Als voetganger met je hond van Engeland naar België en terug reizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

wie weet er of je met de boot als voetganger een hond kan meebrengen van Engeland naar België en dan kan terugkeren naar engeland   wat moet je doen 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Invoereisen: http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html

bij verenigd koninkrijk.

En verder zal je bij de rederijen moeten kijken of je zo met je hond mag reizen. 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Met P&O ferries is dat mogelijk, kost £17 enkele reis(Hull-Rotterdam). De hond verblijft dan in hun kennels met airco en wordt om de 2 uur door personeel gecontroleerd. Op verzoek kun je tussentijds vergezeld van personeel ook een kijkje nemen. Om het land uit te gaan heb je een europees paspoort voorzien van chipnr. en geldige Rabiës enting nodig. Voor de terugkeer hetzelfde plus een ontworming gedaan door een DA en dus ook aangegeven in het paspoort met handtekening, tijd en datum. Dat moet binnen 1-5 dagen voor vertrek gebeuren en de ontworming moet op basis van Praziquantel zijn. Bij het verlaten van de UK wordt nergens naar gekeken (tenminste bij ons nog nooit gebeurd), binnen komen in land is een ander verhaal, let dus goed op die 1-5 dagen marge voor vertrek anders wordt je gewoon geweigerd.

 

P&O ferries zal trouwens niet de enige zijn maar ik woon hier (UK) en heb onlangs bezoek gehad die met hun hond daarvan gebruik gemaakt hebben.

 

Zit te suffen zie nu België pas staan. Ik weet niet vanwaaruit je vertrekt in Engeland maar wij doen zelf altijd de Dover-Calais route dan zit je maar 1,5 uur op de boot (met in ons geval de kerels in de auto). Wij reizen meestal met My Ferry Link de laatste tijd omdat die vaak het voordeligst is, die doet ook de route Dover-Duinkerke (half uur langer ongeveer) maar weet natuurlijk niet of dat voor jou haalbaar is.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Zoals Manuela al zegt ... check echt alles 3 keer want om Engeland binnen te komen is echt een heel ander verhaal. 

 

Controleer van te voren of de chip te vinden is ... zorg ook echt dat, niet alleen datum maar ook de tijd van ontwormen genoteerd wordt.

 

Wij hebben zowel ( zij het met auto ) Calais  en Duinkerke gedaan.

Maar Manuela is het ook niet zo dat je een soort van cabine kan huren waar je dan met je hond kan zijn???? 

Kost dan allemaal weer wat meer dus weet ook niet of dat gaat lukken voor je Gast. 

 

Hoop dat je de reis naar Engeland kan maken . 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee bij 2 wat ik noemde op de korte routes iig. niet. Maar naar aanleiding van jou vraag dacht ik:"Ik kijk het even na voor de zekerheid, check ik gelijk de prijzen daar we volgende maand ook weer die richting op komen."  Surprise, surprise...My Ferry Link is er sinds 1 juli deze maand mee gestopt. En bij P&O zijn honden in gezelschap van voetgangers op die routes niet toegestaan, ze hebben blijkbaar geen kennels of niet voldoende personeel op die routes.....

 

Voor de TS is reizen met de trein(Eurostar) via de tunnel misschien ook nog een idee. En idd. dubbel en driedubbel checken wat Jeanine aangaf. Wij zijn er al 2 keer een klein fortuintje aan kwijtgeraakt, 1 keer omdat de 24 uur na ontwapening nog niet volledig waren verstreken en een keer omdat de (voelbare) chip van mijn oudste kerel opeens niet meer leesbaar was. We hadden vh geld wat dat ons extra gekost heeft, een leuke vakantie kunnen boeken.

 

Nou ja!.....lees maar gewoon ontworming ipv. ontwapening.......mijn tablet heeft graag het hoogste woord.

Volgende forumvraag: Op vakantie met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^