Agressief baasje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De losloop gebieden discussie is weer los gebroken.

 

Het ene losloop gebied is het andere niet. Bij een omheinde losloopstrook vind ik dat je best even kan vragen of je hond erbij kan. En niet zomaar je hond erbij los gooien. deze stroken zijn vaak ideaal voor bazen met honden die niet goed met andere honden kunnen, en op deze manier kunnen de honden toch los rennen en met een bal ofzo spelen met de baas. Het is heel overzichtelijk dus je kan ook iedereen aan zien komen, en zo dus op tijd je hond aanlijnen.

Een gebied als de Drunense duinen, daar zou ik niet komen als je een hond hebt die niet goed met andere gaat, of om wat voor reden dan ook niet los kan. In de Drunense duinen ga ik mijn honden ook echt niet bij me houden bij iedere hond die ze zien. Ze mogen van mij best even kennis maken en een sprintje trekken met de andere hond. Als ik zie dat mijn hond vervelend is zal ik hem natuurlijk terug roepen. Maar om ze bij iedere hond terug te moeten roepen, dan kun je er net zo goed een aanlijn gebied van maken. Het is daar echt niet te doen om alles en iedereen te vermijden. Maar die mensen snappen het daar ook. Laatst sprong Thalia ook enthousiast tegen een meneer op, wij corrigeren haar. Die meneer zegt dat het niet uitmaakt, want als hij het erg zou vinden zou hij daar niet moeten lopen. Nou blijf ik haar daar toch op corrigeren omdat ze het niet mag doen, maar ik vond de reactie van de meneer ook wel kloppend. Ik trek ook mijn goede broek niet aan naar de duinen omdat ik weet dat de kans groot is dat hij vies word.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Zijn reactie was wellicht niet helemaal correct, maar denk dat hetgeen hij voor elkaar wilde krijgen voor in de toekomst wel gelukt is nu, door jouw flink te laten schrikken. Als jij die man met zijn honden weer ziet, zul je nu anders reageren en je hond bij je houden. Dat was zeer waarschijnlijk zijn doel om zo te keer te gaan.

 

Moet eerlijk bekennen dat ik zo ook wel eens heb gereageerd, vooral na de tigste losloper, die ondanks duidelijke taal van mijn honden, alsnog probeerde te snuffelen of erger.... De keren dat mijn wandelingen verpest werden door loslopers die nergens naar luisteren en asociaal gedrag vertoond zijn helaas ontelbaar. 

 

Dat je dan als eigenaar een keertje doorslaat is niet zo heel vreemd en al helemaal als jouw hond zijn hond gaat berijden. Je mag van geluk spreken dat het bij wat bekvechten is gebleven, was je mij met mijn reu tegengekomen was het heel anders afgelopen.  

 

De excusses die je gebruikt om je hond zijn gedrag te verklaren heb ik op zo'n moment echt geen boodschap aan. Ik vind zelfs dat als ie dit soort gedrag vertoont hij niet los hoort te lopen waar andere honden lopen, tenzij het bekende zijn en die ermee eens zijn dat jouw hond los gaat. Het is jouw hond die asociaal gedrag vertoont, niet die van de andere, denk dat je dat ook eens vanuit het perspectief van een ander moet bekijken.

honden page profiel chaitanchaitan 3 doggies

honden foto van chaitan

Als ik het goed heb begrepen liep de andere hond van die man gewoon los en was samen met een andere hond aan het spelen.
Dan kan ik goed begrijpen dat je denkt los en los is beter als vast en los.
Jammer dat die man uit zijn pannetje ging maar ik zou het niet persoonlijk opvatten.
Er kunnen heel veel redenen zijn waarom dit net de laatste druppel was.

Bij bovenstaande verhalen als de honden van de eigenaar beide vast zitten aan de lijn sluit ik me helemaal aan.
Ook ik ben wel eens minder netjes geweest als er weer loslopende honden naar mijn honden aan de lijn komen en er bovenop klappen.
(9 van de 10 keer heb je die honden inderdaad nog nooit in je buurt gezien)
Of als er weer een jonge hond heel blij overenthousiast (terwijl er geroepen wordt hij doet niks) op mijn oude bejaarde (blind en doof) boomer afstormt.

Maar goed gelukkig is er geen fysieke schade en de volgende keer dat je die man tegen komt gewoon weer de andere kant op lopen
;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"De excusses die je gebruikt om je hond zijn gedrag te verklaren heb ik op zo'n moment echt geen boodschap aan. "

 Het waren geen excuses. De man noemde Dobby "agressief". Dat is hij dus echt niet. Ik probeerde uit te leggen dat hij niet agressief is. Dat is geen excuus om zijn gedrag te verklaren.

