hoe doet je het hond het op de hondenschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Dag allemaal!

 

Ik ben nu naar mijn 4de les gegaan met Zelda.. Ze doet het perfect! De trainers hebben voorgesteld dat ik binnekort al mee mag doen bij de 'pre agility' groep. Omdat ze schrik hebben dat zelda haar anders gaat vervelen.. want ze hoort nu al bij degene die mogen overgaan naar de A klas.. Maar daar is ze nog veel te jong voor :(  Maar ik denk dat ze gaan proberen dat ik toch eerder mag doorschuiven. Want normaal mogen ze pas beginnen op 6 maand in de pre agility omdat ze dan de basis van gehoorzaamheid hebben gehad in de puppy klas. Maar ze spraken al over 2 weken! 

Bij pre agility worden de sprongen en de banden,..op het laagste gezet. Ze hebben een puppy wipje etc. Het is een hondenschool die goed let op de gewrichten en de groei hiervan..

 

Ik vraag mij eigenlijk ook het verschil af tussen nederlandse & belgische hondenscholen. 

 

Wat ziet iedereen per klas? In de puppy klas bij ons moeten ze dit kunnen op het einde van de puppyklas (6maand): de houdingen, voet, plaats, blijf, volgen(nog niet perfect natuurlijk), een hond kunnen kruisen, tandjes laten zien, de 'kijk' oefening, een apport kunnen vastnemen en loslaten,... Maar dit kan zelda allemaal al (behalve het volgen lukt nog niet 100%)

 

Het zou fijn zijn als iedereen zijn ervaringen eens deelt! Ik ben er nieuwsgierig naar :)

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

ik volg!

mijn hond is nooit naar de hondenschool geweest, deels omdat ik haar pas met 6 maanden kreeg.

ben wel gisteren met agility bij de hondenschool begonnen, en doet dit ook super!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat fijn dat ze het zo goed doet!

 

Bij ons doen ze niet echt met klasjes, wel verschillende cursussen maar ook daar passen ze de oefeningen aan per hond. Dat is wat ik graag wil bij een hondenschool 

 

Als je kan en wil doorstromen kan je dit doen. Maar ik wil wel een kanttekening plaatsen, ze is nog zo jong, laat haar ook jong zijn en vraag niet teveel. Dat ze de oefeningen goed doet wil niet zeggen dat er in haar koppie niks gebeurd

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Wat fijn dat ze het zo goed doet!
 
Bij ons doen ze niet echt met klasjes, wel verschillende cursussen maar ook daar passen ze de oefeningen aan per hond. Dat is wat ik graag wil bij een hondenschool 
 
Als je kan en wil doorstromen kan je dit doen. Maar ik wil wel een kanttekening plaatsen, ze is nog zo jong, laat haar ook jong zijn en vraag niet teveel. Dat ze de oefeningen goed doet wil niet zeggen dat er in haar koppie niks gebeurd "

 Natuurlijk! Maar ze werkt ook enorm graag! Maar dat zeiden ze dus ook hé "jij oefent zeker vaak?" maar ik denk dat ik per week 2 a 3 oefen momentjes heb van max een halfuurtje voor haar. en voor de rest ga k veel wandelen en ravotten met haar.. Ze leert gewoon zo snel! Ik krijg meestal 1 commando op 1 a 2 x oefenen aangeleerd :) - bij pootje en bij 'blijf was dit toch zo!

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  Natuurlijk! Maar ze werkt ook enorm graag! Maar dat zeiden ze dus ook hé "jij oefent zeker vaak?" maar ik denk dat ik per week 2 a 3 oefen momentjes heb van max een halfuurtje voor haar. en voor de rest ga k veel wandelen en ravotten met haar.. Ze leert gewoon zo snel! Ik krijg meestal 1 commando op 1 a 2 x oefenen aangeleerd :-) - bij pootje en bij 'blijf was dit toch zo! "

 Zijn je oefensessies een half uur lang ?

 

probeer dit te verkorten, half uur kan lang en belastend zijn. Meerdere korte sessies per dag ipv 2 lange per week werkt wat nuttiger vaak :-) ik was in het begin paar minuten per oefensessies bezig, daarna lekker spelen en tukje voor de pup.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik wil eigenlijk ook een kanttekening plaatsen.

Ik vind je pup echt nog te jong om met agility bezig te gaan. (Bij ons beginnen we er niet aan voor een hond 1 jaar is)En dan noemen ze dat pre- en hebben t over kleine hondenwipjes enzo; ik zou het toch niet doen.

De belasting voor het heel jonge hondelijfje is gewoon te groot en kan je later op gezondheidsproblemen komen te staan!

Ook een half uur trainen is erg veel hoor, zowel fysiek als mentaal. Doe wat kortere sessies, dat is net zo leuk toch.....

