Hoe lossen jullie dit op ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Waar wij steeds vaker tegenaan lopen bij het uitlaten van de hond dat we zeer onaardige mensen tegenkomen in het bos.

Dit bos komen wij al ruim 14 jaar zonder problemen ,nu loop ik er onderhand met geknepen billen.

Het bos waar wij lopen is officieel losloopgebied .

Maar er loopt ook een mountainbike parcours door die op verschillende plekken de wandelpaden kruizen.

Mountainbikers komen uit het niets met een bloedvaart de bossen uit crossen zonder vaart te minderen ....

Als je daar dus loopt met je losse hond wordt je bijna van de sokken gereden en kan je nog een grote mond ook krijgen ,dat je je hond bij je moet houden.

Terwijl je niet zo snel kan zijn omdat ze keihard rijden...

Al schoppend en tierend naar de hond die zich rot schrikt (net als ik) maar vooral doorfietsend .

Zo lopen er ook hardlopers die doodsbang zijn van honden die dus ook al schreeuwend en wild zwaaiend naar de honden lopen te tieren en waar je ook geen fatsoenlijk gesprek mee aankan gaan ...

Nu is Bertus een lieve rustige hond die geen vlieg kwaad doet maar ,als die mensen zo een druk gedrag gaan vertonen gaat hij juist op hun af,hij doet nog steeds niks maar hij vind dat natuurlijk rete interessant...

Ervaren jullie dit ook zo en wat doen jullie hieraan ,gewoon in gesprek gaan met deze mensen lukt niet ze zijn op zijn zachtst gezegd onaardig... 

Op het moment dat de mensen gewoon rustig doorlopen zonder te schreeuwen en zwaaien loopt Bertus ook gewoon erlangs en vind hij de personen niet interessant....

 

Het ontneemt mij echt mijn ontspannen loop plezier met de hond.... 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Het is geven en nemen als we samen een gebied moeten delen, dit geld voor ons als hondenbezitter maar zeker ook voor alle andere gebruikers.

Ik ben van mening dat onze honden geen overlast voor een ander moeten zorgen en dat je ze even bij je roept als je weet waar bv ruiterpaden, fietspaden enz lopen.

Maar helaas kunnen we niet overal rekening mee houden en hebben geen ogen in ons achterhoofd.

Ik ga niet eens meer de discussie aan werkt toch niet die mensen zijn vol van hun eigen waarheid en als hondenbezitter ben je tegenwoordig toch altijd fout.

 

Gelukkig kan het ook anders, liep vanmorgen ook in een heel rustig uitlaatgebied een fietser nadert dus roep de mannen even aan de kant.

Krijg een dikke duim en een smile met bedankt en wat luisteren u honden goed.

 

Je zou eens een klacht kunnen neerleggen bij de verantwoordelijke gemeente of organisatie die verantwoordelijk is voor het bos waar je wandelt.

 

Bij ons in de duinen is het gewoon een wandelpad en er ligt een fietspad ver uit elkaar vandaan maar steeds meer mountainbikers gebruiken het voetpad omdat deze voor hun vele malen leuker is denk.

Er zijn veel klachten hierover geweest, gedrag wat jij ook aangeeft, en laatst waren ze aan het controleren hierop.

Vond het een prettig idee want we moeten en willen allemaal kunnen genieten.

honden page profiel --

Tja het bos is van iedereen hè..

Ik heb hier doordeweeks gelukkig een haast privé bos, zo rustig is het. En er zijn ook wel fietsers maar ik heb maar 1 van mn honden los die gewoon voordat ik "kom" uitspreek al naast me staat of aan de kant is. De rest luistert wat minder goed en gaat dan ook naast een fietspad niet los.

In het weekend is het mega druk dan gaat iedereen tegelijk wandelen of fietsen daar. Dan laat ik ze op onmogelijke tijden uit. Smorgens heel vroeg, precies met etenstijd of savonds heel laat. (Met zaklamp heel spannend :P ) Of we nemen een andere route. Ook leuk voor de afwisseling. 

Je kunt de situatie toch niet veranderen dus het zou je een hoop ergenis schelen je erop aan te passen :)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mensen die zich als idioten gedragen moet je gewoon laten gaan. Je gaat ze zelfs met de meest correcte uitleg dat je in je recht staat niet veranderen.

Anoniem (Gast)

Contact opnemen met gemeente hierover. Het is een gevaarlijke situatie en het is wachten op ongelukken die voorkomen kunnen worden.

Losloopgebied en een "weg" voor crossers kan natuurlijk niet, voor honden en voor crossers niet. Dit is gewoon gevaarlijk.

Gebied zodanig scheiden met palen dat beiden een eigen plek hebben zonder gevaar.

Dus...naar de gemeente of bellen waar dit precies aangekaart en behandelt kan worden. Het is een redelijke gevaarlijke situatie nu waar jij je terecht zorgen om maakt. Succes.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik snap niet zo goed hoe je een 'heel hard fietsen route' door een losloopgebied hebt zonder dat er regels zijn voor beide partijen. Als die er zijn en niet nageleefd worden (bijv. mountainbikers moeten afremmen als ze een 'kruispunt' naderen), dan kun je contact opnemen bij de beheerder van het bos. Ook in geval dat er geen regels zijn, kun je contact opnemen met de beheerder van het bos en vragen of er ook een goede oplossing kan komen. Want zo'n situatie lijkt me niet geweldig veilig.. Niet alleen voor honden, maar ook voor de volwassenen en kinderen die er lopen.. (en de mountainbikers zelf..) Helemaal in een bos waar je geen goed overzicht hebt als er iets aankomt. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou idd contact opnemen met de gemeente, want dit lijken me gevaarlijke situaties voor iedereen

 

Verder kan ik je geen tips geven want zulke situaties ken ik niet

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik weet volgens mij gelijk waar je loopt...

