In beslag genomen honden herdacht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  Zeker als je ook weet dat de test in de opslag gebeurd. Eigenaar uit weg, een hele vreemde omgeving. In de opslag zijn ze al gestrest.
Het is toch gewoon niet eerlijk deze test. Zo verdrietig!  "

 Afgezien van dat wordt het ook nog eens niet meteen gedaan. Vaak zitten ze maanden en sommigen zelfs een aantal jaar in de opslag terwijl er niets met ze gedaan wordt omdat ze "gevaarlijk" zijn. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vind het feit dat er een herdenking/stille tocht gehouden wordt van de zotte. Wat er met die honden gebeurt is verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar een herdenkingsdienst vindt ik echt te ver gaan.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

even vooropgesteld, die vent met zijn dienst, tja...lekker boeiend...

ik vind dat ook nogal ver gaan, helemaal als je nagaat wat zij eigen aandeel in het hele verhaaltje was van begin af aan...

 

maar alsnog, lekker doen! laat de mensen maar zien wat er is gebeurd..had hij dit niet gedaan, hadden lang niet zoveel mensen waarschijnlijk meegekregen hoe minister/justitie hier heeft gehandeld. 

gewoon boekje te buiten! en dat mag wat mij betreft het hele land weten. laat gaus maar goed boos zijn, laat die herdenkingsdiensten maar, misschien wordt het nu eens gehoord...

 

de pitbull achtigen mogen met elk incidentje in het nieuws, dan laat het hele land nu ook maar weten hoe hier deze honden gewoon  onterecht afgemaakt worden

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  http://www.petities24.com/stop_opslag_honden_door_justitie
Ken je deze? Hier mogen geen petities, maar willen jullie over deze nadenken. Het kan al onze honden overkomen. 
Een kind duikt op je hond, deze snapt. Eigenaar doet aangifte, je hond is gevaarlijk en je bent hem kwijt!  "

 Getekend voor alle hondjes die onverdiend de doodstraf krijgen/gekregen hebben.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" even vooropgesteld, die vent met zijn dienst, tja...lekker boeiend...
ik vind dat ook nogal ver gaan, helemaal als je nagaat wat zij eigen aandeel in het hele verhaaltje was van begin af aan...
 
maar alsnog, lekker doen! laat de mensen maar zien wat er is gebeurd..had hij dit niet gedaan, hadden lang niet zoveel mensen waarschijnlijk meegekregen hoe minister/justitie hier heeft gehandeld. 
gewoon boekje te buiten! en dat mag wat mij betreft het hele land weten. laat gaus maar goed boos zijn, laat die herdenkingsdiensten maar, misschien wordt het nu eens gehoord...
 
de pitbull achtigen mogen met elk incidentje in het nieuws, dan laat het hele land nu ook maar weten hoe hier deze honden gewoon  onterecht afgemaakt worden "

 

Eens met Jeroen. Daarom postte ik het ook. Die herdenkingsdienst vind ik een beetje onkies, maar dat er een regel was "eerst testen, kijken of het trainbaar is, dan beslissen" wist ik niet en leek me zinvol te delen. Dat die regel met voeten getreden is, is al helemaal fout, hoe erg het incident ook was.

honden page profiel DeesDees 3 doggies

honden foto van Dees

" Wel of niet inslapen blijft lastig, daar kan ik me ook niet over uiten omdat ik daar geen verstand van heb.

Maar die martin gaus heeft het bij mij nu echt goed verpest... Wat een knuppel:( met zijn vrouw samen meelopen in de stille tocht... hoe zou dit alles zijn voor de baasjes vande lab? Die hun hond verscheurd hebben zien worden?? Je kunt je standpunt als martin gaus zijnde toch ook op een wat respectvollere manier duidelijk maken denk ik dan... "

 
Bericht van de eigenaar van de Labrador:

