Bijtincident

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sandra... mama van Yannick het slachtoffer... (Gast)

om mijn dag af te sluiten kom k hier nog even iets schrijven... ;)

eerst en vooral Kath nog eens mercikes om de foto hier te plaatsen... want ik wil hélemaal geen wrevel brengen in deze groep maar k wou toch even laten zien dat de foto's van de krant misschien niet duidelijk weergeven hoe sommige wonden zijn... :(

Ondertussen ben ik in mijn opzet geslaagd.... 1 van de 2 honden is ondertussen al weg (zit voorlopig bij een vriendin van de eigenaar) om ze al te scheiden... en zo gauw er plaats is in het asiel worden ze daar allebei naartoe gebracht!
Daar komen dan specialisten met de honden werken om te zien of ze nog een 2de kans kunnen krijgen... én of ze dus ne nieuwen thuis krijgen... waar ze (hopelijk) de liefde en de vriendschap krijgen die élke hond verdient!

ik ben superblij met deze oplossing...
1. de honden zijn weg (of gaan toch weg)
2. er wordt nog wel gekeken of die dieren nog een kans hebben om normaal te functioneren...

Wat yannick betreft... die is uiteraard ook heel blij met wat we verwezenlijkt hebben! De littekens zullen inderdaad blijven (gelukkig zitten de hele diepe wel onder een short) maar k ga mij zeker verder informeren ivm de laserinfo die k gekregen heb.

Jammer dat Yannick en het andere slachtoffertje (die maar 12 is) dit eerst moesten ondergaan voor er hier een oplossing voor kwam...

Mijn pijp is hélemaal uit... want dit heeft enorm veel energie gekost (en k heb nog wat energie nodig om verdere stappen te ondernemen voor Yannick)

Maar ik ben superblij met zoveel fijne mensen rondom mij... én met zoveel steun die ik van overal gekregen heb... ook hier... het is hartverwarmend!!!

voor iedereen een dikke knuffel ... en nu duik ik mijn bedje in ;)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Vind zo wie zo dat mechelse herders vaak en snel bijten ,dat deze hond niet bij de gevaarlijke rassen hoort is me nog steeds een raadsel "

 Komt omdat ze lang niet zoveel publiciteit krijgen. 

 

Wel 'grappig' trouwens... in Amerika hebben veel woningbouwverenigingen en verhuurders regels mbt honden waarbij sommige rassen verboden worden. Dus geen pit bull, geen rottweiler, geen Duitse herder. Maar een Mechelaar, fila Brasileiro of Kaukaas is geen probleem.  Die zijn gewoon niet bekend, er wordt geen aandacht aan besteed. Daar nog minder dan hier, in België en Nederland komen Mechelaars natuurlijk het meest voor vergeleken met andere landen. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Roosje ik denk dat dit wel weer genoeg is..dit is geen  niet wten hoe te spelen

deze honden hebben deze jongen zwaar verwond

en is al 2e slachtoffer in een korte tijd

Ik hoop ook dat de honden in goede  deskundige handen komen

.. als dat niet te waarborgen is dan zijn deze honden een absoluut gevaar voor de samenleving.

 

tuurlijk ,de baas is de hoofd schuldige hieraan..maar het blijft een feit dat dit niet alleen kleerscheuren zijn...of een beet

 

 

  "

 




Uiteindelijk weet niemand hier hoe het nu precies zit met de honden, maar er mag toch best nagedacht worden over het hoe en waarom?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  

 

Raar een stafford zou meteen in beslag worden genomen en bij zulke eigenaars mocht voor mij een hondenverbod gelden !

Vind zo wie zo dat mechelse herders vaak en snel bijten ,dat deze hond niet bij de gevaarlijke rassen hoort is me nog steeds een raadsel "

 



