gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, Sinds augustus hebben wij Toby geadopteerd vanuit Turkije. Hij heeft van die tijd tot een week geleden nooit in huis gepoept of geplast. Sinds vorige week.. ook al is Toby net uitgelaten, poept en plast hij in de woonkamer.. al zijn we maar een uur weg.  Waar komt dit vandaan? Kan iemand mij helpen?

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"al zijn we maar een uurtje weg" .. Voor ons lijkt een uurtje niet veel, maar voor een hond die verlatingsangst heeft kan dat enorm lang zijn. Vaak hebben hondjes uit bijvoorbeeld Turkije toch een verleden en dat vormt bepaald gedrag/karakter. Ook al is je hondje al vanaf Augustus bij jullie er kan in de tussentijd iets voorgevallen zijn (toen jullie bijvoorbeeld weg waren) waar hij erg van geschrokken is en dat nu koppelt aan het alleen zijn. Ik zou zelf proberen om een veilig plekje te maken voor je hond en het alleen zijn weer rustig proberen op te bouwen en dan op het veilige plekje, dit zal wel tijd kosten. Waarschijnlijk is de ruimte die hij krijgt als hij alleen is voor hem nu teveel waardoor hij onzeker wordt. Als het iets medisch zou zijn zou je denken dat hij het ook zou doen als jullie gewoon thuis zijn en dat lees ik niet in je verhaal terug en daarom dat ik eerder denk aan angst/onzekerheid.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^