" Een Waardig Afscheid !!!!!
Ik zal je vertellen hoe ons afscheid was van onze Fajah !!
Maandag morgen 15 dec 2014 Half 12 mijn telefoon ging het was mijn vrouw die in paniek belde dat Fajah verscheurd wordt door 6 honden. Ben in de auto gesprongen en snel naar Katwijk gereden. Toen ik op het parkeerterrein van de duinen aan kwam zag ik daar veel politie ik snelde de duinen in en trof daar mijn vrouw en dochter die totaal overstuur/ in shock zijn. Ik wilde Fajah zien maar de politie raden mij dat af. Toch wilde ik haar nog 1 keer zien. Ik ging samen met een agent kijken en trof daar Fajah aan. Zij was niet meer herkenbaar haar borst was verscheurd de ingewanden lagen er uit der kop was totaal verminkt haar rug daar zat geen huid meer op der achterpoten waren afgekloven en zat nog eens verwikkeld door prikkeldraad ja mensen PRIKKELDRAAD!!! Ze is zo'n 30 meter meegesleurd door de afrastering mee het weiland in waar koeien liepen die overigens ook aangevallen werden door de 6 honden en daar zaten Danger en Hope ook bij!! Zo zag ons afscheid van Fajah er uit !!!! Wij zijn niet voor het afmaken van dieren, maar zeg nou zelf wie wil zo'n hond/ honden nou in huis hebben met zo'n verleden. Helaas zijn deze honden de dupe geworden door het gedrag van de baasjes. "

Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zo boos zijn. Die laatste zin zegt alles.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Inderdaad wat een nachtmerrie, arme hond. Ik zou ook woedend zijn op die eigenaren.

Hopelijk is in die dienst ook Faya herdacht, alle honden waren slachtoffer hier.

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Bericht van de eigenaar van de Labrador: " Een Waardig Afscheid !!!!! Ik zal je vertellen hoe ons afscheid was van onze Fajah !! Maandag morgen 15 dec 2014 Half 12 mijn telefoon ging het was mijn vrouw die in paniek belde dat Fajah verscheurd wordt door 6 honden. Ben in de auto gesprongen en snel naar Katwijk gereden. Toen ik op het parkeerterrein van de duinen aan kwam zag ik daar veel politie ik snelde de duinen in en trof daar mijn vrouw en dochter die totaal overstuur/ in shock zijn. Ik wilde Fajah zien maar de politie raden mij dat af. Toch wilde ik haar nog 1 keer zien. Ik ging samen met een agent kijken en trof daar Fajah aan. Zij was niet meer herkenbaar haar borst was verscheurd de ingewanden lagen er uit der kop was totaal verminkt haar rug daar zat geen huid meer op der achterpoten waren afgekloven en zat nog eens verwikkeld door prikkeldraad ja mensen PRIKKELDRAAD!!! Ze is zo'n 30 meter meegesleurd door de afrastering mee het weiland in waar koeien liepen die overigens ook aangevallen werden door de 6 honden en daar zaten Danger en Hope ook bij!! Zo zag ons afscheid van Fajah er uit !!!! Wij zijn niet voor het afmaken van dieren, maar zeg nou zelf wie wil zo'n hond/ honden nou in huis hebben met zo'n verleden. Helaas zijn deze honden de dupe geworden door het gedrag van de baasjes. " Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zo boos zijn. Die laatste zin zegt alles. "

 he bah, daar word ik helemaal naar van :( dat verhaal van die man.. 

 

Eerlijk, nee, ik zou niet lekker met mijn hond over straat lopen als een van die honden die dat gedaan heeft naast me zou wonen. Verantwoorde baas of niet 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

"  Zeker als je ook weet dat de test in de opslag gebeurd. Eigenaar uit weg, een hele vreemde omgeving. In de opslag zijn ze al gestrest.

Het is toch gewoon niet eerlijk deze test. Zo verdrietig!  "

 



Ik denk wel dat er een zware test als deze nodig is. Het gaat wel om honden die al een incident hebben veroorzaakt.

Luna is getest op een soortgelijke manier (therapiehond testen) en hoe zwaar het ook is, het is soms nou eenmaal nodig.. Je moet gewoon situaties zo onprettig mogelijk maken om zeker te zijn van gedrag...