Ik ben het niet vaak met je eens, maar ook ik vind dat Mechelaars zeer gevoelige honden zijn. Ze hebben genoeg voldoening nodig, maar ook een rustige omgeving. Daarnaast hebben ze een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat.
Wanneer een baas zijn Mechelaars verwaarloosd, liggen de problemen al snel op de loer.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" om mijn dag af te sluiten kom k hier nog even iets schrijven... <img class=" />eerst en vooral Kath nog eens mercikes om de foto hier te plaatsen... want ik wil hélemaal geen wrevel brengen in deze groep maar k wou toch even laten zien dat de foto's van de krant misschien niet duidelijk weergeven hoe sommige wonden zijn... :( Ondertussen ben ik in mijn opzet geslaagd.... 1 van de 2 honden is ondertussen al weg (zit voorlopig bij een vriendin van de eigenaar) om ze al te scheiden... en zo gauw er plaats is in het asiel worden ze daar allebei naartoe gebracht! Daar komen dan specialisten met de honden werken om te zien of ze nog een 2de kans kunnen krijgen... én of ze dus ne nieuwen thuis krijgen... waar ze (hopelijk) de liefde en de vriendschap krijgen die élke hond verdient! ik ben superblij met deze oplossing... 1. de honden zijn weg (of gaan toch weg) 2. er wordt nog wel gekeken of die dieren nog een kans hebben om normaal te functioneren... Wat yannick betreft... die is uiteraard ook heel blij met wat we verwezenlijkt hebben! De littekens zullen inderdaad blijven (gelukkig zitten de hele diepe wel onder een short) maar k ga mij zeker verder informeren ivm de laserinfo die k gekregen heb.Jammer dat Yannick en het andere slachtoffertje (die maar 12 is) dit eerst moesten ondergaan voor er hier een oplossing voor kwam... Mijn pijp is hélemaal uit... want dit heeft enorm veel energie gekost (en k heb nog wat energie nodig om verdere stappen te ondernemen voor Yannick)Maar ik ben superblij met zoveel fijne mensen rondom mij... én met zoveel steun die ik van overal gekregen heb... ook hier... het is hartverwarmend!!! voor iedereen een dikke knuffel ... en nu duik ik mijn bedje in <img class=" />"

 



Fijn dat een oplossing dichtbij lijkt: nieuwe baasjes.

Nu nog een oplossing voor Yannick.. Hoe gaat het nu psychisch met hem?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Roosje je eerste bericht komt een beetje over alsof het allemaal zo erg niet is en dat kan wel kwetsend zijn voor de mensen. 2e bericht vind ik wel duidelijker. Hoe dat gedrag ontstaan is dat weten wij van hier achter ons scherm geen van allen natuurlijk. Ergens is er in ieder geval iets misgegaan dat dit is kunnen gebeuren. En nu zit Yannick met de gebakken peren.

 

Sandra heeft me gevraagd nog een bijkomende foto te plaatsen (omdat zij geen foto's kan plaatsen als gast) om duidelijk te maken dat het geen kleine wondjes zijn. Dit is één van de vele dergelijke wonden. "

 



Dat is idd wel een duidelijkere foto.

Ik zeg nergens dat het niet erg is. Ik zeg juist dat het erg is voor de slachtoffers en dat zijn het 12 jarige meisje, Yannick en de 2 honden.

Alleen of de honden ook echt echt wilden aanvallen, daarover heb ik dus zo mijn twijfels.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Veel sterkte voor Yannick.(en mama)

 

Het hoe en het waarom maken niet uit...hij zit ermee....voor altijd.

 

Maar een dappere inborst.....dus..... komt goed!

 

Die eigenaar..;dat is andere koek.  

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heel veel sterkte voor Yannick.

Vertrouwen hervinden kost tijd. Bij autisme kan dit nog meer tijd kosten.

Angst is een heftig iets en een situatie als deze kan heel ver doorwerken.
Ik heb zelf een vorm van autisme en Ptss ;-)

Probeer als Yannick kan er toch iver te praten. En uit te zoeken wat voor hem nu veilige vangnetten zijn. Eerst alles terug veilig maken zelfs al zou dat in houden dat er de eerste tijd iemand met hem mee gaat (hij niet alleen op pad hoeft). Pas als dat zonder angs of spanning gaat of in elk geval gezonder niveau qua heftigheid verder kijken naar kleine stapjes.

Echt heel erg veel sterkte voor jullie, voor het hele gezin, de impact zal groot zijn.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ja lasertherapie is inderdaad wel een goeie tip denk ik. Een mens staat er op dit moment zo niet bij stil maar kan wel belangrijk zijn.

 

Sandra, er is dan toch al iets gebeurd. De honden zijn opgesplitst. Dat is al een begin. Hopelijk is er snel plaats in Wommelgem. Zou dat een speciaal asiel zijn misschien? (Huh zie nu dat Wommelgem hier niet genoemd wordt, zal ik op facebook gelezen hebben denk ik) Hopelijk kan iemand met veel verstand ervan de honden observeren en ermee aan de slag en dan kijken of er voor hen nog een plaats is in de maatschappij. Het is te hopen van wel! Afwachten.

