Labrador bijprobleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Patrick en labrador puper James (Gast)

Hey mensen! Mijn naam is Patrick en ik kom uit Zwolle, 7 maanden geleden hebben we een labrador puppy aangeschaft genaamd James maar nu zijn we al best wat hindernissen tegengekomen aangezien het onze 1e hond is! Nu gebeurt het volgende, James is een ontzettende verwende hond, hij word op handen gedragen bij ons thuis alleen hij bijt ongelofelijk veel! Hij is 7 maanden dus hij kan al best wat kracht zetten tijdens het spelen maar ik heb mijn hele handen, benen en armen onder de krassen zitten. We probeerden het bijten te stoppen door hem in de bench te doen( Slecht idee aangezien hij de bench als strafplek zou zien) We hebben gegild om te laten merken dat het niet prettig is( had geen nut, hij werd er alleen maar opgewonden van) onze laatste optie was negeren en dat deden we maar dat had gewoon geen effect( hij beet in onze enkels en sprong op en met die tanden van hem is het doen alsof het bijten niet zeer doet gewoon niet realistisch)  Hebben jullie toevallig tips over hoe ik hier het beste mee om kan gaan? ik ben ten einde raad en als het niet gauw stopt dan moet ik het maar gaan overwegen om James een week bij een personal dog trainer onder te brengen! Ik geef James trouwens nergens de schuld van aangezien het mijn verantwoordelijkheid is om te zorgen dat hij vanaf het begin niet had mogen bijten!  Met vriendelijke groeten, Patrick en de bijtgrage James :)

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Kent hij het commando 'zit' al?

 

Zodra ze bij ons gaan bijten, geven wij het commando 'zit'. Gaat hij netjes zitten, dan beloon je dit en geef je hem een speeltje waar wel in gebeten mag worden (wij geven dan altijd de kong, soms met iets lekkers erin).

 

Misschien dat is proberen? Succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bijten, vervelend gedrag kan komen, door overprikkeld te zijn. Wat doe je zoal met je hond, hoeveel rust krijgt hij?

Als hij bijt handen op je rug, en anders even de bench in. De bench wordt zo geen straf plek, even time out. 

Als het bijten blijft, (na de time out)  in de bench met een kluif. Grote kans dat hij snel slaapt, als het bijten door overprikkeling komt.

Kleine kinderen kunnen soms, uit over vermoeidheid, gaan slaan, schoppen, van alles doen. Ze weten niet wat te doen met zich zelf. 

Dan hup, verplicht slapen. In het eigen bed en kamer. Er zal even gemopperd worden en dan slaap! 

De slaap kamer is en wordt zo geen straf plek, die blijft een veilige plek.

Toen mijn dochter ouder werd en zich zelf even geen raad met zich zelf wist, ook even naar de kamer, boekje mee en zo kwam ze tot rust. 

Wat niet handig is, je hond naar een trainer te doen. Allereerst duurt het weken tot een hknd zich thuis voelt. In die periode gedragen ze zich meestal voorbeeldig. Trainen heeft dan geen zin. Honden leren ook contexr gebonden, dus als hij daat iets leert, zal het thuis niets veranderen.

Met een hond is het zoeken naar genoeg uitdaging (dus niet alleen wandelen, maar ook werken) en genoeg rust. Dat laatste, zo belangrijk.

Als Luca een drukke dag heeft gehad met veel prikkels, gaan we de dag erna heel rustig aan doen. Zoeken een rustig bos op en slenteren we er door heen. Lekker laten snuffelen. Zo maakt ze dat koppie weer leeg.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Kent hij het commando 'zit' al?
 
Zodra ze bij ons gaan bijten, geven wij het commando 'zit'. Gaat hij netjes zitten, dan beloon je dit en geef je hem een speeltje waar wel in gebeten mag worden (wij geven dan altijd de kong, soms met iets lekkers erin).
 