Een a klas zou wel kunnen, maar dan bv maar de helft van de les; dus niet het hele uur gelijk. Rustig aan met die kleine is dus eigenlijk de boodschap......

Genieten kun je er evengoed wel mee......

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik heb met Kyra puppycursus gedaan en drie keer elementaire gehoorzaamheid 1. Ik vond (en vind) het heel erg leuk om een uur per week zo intensief met je hond bezig te zijn.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zelda en jij doen het heel goed. 

Zelda wordt eind augustus pas 4 maanden en dan al naar pre agility?

 

De meeste hondenscholen houden voor de beginners agility cursussen de volgende leeftijden aan; omdat agility pas beoefend mag worden als de hond volgroeid is.

 

Als je met 4 maanden al met de pre agility begint; kan Zelda volgens onderstaand schema pas 11 maanden daarna aan de echte agility cursussen beginnen. Ik zou eerst verder met gehoorzaamheid gaan.

Voor de beginners agility gaat het er niet alleen maar om dat je hond aan enkele basis regels kan voldoen, maar zeker niet op de tweede plaats of je hond volgroeid is.

 

Kleine honden (kleine terriërs, vlinderhondjes, maltezer, cavalier) 12 maanden
Middelgrote honden (sheltie, beagle, cocker spaniel) 15 maanden

Grote honden

(bordercollie, herdershonden,labrador) schofthoogte tot 60 cm 18 maanden
Zeer grote en/of zware honden (boxer, rottweiler, hovawart)  24 maanden

Bron: http://www.kchoogeveen.nl/nl/cursus-aanbod/behendigheid/

 

Destijds mocht ik met mijn Kooikerhondje (middelgroot ras) pas behendigheid gaan doen als we geslaagd waren voor Elementaire Gehoorzaamheid en hij 1 1/2 jaar was.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik zou ook eerst de gehoorzaamheid afmaken en dan pré agility beginnen. Verveling tijdens de les kan makkelijk oplossen. Spelen, knuffelen een oefeningetje doen, ... 

Ik heb op die leeftijd met Sky ook problemen gehad qua verveling, maar je moet gewoon creatief zijn en de rustige momenten kunnen invullen met eigen oefeningetjes of spel. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"
Wat ziet iedereen per klas? In de puppy klas bij ons moeten ze dit kunnen op het einde van de puppyklas (6maand): de houdingen, voet, plaats, blijf, volgen(nog niet perfect natuurlijk), een hond kunnen kruisen, tandjes laten zien, de 'kijk' oefening, een apport kunnen vastnemen en loslaten,... Maar dit kan zelda allemaal al (behalve het volgen lukt nog niet 100%)
 
Het zou fijn zijn als iedereen zijn ervaringen eens deelt! Ik ben er nieuwsgierig naar :-) "

 

Wat een leuk topic ik ga even meelezen, ik ben ook wel benieuwd naar de verhalen van anderen. Vind zelf de hondenschool altijd enorm leuk, na elke les kan ik weer niet wachten tot de volgende week :)

 

En wauw je hebt pas 4 lessen gehad en Zelda kan dat allemaal al? Knap hoor! Dan leert ze echt heel snel, ben benieuwd hoe die pre agility cursus eruit ziet dan en hoe Zelda dat vind :) Denk dat ze dat ook wel snel door zal hebben dan.

 

Wel een enorm verschil tussen jouw hondenschool en die van mij zie ik al, wat moeten de pups al veel kunnen zeg! De pups leren hier tijdens de lessen gewoon zit & af en dan nog lopen zonder trekken, kijk naar mij en hier komen. Voor de rest af en toe ook eens het tunneltje door of een snuffelspelletje. Ze leggen hier bij de puppycursus ook de meeste nadruk op hoe je een puppy opvoed, algemeen hondengedrag, en op het bouwen van een band met je hond. Ook elke les hebben we een rondje waarin mensen problemen waar ze thuis tegenop lopen kunnen vertellen en dan geeft de instructeur advies daarover, super leerzaam! De meeste mensen hebben ook voor het eerst een hond in mijn klasje inclusief ik, dus dat is wel handig :) 

 

Pas bij de basis 1 over een paar weken komen de commando's blijf, voet en naast aan bod bij ons, en dan krijgen we ook weer wat adviezen over die puberteit die eraan zit te komen. Daarna moeten we nog eerst de basis 2 halen en dan pas zouden wij mogen beginnen met de agility of gehoorzaamheid. Als we alles in één keer halen dan zou Jenny volgens mij nog net geen jaar oud zijn na de basis 2 en dan mogen we van de hondenschool nog niet beginnen met de agility. In dat geval gaan we dan denk ik eerst nog gehoorzaamheid A doen en daarna kijken of we door willen gaan voor B of toch de agility gaan doen... of beide haha :)

 

 

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Owja heb eigenlijk niet vermeld hoe mijn hondjes het doen op de hondenschool (waar het topic eigenlijk over gaat) 

 

Chica heeft haar brevet agility maar doet hier verder niets mee. Ze luiert liever heel de dag in de zetel... 

