hondenlijnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kitjekitje

Ik wist even niet waar dit te plaatsen, maar we hebben nu en nest Border collie liggen (vorig jaar ongeluksnest, maar op aanvraag van mensen zelfde nest uit zelfde combinatie) de vorige pups zijn actief in een sport en zijn dan ook heel tevreden over deze combinatie.

Dus hebben we door deze mensen een laatste nest uit deze combinatie (waarom niet gewacht omdat de teef al op leeftijd komt 8 jaar dus)

Maar nu kreeg ik ergens anders te horen dat in onze lijn epilepsie zit, terwijl het zonder stamboom is, en ik zelf nooit vernomen heb dat vorige nest epilepsie hebben of gestorven zijn (want dit beweren mensen ook) nu vroeg ik me af hoe kunnen zij dit weten als onze honden geen stamboom naam hebben?

ik weet wel dat hun ouders dit wel hebben en onze reu zelf heeft wel stamboom maar de teef niet. en die ouders dan weer wel, ik wil nu geen verwijten naar mijn hoofd normaal hadden we geen nest gehad, maar omdat de pups heel goed in sport zijn en zeer actief hebben we dit nest gedaan en houden we er zelf 1 voor de sport (wij doen flyball en gehoorzaamheid) deze pup gaan we dan ook laten testen op heupen, ogen enz... en laten aankeuren voor stamboom te kunnen krijgen.

normaal kweken we enkel met de mechelaar (IPO lijn) ik weet wel dat er bij de border 3 lijnen zijn (sport, werk en show) alleen hoe kun je nagaan op de ziektes dan? 

zeker omdat ik al melding op fb heb gekregen waarom kweek je met honden die epilepsie voortbrengen euhm sorry mijn honden hebben deze ziekte niet, de vorige nest ook niet en op het bericht stond enkel Lexus en Feenix te lezen dat dit de ouderdieren zijn? ik voelde me natuurlijk aangevallen omdat de ouderdieren wel gezonde honden zijn.

kan iemand me hierbij helpen en hoe ik me beter in de lijnen kan vertoeven voor volgende toekomstige nestjes? ik wil bijleren want wij hebben enkel het beste voor zo hebben we ook een verkoopscontract waarin staat dat de hond ook altijd moet terug komen naar ons.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Gaan fokken volgens de regels van de rasvereniging?

honden page profiel kitjekitje

tuurlijk zowizo maar het gaat vooral over hoe je het volledig kunt uitpluizen of staat dit ook in rasvereniging te lezen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Via de chip?

Je wilt geen verwijten, goed dit is geen verwijt, maar een vraag: zonder stambomen  weet je niet veel over de honden, waarom niet met goed gekeurde dieren fokken met stambomen?

 Er zijn genoeg goede honden uit mooie lijnen met stambomen.

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

tuurlijk zowizo maar het gaat vooral over hoe je het volledig kunt uitpluizen of staat dit ook in rasvereniging te lezen?

"


Ik zou gewoon even informeren bij de rasvereniging.

honden page profiel kitjekitje

zoals eerder vermeld in het bericht dit is een herhalingsnest en laatste nest, vorige keer was ongeluk en de teef was toen al te oud om volledig te laten keuren, en omdat we veel interesse kregen en positieve reacties in de sportwereld (flyball) waar de nakomelingen dus actief zijn hebben ze gevraagd voor zelfde combi, daarom dat we dit laatste keer doen met deze combinatie de papa is zowizo gekeurd en getest en is met stamboom. alleen de moeder niet en onze andere borders zijn nog te jong en kunnen pas volgend jaar gebruikt worden en worden dit jaar dus nog volledig gekeurd enz. 

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Als ik je goed begrijp, wil je de stamboom van de ouders van jouw hondje uitzoeken? De " lijn" kun je theoretisch gezien helemaal uitzoeken door de nummers van de ouders (gegeven door de ras vereniging, de stamboom nummers) na te zoeken. Alleen kun je daar vaak niet in vinden of de honden epilepsie hebben, of hadden.

Je zult dan contact moeten opnemen met, of,de ras vereniging, of de eigenaren van de hondjes. Maar als bijvoorbeeld de overgrootouders van jouw hondje epilepsie hadden, dan komt het dus inderdaad voor in jou lijn, ondanks dat jouw nestje geen pups had met epilepsie.... 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^