rentenaar zaandam blijft puppy,s verkopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel r.brinkmanr.brinkman

honden foto van r.brinkman

ik ging bij rentenaar in zaandam de winkel binnen om een koelband voor onze hond Boy te kopen , ik ben toen naar de pup,s gaan kijken die achter in de winkel zaten daar zaten 3 shih tzu,s liefde op het eerste gezicht een van de shih tzu,s was het middelpunt krabbelde tegen het raampje en blafte naar mij , ik was gekijk verkocht die moest ik hebben ik kocht hem op 3 juli 2015 de andere 2 mochten nog niet weg de een had nog medicijntjes en de ander had iets met zijn oogje , en dus die ene mocht wel weg , dus tja die kocht ik , vol enthousiasme kreeg ik kusjes van hem en ging met mij mee in de bus naar huis .
vrolijk huppelde hij rond , maar boy helemaal niet jaloers ging leuk met elkaar om :-D , tot op de nacht van 7/8 juli de hele nacht in de weer geweest met kleine boemer dat was zijn naam , 8 juli gelijk naar de dierenarts met boemertje die zei al ohhh dit is helemaal niet goed , die moet hier blijven , aan infuus en de zwaarste antibiotica en een middeltje tegen de middelijkheid , ik weer naar huis , later belde de dierenarts hij had ontlasting na gekeken en wat hij al dacht het was parvo , de volgende ochtend 9 juli belde collega dierenarts , boemertje was op leven na dood , ik ben er gelijk heen gegaan en heb hem op mijn arm genomen slap weerloos ik heb tegen hem gepraat en hem gestreeld en kusjes op zijn kopje gegeven met wazige oogjes keek hij nog naar mij , gelukkig kon ik nog afscheid van hem nemen , en toen was het tijd om hem in te laten slapen op mijn schoot , en dat was het korrte leventje van ons boemertje hij was nog maar 8 weken oud toen ik hem kocht maar hij zit in mijn gedachten en in mijn hart gegrift ik zal die kleine nooit vergeten .
op zaterdag 11 juli zijn we naar utrecht gegaan waar we weer een nieuwe shih tzu pup bij een erkende fokker hebben gekocht met stamboom europees paspoort en contract en zijn naam is banjer , en is ook een echte banjer .
DUS KOOP NOOIT EEN HOND OF KAT BIJ DE DIERENWINKEL OF VAN MARKTPLAARS , het zijn allemaal BROODFOKKERS

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het heel erg voor het hondje, maar wat denk je nu toch als je in een WINKEL hondjes kunt kopen. Pups van verschillende leeftijden, waarvan er eentje ziek is.

Sorry, maar momenteel schieten dit soort topics als paddestoelen uit de grond.
Er kan voor van alles uren op internet gegoogeld worden, maar als er een levend wezen wordt aangeschaft is voorwerk niet nodig?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb de naam gegoogeld.
:(

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Heeft een boomer een stamboom? 

Ik dacht dat het altijd een kruising is?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Heeft een boomer een stamboom? 
Ik dacht dat het altijd een kruising is? "

 Nee, maar ze heeft nu een Shih Tzu gekocht.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Heeft een boomer een stamboom? 
Ik dacht dat het altijd een kruising is? "

 De naam van de pup is boomer. Het is een shitzu 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Hahahahahaha, ik had niet goed gelezen. Ben blond ;-)

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Hahahahahaha, ik had niet goed gelezen. Ben blond ;-)
  "

 Joh...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat erg dat de puppy al zo jong overleden is.

Als je zo'n hondje eenmaal in huis hebt, ben je er ook meteen aan gehecht en is het heel verdrietig als er zoiets gebeurt.

Maar toch snap ik niet dat mensen er in trappen om een puppy in een winkel te kopen.

Iedereen weet ondertussen dat dit br00dfokhondjes zijn met grote kans dat ze ziek zijn.

En het erge is, doordat mensen ze toch blijven kopen, het blijft bestaan.
Hopelijk dat jouw topic mensen waarschuwt die dit nog niet wisten.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Alle dieren bij die in een winkel verkocht worden is broodf0k. Denk maar niet dat de moeder konijn van die schattige jonge konijntjes in de winkel een leuk leven heeft, eveneens moederdieren van de knagers. 

En een winkel zal ook echt niet vragen naar de huisvesting van het gekochte dier. Konijnen kunnen prima alleen leven in de veel te kleine kootjes die er bij een winkel verkocht worden, volgens de dierenwinkel. 

 

In Nederland zijn er talloze asielen die knaagdieren verkopen en kosten niet meer dan uit een dierenwinkel en dan krijg je ook voorlichting wat je beestje echt nodig heeft om gelukkig te zijn. Qua hok grote en maatje. Talloze konijnen leven alleen in een te klein hokje en dan heb ik het nog niet over hamsters. Deze dieren hebben hele grote hokken nodig en zijn heel bewegelijk in de nacht. En dwerg hamster legt per nacht het liefst 5 km af. En vaak zitten ze in bakjes van 40 bij 40 cm ofzo.

