Bemoeizuchtige/ lastige moeder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mirte (Gast)

Ik ben het nu eigenlijk best wel zat met mijn ouders. Ze beschuldigen mijn vriend en mijn schoonvader van allerlei dingen via whatsapp... terwijl ze maar het halve verhaal of 1 kant van het verhaal horen. Zo ook we gaan niet op vakantie, geen oppas.. zegt mijn ma: Kan je schoonpa niet een weekje oppassen? Ik zeg simpel nee dat wil ik niet. Krijg ik heel veel onzin terug met: Is hij niet lief voor je hond dan en geloof als ik eerlijk ben da tverhaal van hun vorige hond ook niet erg, was zo'n top hond als je dat moet geloven, en ze hebben haar zo weg gedaan. En het is telkens wat... ik ben dat kortzichtige gedoe zat van ze... hoe kan ik hier nou op reageren zonder dat er ruzie ontstaat. Wat mij betreft ben ik wel even klaar met ze, altijd lopen ze onze hond af te zeiken, of het intresseert ze niet en vragen nooit hoe het met hem is enzo... ;-)

Mirte (Gast)

Zo is er ook altijd wat ze mauwen over onze hond, ik wil het gewoon niet meer horen hoor.. Zo zou hij te dik zijn, te lomp, teveel haar... van zich af pissen als hij op zijn kop krijgt .. het is een zeikhond en noem het maar op. Ik wil het gewoon niet meer horen die onbeschofte onzinnige opmerkingen van ze.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik snap je meis.
Het is inderdaad niet leuk als je ouders, zo over je hond lopen te zeiken.
Honden zijn lomp...dat klopt...de mijne staat ook constant op mijn voeten, maar dat wilt nog niet zeggen dat ze compleet lomp is.
Ze zien niet in dat honden zeer zachtaardig zijn als het op emotie's aankomt of de meeste kleine kinderen.
Meeste honden zijn zeer empatisch qua emotie's en zeer zachtaardig naar kinderen toe.
Is ze het ook niet opgevallen hoe zachtjes honden wel niet een koekje aannemen vanuit onze handen?

Ik denk eerder dat je ouders zelf in zak en as met zichzelf zitten en jou&je hond gebruiken als zeikpunt.

Wat je kan doen weet ik niet, maar je zou ze tijdelijk kunnen blokeren op whatsapp...en ook gewoon wegstappen als ze weer eens lopen te zeuren.

Het zal me ook niets verbazen als ze compleet jaloers zijn op jou en je hond, omdat jij de tijd en moeite neemt om je hond op te voeden tot een Happy Housedog.
(Sorry, zo noem ik alle gelukkige huishonden..is een koosnaampje voor al die 4-voeters)

En niet op vakantie gaan? En? Dat is toch je vrije keuze?
Ik ben al jarenlang niet op vakantie gegaan...of ik ben weggeweest en heb mijn hond meegenomen.
Dagje pension kan ook makkelijk als je een goede plek gevonden heb (alweer, vrije keuze!!)

Van zich afpissen als die bang is? Klinkt in mijn oren dat ze geen idee hebben waar ze het over hebben.
Als een hond plast omdat die op zijn kop krijgt, is het vaak vanuit angst.
Dat is niet om te "wraak" te nemen.

Volg je gevoel hierin en je hoeft niet de "perfecte dochter" voor ze te zijn.
Jij hebt ook gevoel, volg je hart dus.
Laat je hart niet breken, maar volg je passie.
Verteld je hart je dat het genoeg is geweest en je beter weer naar huis kan gaan bij een bezoek waarbij ze lopen te zeuren?
Blijf dan niet zitten, maar ga gewoon naar huis toe.
Het gaat erom dat JIJ aan het einde van de dag met een gerust hart op de bank kan zitten.
En NIET met een stress-hart omdat je je ouders probeert te plezieren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

soms zeker niet leuk als er over je hond vervelende gesprekken ontstaan.... gewoon even een timeout nemen, niet te vaak langs gaan.... zeg gerust geen tijd ik moet even de tijd in de hond investeren...

hier ook een zus die geen dieren in haar nabijheid wil, heb er ruzie overgehad, is dat het waard ? nee toch, wat water bij de wijn doen... en als ze zeuren over je hond, gewoon zeggen, ik leef met de hond, vind het in het geheel niet aardig dat je zoveel kritiek hebt over mijn hond, en neem even een timeout, even niet langs gaan, willen hun langskomen, geen tijd voorlopig...

Mirte (Gast)

Dankjewel voor je sterke reactie Sasja, heb er tranen van over mijn wangen van gekregen. Ik kijg nu zelf mijn broertje op mij afgestuurd of hij even weekje met mij op vakantie moet anders? Ze doen alles om mij weg te krijgen bij mijn vriend ofzo ... ik ben gewoon super gelukkig met mijn kleine gezinnetje. Ik neem de hond ook al niet meer mee op bezoekjes daar naartoe, ze waarderen het toch niet.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Het klinkt misschien bot, maar het is toch jóúw hond? Daar mag jíj toch mee doen wat jíj wilt? 

Het is heel moeilijk, zeker omdat het je ouders zijn, maar zet het van je af. Zet je er over heen. Zolang jij gelukkig bent met jóúw hond, en zolang jouw hond gelukkig is met jou is er toch niks aan de hand?

