Puppy 'onhandelbaar'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Oke onhandelbaar is een groot woord.. Maar weet geen betere haha.

 

Lucky is nu ruim 11 weekjes, en nu 6 dagen bij ons. Hij voelt zich super thuis, en heeft al 2 dagen geen ongelukjes meer gehad, een toppertje dus!

Nu ben ik geen stabiele pups gewent, hij komt uit een stabiel nest, en is lekker lang bij mama geweest dus een super stabiel en sociaal pupje. Super natuurlijk, maar ik heb alleen ervaring met pups die het niet erg goed doen. en dus ook super veel sliepen.

 

Lucky speelt sinds 2 dagen ook echt met de andere honden, en met de kinderen (lees hij rent continu achter ze aan). Echter als hij eenmaal druk is, dus na even flink spelen met de andere, of de kindjes, of alleen met zijn speeltjes, of na gewoon doelloos rond rennen, wil hij niet meer kalmeren. Ik krijg hem niet meer rustig, en hij is echt onhandelbaar. Hij slaapt meestal naast mij op de bank, maar dat lukt ook niet, aaien, rustig praten, afleiden met zijn kluif, hij heeft maar 1 doel, door stuiteren. Tja het is ook een Jack russel, dus niet zo gek, maar na 1,5 uur moet het echt wel even klaar zijn vind ik. En moet hij echt even gaan slapen.

 

Noodgedwongen doe ik hem nu in de bench, waar hij na 2 minuten boos piepen/blaffen wel gaat liggen en slapen, maar of dat nou een oplossing is? De andere honden terug roepen werkt prima, maar dan gaat hij dus gewoon alleen verder en met een knuffel verder druk doen.

 

Hoe kan ik voorkomen dat hij zo druk is, dat hij over zijn slaap heen is, of gewoon niet meer kan stoppen? Gisteravond kreeg ik hem ook niet meer rustig, en heeft hij zo lang gespeeld dat hij wel super lang heeft door geslapen. Werd vanmorgen niet eens wakker van de kinderen. 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Mij klinkt het als een heel normale pup! 

 

Wanneer hij zelf de rust niet weet te pakken moet jij de rust voor hem inlassen, wat je nu dus ook doet door hem even in de bench te zetten.

hoe je het kan voorkomen? Misschien door hem de time out iets eerder te geven? Dus net voor het moment dat hij niet meer te stoppen is?

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Oke gewoon normaal dus. Dat is mooi hihi.

Ja alleen weet ik nog niet zo goed wanneer dat dan is. Nog even een beetje uitvinden, hij doet dit pas sinds gister eigenlijk.

Maar hem in de bench zetten is dus wel oke? Ik vind het weer zo zielig hem op te sluiten.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Hij word nu al weer wakker en zit te piepen. Hij heeft maar een half uur geslapen. Hoelang zou hij moeten slapen?

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik denk inderdaad dat het gewoon normaal gedrag is! 

De pup is nog maar kort bij jullie, dus is ook nog lastig in te schatten.

observeer eens wanneer hij niet meer lijkt te kunnen stoppen en dan is het de kunst dat de volgende keer net voor te zijn.

voor een pup die zelf de rust niet kan pakken, vind ik een bench prima oplossing. 

Zoals jij schrijft stribbelt hij 2 minuutjes tegen en gaat dan heerlijk slapen, doel bereikt toch?

Gaan jullie ook puppycursus doen? Heel leuk en leerzaam en ze worden er heel moe van! 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Hij word nu al weer wakker en zit te piepen. Hij heeft maar een half uur geslapen. Hoelang zou hij moeten slapen?
  "

 Ik ben nooit zo van de schema's van hoe lang ze zouden moeten slapen.. De ene pup slaapt 18 uur per dag en de ander een stuk minder! Maar de meeste pups gedijen prima op 1 uur actief wakker,  2 uur rust.

Ik denk dat je het allemaal een beetje aan moet kijken, maar ik denk dat wanneer hij zo druk wordt dat hij niet meer te stoppen is, hij eigenlijk heel erg moe is en dus even verplicht moet worden te rusten!

 

 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nee we gaan geen puppy cursus met hem doen. Ik ga hem zelf trainen, net als bij de andere. 