 

Want:
Dobby rijden.
Hond snauwt af.

Dobby doet al steigerend HARGH om aan te geven dat hij die reactie toch een beetje spannend vind.

Hond klapt op Dobby > luchthappen.

Is níet dat Dobby agressief is. Zeker niet als die andere hond na schreeuwen van zijn baas twee keer op Dobby klapt, haha. De enige die daar agressief was, was die baas. Maar goed, dat heet projecteren (van die baas, op Dobby).


En eerlijk gezegd heeft die man met zijn houding het tegenovergestelde bereikt. Ik laat me niet wegjagen. Ik ga het niet opzoeken, maar ik laat me ook niet wegjagen. Zou exact dezelfde situatie op dezelfde locatie (alternatief: 600m terug en omlopen, terwijl er meerdere mensen met een honden achterop kwamen - waarvan ik er 1 meende te zien waarmee het niet klikt met Dobby), dan zou ik klem zitten en is het maar de vraag of ik die man zou ontlopen.

honden page profiel DeesDees 3 doggies

honden foto van Dees

Misschien zou het goed voor jullie allebei zijn om af te spreken met sociale/stabiele/vriendelijke 'donkere, stoere' honden.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ja, dat soort mensen zijn heel eng....

 

Zo hebben wij ooit ook bijna knallende ruzie gehad met de eigenaar van een jonge Duitse herder. Herder was vrij opdringerig naar onze hond toe, en Kim is dus ook een angstsnauwer. Omdat de hond in kwestie behoorlijk naar haar bleef staren en in de buurt bleef, werd ik een beetje bang voor een snauw van Kim met als reactie een boze Duitse herder. Dus ik stuurde die hond op tamelijk strenge (/boze) toon weg. (Werkt nou eenmaal beter dan een lief 'wil je alsjeblieft even weggaan hondje').

 

Komt de eigenaar ook vet boos op ons af, "Blijf van mijn hond af!" "Als je mijn hond slaat, sla ik jou!!"

 

Nou ja ik kan mijn mond ook niet houden dus ik zei het een en ander terug, wel op tamelijk rustige toon, maar ik had echt de adrenaline hoog zitten. In zo weinig mogelijk woorden uitgelegd dat onze hond een herplaatser was met angst voor honden en daardoor kon snauwen. Uiteindelijk nog even normaal met hem gepraat, gelukkig.

 

Maar hij had wel ongelijk... zijn argument was een beetje 'mijn hond doet niks' en 'ze zoeken het samen wel uit'. Maar zijn hond kwam niet terug toen hij hem riep, en hij bleef echt om onze hond heenhangen terwijl die toch al op allerlei manieren had laten weten er niet van gediend te zijn. Bovendien zat zijn hond ondertussen middenin de puberteit, uitgelezen moment om opeens niet meer 'niks te doen' en een keertje te kijken hoe het is om met een kleine border collie te vechten. Maar kleine felle border collie versus Duitse herder, ik zag dat echt niet goedkomen...

 

Ik heb er wel echt een hekel aan, dat bedreigende en dan compleet niet open staan voor een redelijk gesprek. Echt zulke mensen zijn gewoon gevaarlijk :| Sta je dan met je goede verhaal, maar voor je het weet krijg je wel een klap. Brrr.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

NB: Mijn punt was dus ook een beetje, doet er niet toe wiens hond nu wel of niet gelijk had, welke mens nu wel of niet gelijk had - reageer een beetje normaal ja als mens. Dat je op boze toon roept "haal dat beest van mijn hond af!" Dat is heel begrijpelijk. Mensen bedreigen met geweld? Dan ben je gewoon een mafkees, sorry hoor.

 

Inderdaad, een hond ervan betichten agressief te zijn terwijl je zelf als een boze chimpansee rondstampt. Over de pot en de ketel gesproken.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  Het waren geen excuses. De man noemde Dobby "agressief". Dat is hij dus echt niet. Ik probeerde uit te leggen dat hij niet agressief is. Dat is geen excuus om zijn gedrag te verklaren.
 