Misschien dat is proberen? Succes! "

 

Ik doe het zelfde als femke. Als dat niet werkt en ze blijft bijten stamp ik een keer op de vloer (onder ons zijl licht hout) , dan doet Mila wel een stapje terug.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Bekend probleem haha!
Wij hebben het hier afgeleerd door ons om te draaien en weg te lopen (wel ergens waar ze me niet zag, bv de gang als je een tussendeur hebt).

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

niet opgeven en de langste adem hebben, als je gaat negeren en de hond heeft altijd zijn gang kunnen gaan/zin gekregen, dan wordt het eerst een heel pak erger, voor het beter wordt...

 

wat hier best werkte, zo gauw het te hard ging of ik tanden voelde, direct spel stoppen en weglopen, klaar...feestje afgelopen. 

houdt dit heel consequent vol, en het kwartje gaat vallen....

"ohw als ik te hard doe is het spelen afgelopen" 

 

 

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Je hebt negeren en negeren. Negeren in de zin van: doorgaan met wat je aan het doen was en net doen of er geen hond in je hangt te bijten terwijl die er overduidelijk wel hangt, heeft niet zoveel zin en is ook niet heel duidelijk voor de hond.
Negeren in de zin van: geen aandacht aan je hond besteden maar omdraaien en weglopen, maakt meteen een einde aan de pret en is een heel duidelijk signaal voor de hond.

Inderdaad heel consequent blijven volhouden, eens zal het kwartje toch moeten vallen. Al staan labjes wel bekend om hun tomeloze enthousiasme...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Doet hij nu zo wild tijdens het spelen of ook tussendoor 

 

Tijdens spel zou ik hem iets geven waar hij wel in mag bijten (een flos bv) en doe daar een trekspelletje mee. Pakt hin toch je arm sta je op en loop je weg. Belangrijk is om niet te lang te spelen, soms worden ze daar helemaal wild van, eventjes dus, daarna zeg je klaar. Geef hem dan iets waar hij zichzelf even mee kan vermaken en rustigvan word, gevulde kong of een lekker botje 

 

Als hij bv tijdens het wandelen naar jullie bijt denk ik aan overprikkeld zijn, probeer te o tdekken wanneer en waarom hij het doet en probeer het te voorkomen, kort bijvoorbeeld je wandelingen in. Gebeurd het toch zeg je nee, zit, doet hij dat zeg je braaf en geef je evt iets lekkers. Later is het dan alleen maar nodig om rustig nee te zeggen 

 

Hier een die uit protest wel eens met de riem wil gaan vechten, dat heb ik ook zo aangepakt, nu zeg ik alleen nog nee en stop hij ermee 

 

Succes!

honden page profiel Patrick Van der vegtPatrick Van der vegt

Hey mensen, hartstikke bedankt voor jullie reactie's!

Onze hond word veel 'geknuffeld' door ons, hij vindt dat soms prima dus dat triggert het bijten niet.

Hij bijt tijdens het spelen juist niet! maar hij bijt de hele dag gewoon, als hij langsloopt dan hapt die even en zo maar door dus erg frustrerend.

Gr. Patrick en James

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hey mensen!
Mijn naam is Patrick en ik kom uit Zwolle, 7 maanden geleden hebben we een labrador puppy aangeschaft genaamd James maar nu zijn we al best wat hindernissen tegengekomen aangezien het onze 1e hond is!
Nu gebeurt het volgende, James is een ontzettende verwende hond, hij word op handen gedragen bij ons thuis alleen hij bijt ongelofelijk veel!
Hij is 7 maanden dus hij kan al best wat kracht zetten tijdens het spelen maar ik heb mijn hele handen, benen en armen onder de krassen zitten. We probeerden het bijten te stoppen door hem in de bench te doen( Slecht idee aangezien hij de bench als strafplek zou zien)
We hebben gegild om te laten merken dat het niet prettig is( had geen nut, hij werd er alleen maar opgewonden van)
onze laatste optie was negeren en dat deden we maar dat had gewoon geen effect( hij beet in onze enkels en sprong op en met die tanden van hem is het doen alsof het bijten niet zeer doet gewoon niet realistisch) 
Hebben jullie toevallig tips over hoe ik hier het beste mee om kan gaan? ik ben ten einde raad en als het niet gauw stopt dan moet ik het maar gaan overwegen om James een week bij een personal dog trainer onder te brengen!
Ik geef James trouwens nergens de schuld van aangezien het mijn verantwoordelijkheid is om te zorgen dat hij vanaf het begin niet had mogen bijten! 
Met vriendelijke groeten, Patrick en de bijtgrage James :-)"