 

Hij is toch maar weer verder gaan slapen nadat ik hem negeerde, dus ik geloof dat het wel goed gaat.

Lastig is we hebben ook 2 kindjes, en tis vakantie, dus veel kinderen over de vloer, dat is hij wel al gewent vanuit het nest, maar het is toch lastiger doorslapen denk ik. Alle kinderen zijn nu buiten, dus het is nu lekker rustig.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Waar staat de bench? 

Mocht die in de woonkamer staan, is het dan een idee om hem op een plekje te zetten waar het wat rustiger is voor de pup en waar hij dus niet gestoord wordt?

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja dat is ook wat ik nu dus maar doe, hem dwingen even te slapen. En verder maar even kijken, hij is pas net bij ons, en doet dit pas sinds gister, dus ik moet ook nog even een beetje zoeken om te kijken wanneer het genoeg geweest is zeg maar.

 

De andere honden (voornamelijk de middelste) vind het helemaal geweldig, die is pas 5, en de ander al wat ouder en die wil niet meer spelen, dus hij ziet zijn kans schoon. Ik rem hem dus af nu als te lang is, dat gaat prima die luistert direct, maar de pup gaat dan dus gewoon alleen door met stuiteren haha.

 

Echt geweldige hondjes, die jackys!

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

De bench staat in de woonkamer, in een hoek bij de tv, het verste punt van de bank af. Ik heb ook al gedacht aan in bijv. de gang of achter de bank, maar dan raakt hij over de zeik, zolang hij mij ziet is het goed, maar als ik nu naar de wc loop, en hij merkt dat, word hij wild, kom ik terug en ga gewoon weer  zitten zonder wat te zeggen gaat hij direct weer liggen. Dus hij kan nog niet buiten mijn zicht zijn.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mymy je hebt een superbraaf pupje als ik zo lees. Vriendelijk , lief.....en ach hij is nog zo klein nietwaar ? 

Die onstuimigheid is volledig normaal hoor. Erger je er zeker niet aan.

Als een pup moe is slaapt hij. Dat is mijn ervaring met mijn vijf honden altijd geweest. Ik heb nooit gedwongen rust gegeven . Ik weet dat velen hierover een andere mening hebben . In de natuur gaat het ook volledig op die manier toch ? 

 

Geniet van je kleintje , dat vooral , en hou dat plaatske op de bank maar vrij voor hem, lekker dicht tegen baaske aan....

 

honden page profiel ElianeEliane

Een 1,5 uur lang rond rennen en spelen is echt veel te veel voor dat kleine mormeltje. Hoe schattig, lief en grappig ook dat iedereen dat vindt het is er echt ver over. Hij geraakt helemaal over zijn toeren, kan dat niet verwerken vandaar ook zo'n reactie.

Een volwassen hond slaapt tussen de 14 en 18 uren, waarvan de helft in "diepe" slaap. Bij pups gaan we naar een gemiddeld van 20 uren per 24 uur. Dus een pup dat veel slaapt is HEEL normaal. Bij de JR's liggen de prooi en prikkeldriften hoog. Dus is het belangrijk om voor een zo prikkelarm mogelijke omgeving te zorgen. Kleine kinderen kunnen dat ook hebben, dat ondanks het feit ze stik kapot zijn ze zich niet kunnen geven om te rusten.

Het is dan ook belangrijk er voor te zorgen dat de JR rust voor hij in deze toestand komt. Geen opwinding, rustige situaties want hij geraakt helemaal uit zijn doen. Net zoals je voor een jonge baby een rustige omgeving creëert, doe je dit ook voor hem. Of hij krijgt stresshormonen in overdosis met de paplepel ingegoten en dat komt zijn gezondheid niet ten goede. En als hij in een rustige omgeving kan groot worden zal je hem niet moeten opsluiten.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Anny, ik erger mij er niet aan hoor, hij is inderdaad super lief, het lijkt me alleen voor hem zelf lastig.

 

Eliane, dan zou ik dus mijn kinderen weg moeten doen, mijn andere honden, en dood stil op de bank moeten zitten. lijkt me geen oplossing haha.

hij is vanuit het nest gewent om dit te hebben, daar waren ook kleine kids, vriendjes, hij ging mee naar school. Dus hij weet al niet beter, hij heeft ook geen last van de drukte, slaapt veel ondanks de drukte (zo druk is het trouwens nou ook weer niet.)