 

Ik denk ook wel "proberen" toch buiten te komen Yannickske. Niet makkelijk maar als het enigszins lukt al is het maar kort... Heb gemakkelijk praten natuurlijk van hier.

 

Ja Sanneke dat vreet energie zoiets! Probeer maar wat te rusten hoor!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat erg! Wat schrikken, de arme jongen. Jemig!

Honden hebben al 2x eerder aangevallen, zijn nog maar 7 maanden oud! 

Nog steeds bij deze eigenaar! Zijn eerder in beslaggenomen wegens verwaarlozing. Wat een toestand!

 

Wat zal de buurt daar een angst hebben. Dit kan toch niet! 

 

Ps zie nu dat een hond al weg is, gelukkig is men er aan bezig.

 

over lidtekens, ik zit onder, helaas. Lazeren kan helpen een lidteken gladder te maken. Weg krijgen doe je niet. Je hebt wel speciale gell idtekens pleisters. Die moet je een hele periode op het lidteken dragen, hierdoor geneest het mooier. Ik zal kijken of ik een linkje hebt. Wordt als het goed is vergoed door de verzekering. Ik zelf heb op mn arm lidtekens door een huis therapeut op kleur laten tatoueren. Een nadeel, in de winter ben je witter dan de zomer. 

Zou voor nu via de arts de lid teken pleisters proberen.

 

Die arme jonge! Zo erg! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" http://www.dermatix.nl/content/dermatix-siliconenpleisters
Dit is zo een pleister. "

 Dat kan inderdaad misschien ook nog iets zijn Suzanne!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Yannick is een held, dat hij zich tussen zijn vriendin en de honden heeft gezet. Jammer dat hij het zo heeft moeten bekopen.

Voor die eigenaar heb ik geen goed woord over...

Hoe je een stel jonge Mechelaars op die leeftijd al zo kan verpesten. 

Wat betreft dat voorstel over met andere honden wandelen... Ik woon regio Antwerpen en heb een mini-herder die absoluut dol is op mensen. Ze kan de eerste tien minuten overenthousiast zijn, maar verder is ze absolute schat en een vreselijke knuffel. Mensen zijn gemaakt om haar te knuffelen en/of om met haar te spelen, dat is zowat haar visie op de wereld.

Mocht je interesse hebben kan je me via Kath altijd een PB sturen.

(wel ergens waar niet te veel andere honden lopen, daar is ze ook overenthousiast naar...)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Lief aanbod Sara.

 

Deze link nog even van Sandra haar facebook gepikt.

Baasje gaat bijtende honden vrijwillig naar asiel brengen

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Slakken gel schijnt ook te helpen:
http://www.detuinen.nl/de-tuinen-verzorging/de-tuinen-slakken-verzorging/de-tuinen-slakkengel.html

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

" Slakken gel schijnt ook te helpen:
http://www.detuinen.nl/de-tuinen-verzorging/de-tuinen-slakken-verzorging/de-tuinen-slakkengel.html "

Thanks Roosje.

 

Sandra gaat nog wel een keertje komen kijken in het topic maar heeft het nogal druk voor 't moment.

honden page profiel Ton NowaczijkTon Nowaczijk 3 doggies

Als ik al lees, dat de eigenaar zelf bang is van de honden en in dat de honden eerder in beslag zijn genomen voor verwaarlozing, begrijp ik niet, dat die honden niet definitief zijn weggehaald bij de huidige eigenaar. Wie moet men nu hier de schuld van geven? Justitie of de eigenaar. Ik vind allebei. De eigenaar moet onderkennen dat hij niet voor zijn honden kan zorgen, lees verwaarlozing en bang voor zijn eigen honden en justitie laat het gebeuren totdat er weer een bijtincident plaats vind. Hoe erg moet het komen. Hier staan de hionden ook weer in een slecht daglicht terwijl de schuld helemaal niet bij de honden ligt. Als je een Mechelaar goed strak opvoed, heb je een prachthond waar je héél veel plezier mee kan beleven. dat is bij iedere hond zo. Bij mijn buren is ook zo'n geval maar dan met een engelse stafford. Zij ( vrouwtje) heeft al een keer, zonder aanleiding, een dreigende houding aangenomen tegen mijn kleinkind ( twee jaar oud) en verleden week tegen mij. Ik heb hun de raad gegeven met hun hond naar een gerichte cursus te gaan en als ze met haar naar buiten gaan haar te muilkorven, voordat er ongelukken gebeuren die alle partijen niet willen. Toch gaat de stafford ongemuilkorftd naar buiten. Totdat het te laat is. Ik heb niets tegen die hond maar soms is het nu eenmaal nodig om een hond te mulkorven. Dit is voor een ieder zijn gemoedsrust. Zowel voor de eigenaars, de omstanders en de hond zelf. Als er iets gebeurt, wat niet te hopen is, staan de baasjes te janken terwijl de hond al vaak genoeg signalen heeft afgegeven zich buite niet prettig en op zijn gemak te voelen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik hoop dat de honden gescheiden van elkaar nog een kans kunnen krijgen bij een kenner (nadat een gedrags therapeut ze heeft gekeurd)

