Een hond uit Hongarije gekocht - mogelijk paspoort vervalst- wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

charlotte (Gast)

Hoi,   Ik heb een hond uit Hongarije gekregen, en in het paspoort zag alles er netjes uit, rabiesvaccinatie, alle andere vaccinaties, chip, etc. Maar nu blijkt dus dat het allemaal nep is. Dus mogelijk heeft m'n hond geen rabiesinenting gehad en kan dus mogelijk drager zijn van rabies..en ik ben een beetje bang dat ik dat zelf nu dan ook heb.. Morgen gaan we naar de dierenarts voor een bloedonderzoek of er anti-stoffen zijn aangemaakt tegen rabies; maar hoelang zou de uitslag duren? Ik wil het het liefst morgen weten, want als er geen anti-stoffen zijn aangemaakt dan ga ik toch maar voor de zekerheid even een shot halen..   Iemand ervaring met iets van hier? Hoor graag meer van jullie

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoe ben je aan de hond gekomen dan?
Zou niet zo bang zijn voor rabiës.

charlotte (Gast)

@santa van een hondenfokker. heb het zelf niet geregeld, hadden m'n ouders gedaan met een beetje weinig research.. Ik hoor ook dat de Nederlandse fokker een grote scam is. vind het maar een beetje eng.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dikke kans dat je een broodfok hond hebt. Heb je al gegoogeld op naam of woonplaats?
Verder zou ik meer bang zijn voor de gezondheid in zijn algemeen.
Ben je bekend met de term broodfok?

Anoniem (Gast)

@santa , ja, ik weet zeker dat het een broodfkr is. Broodfokrs zijn toch mensen die pups laten overkomen van goedkope landen en het boeit ze allemaal niet wat er met de pups gebeuren zolang ze maar winst maken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat ja.
Voor nu gewoon je hond laten nakijken en overweeg een zorgverzekering.
Welk ras is het?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Waarom denk je dat alles nep is? Inclusief het paspoort?

Het zou kunnen hoor. Maar dan zit er ook geen geregistreerde chip in je hond. En moet je dus gaan handelen of het een zwerfhonden is: leeftijd en ras onbekend. Ziektes voorouders en vaccinaties: onbekend.

Hoeft nog geen ramp te zijn. Maar besef wel dat je dan dus nu met een illegaal ingevoerde pup zit.

Die dus in quarantaine moet blijven( geen contact met andere honden en liever ook niet met andere mensen) tot is vastgesteld of hij wel of geen besmettelijke ziektes heeft.

 

charlotte (Gast)

nouja ik lees dus op internet dat er wat praktijken zitten in Hongarije EN Nederland die geboortedata vervalsen zodat de pups jonger Nederland inkunnen en verkocht kunnen worden en zodoende dus vaccinatiestickers vervalsen. Ik weet het natuurlijk niet 100% zeker, kunnen ook spookverhalen op 't internet zijn maar ik zag wel de naam van de desbetreffende dierenarts op 't internet als 'fraudeur'.. Op z'n paspoort staat wel dat 'ie een chip heeft, en het paspoort is ook een echt paspoort maar ik vind het maar een beetje een raar verhaal.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet al te bang zijn dat je zelf ook rabiës krijgt, de uitbarsting voor je hond als die besmet is met rabiës is snel, schuimbekken enz... heeft je hond nergens geen last van hoef je niet een twee drie in paniek te raken, heel verstandig dat je even laat titeren op antistoffen, dat kan al heel snel geconstateerd worden of je hond geent is of niet.

jammer dat jullie niet eerst huiswerk gedaan hebben voor je een hond aanschaft uit deze landen...

charlotte (Gast)

ja, ik ben nogal hyperchonder dus ben al heel snel bang.. Op internet staat namenlijk dat er een incubatietijd is voor honden, dat tot een jaar kan duren maar ze wel al het virus bij zich dragen..

 

En ik was zelf in het buitenland toen de pup werd aangeschaft, ik wist er niks van, ik doe normaal zelf wel altijd research urenlang en dit heb ik ook gelijk gedaan toen ik thuiskwam gisteren.. en tevergeefs. 

en voor de poster een paar posts boven; het is een akita.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb even gegoogled voor je, geen zorgen. Rabies komt daar vrijwel niet voor! 

Het is ook geen ziekte die in een brooff bedrijf voorkomt. 

Wat ze kunnen oplopen is vaak giardia, kennelhoest, worm besmettingen. Bloed armoedde doordat ze slecht en te weinig voedsel kregen. Verkoudheden, long infecties. 

Ik zou je hond laten titteren om te kijken of hij geent is. De ontlasting op wormen en giardia laten testen. Die kunnen een pup veel schade toebrengen.

De DA kan de chip aflezen en hij kan schatten hoe oud je pup is. 

Je kan ev een nieuw boekje aanvragen, mocht de gegevens niet kloppen.

Zorg voor een goede kwaliteit voer, of kvv, of een goed merk puppy brok: applaws, acana, orijen bvb.

Scheutje zonnebloem olie erover. 

Dit is heel belangrijk goed voer. Voor elke hond en zeker eentje uit de broodf. 

 

Hans (Gast)

Je kan je hond laten titeren!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat je moet doen is aangifte. Bij de nvwa en de politie. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat je moet doen is aangifte. Bij de nvwa en de politie.  "

 Ja daar heb je een heel goed punt! Dit soort illegale praktijken aanpakken!

Diana (Gast)

Hallo,

Wij zijn via herplaatsing aan onze Berner Sennen pup gekomen. De pup moest weg wegens veranderde omstandigheden. Noodgedwongen Verhuizing naar een 3 kamer Flat met 2 kids. De vorige eigenaar is toen via herplaatsingsbemiddeling met ons in contact gekomen. Ze heeft haar inentingen gehad en is gechipt.

Het is een schat en ze is inmiddels gezond alleen heeft zij een paspoort uit Hongarije. In het paspoort staat dat ze geboren is op 13-11-2016 maar ze is nu pas aan het wisselen dus kan zij niet ouder dan 4 tot 4,5 maand oud zijn en ze is ook nog veel te klein om 6 maanden te zijn. Dit is ook door de dierenarts van de vorige eigenaar bevestigd. Is er een mogelijkheid dat dit aangepast kan worden op de paspoort en en hoe moeten wij dat regelen?

Dit met het oog op het nemen van een dierenzorgverzekering en de aangifte van de hondenbelasting.Daarbij moet een geboortedatum worden ingevuld.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^