Want:-Dobby rijden.Hond snauwt af.Dobby doet al steigerend HARGH om aan te geven dat hij die reactie toch een beetje spannend vind.Hond klapt op Dobby > luchthappen.Is níet dat Dobby agressief is. Zeker niet als die andere hond na schreeuwen van zijn baas twee keer op Dobby klapt, haha. De enige die daar agressief was, was die baas. Maar goed, dat heet projecteren (van die baas, op Dobby).En eerlijk gezegd heeft die man met zijn houding het tegenovergestelde bereikt. Ik laat me niet wegjagen. Ik ga het niet opzoeken, maar ik laat me ook niet wegjagen. Zou exact dezelfde situatie op dezelfde locatie (alternatief: 600m terug en omlopen, terwijl er meerdere mensen met een honden achterop kwamen - waarvan ik er 1 meende te zien waarmee het niet klikt met Dobby), dan zou ik klem zitten en is het maar de vraag of ik die man zou ontlopen. "

 

Jouw hond gaat een andere hond berijden, dus jij ben fout als baas dat je je hond die ruimte geeft. Niets meer niets minder!

 

Mijn hond zou jouw hond zijn HARGH als het niet accepteren van een correctie hebben opgevat en dan heb je bij mijn hond dus alle poppen aan het dansen, zo ook dus deze hond die op de jouwe klapt met "aanmoediging" van zijn baas. Zo heeft die man jouw hond ook gezien en dan snap ik zeer goed dat ie jouw hond agressief noemt.

 

Dat die man overtrokken reageerde is een feit, maar als jij jouw hond niet de ruimte had gegeven om onwenselijk en asociaal gedrag te vertonen was er niets aan de hand geweest. Stop met wijzen naar een ander als jij de veroorzaker ben.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Het waren geen excuses. De man noemde Dobby "agressief". Dat is hij dus echt niet. Ik probeerde uit te leggen dat hij niet agressief is. Dat is geen excuus om zijn gedrag te verklaren.
 
Want:-Dobby rijden.Hond snauwt af.Dobby doet al steigerend HARGH om aan te geven dat hij die reactie toch een beetje spannend vind.Hond klapt op Dobby > luchthappen.Is níet dat Dobby agressief is. Zeker niet als die andere hond na schreeuwen van zijn baas twee keer op Dobby klapt, haha. De enige die daar agressief was, was die baas. Maar goed, dat heet projecteren (van die baas, op Dobby).En eerlijk gezegd heeft die man met zijn houding het tegenovergestelde bereikt. Ik laat me niet wegjagen. Ik ga het niet opzoeken, maar ik laat me ook niet wegjagen. Zou exact dezelfde situatie op dezelfde locatie (alternatief: 600m terug en omlopen, terwijl er meerdere mensen met een honden achterop kwamen - waarvan ik er 1 meende te zien waarmee het niet klikt met Dobby), dan zou ik klem zitten en is het maar de vraag of ik die man zou ontlopen. "

 Op zo'n moment neem je je hond en bied je je excuses aan, op het moment zelf geeft die andere eigenaar geen moer om het hoe en waarom jouw hond zo doet en of die nu wel of niet agressief is. Zoals ik al eerder zei en Mick ook zegt, je hebt geluk dat die hond niet erger reageerde.

Als een hond de mijne aanvalt of uit valt naar mijn honden dan sta ik ook niet te wachten op uitleg van de baas, dan wil ik dat die baas het mee oplost en zijn hond onder controle houdt en afstand bewaart.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Sorry was zo'n beetje het eerste wat ik zei, terwijl ik aan kwam spurten. Maar toen werd ik al overschreeuwd en veroorzaakte hij dus binnen enkele seconden nog een schermutseling.


P.s. jullie kunnen stoppen met het zoeken naar excuses voor dit individu, ik wou het eerst niet zegen omdat het echt het toppunt van sneu is, maar hij dreigde ook nog even twee keer om zijn hond op ons af te sturen. Niet dat dat indruk op me maakte, ik had al een gevecht gesplitst. Zou ik zo weer kunnen doen, no big deal. En zou die hond mij pakken, dan is het einde verhaal voor die hond. Maar er zat gewoon echt een steekje los bij die man. Of een heel weefgetouw.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Je wil blijkbaar niet echt inzien dat Dobby echt geluk had dat hij niet op de verkeerde hond is gaan rijden want dan had je het nu niet over die man maar over Dobby bij de da. De kans dat dat gaat gebeuren is enorm groot als je zo verder doet met Dobby zo naar vreemde honden te laten wetende dat hij niet sociaal gedrag vertoont.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb al zoveel honden van Dobby afgeplukt, daar maak ik me bij de gemiddelde hond geen zorgen meer om. Kijk, bij de uitvallende Owcharka die zijn baas vooruit sleurt, of de bull mastiff die hetzelfde doet, kom ik niet in de buurt. Ook niet bij roedels. Maar de gemiddelde normaal formaat hond, die kan ik op zijn minst vast pakken en op de grond leggen. Zelfs als hij mijn hond vast heeft en houdt.