Niño heeft zijn brevet gehoorzaamheid wat voor hem wel de limiet is. 

Sky is een ander paar mouwen. Zij moet binnenkort overgaan naar Programma 1. We doen nu onze laatste wedstrijden bij de debutanten en daar doet ze het enorm goed. Het is al van mei geleden dat we nog naast het podium zijn gevallen 

Ben jij van plan wedstrijden te doen? 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Het plan is om gehoorzaamheid & agility te combineren :) Omdat ik ze alle 2 heel belangrijk vind! 

 

Ik denk dat ik het verkeerd heb verwoord :D haha. De pre agility is maar 10 minuten per hond. Gewoon met de toestellen kennis maken. Nog helemaal geeen!!! (nadruk op GEEN) parcouren lopen. bijvoorbeeld die les oefenen ze op de tunnel. Dat ze er geen schrik van gaat hebben. Dan eens rustig wandelen door de weef.. echt meelopen bij agility mag inderdaad daar ook pas van een jaar hoor :) 

 

Maar ik ga nu al stilaan oefenen op mijn raakvlakken. Dat ze weet dat ze met haar voorpoten op het gras moet staan en haar achterpoten op een plank. De plank gaat gewoon liggen op het gras. Ach het is het proberen waard hé!

 

Qua oefensessies: ik oefen met 2 honden tegelijkertijd. Dus ik wissel af. Ik laat Laika 5 min rusten en dan oefen ik bij Zelda. en dan omgekeerd. Zelda kan makkelijk 20 minuten aan een stuk oefenen hoor :) die wordt dat niet beu!

 

Na de hondenschool moet ik meestal nog haar eens goed laten crossen voor dat ze écht moe is.. 

 

Ze verwachten ook persoonlijk veel van mij omdat alle lesgevers van mijn hondenschool hebben 7 jaar terug, samen met mij wedstrijden gelopen toen ik met Laika agility deed. Dus ze weten hoe goed ik mijn honden kan opleren qua commando's.. en ze zien nu ook dat het goed gaat dus verwachten ietsjes meer als mij.. Zoals bijvoorbeeld: bij iedereen moet de hond gewoon aan de voet zitten, als die ewa schuin zit is dat niet zo erg.. Bij mij moet het wel correct zijn..

 

En ja ik ben van plan om wedstrijden te lopen ^^ik vond dat toen bij Laika zo fijn, dus ik hoop dat ik dat nu weer zo goed kan. Maar ik moet ook kijken als het Zelda interesseert hé. Wie weet vind ze het maar niets en dan is het zo.

 

Bij ons gaat het ook vaak over de opvoeding, maar zo tussen door. wanneer ze de oefeningen uitleggen.. en na en voor de les mag je altijd gaan vragen als je met iets zit!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik ben ook met Black vanaf 8 weken bij de hondenschool geweest.

Hoe het hier ging:

Spelenderwijs dingetjes als zit, af, wacht, hier, volg aanleren.

De groepjes waren maximaal 6 hondjes.

 

Maar er werd gekeken naar de combinatie hond/baasje.

Niet iedereen hoefde hetzelfde te kunnen of te doen of te leren.

Het ging er maar net om, wat iemand met z'n hond wil doen.

Als iemand een erfhond wil en een ander wil een sporthond en weer een ander een huishond, daar werd naar gekeken en op geanticipeerd.

Ook naar het karakter van de hond, wat die aankan en wat hij leuk vindt.

Er waren bij ons dus ook geen examens, wel een certificaat als je een serie van 10 lessen had gehad.

 

Van de 10 puppy lessen waren er 5 op het veld van de hondenschool en 5 lessen op locatie.

Bijvoorbeeld een keer in het dorp, in het bos, bij het station, een pleintje vlakbij een schooltje, een parkeerplaats bij de dierenwinkel waar we ook de winkel in gingen om te oefenen.

Bij de lessen op locatie ging het er vooral om hoe je de aandacht van je hond kan houden op vreemde locaties.

Daar gingen we ook wel oefenen met zit/hier/af/wacht/blijf/volg maar dit gecombineerd met interessante dingen voor de pup.

Bijvoorbeeld met een matje/bakje/of wat voor spulletjes er dan ook maar werden gebruikt.

 

En na de 10 puppylessen ging ik door totdat Black een jaar oud was met 'jonge honden' cursus.

Dit was het vervolg, ook van de 10 lessen er 5 op locatie en 5 op het veld.

