Puppy opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het klopt dat een pup bijt, in alles, aan  jou om dat te veranderen, door een bot te geven, en dat kan je ook vast gaan houden, als die in je handen bijt, dat doet een pup, geef het botje iedere keer weer...... en een  pup moet ook een wandelingentje maken, gedaan dan geef je een lekker bot, je zal heel veel tijd erin moeten steken, heel veel, om een pup op te voeden, sommigen zijn kleine draakjes, aan jou om dat in goede banen te leiden. geduld en nog eens geduld... en als je pup in je gezicht wilt bijten, dat schrijf je, zorg dat dat niet kan, je gezicht niet bij zijn bek houden, lekker op de grond met een botje gaan zitten, vasthouden, samen knagen, alleen je pup natuurlijk he... en daarna laat je de pup even met rust, kost veel tijd om de pup te laten weten hoe het moet, jij moet geduld hebben.

miep (Gast)

Bedankt voor alle antw. Vooral die niet aanvallend zijn en ook begrip tonen, maar ook aan die wat (in mijn ogen) overdrijven en wel aanvallen. Iedereen bedoelt het vast goed en geeft goede raad thank you for that. Ik denk dat ik geen account ga aanmaken maar zeker nog wel met dringende vragen terug kom! Jullie hebben denk ik veel hondenkennis, en ik ga jullie tips enz proberen op te volgen. 

Ik hoop niet dat jullie denken dat hij mishandeld word of om de 10 ,minuten een tik krijgt of zo. Ik weet zeker dat hij het goed heeft.. Ik knuffel en speel veel met hem, hij heeft een bench met een lekker warm kussen, speeltjes, kluifjes, koekjes, brokken, water en een ruime achtertuin waar die de hele morgen middag en avond in kan spelen. 

Nogmaals heb ik het niet alleen voor te zeggen, de hond is eigenlijk van mij, maar mijn moeder beslist merendeels omdat het haar huis is (ik ben nog geen 18). Mijn moeder en iedereen om ons heen zijn ook geen wrede mensen en zijn ook lief voor de hond en zachtaardig alleen zijn meer van de oude manier van aanpak als de hond vervelend is. En nee, hier komt geen slaan van pas, maar een tikje. En ik heb al vaak gezegd dat ik hier tegen ben en dat dit niet hoort. Hun knuffelen en spelen en houden ook van hem. 

Ik word nu echter wel onzeker en heb nu het gevoel dat ik hem niet geef wat hij verdient op deze manier. Ik wil hem niet weg doen maar mijn moeder zit het al heel hoog omdat we nu genoodzaakt zijn op de bank te slapen (we wisselen af), en zij dreigt elke keer de hond weg te doen. Ik begrijp niet waarom de hond niet gewoon naast mij mag in de bench boven maar ik heb hier niks over te zeggen (we hebben nu al een paar keer discussies gehad waarin we bijna ruzie kregen). Wat moet ik nu doen? Misschien wat kopietjes maken van informatie over puppy's en de bench training enz? Of is het idd eerlijker om hem een ander gezin te geven? Nu word ik steeds wanhopiger en onzekerder omdat we blijkbaar echt niet op 1 lijn zitten..

en dit is echt niet zoals altijd gezegd word 'niet goed ingelezen en impulsieve beslissingen' geval want we hebben heel lang gewacht voor we een hond namen en ik heb echt super veel sites doorgelezen toen der tijd. En hiervoor hebben we al honden gehad: geen van alle luisterde super goed en naar commando's enz. Maar dat hoefde ook niet van ons, ze waren onze vriendjes en we hadden nooit last van ze.. Dit is gewoon even slikken en een ander ras(en jonger zij waren rond een half jr toen we ze kregen). Met Storm wil ik uiteindelijk wel bereiken dat ie commando's volgt enzo maar weet niet of het überhaupt zo ver komt. 

De bench training trouwens: een hand helpt ook niet (ik lig naast hem op de bank.) het helpt pas als ik het deurtje open doe en hij zelf kan kiezen of hij in of uit gaat. Ook verkeerd natuurlijk want dan ben ik niet consequent maar anders dan blijft hij door piepen en blaffen en tegen de bench te klimmen. En nee, ik negeer hem op dat moment niet en hij is niet alleen. Want mijn hand zit er in en ik zit / lig naast hem.  Ik snap dat hij de bench mort gaan ervaren als fijn plekje en dat dat beter word met geduld, zijn voer geven in de bench, elke keer deurtje pompen en dicht, kledingstuk van mij erin... Maar op dat moment dat hij de boel bijelkaar blaft heb ik daar niks aan. Wij moeten ook kunnen slapen, de kinderen hiernaast moeten ook naar school, ik moet ook naar school enz. 