 

De hond moet niet ondergebracht worden, maar de baas wel. Die moet aangeleerd worden. Met de hond is niets mis. Schakel een goede gedragstrainer in, die jouw gezin kan observeren en van daaruit tips kan geven over hoe met een hond om te gaan. Een jonge hond hoort niet te snappen als hij langsloopt. Dan is er iets mis in signalen/houding van jullie naar de hond.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, die heeft dus al heel zn gang kunnen gaan zonder dat hem duidelijk gemaakt is dat dit niet oké is.

Dus inderdaad, dat heb je er niet in een weekje uit.

 

Hij doet het dus niet bij het spelen.

Dan heeft hij ws een vervelende gewoonte geleerd om aandacht te krijgen!  Want hij krijgt hoe dan ook aandacht als hij bijt.....Probeer het voor te zijn: als hij langsloopt let dan goed op of hij even wil happen. En nét vóór dat moment is het ' nee!'.

En lukt het hem toch dan mag je best hard en liefst op lage toon' au!' Roepen. En hem daarna negeren. Niet aankijken niets meer zeggen, desnoods even de gang op en de deur dicht( time out).

 

Dit moet zeer consequent en vooral: door álle gezinsleden zo gedaan worden! Dus ga om de tafel met elkaar en spreek af dat jullie dit nu zo gaan aanpakken.

En volhouden! Het kan nl eerst erger worden. Maar uiteindelijk gaat het kwartje wel vallen....

Zijn jullie niet op cursus geweest met hem? Ga dat dan alsnog doen...leer je echt veel van..

Succes!

honden page profiel Patrick Van der vegtPatrick Van der vegt

Hey Coby,

We zijn al op 3 cursussen met James geweest en daar was het de topper van de klas! Hij pikte alles snel op en leerde erg veel.

tijdens de cursussen beet James nooit en was erg lief met andere honden alleen als we thuis zijn dan begint hij met bijten. Hij krijgt genoeg aandacht(positieve aandacht) en we zijn nooit gemeen tegen hem. Het bijten is begonnen toen die een pup was en dan vonden we het schattig als hij ons beet maar nu kunnen we hem niet corrigeren, dat is eigenlijk het hele probleem. Hij word helemaal wild met een correctie en als we hem in de bench doen gaat die piepen en blaffen en zelfs plassen! 

 

Groeten, Patrick en James

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je zegt het zelf al.
Hij is verwend, wordt op handen gedragen.
Misschien eens wat minder van dat?
Leer hem op op zijn plaats te blijven en niet voortdurend aandacht op te eisen.
En dan kan hij op cursussen wel het juiste trucje doen, zich thuis gedragen is vers 2.
Ik ga er even vanuit dat de hoeveelheid rust, fysieke en mentale belasting in orde is, maar misschien kun je aangeven hoe een gemiddelde dag eruit ziet?
Ergens intern laten trainen vind ik persoonlijk echt onzin.
Dit zijn geen ingewikkelde dingen, maar gewoon consequent handelen en hoogstens een lange adem hebben.
Onze asielzoeker deed het ook, die was een jaar toen we hem kregen en hij had het zo afgeleerd.
Succes.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hou er rekening mee dat dergelijk gedrag vaak verergert als je er anders op gaat reageren.
De zogenaamde extinction burst.
Heeft de hondenschool overigens geen begeleiding hierin gegeven?
Die kennen jouw hond en jou goed, dus zouden wat adviezen niet verkeerd zijn.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oké, prima! 3 cursussen al! Slimme hond.....

Maar het punt is dat je de correctie ws onvoldoende doet. Ten eerste: Niét voor straf in de bench zetten! Je zei het zelf al: de bench moet een happy place blijven waar hij graag in ligt.