 

De lessen op het veld, dat was ook nooit alleen maar taai oefenen op de gehoorzaamheidsoefeningen.

Er waren altijd materialen bij, de ene keer grote ballen,  verhoogde planken waar ze overheen moesten lopen, hondenpuzzels, bakjes, speeltjes etc.

 

En ik moet zeggen, op deze manier gehoorzaamheid doen met je hond is superleuk en erg leerzaam en leuk voor de hond.

Hij leert dat hij niet alleen gehoorzaam hoeft te zijn en aandacht voor de baas hoeft te hebben op het veld van de hondenschool (zoals vele honden dat alleen daar zijn en daarbuiten luisteren ze totaal niet meer) 

En ook dat er zo wordt gekeken naar de combinatie hond/baasje en dat daarop ingespeeld wordt.

 

Vanaf dat Black bijna anderhalf jaar oud is, zijn we met behendigheid begonnen bij dezelfde vereniging.

Vanaf het begin kan hij het hele uur los, hij heeft niet eens de neiging om weg te rennen of naar een andere hond te gaan.

Dus wij zijn met deze methode van leren heel ver gekomen en er veel aan gehad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Met Lupa ben ik vanaf dat ze 8 maanden was begonnen op de hondenschool. Ze is een buitenlands hondje en was 5 maanden toen ze bij mij kwam en de cursus begon toen ze 6 maanden was. Dit was voor haar nog teveel en echt te pittig. Dus besloten het uit te stellen en dit was de juiste keuze. We hebben gehoorzaamheid 1 en 2 nu afgerond. 

 

Het was mijn eerste keer op een hondenschool en had geen idee wat ik er van moest verwachten maar ik vind het leeeeuk! Vooral de hele manier van werken van mijn hondenschool spreekt me zo aan. Een klein groepje, twee instructrices op de groep en er wordt veel met voorwerpen gewerkt. Niet alleen droog de oefeningen en commando's oefenen maar ook met allemaal leuke voorwerpen en kleine parcourtjes. De afwisseling tussen het oefenen van commando's als volgen, af en blijf etc. met het aandacht leren vasthouden van je hond en je hond over onbekende voorwerpen leren sturen vind ik heel leuk. 

 

Ook wordt er goed gekeken wat de hond aan kan. Waar de moeilijke punten liggen. Zo zat er een hond in de groep die uitviel en daar oefent 1 van de instructrices dan extra mee tijdens de les, of met een hond die erg trekt aan de riem. Maar ook met Lupa die erg angstig kon zijn werd ik extra begeleid en kreeg ik extra tips. 

 

Over je eigen hond... het is heel leuk en mooi dat ze het zo goed doet. Maar laat haar inderdaad ook nog lekker pup zijn. De puberteit komt er nog aan. Lekker oefenen en met de gehoorzaamheid bezig zijn terwijl je al spelende kennis leert maken met de behendigheid. Maar ik zou niet te snel gaan. Niet alleen voor de lichamelijke belasting maar ook zeker voor het koppie wat al zoveel te verwerken heeft op zo'n jonge leeftijd. Ik denk dat te snel gaan juist het plezier er af haalt. 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Ik ben ook met Black vanaf 8 weken bij de hondenschool geweest.
Hoe het hier ging:
Spelenderwijs dingetjes als zit, af, wacht, hier, volg aanleren.
De groepjes waren maximaal 6 hondjes.
 
Maar er werd gekeken naar de combinatie hond/baasje.
Niet iedereen hoefde hetzelfde te kunnen of te doen of te leren.
Het ging er maar net om, wat iemand met z'n hond wil doen.
Als iemand een erfhond wil en een ander wil een sporthond en weer een ander een huishond, daar werd naar gekeken en op geanticipeerd.
Ook naar het karakter van de hond, wat die aankan en wat hij leuk vindt.
Er waren bij ons dus ook geen examens, wel een certificaat als je een serie van 10 lessen had gehad.
 
Van de 10 puppy lessen waren er 5 op het veld van de hondenschool en 5 lessen op locatie.
Bijvoorbeeld een keer in het dorp, in het bos, bij het station, een pleintje vlakbij een schooltje, een parkeerplaats bij de dierenwinkel waar we ook de winkel in gingen om te oefenen.
Bij de lessen op locatie ging het er vooral om hoe je de aandacht van je hond kan houden op vreemde locaties.
Daar gingen we ook wel oefenen met zit/hier/af/wacht/blijf/volg maar dit gecombineerd met interessante dingen voor de pup.
Bijvoorbeeld met een matje/bakje/of wat voor spulletjes er dan ook maar werden gebruikt.
 
En na de 10 puppylessen ging ik door totdat Black een jaar oud was met 'jonge honden' cursus.
Dit was het vervolg, ook van de 10 lessen er 5 op locatie en 5 op het veld.
 