Sorry voor het super lange bericht dat alweer van de hak op de tak springt maar pff....

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ach, ach, ach, wat breekt mijn hart als ik dit allemaal lees.

Wat bezielt sommige mensen om een pup aan te schaffen?

Hoe oud is 'Miep' eigenlijk?

Als moeder nu al dreigt de hond 'weg te doen' dan zie ik de bui al hangen... ik kan de tekst van de advertentie op Marktplaats al bijna zien.......

miep (Gast)

Wat probeer je nou te zeggen? Miep is 16. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Persoonlijk zou ik op dit moment eerst ervoor kiezen het deurtje van de bench open te laten. Ook niet oefenen met dicht doen.

Eerst leren dat de bench een leuke plek is. Laat hem nu even de keus. Als hij de bench een prima plek vind, dan met deurtje dicht gaan oefenen, daarna zal hij geen problemen meer hebben met de bench. Geduld en tijd. 

Het naast de bank slapen, deurtje open als hand er in niet werkt. Tegen de bank aan dat hij niet uit de bench kan. Weet niet of dat lukt?

Het is voor nu even heel veel bezig zijn met het alleen leren zijn en de bench, maar als je dit volhoud, kan je binnen kort weer gewoon zonder problemen boven slapen. 

Het is  heel vermoeiend, snap dat je moeder het lastig vind. Slaap gebrek maakt ook dat je minder kan hebben.

 

Wij hadden geen bench, Luca in de doos naast bed. Ik ben hier de moeder, dat beslis ik dus. Als kind heb je je helaas aan te passen aan je ouders. Dat is nu eenmaal zo 

Je zou haar wel kunnen mee geven, dat als een hond eenmaal vertrouwd is, het alleen slapen geen probleem meer zal zijn.

Luca slaapt altijd bij ons. Vrij snel, verdween de doos en sliep ze op ons bed. Nu wisselt ze, mand naast het bed, op de vloer, op bed en ze gaat soms zelf helemaal alleen beneden slapen. Haar huis is haar veilige plek, ze weet dat wij er zijn, waar ze ook slaapt.

Eerst moet een hond zich veilig leren voelen in je huis.

Je hond bij je op de kamer, wil niet zeggen dat dat altijd zo zal zijn.

Stel het gaat goed, als het van je moeder mag, naast je te slapen, kan je de bench elke dag een stuk richting je deur verplaatsen, dan naar de gang en zo langzaam richting beneden. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ach, ach, ach, wat breekt mijn hart als ik dit allemaal lees.


Wat bezielt sommige mensen om een pup aan te schaffen?


Hoe oud is 'Miep' eigenlijk?


Als moeder nu al dreigt de hond
'weg te doen' dan zie ik de bui al hangen... ik kan de tekst van de advertentie op Marktplaats al bijna zien....... src="http://www.hondenpage.com/rest/tinymce/plugins/emoticons/img/smiley-hp-cry.gif" alt="" />

"


Jantien, heb je ook nog iets constructiefs te vertellen aan Miep?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Miep, is het een idee om je moeder dit topic te laten lezen?

En misschien heb ik er overheen gelezen maar gaan jullie een cursus doen? Dat kan ook helpen om je moeder andere inzichten te geven.

En echt, tijd en geduld.
Niets gaat bij een pup in enkele dagen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

@S@nt@ :  nee ik heb niets te voegen aan alle goede raad die hierboven gegeven is.

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

" Excuses! Dit is echt erg, sorry. Hij is 11 wk. Ik heb het eventjes gecheckt. Hij komt trouwens van een boerderij van 2 oudere mensen die gewoon voor de hobby hondjes fokken. Hele aardige mensen en ik vertrouw ze opzich best!  Bedankt voor de antwoorden. "

 



Hier haal je het grootste deel van je probleem naar voor.
Hij komt van een boerderij....dus veel vrijheid, en jij sluit hem op..... weg met die ellendige bench ! ! ! !
Leg hem op een honden kussen in je keuken, en ja als hij dan eens iets laat vallen 's nachts...jammer dan, dan moet je 's morgens even iets opruimen, dan weet je ook weer dat je een puppy in huis hebt.
Verder kan ik alleen maar zeggen veel héél veel geduld, en je zult zien dat je een heel lieve hond in huis gehaald hebt.