En kwa aandacht krijgt hij zeker genoeg, eerder teveel misschien.

Maar Hoezo kun je hem niet corrigeren. Je moet wel doorzetten.....

De correctie moet verbaal, hard genoeg ( AU!) En consequent én door iedereen toegepast worden. En na een beet, hoe klein ook, time out geven. ' sociale isolatie'; dus even op de gang zetten, deur dicht; is best een flinke straf voor een hond. 

En werkt ook alleen als hij jullie niet kan zien dan én als jullie volhouden: hij zal nl gaan protesteren: piepen, aan de deur krabben, blaffen enz. Toch volhouden! Als hij weer stil is( en niet eerder) mag hij weer bij zijn mensen en doen jullie of er niets gebeurd is.

Niet extra aanhalen en zo dus.

Moeilijk vol te houden, ik weet het.....Maar: de aanhouder wint!

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hoe coby het zegt zou ik het ook doen! 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hey Coby,
We zijn al op 3 cursussen met James geweest en daar was het de topper van de klas! Hij pikte alles snel op en leerde erg veel.
tijdens de cursussen beet James nooit en was erg lief met andere honden alleen als we thuis zijn dan begint hij met bijten. Hij krijgt genoeg aandacht(positieve aandacht) en we zijn nooit gemeen tegen hem. Het bijten is begonnen toen die een pup was en dan vonden we het schattig als hij ons beet maar nu kunnen we hem niet corrigeren, dat is eigenlijk het hele probleem. Hij word helemaal wild met een correctie en als we hem in de bench doen gaat die piepen en blaffen en zelfs plassen! 
 
Groeten, Patrick en James "

 Aangeleerd gedrag, hij heeft geleerd dat bijten aandacht oplevert.

Ik zou zelf de kamer uitlopen. Als je hem op de gang of in de bench doet, is dat ook aandacht.

Hoeveel rust krijgt je hond en hoeveel doe je met hem?

Ik zou wel adviseren een GT voor advies te vragen.

honden page profiel Patrick Van der vegtPatrick Van der vegt

Hey mensen, ben ik weer!

Echt hartstikke bedankt voor alle tips ! 

Op onze puppyschool hebben ze gezegd dat wij James moeten negeren, nu hebben we om te testen James een keer opgefokt om te kijken hoe het die vrouw beviel die de cursus geeft, de vrouw vond James erg vervelend en wist er ook geen raad mee als die zo aan het happen was..

De enige tip die we kregen was het negeren, maar na dat mijn hele enkels en benen onder de wonden zitten was dit geen optie!

 

Hartstikke bedankt voor het meedenken allemaal! het word erg gewaardeerd :) 

Groeten, Patrick en James

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Patrick, mag ik  vragen bij welke hondenschool dat was? (Mag ook via een persoonlijk bericht, moet je even op mn naam gaan staan)

Ik zit zelf bij hondenschool jimmie, misschien kun je hun om een consult vragen, weet zeker dat ze je kunnen helpen 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Als je zelf na een beet de kamer uitloopt, heeft hond zeker ' gewonnen' want hij heeft jou weggestuurd! Uit, wat blijkbaar zíjn kamer is?!

Zou ik zeker niet doen.

De hond een time out geven is geen aandacht, want je moet hem zonder oogcontact en zonder te praten tegen hem hup in een apart vertrek zetten. Gang of zo.

En inderdaad, het stadium van negeren zijn jullie allang voorbij. Je moet ingrijpen., actief.....Dit gedrag niet meer accepteren.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Mocht je een gedragstherapeut willen overwegen, over haar http://www.gedragstherapeut-voor-honden.nl/ hoor ik veel positieve dingen 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het nogal raar om het gedrag uit te lokken bij een ander.
Het is namelijk niet hetzelfde.
Je moet het zien in een grotere context.
Wees duidelijk, nee is nee, commando's worden opgevolgd, niet altijd ingaan op uitnodigend speelgedrag etc.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ben het overigens eens met Coby.
Niks mis met een time out.
Ik vind de hulp van de hondenschool wel erg mager.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Hoeveel beweging krijgt je hond? Wat doen jullie op een dag met James? 