super fijn dat de eigenaar afstand heeft gedaan..beter laat dan nooit!

Toch hoop ik dat hij alsnog een verbod krijgt op het aanschaffen van een hond tenzij verplichte cursus/coaching met dat huisdier.

 

Kan me voorstellen dat Jannick opgelucht is dat ze naar het asiel gaan

Ik zou me ook niet veilig voelen met zulke honden in de buurt met een baas die niet weet wat hij doet.

Ik hoop dat Jannick weer in staat zal zijn om zonder angst voor honden  over straat te gaan.

Mijn vader zou zeggen...de kans dat het je 2x overkomt is nagenoeg nul.

toch is de realiteit dat je schrikt van onverwachte dingen na een slechte ervaring.

Dat zie ik aan mijn honden ook..ook nu nog na 4 jaar

wat mijn vader dan zei, kan jannick in zijn achterhoofd houden

dan herstel je sneller van de schrik

Dikke knuffel voor moeder en kind en voor Kath  natuurlijk

 

 

Sandra... mama van Yannick het slachtoffer... (Gast)

Hier ben ik weer even... t was hier zo druk en hectisch dat k de tijd niet vond om hier nog eens even te komen piepen...

de pleisters ga k zeker aanschaffen... nu alleen maar hopen dat ik ze er mag opdoen van Yannick want het verzorgen van de wonden is al niet leuk... ik mag er bijna niet aankomen!

het aanbod om met een hond te gaan wandelen van hier is supertof... Maar zijn grootmoeder heeft ook een hond (die hij dan al kent) dus ik ga proberen, als hij er klaar voor is, om er deze week met hem naartoe te gaan...
En we hebben in onze vriendenkring ook nog wel mensen met (grotere) honden waar hij alitjd naartoe mag... maar k vind het super dat jullie dit aanbieden!!

De eigenaar heeft inderdaad al 1 hond afgestaan (in de krant staat vrijwillig maar t was onder lichte dwang van de politie ;)  )
5 minuten voordien stond ik nog met hem samen op t politiebureau toen hij heel arrogant tegen mij zei dat zijn dieren brave dieren waren!
De andere gaat ook... als er plaats is

Yannick zélf is heel blij met deze oplossing... hoopt écht dat die dieren geen spuitje moeten krijgen maar dat gedragstherapeuten het slechte eruit krijgen!

Hij zei gisteren zelfs dat hij misschien (héél misschien) als de dieren terug goed opgevoed zijn.... eens naar t asiel zou kunnen gaan... dat hem dat misschien ook zou kunnen helpen... maar zover zijn we nog niet ...

Gisteren zat hij op de bus en er kwam iemand naast hem zitten met een hond... hij verstijfde én vroeg zelfs aan de man om ergens anders te gaan zitten, hij legde ook uit dat hij net aangevallen was.
De man is zonder problemen opgestaan en ergens anders gaan zitten...
Jammer voor mijn grote dierenvriend... maar k hoop dat ook hij alles een plaatsje kan geven en dat hij terug mjin grote dierenvriend wordt!

Nog eens nen dikke merci aan iedereen hier voor de steun, de hulp en de tips!!

x

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik snap dat je niet aan de wond mag zitten, het is niet alleen de pijn aan de huid die je voelt, maar ook de herinneringen waarmee hij geconfronteerd wordt. 

Stel je zelf eens voor, hoe dat moet zijn. Het is gewoon verschrikkelijk. 