Miep (Gast)

Het gaat elke keer mis! Dan heb ik een super lange tekst getypt en dan verstuurt ie 'm gewoon niet. Oké weer helemaal overnieuw dan;

Sinds dat we de bench deur open houden en hem gewoon laten lopen is het al veel rustiger en minder stressvol in huis. Wel geeft hij het alleen aan dat hij moet poepen/plassen als hij in de bench zit dus dat was een probleempje. Dat loste we op met kranten bij de deur. Nu poept en plast hij daar voornamelijk wel op maar soms ook er naast of gewoon meters er af. Hij poept soms wel 6x per nacht (van half 12 tot 7 uur bv.) Is dit normaal?

Het bijten is volgens mij wel wat minder geworden. Als hij nu ergens in bijt of in mij (wat erg vaak voor komt) dan zeg ik op een lage stem néé, geef hem dan zijn trektouw. Dan bijt haar daar in en probeer ik zo enthousiast mogelijk te zeggen ''ja goedzo! daar mag je in bijten.'' Ik hoop dat dat goed is? Alleen een paar minuutjes later bijt ie gewoon weer vrolijk in mijn handen en voeten en benen enz.

Verder heb ik gezien dat ie water erg leuk vind en interessant. Weet iemand vanaf hoe oud hij mag gaan zwemmen o.i.d. en waarin het best? Weet iemand leuke spelletjes met water?

Graven.. dat vind ie ook heel leuk in onze tuin die we net aan het opknappen zijn. Niet de bedoeling dus. Als hij dat doet zeg ik ook met een lage stem ''nee''. Dan stopt hij en huppelt ie vrolijk naar mij toe of naar de andere kant van de tuin. Maar ik betrap hem wel elke keer erop. Moet ik dit gewoon volhouden of iets aanschaffen? een klein zandbakje ofzo misschien?

En dan nog dat ik het leuk vind voor hem dat hij het zo leuk vind in de tuin, en hierdoor hebben we de hele dag tot savonds laat (deur gaat door de weeks al open om 7 uur smorgens) de deur open. Maar dit word nogal koud soms waardoor wij zelf in de kou zitten. Is het goed om een hondenluik aan te schaffen? Dan kan hij 's nachts ook naar buiten als hij dat wilt. Ik denk dat dat best prijzig is en vooral als die op chip werkt (katten komen namelijk anders naar binnen). Als ik het dan toch koop, moet ik die dan in de maat Golden retriever nemen ? Kan hij daar als pup gewoon doorheen? Ik ben ook bang dat ie dat dan niet durft en dan heb ik zo'n aankoop gedaan en de deur zowat verbouwd?

Last but not least: ik zoek nog leuke spelletjes voor hem voor binnen. Ik heb al een beetje gegoogled en ook hier op de site gekeken. Er stond bv. een wc rol vullen met voertjes , handdoek vullen , flesje vullen met voer enz. maar denkt hij dan niet dat ie alles kapot mag bijten? Wie weet leuke spelletjes? Voor samen en voor zichzelf dat ie zichzelf bezig kan houden. (en ook misschien eentje met water?^) Bedankt alvast / nog steeds /alweer hahaha.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zal proberen je vragen te beantwoorden..

 

6x per nacht poepen lijkt me niet goed nee. Is hij ontword en ingeent? Wat voor eten krijg hij? Soms heb je brokken waar een hond heel veel van moet poepen, dat kan per hond verschillen 

 

Zwemmen. Je kan kijken of hij nu al wil, ga met je voeten ook in het water staan en doe lekker enthousiast, of gooi met een balletje. Zolang het schoon en geen stilstaand water is is het meestal prima

 

Je kan ook snoepjes in een bak met water doen en dan moet hij ze pakken

 

Graven. Dat zou ik zo blijven doen. Je kan hem idd een plekje geven waar het wwl mag, bij de een werkt dat wel bij de ander niet

 

Hondenluik, geen ervaring mee

 

Speeltjes. Een vierbal (stop zn eten erin en dan moet hij ermee rollen) of een kong vullen met iets, kan hij lekker bijten

Je kan binnen ook snoepjes verstoppen, dan moet hij zn neus en koppie gebruiken

miep (Gast)