 

Misschien heb ik teveel zelfvertrouwen gekregen omdat ik zo vaak heb moeten ingrijpen, maar aan de andere kant, dit is het drukste losloopgebied in de wijde omtrek. Het kan altijd mis gaan tussen honden, maar als een hond losloopt en met een andere hond speelt, dan is het waarschijnlijk geen gestoord individu. En dat is meer dan je van sommige bazen kunt zeggen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja ik sluit me aan bij Linneke en Mick o.a., in dit verhaal is Dobby degene die geluk heeft gehad. En nee dreigen met schoppen oid is nooit goed. Maar jij bent hier ook fout, want ik zou ook echt link zijn als jou hond ineens op die van mij gaat rijden en dat dus bekend gedrag is... In plaats van dan over de eigenaar te klagen, zou ik aan Dobby zijn gedrag werken hierin

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Als je hond zo vaak wordt aangevallen dan moet je het toch bij je eigen hond gaan zoeken en wat gaan doen aan zijn gedrag naar andere honden toe.

Erg vreemde gedachten heb jij... die hond kan ik wel op de grond krijgen dus daar mag mijn hond bij en als mijn hond de andere hond zo uitdaagt en irriteert dat die gaat aanvallen dan pluk ik hem er wel van af. Erg sneu voor jouw hond en voor die andere hond die het gedrag van jouw hond maar moet verdragen of plat op de grond gelegd wordt.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

hmmm....Wilma je bent zelf fout,je weet dat je hond zich slecht gedraagt en als een hond dan niet vriendelijk daarop reageert dan leg jij die hond op de grond?

 

Je zou aan mij een verkeerde hebben,ik moet nu ineens denken aan het topic dat je van andermans kinderen moet afblijven,dat geldt voor mij ook zeker wbt mijn honden die ongevraagd in een situatie worden gemaneuvreerd door een een slechte hondenbaas.

 

Je zou toch met je handjes van mij honden afblijven,dan is die hondenbaas waar je nu zo verontwaardigd over doet een softie vergeleken met mijn kwaadheid als je aan mijn honden zou komen. En voor alle duidelijkheid ik zou niet verbaal reageren gewoon actie,reactie...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Euh, nee, Dobby daagt normaal niet uit, en irriteert ook niet. Dat is jouw invulling op basis van deze situatie. Hij stelt zich normaal gesproken zo onzeker op, aarzelend, afwachtend, dat hij daardoor de pineut is. Zelfs de dierenarts raadde bijv. castratie af omdat hij zo onzeker is, en 3 trainers waarvan ik cursus heb gehad zeiden hetzelfde.

 

Rijden doet hij wel eens bij overprikkeling, vooral door het naar de kin blijven springen van kleine hondjes. Zoals deze situatie zich voordeed, dat was ook nieuw voor mij. Misschien ontwikkelt zich een patroon, zodat ik daarop kan gaan anticiperen.


Maar goed, ik ben hier klaar mee. Mensen gaan nu dingen invullen die totaal niet aan de orde zijn, alsof er nooit iets onverwachts gebeurt met een hond en al het gedrag voorspelbaar is.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Black heeft ook wel eens op een hond gereden en andere honden wel eens op hem.

Meestal zelfs bekende honden waar hij wel eens mee speelt.

Black snauwt nooit een hond weg als ze dat doen maar andere honden snauwen wel een hond weg, die zijn er niet van gediend.

Klinkt nu net alsof het heel vaak gebeurd maar is maar zelden.

Maar zoals de honden op elkaar reageren dat is klare taal, hond weer meenemen en verder niks aan de hand.

Als je gaat lopen schreeuwen bij de honden, logisch dat ze daarop reageren.

 

Maar als ik alle reacties lees hier, ben ik blij dat ik in een hele rustige omgeving woon en kan wandelen zonder iemand tegen te komen als ik dat niet wil.

 

Op zich ook wel begrijpelijk als je moet wandelen waar veel honden en baasjes in een park bij elkaar zijn, dat het dan vaker mis gaat.

Als je dan al vaak gedoe hebt gehad met andere honden, heb je waarschijnlijk niet meer zoveel geduld over, zelfs al is het iets kleins.

 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe camera!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^