Plastic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Zoals sommige van jullie weten, zit Kahlúa voor 3 weken (nu nog 4 dagen) aan de Prednison ivm een allergie. Ze veranderd gelukkig niet veel, maar sinds een paar dagen merk ik dat ze ontzettend gefixeerd is op eten. Dit komt natuurlijk door de prednison want eerder had ze dit nooit. 

 

eergisteren was ik met haar in het bos, er wapperde een plastic tasje, volgensmij van de action, of een groot boterhammenzakje. Kahlúa rent er op af. Ik dacht dat ze gewoon nieuwsgierig was, want dit heeft ze vaker. Echter pakt ze het tasje op, en begon er op te kauwen. Ik ren er meteen naartoe, gaf het commando los, maar Kahlúa bleef eten. Ik kon niet anders dan haar even bij haar nekvel te pakken omdat ze geen riem om had en weg wilde rennen. Met mijn andere hand wilde ik het plastic uit haar bek trekken maar ze hield stevig vast, en het scheurde af. Ik opende haar mond maar ze deed ontzettend haar best het door te slikken.. Weg dus. Ik natuurlijk boos op haar, ik heb dit haar not nóóit zien doen, ze laat altijd alles los. 

 

Bij thuiskomst ging ik even op de bank zitten en ik had mergpijpjes gekocht met chocola, jam en marsepein. Ik liep naar de keuken om een glas drinken te pakken en werkelijk binnen 5 seconden heeft Kahlúa 4 reuzemergpijpen op. Voor straf even in de tuin want ik had het wel gehad. Toen ik haar na 5 minuten naar binnen wilde doen zag ik haar niet in de tuin, ik loop de schuur in en Kahlúa heeft een pak chocolade melk open gescheurd, en alles opgelikt. Mijn moeder was die vergeten binnen te zetten.

 

Net komt ze met een leeg pak hagelslag aanlopen en ze wil het karton op eten. Ze krijgt gewoon genoeg te eten, zelfs iets meer dan normaal en sinds vorige week tussen de middag een bakje sperzieboontjes zodat het hongergevoel wat minder is. 

 

Nu is het alleen zo dat ze nog steeds geen plastic heeft uitgepoept. Ze is verder niet ziek, geen diarree etc en normale ontlasting. Mijn buren zeiden meteen dat ik moest uitkijken omdat plastic om de darmen kan wikkelen? Moet ik me nu zorgen maken?  Verteerd het plastic? Ze heeft verder nergens last van, even energiek als altijd. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Zolang ze nog goed eet en drinkt (en dat doet ze ) en niet lusteloos wordt zou ik me niet druk maken .

 

Hoe gaat het  nu met haar huid?

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

maar al die chocola is giftig voor honden!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Heel goed. Ze heeft nergens meer last van en krijgt nog maar om de dag een half tabletje. Volgend jaar geen prednison meer, want ze is wel op de een of andere manier anders dan normaal, dus probeer het volgend jaar voor te zijn :) Maar ben blij dat alle jeuk weg is :) 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" maar al die chocola is giftig voor honden! "

 Ja, dat weet ik natuurlijk. Ik let hier ook altijd heel goed op, maar had niet verwacht dat ze binnen 5 seconden alles op zou eten. Ik had wel de DA gebeld, maar hij zei dat melkchocolade niet zo schadelijk is, en dat, zolang ze zich niet anders gaat gedragen het wel goed zou komen. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, om eerlijk te zijn schrok ik meer van de chocola die ze heeft opgegeten.....mergpijpjes, chocolademelk......dat is behoorlijk giftig .....nou is kalua gelukkig een grote hond maar toch!

En het is al langer als een uur geleden dus laten braken heeft geen zin meer.

Wat dat plastic betreft: dat verteerd niet snel. Dus kun je haar ontbijtkoek geven om t in te inkapselen. Dat poept ze wel weer uit.

Maar je moet haar dus nu heel goed in de gaten gaan houden;  Ik zou toch ook de da even om advies vragen, telefonisch.

En ja, 100% zien te zorgen dat ze niks meer kan pakken......