Nu bijvoorbeeld loopt hij rustig rond te verkennen, kinderen spelen, andere honden lopen ook wat rond, gaat allemaal prima. Het is alleen het moment waarop hij zelf graag wil spelen met een andere hond, en daar geen stop in heeft. Voor de rest gaat het allemaal perfect met hem. Hij vind het enkel moeilijk om te stoppen, en dus moet ik hem nu afremmen. En als ik hem dus met stuiter bui in de bench doe, slaapt hij na 2 minuutjes al. Dus ik denk dat alleen het stoppen, van nu is het genoeg gespeeld, een probleem is voor hem.

 

Mijn baby's heb ik ook nooit weggehouden van elk geluidje of elke drukte hoor,  die kon je overal mee naar toe nemen, die sliepen overal en overal doorheen (nog steeds). In tegenstelling tot kinderen die dus inderdaad in stilte zijn groot gebracht, die schrikken al wakker van wat onweer of vuurwerk, of welk ander enigszins hard geluidje dan ook. Ik ben juist van mening dat zowel kinderen als dieren veel socialer worden als ze niet weggehouden worden van alles.

 

En deze pup is al in dezelfde situatie geboren, en ik denk dat hij het daarom zo goed doet, het is echt een hele sociale pup die echt super snel alles snapt. Mijn andere pups waren niet zo makkelijk. Tis echt een bijzonder beestje. 

 

Inmiddels is hij naast mij komen liggen en ligt hij lekker te slapen. Zolang hij zich niet zo druk heeft gemaakt, slaapt hij veel en goed.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Zo te lezen is hij gewoon bezig zich aan te passen aan dat drukke nieuwe leven rondom hem.....komt vast goed met je stuiterballetje.

 

 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja hij past zich geweldig goed aan. Zelfs al 2 dagen geen ongelukjes! Ik vind het erg knap. Hij is nog niet zindelijk hoor. Ik denk puur toeval dat we steeds optijd zijn. Maar het gaat dus al top.

 

Hij ligt nog steeds te slapen op de bank. Heeft niet eens doorgehad dat ik ondertussen heb gekookt en we hebben gegeten. En zelfs een driftbui van onze 4 jarige is aan hem voorbij gegaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup zou geen pup zijn als die extreem rustig zou zijn, een pup moet de wereld verkennen, en ja daar zijn jullie onderdeel van, het ene moment heb je een ..engeltje..in huis , dan opeens is het ..engeltje..veranderd in een klein monster Bengeltje... ik denk dat je ontzettend geduld moet hebben met een pup, rustig aan zelf zijn, zodat de pup jouw stres niet aanvoelt, jouw stres veroorzaakt bij de pup ook opgewondenheid...Hier ook geen pup Bams , die heel veel sliep, toch rustig aan doen met je pup, en niet te veel commandoos geven, kleine wandelingentjes met de pup maken, en ga eens heerlijk bij je pup zitten met een botje , hou het vast en laat tie maar knagen eraan, geeft veel energie, dan wordt tie ook rustig van...

hier geen kids en anderen honden gehad, toch even wat moeilijker voor jou dan bij mij, maar als de hond zo stuitert, ik noem het een kwartiertje horrelen, dan even met hem gaan wandelen, klein stukje en leg dan in een ruimte waar geen anderen honden of kids zijn, de hond daar, deur dicht en laat maar even zo... kijk wat tie doet, grote kans dat tie omrolt van de slaap. je pup wil niet slapen want het is interessant , de kids de anderen honden, hij blijft doorgaan tot tie omrolt, voorkom dat als je ziet dat tie gaat stuiteren, lekker alleen mee nemen voor een klein rondje, en dan een plekje rust geven waar niemand komt. probeer dat maar eens.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Stress? Ik word niet gestrest van een drukke pup hoor haha, dat zou wel heel gek zijn. Het maakt mij ook verder niet uit, waar het om gaat, is dat het voor hem dus niet goed is om zo lang door te stuiteren op zo'n moment.