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 3 doggies

honden foto van Marion&Morris

" Ik vind het eerlijk gezegd een beetje overdreven en respectloos naar de eigenaren van de labrador. 
Want wat ik had begrepen had deze eigenaar al een aanlijngebod voor deze honden en nog heeft hij ze los lopen, met een verscheurde labrador tot gevolg.
Ik ben zeker een voorstander van het geven van een tweede kans aan honden na een bijtincident. Maar het is hierbij wel afhankelijk van het incident en wat er precies gebeurd is.
Deze honden moesten verplicht altijd aangelijnd, dus dat betekent dat er als eens iets is voorgevallen. Deze honden hebben dus een tweede kans gehad. Dat de baas er niet verantwoordelijk mee om is gegaan, is zijn eigen schuld. Nu moet hij niet het slachtoffer gaan uithangen.
En eerlijk is eerlijk, ik zou zo'n hond niet hier in de buurt willen. Dan geef ze maar een spuitje(sorry hp) "

 Heb niet alle reacties doorgelezen maar hoe zo hebben die honden een tweede kans gekregen?? Die baas heeft een tweede kans gekregen ze te houden maar die honden niet. Zij kiezen er niet voor aangelijnd te worden.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ook de reactie van baasje van Faja, erg begrijpelijk hoor, zeker...

ik wil niets afdoen aan wat hun hebben meegemaakt, zeker niet! 

had niet mogen gebeuren, en deze ellende vergeet je nooit meer...

 

maar dat staat wel even los ,van de 2 honden die hier op veel te vroeg doorgedrukt initiatief zijn vermoord....dat kan en mag gewoon niet...kun je toch niet goedpraten? 

 

en het verhaaltje fajah, staat hier dan even buiten...althans, in mijn beleving...dat was ook schandalig! 

maar dit wijzen van eigenaren en hun voor en tegenstanders schiet niet op, althans in dit verhaal niet. 2 dingen los van elkaar...

 

overigens sluit die man nog af met; wie zou deze honden nog willen? een kans willen geven? 

genoeg denk ik! want wat was het feitelijk? een staffordachtige die aan het knokken is gegaan...menig mens in het wereldje kijkt daar niet van op, het is gewoon een verhaaltje verantwoording. dan kan zo'n hond zeker nog een happy home krijgen, ergens...

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Getekend!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Ik denk wel dat er een zware test als deze nodig is. Het gaat wel om honden die al een incident hebben veroorzaakt.

 Denk het niet. Mijn hond zal niet slagen, mijn gewone huishond.

Bovendien, niet alle honden hebben een incident op hun geweten, een hond die tegen iemand opsprong, omdat die een vroodje in zn hand had werd als agressief bestempeld, is in beslaggenomen! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Afgezien van dat wordt het ook nog eens niet meteen gedaan. Vaak zitten ze maanden en sommigen zelfs een aantal jaar in de opslag terwijl er niets met ze gedaan wordt omdat ze "gevaarlijk" zijn.  "

 Precies! Bij sommige gaat ook niemand hun hok in! Eenzame opsluiting, daar kan niemand tegen, daar alleen al wordt je gek van! 

Die arme honden!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Getekend voor alle hondjes die onverdiend de doodstraf krijgen/gekregen hebben. "

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Bericht van de eigenaar van de Labrador: " Een Waardig Afscheid !!!!! Ik zal je vertellen hoe ons afscheid was van onze Fajah !! Maandag morgen 15 dec 2014 Half 12 mijn telefoon ging het was mijn vrouw die in paniek belde dat Fajah verscheurd wordt door 6 honden. Ben in de auto gesprongen en snel naar Katwijk gereden. Toen ik op het parkeerterrein van de duinen aan kwam zag ik daar veel politie ik snelde de duinen in en trof daar mijn vrouw en dochter die totaal overstuur/ in shock zijn. Ik wilde Fajah zien maar de politie raden mij dat af. Toch wilde ik haar nog 1 keer zien. Ik ging samen met een agent kijken en trof daar Fajah aan. Zij was niet meer herkenbaar haar borst was verscheurd de ingewanden lagen er uit der kop was totaal verminkt haar rug daar zat geen huid meer op der achterpoten waren afgekloven en zat nog eens verwikkeld door prikkeldraad ja mensen PRIKKELDRAAD!!! Ze is zo'n 30 meter meegesleurd door de afrastering mee het weiland in waar koeien liepen die overigens ook aangevallen werden door de 6 honden en daar zaten Danger en Hope ook bij!! Zo zag ons afscheid van Fajah er uit !!!! Wij zijn niet voor het afmaken van dieren, maar zeg nou zelf wie wil zo'n hond/ honden nou in huis hebben met zo'n verleden. Helaas zijn deze honden de dupe geworden door het gedrag van de baasjes. " Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zo boos zijn. Die laatste zin zegt alles. "