 

Ik schrijf dit wel zo makkelijk, maar ik heb een beetje hetzelfde. Mijn moeder niet hoor, die is oké. Ik ben niet alles met haar eens, maar in dit geval is het wel haar hond en als ik mijn eigen hond heb doe ik het op míjn manier.

Nee, er is een kennis van mij die altijd zóveel van honden weet. Als we hem mogen geloven heeft hij wel 20 verschillende honden gehad en tientallen nestjes. En hij heeft ze altijd met harde hand opgevoed en als ze niet luisterden kregen ze een schop, bla bla. Het is een oude man die duidelijk nog ergens in de middeleeuwen leeft wbt opvoeden, en hij weet het altijd beter als we het over honden hebben. Om ziek van te worden, zeker omdat ik er voor heb gestudeerd.

 

Ik kan het ook nog steeds niet van me af zetten hoor. Maar tegenwoordig hou ik lekker mijn mond dicht. Beginnen we over honden? Ga ik naar boven.

 

Toch is mijn advies: Trek je er niks van aan. Zolang het voor jou maar werkt, hebben je ouders er niks mee te maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

dit heb ik onder dr neus geschoven...... daar kon ze het mee doen... en ja ik heb wat water bij dr wijn gedaan, tenslotte is het mijn zus en blijft het mijn zus, Bams bij haar uit de buurt houden, en als ze toch vervelende dingen over mijn hond zegt, dan zeg ik netjes... heee niet zo onaardig doen he... en dan praat ik verder over wat anders, en heus dat komt binnen hoor.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Willen ze per se dat je met hun mee op vakantie gaat, of willen ze gewoon dat je op vakantie gaat?

 

Want als ze alleen willen dat je op vakantie gaat, en jij zegt dat je niet kan omdat je geen oppas hebt... zoek een vakantie waarbij je hond mee kan, dan snoer je ze waarschijnlijk meteen even de mond. Dan laat je even zien dat je hond voor jou belangrijk is, ongeacht wat zij zeggen.

En er zijn echt leuke vakantie adresjes waarbij je hond mee kan hoor!

Mirte (Gast)

Het gaat ze erom dat ik weekje naar Griekenland kan. Dat deed ik graag elk jaar en dit jaar ga ik niet en dat heeft niets met de hond te maken maar aangezien we wat gaan verbouwen in huis. Heb met vriend er al over gehad misschien kunnen we midweekje naar Duitsland met de hond, lijkt mij nog leuker dan een weekje samen naar Griekenland. Ik weet ook dat ik het naast me neer moet leggen, lukt alleen soms moeilijk als je zoals ik vannacht paar uur slaap hebt gehad.

honden page profiel kimkim

Reacties zijn flauw . Ik schijn te denken dat ik martin gaus zelf ben . Ik help mijn hond naar de haaien en heb er geen verstand van. Hoezo mag mijn hond niet naar boven,geen brood eten, op zijn plek als wij eten? Afgepast eten.

 

Helaas, we doen alles fout ... 

 

Ik begrijp je gevoel en ik weet even geen passende oplossing, want die heb ik zelf ook nog niet gevonden ? 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jij hebt nu een eigen plek met vriend en hond.

Je mag nu zelf bepalen wat je wel of niet doet.

Het gaat leuk bij jullie neem ik aan.

Je gaat nu de dingen anders doen of je ziet het anders.

Er gebeuren nu dingen in je leven die je nu eerst met je vriend bespreekt en niet met je ouders.

 

Ik denk dat daar de schoen wringt.

Afstand van je kind *moeten* doen.

Sommige ouders hebben daar moeite mee.

Doe waar je voor staat en blijf dicht bij jezelf.

Mirte (Gast)

Natuurlijk gaat het leuk bij ons. Heb haar gewaarschuwd, de volgende keer dan blokkeer ik haar op de app. ;-)

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Alleen jij mee naar Griekenland en je partner dan? Als je samenwoont hoort die er toch ook bij? of begrijp ik dit nu verkeerd.

voor de verder rest sluit ik me bij Len@ aan.
Gewoon een geval van verlaat het nest angst.

Mirte (Gast)

Ja klopt, daarom ga ik ook niet. Ga nergens meer heen op vakantie zonder mijn partner. Kan niet zo maar even zeggen joh moet je luisteren ga een weekje weg met die en die en jij blijft hier met de hond. Zo werkt dat niet maar mijn ma denkt van wel. Zo heeft ze ook al meerdere malen laten blijken dat ze denkt mijn vriend geen hondenkennis en verstand van honden heeft. Dat is niet waar. Dit is gewoon niet leuk ook, wij zijn gek op die hond en een ander kraakt hem tot de grond toe af. Zal wel last hebben inderdaad van lege nest syndroom.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Er zullen altijd mensen zijn die het beter weten, of die jaloers zijn en je afkraken. Heeft zij zoveel verstand van honden dan? Heeft ze er soms jaren voor geleerd? Nee? Nou waarom weet zij het dan wel en jouw partner niet? Zolang jij je in je eigen hond verdiept weet je genoeg, daar hoef je Martin Gaus niet voor te zijn. 

 

Als je ooit een kind, of kinderen krijgt, reken er maar op dat er net zoveel mensen zijn die het beter weten en/of alles wat je doet afkraken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^