Help me Chi gestoken door een wesp!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Me chihuahua van 4 maanden is gestoken door een wesp in z'n poot, hij was helemaal aan het piepen (aah arm beestje) en houd het pootje omhoog,, iemand ervaring mee? Wat kan je er tegen doen? Of maar naar de dieren arts??  

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Even in de gaten houden als hij er niet te fel op reageert.

 

Dit weekend heeft mijn pup haar kop in een bijenzwerm gestoken. Nadat ik met ze weggelopen ben voor ons leven heb ik er alle resterende bijen kunnen vanaf kloppen (en die die op mij zaten ook).  Gelukkig had ze er geen ingeslikt en de meeste leken aangetrokken te zijn geweest door haar tuigje.

 

Haar kop is ferm gezwollen geweest, maar dat is snel weer weggetrokken.

 

Even in de gaten houden, als je er zelf veranderingen aan ziet, dan best eens even naar de DA gaan, dat kan nooit kwaad.

2 weken geleden een katje binnengebracht bij de DA die ook een aanval van bijen had gekregen. Katje heeft het niet overleefd (was dan wel een keer of 50 gestoken, minstens)

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Het hondje van mn ouders is ooit op haar snoet gestoken geweest, ik en mijn vriend waren toen op haar aan het passen, maar 2 minuten haar even alleen in de tuin gelaten en dan krijg je zo iets... Omdat Bo toen we haar terug binnen lieten heel levenloos overkwam hebben we toch de beslissing genomen omdat we niet wisten of er een wesp in haar keel of mond gestoken had, en we geen risico's wilden nemen. 

 

Toen de dierenarts haar bekeken had, kregen we gewoon de raad om ze in de gaten te houden als ze slapper moest worden of nergens meer op reageerde moesten we onmiddellijk terugkomen...

Anoniem (Gast)

Ah dat is even schrikken dan! Super zielig. Gelukkig is het goedgekomen ! Me chi slaapt nu wel met het pootje omhoog maar piept nu niet meer. Waarschijnlijk is het toch nog meegevallen. Wachte tot die wakker word dan maar.. Wat een paniek 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Goed in de gaten houden of het niet buiten proportie gaat zwellen.

Bij grote zwelling met de dierenarts overleggen.

Volgende link is van hondenpage.nl

(ik wist niet dat er naast hondenpage.com ook een hondepage.nl bestaat)

http://www.hondenpage.nl/index.php?paginaid=41

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Heb mijn hond toen een pijnstiller gegeven en de plek bij haar oog gekoeld. Zara was een keer of 5 gestoken.

voor dit soort dingen is het handig om een pijnstiller voor honden in huis te hebben.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier toevallig ook deze week een hond (4×) gestoken...., ik heb de plekken gekoeld met ijs (in en theedoek doen, niet direct het ijs op de hond houden) , dat stilt de pijn en verminderd de zwelling....., nadat de plekken in eeste instantie flink zwollen, werd het na 2 uur al een stuk beter.

 

Let op dat de ademhaling goed blijft (ook al is de steek in de poot)  en dat je hond niet suf wordt

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je twijfelt kun je voor advies altijd even de dierenarts bellen. Ik weet niet of een steek in het pootje nog verschil maakt of het bij een kleine hond of een grote hond gebeurd.

 

Ik heb eens even gegoogled wat je moet doen; mijn vader is ooit bovenop zijn hoofd gestoken, toen heeft mijn moeder een doekje met azijn erop gehouden. Stonk enorm, maar hielp wel.

 

Onderaan DEZE pagina staat ook wat je moet doen bij een wespensteek bij de hond.

 

Dit stukje (op DEZE pagina) viel me vooral op: 

  • Wees zuinig met het gebruik van sterk geurende parfums, zepen en andere huidverzorgingsproducten. Wespen worden hierdoor aangetrokken. Dit geldt overigens ook voor de geur van transpiratievocht.

Nu ben ik nooit zwaar geparfumeerd, maar als ik aan het wandelen ben, zeker als het wat warmer is, dan zweet ik dus (voorhoofd, nek, neus). En ik merk dat de beesten (dazen, wespen en ander engs) dan echt hardnekkig zijn.

 

HIER staan ook wel handige tips, de meesten kun je denk ik ook wel bij een hond gebruiken.

 

Laatst had ik er een héél dicht bij mijn gezicht, heb voorzichtig ingeademd en toen geblazen. Ooit gelezen dat ze dan ook weg gaan. Mijn eerste gevoel zegt namelijk dat ik als een debiel, al gillend, weg moet rennen 

 

Mellow heeft er gelukkig nooit last van gehad, al heeft die ooit wel een keer gehapt naar een hommel. Doos...

Anoniem (Gast)

Dankjullie wel voor jullie reacties. Groeten ! 

Volgende forumvraag: Duitsland met hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^