 Die honden waren op een vreselijke manier te geer gegaan. Met pistool schoten heeft de politie ze uiteindelijk kunnen verjagen. Ze gingen daarna de koeien achterna. Die gingen als een gek loeien. Dat hoorde vrienden van mij. 

De eigenaresse van de roedel, stond erbij en keek erna, niets gedaan. 

Dit raak je je leven niet meer kwijt. Die arme hond, die arme eigenaren. Een kleuter van 2! 

Mijn vrienden die daar dagelijks komen, hebben angst. Op de manege hebben ze net een pup, van de eigenaar, die heeft nog een hond. Mensen die rijden nemen hun honden mee. 

Die hele buurt daar heeft angst, nu de eigenaar er weer 4 heeft.

Het licht niet aan het ras, maar als zo iets gebeurd bij een eigenaar, dan kan je die toch niet meer vertrouwen.

 

Eigenlijk had de media meer aandacht mogen besteden aan deze kant van het verhaal, denk na voor je een hond koopt, denk na als je je hond loslaat! 

 

Hoe moet het nu met dat kleutertje van 2, de eigenaren? 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Die honden waren op een vreselijke manier te geer gegaan. Met pistool schoten heeft de politie ze uiteindelijk kunnen verjagen. Ze gingen daarna de koeien achterna. Die gingen als een gek loeien. Dat hoorde vrienden van mij. 
De eigenaresse van de roedel, stond erbij en keek erna, niets gedaan. 
Dit raak je je leven niet meer kwijt. Die arme hond, die arme eigenaren. Een kleuter van 2! 
Mijn vrienden die daar dagelijks komen, hebben angst. Op de manege hebben ze net een pup, van de eigenaar, die heeft nog een hond. Mensen die rijden nemen hun honden mee. 
Die hele buurt daar heeft angst, nu de eigenaar er weer 4 heeft.
Het licht niet aan het ras, maar als zo iets gebeurd bij een eigenaar, dan kan je die toch niet meer vertrouwen.
 
Eigenlijk had de media meer aandacht mogen besteden aan deze kant van het verhaal, denk na voor je een hond koopt, denk na als je je hond loslaat! 
 
Hoe moet het nu met dat kleutertje van 2, de eigenaren? 
  "

Sorry hoor, maar het ligt wel aan het ras. Deze honden zijn in het verleden gefokt om te vechten en vooral ook om te moorden. Dus ja het zit in dit ras. Nadeel is ook dat het een mode hond aan het worden is. Het moet maar groter, mooier en stoerder. Er zijn vaak bepaalde types die deze hondjes als stoer naast zich willen. Niets mis mee maar idd handel naar het ras dat je hebt! Ik word ondertussen steeds banger voor dit ras, het worden er steeds meer en je hoort ook steeds meer dat ze andere honden vermoorden.

 

Ik heb zelf ook in het asiel gewerkt toen er een verbod was op de pitbull in nederland. Ik heb ook echt wel gejankt en gevloekt dat lieve honden ingeslapen moesten worden. Maar is dat de fout van de hond? Nee tijdens het verbod was het echt mogelijk om aan een stafford te komen, maar dan moest je een stamboomhond kopen. Dat is duur en dan smokkel je maar. Nu is het verbod opgeheven en nu schieten deze honden als paddestoelen uit de grond. En ik ben er van overtuigd dat heel veel eigenaren niet verandwoord met deze honden om weet te gaan. En toch willen dat hun hondje, hun schatje los kan en leuk kan spelen met andere hondjes.