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Ja, dat weet ik natuurlijk. Ik let hier ook altijd heel goed op, maar had niet verwacht dat ze binnen 5 seconden alles op zou eten. Ik had wel de DA gebeld, maar hij zei dat melkchocolade niet zo schadelijk is, en dat, zolang ze zich niet anders gaat gedragen het wel goed zou komen.  "

 Nee ok, maar omdat je t alleen over t plastic had, vatte ik t even niet. Pff, wat vervelend zeg, nog nooit gehoord dat t zo extreem kon zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen paniek, plastic is zacht en meestal zijn het stukken dan, het is geen hard plastic, maar wat me meer verontrust is de chocolade mergpijpen en hagelslag... pas er mee op. een beetje hoef je niet in paniek te raken, maar als het veel is ....... en als ze gewoon poept, eet en drinkt... valt het mee, maar hou het in de gaten.

 

van prednison of prednisonlon gaan de meeste honden flink van eten, geef dan een kong met wat erin, of een goed kauw bot, en zorg dat er niets maar dan ook niets te graaien of te snaaien valt... en als ze buiten nu ook alles snaait, aangelijnd houden. en geen zorgen maken dat je haar even in de nek gegrepen heeft, je wil het zo snel mogelijk uit de bek halen, daar krijgt ze niets van hoor....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond heeft een hongergevoel door de medicatie, geef boontjes. vraag je moeder of ze verse bonen koopt, niet uit een blik, die zijn te zout al spoel je die af. kook ze, afkoelen, en geef ze gerust een bakje vol... zodat ze een verzadigd gevoel krijgt........

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Verse bonen krijgt ze al een week, elke middag, en ze krijgt elke dag standaard elke avond een gevulde Kong. 

 

Ik heb het inderdaad alleen over het plastic, omdat ik over de chocolade de DA al heb gebeld, Het waren alleen mergpijpen en chocomel, in het hagelslag pak zat niks meer. 
de DA vertelde dat het een grote hond is (30 kilo) en dat melk chocolade meestal niet veel kwaad kan, wel in de gaten houden natuurlijk. 

 

Haar ontlasting is nogsteeds normaal, goed. Ze eet en drinkt en heeft werkelijk nergens last van. Maar ik maakte mij meer zorgen omdat mij werd verteld dat het plastic om de darmen kan wikkelen? Hoe? Geen idee.. Maar het plastic is er na 2 dagen nog niet uit gepoept. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Allereerst zou ik over die chocolade idd me niet druk maken.
Wat betreft het plastic.
Santa heeft ooit een pakje brood met boterhamzakje opgegeten op straat.
Ik heb dit nooit teruggezien en dit is zeker 3 jaar geleden.
Maar ik snap je zorgen.
Hou ze gewoon goed in de gaten.
Meer kun je nu niet doen.

Over de prednison, ik weet hoe erg het kan zijn.
Santa vrat bij wijze van spreken het boomschors van de bomen.
Op zich ben ik niet voor bijvoeren.
Het is met prednison volgens mij nooit genoeg.
Sterkte met je schat.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Heel erg bedankt :) Ik wilde haar eerst ook geen Prednison geven maar het was gewoon nodig omdat de symptomen erger waren, volgend jaar ben ik het dus voor! 

Wat je beschrijft klopt inderdaad, ze is alsmaar op zoek naar eten, maar nu bezig aan haar snuffelmat dus daar is ze even zoet mee :) 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik weet het. Soms kan iets niet anders.
De keer dat Santa het kreeg was toen hij na het avondeten ineens piepend naar zijn balgebied begon te happen en bijten.
Santa piept dus echt nooit.
Waarschijnlijk had hij ergens in gezeten of door iets gebeten.
Een hotspot van minstens 10 x10 cm
Gelijk naar de spoedsarts, het was zo erg en zielig.
4 weken heeft ie toen prednison gekregen.
Daarna zat ik bij de dermatoloog.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Pff, heftig zeg!  Bij Kahlúa is het Atopie, (hooikoorts) maar voor wat moeten we nog testen. 

 

 

Kahlúa heeft net wél een beetje plastic uitgepoept ! :)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Atopie.
Heeft Santa ook.
Ik heb ook in jouw topic erover gereageerd. :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mooi dat er wat plastic uitgekomen is.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Atopie.
Heeft Santa ook.
Ik heb ook in jouw topic erover gereageerd. :-) "

 Oh ja, klopt! :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^