Dankjewel voor je antwoord. Ja hij is ontwormd en geënt. Hij krijgt smulrondjes of zo iets van de AH. Er staat op dat er alle voedingsstoffen in zitten etc. die een hond nodig heeft. Met rund, granen en wortel staat erop. Een kong heeft hij al met een speciale fles met spul wat je erin kan doen wat dog treat heet. Het word ook al steeds kouder dus misschien moet ik dat water anders pas weer in de lente / zomer proberen.. Hij vind het wel heel leuk want hij zat heel enthousiast te spetteren en spelen met een laagje water.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Nou mijn hond gaat midden in de winter zwemmen. Maar die heeft een andere vacht dan zou zachte puppy. Die kan dat ook als hij volwassen is. Maar pootje baden kan niet zoveel kwaad hoor

 

Misschien kun je een keer ander voer proberen. als er namelijk veel "rommel" in het voer zit kan dat allemaal niet verteerd worden en poept hij dat allemaal zo weer uit, en dat is dus heel veel dan

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Dankjewel voor je antwoord. Ja hij is ontwormd en geënt. Hij krijgt smulrondjes of zo iets van de AH. Er staat op dat er alle voedingsstoffen in zitten etc. die een hond nodig heeft. Met rund, granen en wortel staat erop. Een kong heeft hij al met een speciale fles met spul wat je erin kan doen wat dog treat heet. Het word ook al steeds kouder dus misschien moet ik dat water anders pas weer in de lente / zomer proberen.. Hij vind het wel heel leuk want hij zat heel enthousiast te spetteren en spelen met een laagje water. "

 

Smulrondjes uit de supermarkt als volledig voer geven?

Dat is geen goed voer wat je je hond dan geeft (nog zacht gezegd).

Het is zelfs zo ongeveer het slechtste wat je je hond kan geven.

Misschien zou het al helpen als je je hond goede voeding gaat geven?

Als je hier vragen over hebt, vraag maar: er zijn genoeg mensen die advies kunnen geven. 

 

`Miep (Gast)

Oh! Dat wist ik niet. Ik las wel vaak dat bepaald voer beter was en zo maar dat was over het algemeen dure brok of vlees... Dit geef ik idd. als volledige voeding samen met natuurlijk lekkere dingetjes zoals koekjes, dog treat enz. Dit hebben eigenlijk alle honden die ik ken (niet specifiek smulrondjes maar gewoon voer van de supermarkt). Er staat ook op dat dit alles bevat wat de hond nodig heeft... Mijn vorige hondje deed het gewoon goed daarop. Als iemand dan suggesties heeft van niet te dure brok hoor ik dat graag, dank! Voert helemaal niemand gewoon bv. smulrondjes hier? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan bij de dierenwinkel al betere brokken kopen.

Bijvoorbeeld Prins (voorbeeld, want dit verkopen ze wel bij elke dierenwinkel), dit heb je ook in graanvrij wat nog beter is.

Dit is een goede brok, niet al te duur maar al een stuk beter dan de smulrondjes!

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk niet dat er hier veel mensen zijn die voer uit de supermarkt voeren..

 

Misschien kun je hier eens lezen http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-brok 

Miep (Gast)

Dankjewel! Prins is bij onze dierenwinkel op de hoek ook te koop. Voor 3 KG €13,-. En smulrondjes zijn voor 3 kg €6,-. Dus dat scheelt meer dan de helft! Zou hij minder gaan poepen daarvan? Ik zal zomenteen nog even smulrondjes zelf beoordelen met die 6 stappen. Dankjewel voor het meedenken in ieder geval! :)

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Zeker dat hij dan minder ontlasting heeft!

Waarom wil je bv geen kvv geven? Onze hond krijgt dit dagelijks en heeft 1 en heel soms 2x per dag een klein drolletje, voor een leonberger is dit dus erg weinig.
Een pup heeft wel vaker ontlasting maar 6x vind ik wel erg veel hoor!

Miep (Gast)

aah echt waar!? Waar kopen jullie dit als ik vragen mag? Hoeveel kan ik het best inkopen en hoeveel mag hij p.d? 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Meeste dierenwinkels hebben wel kvv liggen tegenwoordig.

Over hoeveelheid kan je misschien eens lezen op voerwijzer.com

miepmoepe (Gast)

Heeft iemand ervaring met https://www.petsplace.nl/hond/reizen/adori/hardloopgordel~M-677055 ? En zijn er hier mensen die met hun hond hardlopen? Hoe doe jij dit/wat neem je mee/hoe neem je dat mee? Vanaf hoe oud mag je dit doen met je hond?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: HELP! Fleur eet grindstenen!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^