 

Dit heeft echt niets met de testen te maken want die testen vind ik ook erg slecht!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

De enige echte schuldigen in mijn ogen zijn de eigenaren van de staffordachtigen. Naar horen zeggen had zeker 1 van de honden een aanlijnplicht en volgens mij ook muilkorfplicht, maar alles liep los, volgens krantenartikelen hadden zelfs alle honden die ze bij hadden een aanlijnplicht gekregen. Sowieso vind ik het nogal wat om met 1 persoon op pad te gaan met 6 honden van een dergelijk kaliber, waarvan er zeker 1 al eerder een incident had veroorzaakt (vandaar het aanlijngebod).

Daarnaast heb ik vernomen dat de Noordduinen te katwijk ook nog eens een erg populaire uitlaatplek is. In dat geval zou ik zoiets zeker met zo'n groep van een bepaald ras vermijden. En ja, 1 van mijn honden is ook geen lieverdje naar andere honden. Die zit daarom 99 procent van de tijd aan de lijn en los alleen op een omheind veld bij onze hondenschool of op een zeer afgelegen plek die enorm overzichtelijk is en dan met een lange lijn er achteraan en met slechts een bepaalde afstand buiten ons bereik.. en zodra ik ook maar denk ik de verte iets te zien roep ik haar gelijk terug. Nee, mijn hond heeft geen aanlijnplicht, geen muilkorfplicht en zelfs nog nooit een hond echt aangevallen, maar ik ga het risico niet nemen.

Ten 3e bleek labrador Fayah ook nog eens aangelijnd te zitten. Het eerste wat ik mijn hoofd komt als ik onze Misia ergens los heb lopen en ik zie een aangelijnde hond, is terugroepen, wat ze vervolgens ook keurig doet.

Vervolgens zijn er daarnaast dus ook grove fouten gemaakt, doordat de honden al zijn ingeslapen terwijl er niet eens gekeken werd naar wat Gaus te vermelden had. Deze honden bleken namelijk na training bij Gaus nog perfect plaatsbaar bij de juiste baasjes.

En die herdenkingsdienst.. Tsja, ik snap dat ook de eigenaren van Angel en Hope hun honden enorm missen en het is belachelijk dat deze honden zijn ingeslapen. Maar ik snap ook dat het heel dubbel moet voelen voor de eigenaren van de Labrador. Bovendien hoor ik van vele mensen dat er weinig sympathie getoond werd vanuit de eigenaren van de stafford-achtigen en dat deze mensen een verbod hebben gekregen op het houden van honden, maar daar middels verhuizingen etc. aan proberen te ontkomen. Beetje vreemd.

Al met al een hele lastige kwestie, met veel slachtoffers, de stafford(achtigen), Fajah de labrador en zeker ook de baasjes van Fajah.. Het moet verschrikkelijk zijn om zoiets te zien gebeuren met je hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

In principe een goed initiatief van Gaus... Ik denk dat er bij veel honden GOED gekeken moet worden naar de reden waarom zo'n dergelijk voorval gebeurd is. (B.v. hond beet maar bleek al tijden te worden getreiterd door een kind). IPV klakkeloos een hond te laten inslapen, een hond is geen wegwerp ding waarbij je zo weer de volgende kunt laten opdraven..

Maar dit een doodgebeten labrador? Ik heb daar een hele vieze smaak van in  m'n mond... Een labrador is een grote, sterke hond. Probeer er maar eens ééntje tegen te houden. Zo'n hond wordt ECHT niet zomaar even doodgebeten zodat hij vrijwel ter plekke overlijdt. Ter plekke he? Ik moet er niet aan denken wat voor bloedbad dat geweest moest zijn. 