 

Ik loop er om die reden dus nooit meer. Mensen rijden je van de sokken (want een bel hebben ze blijkbaar nog nooit van gehoord) of je wordt omver gelopen door honden van het formaat kalf.

 

Dus kies ik voor de makkelijke weg: ontwijken 

Sowieso ontwijk ik losloopgebieden (en helaas ook bepaalde gebieden die geen losloop zijn, maar wél zo worden gebruikt), sinds ik dat doe loop ik zóveel meer ontspannen, waardoor het met Mellow ook weer best goed gaat. Het beperkt de keus wel, maar voor nu is dat goed. Liever weinig keus en ontspannen wandelen dan continu op mijn hoede zijn voor van alles en nog wat.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Als wij mountainbikers of hardlopers zien/horen aankomen, roepen we de hond bij ons.

 

Ik ervaar vaak dat mountainbikers afremmen, dus hebben niet die pech die jij vaak ervaart.

 

Hardlopers rennen vaak gewoon door, maar reageert onze hond meestal niet op, maar lopen vaak wel stuk om ons heen, want te dichtbij de hond wil ze wel eens meerennen.

 

Ik weet niet of je hond erg reageert of de fietsers en hardlopers? Je kunt eventueel oefenen dat je hond daar minder interesse in krijgt (heeft bij ons geholpen).

 

Neemt niet weg dat ik die mensen dan wel erg asociaal vind. Ze zouden beter moeten weten dat in zulke mooie gebieden ook mensen met honden lopen en zolang er geen verplicht aanlijn bordje staat, moet iedereen rekening met elkaar houden. Hoe je dit op kan lossen weet ik niet, misschien naar de gemeente?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mijn ervaring wat betreft afremmen is dan weer het tegenovergestelde. Ze scheuren het liefst dusdanig hard voorbij dat je bijna uit je kleding waait (oké, dat is misschien wat overdreven).

Vooral wielrenners hebben er een handje van. Áls ze zich al aankondigen (meestal niet) dan is dat dmv een oerkreet als hun voorwiel bijna tussen je billen zit 

En ja, dat maakt je wandeling niet echt gezellig. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die je hond het liefst van het pad afschoppen.

 

Mellow schrok zich door dat soort 'weggebruikers' dus echt helemaal het apezuur (wat heeft geresulteerd in een enorm rotjaar en een hartgrondige hekel aan álle fietsers).

Als ik op het fietspad loop kijk ik 300 keer om, zie ik een fietser aankomen dan sein ik haar in. Is zij erop voorbereid en valt ze niet uit als bloeddorstig monster. Fietser blij (soms krijg ik zelfs een bedankje), Mellow rustig, ik blij.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Lees net op mn facebook dat een mountainbaker gezocht wordt.

Vrouw in elkaar gemept hond getrapt omdat hij blafte.

Stond bij dat het een losloopgebied was.

 

Wordt het niet erns tijd dat de mens zonder hond daar niet mag komen

 

Ook iets dergelijks heb ik mee te maken gehad.

Gelukkig niet met geweld maar toch.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Mijn ervaring wat betreft afremmen is dan weer het tegenovergestelde. Ze scheuren het liefst dusdanig hard voorbij dat je bijna uit je kleding waait (oké, dat is misschien wat overdreven).
Vooral wielrenners hebben er een handje van. Áls ze zich al aankondigen (meestal niet) dan is dat dmv een oerkreet als hun voorwiel bijna tussen je billen zit 
En ja, dat maakt je wandeling niet echt gezellig. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die je hond het liefst van het pad afschoppen.
 
Mellow schrok zich door dat soort 'weggebruikers' dus echt helemaal het apezuur (wat heeft geresulteerd in een enorm rotjaar en een hartgrondige hekel aan álle fietsers).
Als ik op het fietspad loop kijk ik 300 keer om, zie ik een fietser aankomen dan sein ik haar in. Is zij erop voorbereid en valt ze niet uit als bloeddorstig monster. Fietser blij (soms krijg ik zelfs een bedankje), Mellow rustig, ik blij.
  "

 Wat jij hier omschrijft dat Mellow schrikt van de aan komende (razende )fietsers heeft Bertus dus ook een paar keer gehad .

En sindsdien gaat hij er dus achteraan ,Als ik ze zie roep ik hem bij me en dat lukt ook wel maar 9 van de 10 keer schieten ze uit de hoge bosjes en zijn ze er voor je er erg in heb en dan al scheeuwend en idd soms trappend naar de hond en vooral blijven doorfietsen .....

En dan tegen ons dat de hond de grootste ongelukken veroorzaken ...

Als we allemaal ons een beetje aanpassen moeten we toch met ons alle fijn van het bos gebruik kunnen maken ...

 

En ik denk als ik zo bang voor honden was als die loper die ik van de week tegenkwam dat ik dan in het andere bos zou gaan lopen waar wel een aanlijngebod bestaat ...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Lees net op mn facebook dat een mountainbaker gezocht wordt.
Vrouw in elkaar gemept hond getrapt omdat hij blafte.
Stond bij dat het een losloopgebied was.
 
Wordt het niet erns tijd dat de mens zonder hond daar niet mag komen
 
Ook iets dergelijks heb ik mee te maken gehad.
Gelukkig niet met geweld maar toch. "

 schandalig zeg..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^