De lessen op het veld, dat was ook nooit alleen maar taai oefenen op de gehoorzaamheidsoefeningen.
Er waren altijd materialen bij, de ene keer grote ballen,  verhoogde planken waar ze overheen moesten lopen, hondenpuzzels, bakjes, speeltjes etc.
 
En ik moet zeggen, op deze manier gehoorzaamheid doen met je hond is superleuk en erg leerzaam en leuk voor de hond.
Hij leert dat hij niet alleen gehoorzaam hoeft te zijn en aandacht voor de baas hoeft te hebben op het veld van de hondenschool (zoals vele honden dat alleen daar zijn en daarbuiten luisteren ze totaal niet meer) 
En ook dat er zo wordt gekeken naar de combinatie hond/baasje en dat daarop ingespeeld wordt.
 
Vanaf dat Black bijna anderhalf jaar oud is, zijn we met behendigheid begonnen bij dezelfde vereniging.
Vanaf het begin kan hij het hele uur los, hij heeft niet eens de neiging om weg te rennen of naar een andere hond te gaan.
Dus wij zijn met deze methode van leren heel ver gekomen en er veel aan gehad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
  "

 

Waaaw dat klinkt superleeeeuk! zo speciaal! Dat is inderdaad een hele interessante manier om alles aan te leren. Ook verschillende situaties :)

 

Kga int weekend ook nog socialisatie wandeling doen. En dat is een wandeling met hondenschool oefeningen tussen grotere honden en in een bos. Op het einde gaan ze iets drinken in e cafétje en worden op het plein van dat café ook oefeningetjes gedaan. Ook wel interessant!

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Met Lupa ben ik vanaf dat ze 8 maanden was begonnen op de hondenschool. Ze is een buitenlands hondje en was 5 maanden toen ze bij mij kwam en de cursus begon toen ze 6 maanden was. Dit was voor haar nog teveel en echt te pittig. Dus besloten het uit te stellen en dit was de juiste keuze. We hebben gehoorzaamheid 1 en 2 nu afgerond. 
 
Het was mijn eerste keer op een hondenschool en had geen idee wat ik er van moest verwachten maar ik vind het leeeeuk! Vooral de hele manier van werken van mijn hondenschool spreekt me zo aan. Een klein groepje, twee instructrices op de groep en er wordt veel met voorwerpen gewerkt. Niet alleen droog de oefeningen en commando's oefenen maar ook met allemaal leuke voorwerpen en kleine parcourtjes. De afwisseling tussen het oefenen van commando's als volgen, af en blijf etc. met het aandacht leren vasthouden van je hond en je hond over onbekende voorwerpen leren sturen vind ik heel leuk. 
 
Ook wordt er goed gekeken wat de hond aan kan. Waar de moeilijke punten liggen. Zo zat er een hond in de groep die uitviel en daar oefent 1 van de instructrices dan extra mee tijdens de les, of met een hond die erg trekt aan de riem. Maar ook met Lupa die erg angstig kon zijn werd ik extra begeleid en kreeg ik extra tips. 
 
Over je eigen hond... het is heel leuk en mooi dat ze het zo goed doet. Maar laat haar inderdaad ook nog lekker pup zijn. De puberteit komt er nog aan. Lekker oefenen en met de gehoorzaamheid bezig zijn terwijl je al spelende kennis leert maken met de behendigheid. Maar ik zou niet te snel gaan. Niet alleen voor de lichamelijke belasting maar ook zeker voor het koppie wat al zoveel te verwerken heeft op zo'n jonge leeftijd. Ik denk dat te snel gaan juist het plezier er af haalt.  "

 

Leuk hoe je hondje het toch goed kan! Ja ik doe alles op mijn gemakje hoor. Als ik zie wanneer Zelda er klaar voor is om iets nieuws aan te leren (omdat ze het vorige kan) probeer ik dus weer iets nieuws. en neem ik dat bij 'de training' mee. 

 

Maar nu met de warmte, is ze door de dag heel loom en slaapt ze veel en 's avonds komt ze tot leven. Dus dan is een wandelingetje niet goed genoeg en moet ik haar mentaal ook stimuleren, soms laat ik haar dan een halfuurtje zijn en dan komt ze weer met haar pootje van "doe iets met mij" en dan is het weer hetzelfde liedje. Ik denk dat ze echt niet zo goed tegen de warmte kan.. Vorige week ware de temperaturen zo goed voor haar en was ze kei flink. Deze week weer warm + start wisselen van tanden = chaos.  Ze weet precies niet hoe ze met de warmte om moet, met haar energie en met haar pijn.. Daarom spelen we vaak met haar, ook met water voor de verkoeling, laten we ze goed rusten en geven we veel botjes.. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Toen Kahlúa 4 maanden was zijn we begonnen aan de basiscursus (puppycursus niet gedaan omdat we haar in de vakantie kregen, en erna al doorkon naar basis) 
Toen ze geslaagd was naar gehoorzaamheid 1, toen 2. 
Toen geslaagd voor G&G beginners, en op dit moment zijn we bezig met G&G 1. 