Deze wereld, hoort vertrouwd en veilig te zijn. Dit geeft zo een deuk in je vertrouwen. Mijn zoon wat toen hij 5 was hier in de straat aangereden, toen ze met een paar vriendjes aan t fietsen waren. Er reed een auto achteruit de straat uit, een vriendje stak de straat over en zei tegen mijn zoom kom. Kinderen kunnen snelheid en afstand niet inschatten. Hij smakte tegen t asvalt, zn hele gezicht open. In de ambulance naar t ziekehuis. „Gelukkig" alleen de wonden, geen hersenschudding. Dit ongeluk had zo een impack op hem, hij werd bang en kreeg tics. Niet meer fietsen. Hij is heel lang naar een psycholoog geweest.

De wereld hoort gewoon veilig te zijn.

Hij heeft ook EMDR gehad. Dit is voor het verwerken van een trauma. Misschien ook iets om te onthouden. Het werkt met oogbewegingen en er zijn ook maar een paar sessies voor nodig.

Zo veel honden die je tegen komt, is niet leuk als je bang bent elke keer.

 

Heel veel sterkte! 

De pleisters worden vergoed als je ze via de arts haalt. 

 

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Wat erg dit... Zoals andere hier ook al gezegd hebben zou ik met hem naar lieve honden toegaan zodat zijn angst voor honden minder wordt. Het zou zo jammer zijn dat hij bang heeft van deze geweldige dieren omdat er 1 idioot zo stom was om de zijne niet te verzorgen, op te voeden en bij te houden. 

Jullie zijn van België? Ik weet niet van waar, maar ik wil gerust met Sky hem helpen.

Voor de rest, heel veel beterschap gewenst!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Wat een impact dat zoiets heeft hè.

 

Laat ons hopen dat de honden nog te redden zijn. Langs een kant, ze zijn nog jong, dat werkt misschien in hun voordeel. Afwachten! Wauw zeg, dat zou wel de moeite zijn als hij nadien naar de honden eens zou willen gaan. Maar inderdaad dat is nog niet voor direct natuurlijk. Alles op zijn tijd, stapje voor stapje. Positieve gedachten voor de toekomst is al heel mooi. En Yannick terug beter krijgen is het allerbelangrijkste.

 

@ Suzanne wat een verhaal.

honden page profiel silsil 3 doggies

Ik lees het verhaal nu pas,maar ik vind Yannick een held hoor.En ik vind Sandra en haar zoon heerlijk nuchter reageren op alles.

Duidelijk beseffend dat het niet de schuld van de honden is maar van de eigenaars.Triest dat je honden zo kunt verkloten.

Ik ken veel mechels en stuk voor stuk vriendelijke honden,maar het zijn wel heel actieve honden die je gewoon moet bezig houden en op voeden,dat stukje is hier duidelijk mis gegaan

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik wil yannick en sandra nog sterkte en beterschap wensen! 

 

Onbegrijpelijk dit

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik wil yannick en sandra nog sterkte en beterschap wensen! 
 
Onbegrijpelijk dit "

 goed idee

 

Yannick jongen en Sandra

ik hoop dat alles beetje beter gaat

ietsje minder pijnlijk wordt inmiddels en jullie wat rust en onspanning kunnen vinden zonder angst

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Je zou zo zeggen breng een van die herders maar naar hier....

Alles beter als bij zo'n koekwous.

Goeie training er tegen aan... loopt ie zo in de obedience nog een leuk rondje....

 

Sandra... mama van Yannick het slachtoffer... (Gast)

ooh hier staan weer hartverwarmdende dingen op...

even nog laten weten dat de heisa hier een beetje gaan liggen is... de rust is wat weergekeerd! Gelukkig maar... want k wou het wel in de media om die dieren daar weg te krijgen maar t brengt ook heel wat heisa met zich mee....

Yannick heeft veel aan zijn vrienden en ze nemen hem overal mee naartoe...

Ik heb mijn klop wel gehad... k moest er staan... en toen t wat stiller werd drong het precies bij mij maar pas door!
Maar k heb ook een vangnet rondom mij... die mij ook weer meesleuren ;)

T zal tijd nodig hebben... maar mijnen 'held' komt er wel door...

nog eens nen hééélen dikke MERCI!!!

xxx

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino 3 doggies

honden foto van Nancy en Dino

Fijn dat de rust weet is terug gekomen.. heel veel sterkte verder en neem genoeg rust! 

 

Dikke knuffel en een dikke lik van Shadow 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"nog eens nen hééélen dikke MERCI!!! xxx"

 

thats wat forums are for 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

nen hele dikke graag gedaan xxx

En inderdaad rust goed hè meid. Want dit is met veel energie gaan lopen.

Toitoi Yannick!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hondentanden bewaren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^