 

En zoals ik al zei, als ik hem in de bench leg, gaat hij dus gewoon slapen. Echter vroeg ik mij af of dit wel juist is. Ik ben namelijk niet zo van het opsluiten, het is voor zijn eigen best wil, maar toch voelde het wel een beetje raar, ondanks dat hij er prima op reageert en lekker gaat tukken.

De vraag was dus ook, is het oke om hem op zo'n moment dus in de bench op te sluiten, of is een andere manier beter, en zo ja hoe. En het is dus prima hem dan even in de bench te zetten, zodat hij heerlijk kan uitrusten. Dat is wat ik wilde weten.

 

Natuurlijk kan ik hem ook elders gaan opsluiten, maar dan krijg je een hond met stres die gaat lopen piepen, wellicht bang word, wat voor mij dus zeker niet de manier zou zijn, en echt ieder zijn eigen ding hoor, maar dat is gewoon niet mijn ding, hij moet zich wel fijn voelen, en hij voelt zich zeker niet fijn als hij buiten het zicht word opgesloten. 

 

Misschien omdat ik voornamelijk ervaring heb met ernstig verwaarloosde en mishandelde honden. Dit is mijn eerste echt stabiele pup. Ik heb al 2 pups groot gebracht, maar die waren zo anders. Dit is dus voor mij best nieuw. In geval van de andere honden had ik er dus nooit voor gekozen om ze in een bench te zetten, dat zou ze alleen nog maar meer traumatiseren. Daarnaast nog meerdere volwassen honden gehad, die ook zwaar getraumatiseerd waren, en dat vergt toch een hele andere aanpak, dus ja normale pup is even anders, soms weet ik even niet wat nou de beste oplossing is. Deze pup is een peulenschillentje vergeleken bij de rest haha! Dus eigenlijk gaat het ook heerlijk relaxt nu. Echt zo anders! En het is gewoon echt een leuk beestje  met een geweldig karaktertje, een echte jack! 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nou hij is inmiddels wakker, heeft net gegeten, geplast en gepoept, en is nu de andere hond aan het uitdagen haha. 

Ik ga nu dus even goed kijken wat hij doet, en wanneer hij moet stoppen. Kijken of het lukt het een beetje juist in te schatten en hem op tijd af te remmen.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan was vroeger ook zo'n stuiterbal, nam nooit zelf zijn rust. De bench was hier ook een uitkomst. Als het werkt en je hond gaat slapen dan is dat toch prima?

Je kan eventueel nog een doek over de bench leggen zodat het een veilig holletje wordt en hij minder meekrijgt van de prikkels van de kinderen en andere honden.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Nou hij is inmiddels wakker, heeft net gegeten, geplast en gepoept, en is nu de andere hond aan het uitdagen haha. 
Ik ga nu dus even goed kijken wat hij doet, en wanneer hij moet stoppen. Kijken of het lukt het een beetje juist in te schatten en hem op tijd af te remmen. "

 Haha ja daar is het een pup voor! 

Precies, even in de gaten houden en op tijd op de stopknop drukken! 

Veel plezier met jullie pup, maar dat zal wel lukken zo te lezen! 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja er ligt een plaid over de bench, helemaal er over aan alle kanten, behalve de voorkant. Weet niet waarom ik dat gedaan heb maar dat leek me fijner voor hem, had ik al gedaan voordat hij hier aan kwam. Hij staat op een plek waar hij anders veel dingen ziet, en zo alleen mij op de bank. 

 

Het lukt aardig!! Hij heeft net lekker gestuiterd, en toen heb ik hem na een tijdje opgetild, en hem even opgetild gehouden terwijl ik onder aan de trap aan het luisteren was of dochter nou ging slapen, dus heb denk ik een minuut of 2 met hem in mijn armen heb gestaan, dat vind hij sowieso fijn, en als ik sta wil hij ook niet weg want dat is eng natuurlijk, en toen was hij eigenlijk al genoeg gekalmeerd om niet weer de onrust op te zoeken, en nu ligt hij naast mij op de bank lekker te kluiven!

 

Plezier komt helemaal goed, ik ben helemaal verlieft hihi, hij is echt zo leuk!! Oh hij wil nu aan mijn laptop snoer knagen haha. Hij zet overal die kleine schattig tandjes in. Het is net als toen de kinderen gingen lopen, de hele tijd er achteraan om alles weg te halen hahaha!

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^