 

Ik ga na de zomervakantie ook deelnemen aan behendigheid, dan wordt er eerst lekker rennen en het uur erna G&G. 

 

Ik mocht wél pas deelnemen aan behendigheid toen mijn hond 1 jaar was, en ze adviseerden anderhalf jaar. Dit is beter voor de groei. 
Ze is net 2, dus nu gaan we écht aan de slag. 

 

4 maandjes is behoorlijk jong lijkt mij. 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Toen Kahlúa 4 maanden was zijn we begonnen aan de basiscursus (puppycursus niet gedaan omdat we haar in de vakantie kregen, en erna al doorkon naar basis) Toen ze geslaagd was naar gehoorzaamheid 1, toen 2. Toen geslaagd voor G&G beginners, en op dit moment zijn we bezig met G&G 1. 
 
Ik ga na de zomervakantie ook deelnemen aan behendigheid, dan wordt er eerst lekker rennen en het uur erna G&G. 
 
Ik mocht wél pas deelnemen aan behendigheid toen mijn hond 1 jaar was, en ze adviseerden anderhalf jaar. Dit is beter voor de groei. Ze is net 2, dus nu gaan we écht aan de slag. 
 
4 maandjes is behoorlijk jong lijkt mij.  "

 Ja maar het is niet echt nu al behendigheid hé.. totaal niet. Ze verkennen gewoon de toestellen dat ze dat al kennen.. ze lopen nog geen parcourtjes. Dat zou'k zelfs niet willen want ik ben op mijn hoede voor de heupjes en dergelijke :)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als ik eerlijk mag zijn vind ik je hond veel te jong om al een (lage) band en sprongen te doen. Wandelen door de palen vind ik al helemaal te veel .... Dit is een van de zwaarste oefeningen   

Sprongen op de grond rechtdoor en een plank ( kattenloop) op de grond, tunnel,.. oke maar ik vind de pre agility ( die jij aangeeft ) eigenlijk al te veel voor een pup. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  
Leuk hoe je hondje het toch goed kan! Ja ik doe alles op mijn gemakje hoor. Als ik zie wanneer Zelda er klaar voor is om iets nieuws aan te leren (omdat ze het vorige kan) probeer ik dus weer iets nieuws. en neem ik dat bij 'de training' mee. 
 
Maar nu met de warmte, is ze door de dag heel loom en slaapt ze veel en 's avonds komt ze tot leven. Dus dan is een wandelingetje niet goed genoeg en moet ik haar mentaal ook stimuleren, soms laat ik haar dan een halfuurtje zijn en dan komt ze weer met haar pootje van "doe iets met mij" en dan is het weer hetzelfde liedje. Ik denk dat ze echt niet zo goed tegen de warmte kan.. Vorige week ware de temperaturen zo goed voor haar en was ze kei flink. Deze week weer warm + start wisselen van tanden = chaos.  Ze weet precies niet hoe ze met de warmte om moet, met haar energie en met haar pijn.. Daarom spelen we vaak met haar, ook met water voor de verkoeling, laten we ze goed rusten en geven we veel botjes..  "

 Maar dit is heel begrijpelijk hoor. Normaal kan ze de hele dag door haar energie kwijt op verschillende momenten. Nu komt alles er ineens in de avond uit. Op warme dagen 's avonds wat meer doen is toch prima. Vooral als ze het zelf aangeeft. Lupa kan ook lang door gaan met wandelen, spelen en dan ook nog wel iets willen doen. Wel waak ik er altijd voor dat ze niet hyper wordt en overprikkeld raakt ipv nog een spelletje te doen. Maar wat hersenwerk naast haar wandeling 's avonds is alleen maar fijn voor haar! 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

"  Maar dit is heel begrijpelijk hoor. Normaal kan ze de hele dag door haar energie kwijt op verschillende momenten. Nu komt alles er ineens in de avond uit. Op warme dagen 's avonds wat meer doen is toch prima. Vooral als ze het zelf aangeeft. Lupa kan ook lang door gaan met wandelen, spelen en dan ook nog wel iets willen doen. Wel waak ik er altijd voor dat ze niet hyper wordt en overprikkeld raakt ipv nog een spelletje te doen. Maar wat hersenwerk naast haar wandeling 's avonds is alleen maar fijn voor haar!  "

 Inderdaad! meestal doe ik een combinatie. Ik laat ze in het veld loslopen, ik verstop mij eens een keer, dat ze mij moet komen zoeken, ik laat ze naar mij toe komen. oefen een paar commando'tjes, dan gewoon even wandelen,... en zo heb k een leuke combinatie..