Als onze golden, Jamie, zijn energie niet kwijt kan is hij ook stront vervelend. En hij heeft duidelijke grenzen nodig; anders Zou hij de hele dag tegen me aan staan duwen voor aandacht.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wat ik zo lees hebben jullie een heerlijk koning in huis die het heerlijk vind zijn personeel aan het werk te hebben 

 

Helaas heb je het in het begin goed gevonden en was het allemaal grappig en nu heb je een bijna volwassen vriend in huis en dan is het gedrag ineens niet meer zo grappig.

 

Negeren is 1 van de allermoeilijkste dingen die er is omdat een enkel geluid, een duwtje, aanraking, aankijken al weer een vorm van aandacht is.

Ik neig ook naar zelf weg lopen en hem lekker in zijn sop gaar laten koken, want hem weer vast pakken of weg sturen naar de gang geeft hem toch weer die gewenste aandacht.

 

Verder zou ik eens alles opschrijven wat je precies doet per dag met je hond, van het wakker worden tot het slapen gaan.

Kijk eens hoeveel rust de hond totaal krijgt, een hond die moe is raakt overprikkeld en kan weer omzetten in kliergedrag.

Maar ook een hond die te weinig uitdaging krijgt kan kliergedrag vertonen.

Dus daar kan al meer inzicht in verkregen worden.

 

Natuurlijk is je pup de 1e 3 cursussen super bezig dat is de tijd dat de meeste aandacht er nog is voor de baas maar nu komt de moeilijkste periode waarbij duidelijkheid en consequent zijn heel belangrijk is.

 

Maar een lijst samen met de huisgenoten waar iedereen zich aan moet houden wat de opvoeding van de hond betreft.

Dit geeft jullie maar ook de hond veel duidelijkheid.

Denk bv, laten zitten voordat je de deur uitgaat zodat je rustig de riem kan omdoen en de hond niet naar buiten dendert.

Niet steeds ingaan op zijn gedrag om aandacht, bv mijn hond gaat steeds met zijn kop onder je arm om zo te zorgen dat hij geaaid word.

Prima maar niet iedere keer.

Zelfde als het steeds willen spelen met bv een bal hoe vaak gaan we daar niet bewust/onbewust op in niet altijd doen roep hem zelf dan ook eens bij je om te spelen en niet enkel wanneer hij zin heeft.

 

Alles wat nee is blijft nee, vandaag, morgen en gisteren.

Denk bv dat je je hond niet op de bank of op bed wil hebben of niet op bepaalde plekken in huis.

 

Door zo een lijst te maken en je daar aan te houden zul je merken dat er meer duidelijkheid komt voor jullie beide.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat ik zo lees hebben jullie een heerlijk koning in huis die het heerlijk vind zijn personeel aan het werk te hebben 
 
Helaas heb je het in het begin goed gevonden en was het allemaal grappig en nu heb je een bijna volwassen vriend in huis en dan is het gedrag ineens niet meer zo grappig.
 
Negeren is 1 van de allermoeilijkste dingen die er is omdat een enkel geluid, een duwtje, aanraking, aankijken al weer een vorm van aandacht is.
Ik neig ook naar zelf weg lopen en hem lekker in zijn sop gaar laten koken, want hem weer vast pakken of weg sturen naar de gang geeft hem toch weer die gewenste aandacht.
 
Verder zou ik eens alles opschrijven wat je precies doet per dag met je hond, van het wakker worden tot het slapen gaan.
Kijk eens hoeveel rust de hond totaal krijgt, een hond die moe is raakt overprikkeld en kan weer omzetten in kliergedrag.
Maar ook een hond die te weinig uitdaging krijgt kan kliergedrag vertonen.
Dus daar kan al meer inzicht in verkregen worden.
 
Natuurlijk is je pup de 1e 3 cursussen super bezig dat is de tijd dat de meeste aandacht er nog is voor de baas maar nu komt de moeilijkste periode waarbij duidelijkheid en consequent zijn heel belangrijk is.
 
