.

Het voelt wel eens een beetje pijnlijk om je hond, die jou komt begroeten en het liefst bij je in de armen vliegt .. straal te negeren. Maar houd dit een tijdje vol en je zult vertelt staan hoeveel kalmer en ontspannen je hond er van kan worden.

Neem ook opspringen, wild gedrag e.d bij thuiskomst, dat vraagt zo goed als dezelfde aanpak.

Je hond hoeft geen spatje minder liefde of aandacht te krijgen, enkel anders getimed :-D

Laat je nog iets weten??

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Bedankt voor alle reacties en tips!

Wat Ciska en Suzan schrijven vind ik goed en logisch klinken, dus daar ga ik dan maar mee aan de slag. Het wordt idd wel lastig, maar we gaan kijken of het werkt ;-)

De verhuizing is idd een groot iets geweest en miss levert het ze idd veel stress op. Maar het leek juist alsof ze eindelijk beide weer hun plekje hadden gevonden. Is dat dan niet zo?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat ik al zei, er kan iets gebeurd zijn. Bijvoorbeeld dat ze dus een keer met een volle blaas aan het wachten was,  jullie komen thuis en per ongeluk laat ze wat lopen. Misschien is ze daar zelf van geschrokken,  misschien was jullie reactie wel van ''hey wat doe jij nou?'' En dat ze de volgende keer toch iets zenuwachtiger was bij jullie thuiskomst. Het heeft echt met opwinding en stress te maken. 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Weet je, als wij mensen ons elders gaan vestigen dus d.mv een verhuizing,, dan weten we dat van tevoren. We verhuizen met een doel of reden. Op zoiets bereid je je voor.. je weet dat het gaat komen.

Dan komt de chaos, het inpakken van spullen en leegtrekken van je huidige woning om opnieuw te beginnen en je te settelen op een plek elders..

In ons eigen hoofd is het helder en duidelijk, we weten immers wat er gebeurd.

Voor een hond is dit enkel chaos en verwarring moet je je realiseren.

Het lijkt mij dus niet onwaarschijnlijk dat jouw hond nogal van haar stuk is.. nogal onzeker is... want alles is nieuw en anders,,..het is niet zoals eerst,,, ''en dan komt er 1 van de baasjes aanzetten!'' Joehoeeee!!!

Zit je me daar als hond onwennig en onzeker te zijn en dan is daar weer 1 van je baasjes die komt aanzetten! 'Wat een Godswonder, wat een heerlijkheid!!''
;-)

Aan jou/jullie dus de taak om te laten zien dat er niets wonderlijs en enorm's aan de hand is. Snel genoeg zal je hond dit oppakken.

Geen reden tot hysterie? nee.. niks.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Doet ze het als ze alleen was thuis, of gewoon als er iemand thuis komt? 

Verhuizen heeft een enorme impack op dieren, vergis je daar miet in. Misschien wel een blaffende hond bij je buren als ze alleen is, katten die langs lopen of andere geluiden. Daarom mijn vraag of ze het doet als ze alleen was.

Je zou een verdamper kunnen proberen, adaptil, dat kan enigzins gerust stellen. 

Als je thuis komt en ze plast als je naar haar toe gaat, of haar aait, zou ik dat even niet doen. Kom binnen, geef even niet te veel aandacht aan haar. Als de ergste spanning wel is, dan kan je haar roepen of als ze dan zelf naar je toekomt is het goed.

 

Wij wonen nu al heel,lang in ons huis, maar ik weet nog, dat maanden na onze verhuizing, ik in de nacht wakker werd en gewoon echt niet meer wist waar ik was! Het heeft heel veel tijd nodig eer je echt gesetteld bent.

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Dat verhuizen een hele grote impacked heeft op dieren wist ik.
Hierdoor hebben we ze het zo comfortabel en goed mogelijk gemaakt. In het begin zag je ook echt wel dat ze streste van de verhuizing (ander gedrag), maar juist nu werd het weer rustiger.

Ze doet het niet heel vaak, maar het maakt niet uit of er mensen in huis zijn of dat ze alleen met haar zusje was.

Ik ga in ieder geval aan de slag met jullie tips!
Bedankt hiervoor!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik weet niet hoe oud je bent, maar ben je sinds kort weer naar school/werk? Daar zou dan ook een oorzaak kunnen zijn.

Je zou ter ondersteuning een DAP verdamper in het stopcontact kunnen doen.

Verdere tips zijn al gegeven.

Volgende forumvraag: Hond&mens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^