 

En wanneer ze haar neerlegt, neem ik haar op. Maar dat valt niet veel voor :D Maar door de dag slaapt ze veel en is ze vaak rustig. of kan ze haar eigen bezig houden met een speeltje. Maar wanneer ze mij ziet, zal ze waarschijnlijk al weten van 'yes ik krijg sewes mijn wandeling of mijn oefeningen!!'

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Als ik eerlijk mag zijn vind ik je hond veel te jong om al een (lage) band en sprongen te doen. Wandelen door de palen vind ik al helemaal te veel .... Dit is een van de zwaarste oefeningen   
Sprongen op de grond rechtdoor en een plank ( kattenloop) op de grond, tunnel,.. oke maar ik vind de pre agility ( die jij aangeeft ) eigenlijk al te veel voor een pup.  "

 

Ja ik weet zelfs niet wat het 100% inhoudt hé! zo staat het op hun site. Maar het moest ook nog besproken worden bij het bestuur omdat ze inderdaad toch nog jong is. Kan goed zijn dat ze zeggen "neen we willen dat ze dat pas doet om 6 maand" (pre agility dan hé).. 

 

Maar ik vond het gewoon een fijn gevoel dat ze al 3 lessen achtereen alles perfect doet, dat andere mensen dat ook zien en ook het potentieel in haar zien en dat ze ook gewoon een slim hondje is. Ik was en ben gewoon heel fier op haar hoe snel ze leert en haar kan aanpassen!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi zit al jaren in gehoorzaamheid 2. Heeft jonge honden en gehoorzaamheid 1 met succes afgerond. 

Hij kan alle trucjes, leert nieuwe trucjes snel aan. Trainers van andere scholen vragen zich ook af waarom Odi geen wedstrijden loopt. En dan zien ze ineens waarom; Odi doet alleen mee ter socialisatie. 

 

Aiden heeft net zijn puppyklas afgerond en gaat nu naar de wedstrijdgroep gehoorzaamheid. 

In de puppyklas leren ze andere pups negeren, zitten, liggen, balance oefeningen, hierkomen en leren ze kennis maken met vreemde dingen (zoals ballenbakken, tractorbanden etc). 

 

Wij hebben ook geen examens op onze hondenschool; er ligt geen druk op de baas of de hond. Iedereen leert op zijn of haar eigen tempo en prestatie is helemaal niet belangrijk. Het is belangrijker dat de hond sociaal is en dat de baas en de hond lekker samen bezig zijn.

Anoniem (Gast)

Mijn hond was ook zo de eerste lessen en toen begon de uitdaging. Want o wat was zo'n cursus saai. voor ons waren de oefeningen niet de uitdaging maar rustig op je beurt wachten en een oefening ook de vierde keer netjes doen. Pre agility hebben wij ook gedaan maar wel pas toen hij 8 maanden was. Bij ons draaide dat vooral om het trainen van balans en coördinatie en spiertraining. Zodat hij later blessurevrij kon sporten. Super veel aan gehad. Ook leerden we alvast raakvlakken en je lichaamstaal volgen.  Toestellen kwamen daarna pas en echt serieus trainen zijn we pas gaan doen toen hij bijna twee was. Ik vind sporten met mijn hond super maar niet ten koste van haar gezondheid. Ik zie dat helaas al te vaak gebeuren. Mijn tip heb  geen haast en Google eens op Sam Turner. Die heeft een geweldig boek geschreven hoe je pup gezond kunt voorbereiden op een sport en geeft ook gave workshops.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Destijds met Ginny hadden ze alleen een plekje in de meer gevorderde groep. Bij de verhuizing naar Nederland was zij bijna 8 maanden oud, maar moest vrijwel alles nog leren - ze kon alleen 'sit' en 'high five'. Achteraf gezien had ik liever tussen de pups gestaan met haar. Ze had de oefeningen wel redelijk snel onder de knie, maar oef wat een frustratie voor alle partijen en omstanders. Eigenlijk gewoon zonde. 

Daarna is de hondenschool overgenomen door iemand anders, wiens aanpak mij ook veel beter ligt. Met Winter kwam ik er wel redelijk snel achter dat gehoorzaamheid in een groep eigenlijk niet haalbaar was - te veel mensen, te veel honden, te veel alles. Met zoveel indrukken had hij geen aandacht over om 'stomme' oefeningen uit te voeren, hij zat al aan zijn tax. Al vrij snel ben ik met hem daarom meer de kant van sociale wandelingen op gegaan. 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Je kan ook vragen of ze bij de gehoorzaamheid training wat moeilijkere oefeningen geven aan jou en je pup. Dit deden ze bij mijn hond ook toen we doorhadden dat ze zich begon te vervelen, ze kreeg gewoon extra oefeningen tussendoor.. Neem aan dat ze dit wel doen. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier eentje van 4 maanden, we volgen IPO.

speuren is de basis prima, ze weet wat ze moet doen, dus stillaan wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd en verdwijnt het voedsel op het spoor.