 

Dus eigenlijk moet je sowieso geen dier kopen bij een winkel! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mevrouw Brinkman

 

Aangezien het drama met uw pupje met parvo kort geleden is gebeurd, zou ik u willen aanraden om dit te melden bij de NVWA

Dierziekten en zoönosen

 

(045) 546 31 88

Landelijk meldpunt voor dierziekten

 

Bron: https://www.nvwa.nl/organisatie/contact/melden-en-vragen-voor-burgers-consumenten

 

Parvo is zeer besmettelijk. 

 

Alle hondjes, die in de buurt waren van het overleden pupje met Parvo kunnen ook besmet zijn geweest.

 

Die letterlijk en figuurlijk "zieke" hondenhandel moet gestopt worden.

 

 

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Je hebt wel snel weer een nieuw hondje gekocht. Parvo is erg besmettelijk en ik dacht dat het ook lang in huis blijft hangen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Jullie hebben gelijk, en ze heeft ook nog een andere hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ts reageert überhaupt niet, hopelijk is ze door de dierenarts wel goed geadviseerd.

honden page profiel koertkoert

dat moet bij de politie aangegeven 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Ik ga niet al die reacties lezen want dit is gewoon een verhaal wat als een ouderwetse plaat met een kras erin herhaald wordt en herhaald en herhaald want dat puppy is gekocht op 3 juli 2015.

 

Dat is in de tegenwoordige tijd en men is al jaar en dag bezig mensen via internet en andere media te informeren géén pups in dierenwinkels of via andere vage advertenties te kopen.

Het advies is: koop bij een fokker, met stamboom, liefst een fokker die bij de rasvereniging is aangesloten zodat je zeker weet dat de gezondheidsonderzoeken bij de ouderdieren zijn gedaan en met stamboom omdat je dan ook weet dat de fokker weet wat er in zijn lijn speelt en hij moeite heeft gedaan 2 ouderdieren bij elkaar te brengen die genetisch bij elkaar passen.

Dit soort verhalen maakt mij als fokker echt heel boos want het is net als met roken, alle gezondheidsrisico's zijn bekend en toch blijven mensen het doen.

Cesar Milan zegt in zijn boekje Cesar's aanpak voor puppy's iets wat ik al sinds 1995 roep maar ik ben geen celebrity dus komt dat niet zo goed aan: Quote: Veel mensen die met goede bedoelingen een hondje in een dierenwinkel kopen, vermoeden misschien wel dat zo'n dier afkomstig is van een broodfokker maar ze kopen het toch omdat ze oprecht geloven dat ze een goede daad verrichten door die individuele pup te 'redden'. Ik kan wel begrip opbrengen voor die gedachtegang, want de meeste hondenliefhebbers onder ons kunnen er niet tegen om ook maar één hond, laat staan een pup, te zien die geen goed huis heeft.

Maar volgens Stephanie Shain van de Humane Society of the United States, de Amerikaanse Dierenbescherming is:"het enige wat al die goedwillende mensen doen het openen van alweer een kooi voor alweer een nieuw hondje van een broodfokker. Het is gewoon een kwestie van economie, een kwestie van geld. Als mensen geen pups meer kopen van broodfokkers, dan hebben broodfokkers geen inkomen meer en stoppen ze met fokken." 

Zoals gezegd, ik roep dit al vanaf 1995 maar mensen blijven volharden dus ja...........

Het is en blijft een verhaal zonder eind wat door kopers zelf in stand gehouden worden en mensen denken een goedkope hond te kopen maar zijn dan vele euro's verder als ze naar de DA moeten.

Mijn schoonzus werkt bij de dierenpolitie als agent en als zij naar mensen gaat om een proces verbaal op te maken omdat ze aangifte willen doen na ellende met zo'n pupje vraagt ze wel eerst waarom ze niet gewoon meteen bij een goede fokker gekocht hebben en ze krijgt de meest domme verklaringen te horen zoals bijv. We konden geen fokker van dit ras vinden...........We wilden er snel 1..................We hadden geen geld genoeg voor een pup van zo'n 'dure' fokker (van het geld wat ze aan de DA kwijt zijn en evt. aan juridische kosten hadden ze er bijv. 2 bij een goede fokker kunnen kopen!), Honden die door Rasverenigingfokkers gefokt worden kunnen ook van alles mankeren (ja, maar dan heb je wel een koopcontract waar garantie of vergoeding van DA kosten in geregeld is en de kans is altijd kleiner dat je wat krijgt als een fokker over de combinatie met medische stamboomkennis gefokt heeft) etc, etc

Mensen zijn gewoon eigenwijs en dom dus over 100jaar zie je nog dit soort meldingen op internet.

 

Volgende forumvraag: opvang omgeving Dordrecht gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^