Maar een lijst samen met de huisgenoten waar iedereen zich aan moet houden wat de opvoeding van de hond betreft.
Dit geeft jullie maar ook de hond veel duidelijkheid.
Denk bv, laten zitten voordat je de deur uitgaat zodat je rustig de riem kan omdoen en de hond niet naar buiten dendert.
Niet steeds ingaan op zijn gedrag om aandacht, bv mijn hond gaat steeds met zijn kop onder je arm om zo te zorgen dat hij geaaid word.
Prima maar niet iedere keer.
Zelfde als het steeds willen spelen met bv een bal hoe vaak gaan we daar niet bewust/onbewust op in niet altijd doen roep hem zelf dan ook eens bij je om te spelen en niet enkel wanneer hij zin heeft.
 
Alles wat nee is blijft nee, vandaag, morgen en gisteren.
Denk bv dat je je hond niet op de bank of op bed wil hebben of niet op bepaalde plekken in huis.
 
Door zo een lijst te maken en je daar aan te houden zul je merken dat er meer duidelijkheid komt voor jullie beide.
  "

 Super antwoord! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als je zelf na een beet de kamer uitloopt, heeft hond zeker ' gewonnen' want hij heeft jou weggestuurd! Uit, wat blijkbaar zíjn kamer is?!
Zou ik zeker niet doen.
De hond een time out geven is geen aandacht, want je moet hem zonder oogcontact en zonder te praten tegen hem hup in een apart vertrek zetten. Gang of zo.
En inderdaad, het stadium van negeren zijn jullie allang voorbij. Je moet ingrijpen., actief.....Dit gedrag niet meer accepteren. "

 Een hond vind het vreselijk alleen te worden gelaten, zelf weglopen en de hond alleen laten is een time out voor de hond. Hij zal dit niet als winnen zien. 

Zelfs zonder praten en kijken geef je de hond aandacht en dat is juist wat je deze hond niet wilt geven als hij bijt.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als je hond het niet erg vind om alleen gelaten te worden en er staat wat op tafel, eten en drinken. Ik geloof dat mijn hond zich niet zou bedenken. 

En heb je geen kans op deze manier een je staat op en je gaat naar de wc dat je hond zich dan niet ook gestraft voelt? 

 

Ik zou ook heel hard Auw schreeuwen/roepen en de hond in de gang of badkamer ofzo zetten en dan er pas weer uithalen als deze rustig is en dan doen alsof er niets is gebeurd. Gewoon verder gaan met tv kijken of wat je deed.

 

Het gedrag zal is eerst veel erger kunnen worden omdat hij natuurlijk gewent is om ander reactie te krijgen. 

 

Als het echt niet lukt... De eigenaar van Brutus in Zwolle is een goede gt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als je hond het niet erg vind om alleen gelaten te worden en er staat wat op tafel, eten en drinken. Ik geloof dat mijn hond zich niet zou bedenken. 
En heb je geen kans op deze manier een je staat op en je gaat naar de wc dat je hond zich dan niet ook gestraft voelt? 
 
Ik zou ook heel hard Auw schreeuwen/roepen en de hond in de gang of badkamer ofzo zetten en dan er pas weer uithalen als deze rustig is en dan doen alsof er niets is gebeurd. Gewoon verder gaan met tv kijken of wat je deed.
 
Het gedrag zal is eerst veel erger kunnen worden omdat hij natuurlijk gewent is om ander reactie te krijgen. 
 
Als het echt niet lukt... De eigenaar van Brutus in Zwolle is een goede gt! "

 Het gaat om deze pup, van 7 maanden, niet om jou hond.

Hij bijt als je langsloopt, auw schreeuwen of roepen verergert zijn gedrag. 

Als je een hond lang in de badkamer laat, of de gang, zal hij de time out niet meer koppelen aan het bijt gedrag. Een time out is maar heel even. Anders maken ze de koppeling niet meer met de rede voor de time out. 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: rijden op been
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^