 

Gehoorzaamheid is vooral blaffen. Verder kan ze al rond een paaltje lopen en doe ik wat volgwerk (zonder dat ze snapt dat ze volgwerk aan het doen is ;) en nu ben ik stillaan begonnen met de 'af'.  en o ja de 'hier' zit er heel goed in hahaha, komen met iets in haar bek (bal) was immers geen favoriete onderdeel. Nu nog niet, maar ze komt wel. Moest ze me kunnen doodbliksemen de moment dat ik 'hier' roep, zou ze het doen maar zo goed is ze gelukkig niet.

Ze is al eens over de dakschutting gegaan en de metersprong (die uiteraard maar op een cm of 10 staat) doen we ook, puur om haar de gewenning heen en terug te leren en om eens iets anders te hebben tussendoor.

 

Bijtwerk doet ze super. Is uiteraard enkel maar aanblaffen. 

 

Aan houdingen en dergelijke doe ik nu nog niet. Het eerste examen is ten vroegste op 15 maanden, dus ik heb daar alle tijd voor en neem die tijd dan ook. Voor nu is het belangrijkste dat ze knettergek op een bal is.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Hier eentje van 4 maanden, we volgen IPO.
speuren is de basis prima, ze weet wat ze moet doen, dus stillaan wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd en verdwijnt het voedsel op het spoor.
 
Gehoorzaamheid is vooral blaffen. Verder kan ze al rond een paaltje lopen en doe ik wat volgwerk (zonder dat ze snapt dat ze volgwerk aan het doen is ;-) en nu ben ik stillaan begonnen met de 'af'.  en o ja de 'hier' zit er heel goed in hahaha, komen met iets in haar bek (bal) was immers geen favoriete onderdeel. Nu nog niet, maar ze komt wel. Moest ze me kunnen doodbliksemen de moment dat ik 'hier' roep, zou ze het doen maar zo goed is ze gelukkig niet.
Ze is al eens over de dakschutting gegaan en de metersprong (die uiteraard maar op een cm of 10 staat) doen we ook, puur om haar de gewenning heen en terug te leren en om eens iets anders te hebben tussendoor.
 
Bijtwerk doet ze super. Is uiteraard enkel maar aanblaffen. 
 
Aan houdingen en dergelijke doe ik nu nog niet. Het eerste examen is ten vroegste op 15 maanden, dus ik heb daar alle tijd voor en neem die tijd dan ook. Voor nu is het belangrijkste dat ze knettergek op een bal is. "

 toch al een beetje gewenning qua agility toestellen precies!? Misschien in een ander doel, maar het komt er in voor! Fijn!

 

Vandaag weer de complimenten gehad. Ze zijn 'streng' voor mij (in persoon, niet voor de hond) omdat ze weten dat zelda het allemaal kan, dat het nu aan mij is om haar juist te begeleiden om de oefeningen juist uit te voeren. Want zij kan ze perfect. 

 

De instructeur gaat nog 2 weken afwachten hoe het met zelda gaat. Gaat het elke les goed, of bijna elke les goed (want de hond kan ook soms een mindere dag hebben) mag ze al overgaan naar de A-klas. Normaal mag ze die automatisch volgen op 6 maand, maar omdat ze het zo goed al doet.. Ze zitten zelf ook nog een beetje te zoeken want het valt niet vaak voor en weten dus ook niet hoe en wat. Maar ze gaan kijken rond 4 maand, hoe ze dan is...

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus zat op de hondenschool en vond dat erg leuk. Cursus 1 afgerond maar na 2 lessen cursus 2 werd ik ziek en zijn we gestopt.

Wil nu graag weer waarschijnlijk in het volgend voorjaar wat gaan doen met hem, want hij vond het wel erg leuk.

Of een cursus of een sport, ik twijfel nog.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Bacchus zat op de hondenschool en vond dat erg leuk. Cursus 1 afgerond maar na 2 lessen cursus 2 werd ik ziek en zijn we gestopt.
Wil nu graag weer waarschijnlijk in het volgend voorjaar wat gaan doen met hem, want hij vond het wel erg leuk.
Of een cursus of een sport, ik twijfel nog. "

 Kan je niet beide doen?

 

Ik wil graag met zelda een sport beoefenen (100% agility) maar ik wil ook blijven trainen op haar gehoorzaamheid.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^