Wat ik vind is dat deze eigenaren echt FLINK gestraft moeten worden. Een herdenking?! Dat is de omgekeerde wereld! Geen honden meer voor hen! Welke maf gaat er nou met een complete LOSSE roedel met hond-agressieve honden lopen. Roedels versterken elkaar ENORM. En dat is waar dit fout is gegaan... een kind en moeder hebben het moeten toezien.. hoe kun allerliefste grootste knuffelbeer bloederig werd verscheurd, schreeuwde om hulp en vocht voor z'n leven. In elkaar zakte en stierf... Die scene krijg je nooit maar dan ook nooit meer van je netvlies af. De eigenaar van deze honden moet zich KAPOT schamen. Je moet ten alle tijden verantwoordelijkheid nemen en KUNNEN nemen voor de acties van je honden. Je moet kunnen ingrijpen.. als jij als een halve zool achter 6 agressieve-loslopende honden aan moet dan snap je wel waar dat mis is gegaan. 

Al die honden moeten herplaatst worden. Afpakken en wel vandaag nog. De ingeslapen honden hadden vast kunnen functioneren bij mensen met verstand zoals vele hier (Mick b.v) maar niet bij hen. Dus die eigenaren moeten niet zeiken want ze hebben zelf het doodvonnis van hun honden getekend. En zoals ALTIJD zijn de honden hier het slachtoffer...

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Bericht van de eigenaar van de Labrador: " Een Waardig Afscheid !!!!! Ik zal je vertellen hoe ons afscheid was van onze Fajah !! Maandag morgen 15 dec 2014 Half 12 mijn telefoon ging het was mijn vrouw die in paniek belde dat Fajah verscheurd wordt door 6 honden. Ben in de auto gesprongen en snel naar Katwijk gereden. Toen ik op het parkeerterrein van de duinen aan kwam zag ik daar veel politie ik snelde de duinen in en trof daar mijn vrouw en dochter die totaal overstuur/ in shock zijn. Ik wilde Fajah zien maar de politie raden mij dat af. Toch wilde ik haar nog 1 keer zien. Ik ging samen met een agent kijken en trof daar Fajah aan. Zij was niet meer herkenbaar haar borst was verscheurd de ingewanden lagen er uit der kop was totaal verminkt haar rug daar zat geen huid meer op der achterpoten waren afgekloven en zat nog eens verwikkeld door prikkeldraad ja mensen PRIKKELDRAAD!!! Ze is zo'n 30 meter meegesleurd door de afrastering mee het weiland in waar koeien liepen die overigens ook aangevallen werden door de 6 honden en daar zaten Danger en Hope ook bij!! Zo zag ons afscheid van Fajah er uit !!!! Wij zijn niet voor het afmaken van dieren, maar zeg nou zelf wie wil zo'n hond/ honden nou in huis hebben met zo'n verleden. Helaas zijn deze honden de dupe geworden door het gedrag van de baasjes. " Ik kan me heel goed voorstellen dat ze zo boos zijn. Die laatste zin zegt alles. "

 Dat bedoel ik dus... wat hier beschreven is. Serieus... ik heb er gewoon echt geen woorden voor. Ik krijg er tranen van in m'n ogen.... En ik zou zoo kwaad zijn... als baasje van de labrador. En dan hoor je nu ineens over een herdenking?! De haren in m'n nek staan overeind hier. Als dit Obi zou zijn overkomen... ik zou in ALLE staten zijn.  Waarom gebeuren er in Nederland de laatste jaren zoveel dingen die compleet het tegenovergestelde zijn van wat HAD moeten gebeuren. En dat is namelijk een herdenking en steunbetuiging voor de mensen van de labrador. Wat een nachtmerrie moet dit zijn voor die mensen. En je hebt NIETS kunnen doen.. Als je zoiets overkomen is... dan WIL je toch gewoon een mes of iets meenemen om die andere honden neer te steken om je hond te redden in het vervolg? Als je ooit nog een hond durft te nemen als huisdier. Nouja ik vraag me in ieder geval nu af wat ik dan zou doen. Kijk dat een chihuahua kwetsbaar is dat snapt iedereen maar een grote hond die er ZO aan toe is als hier beschreven. Dat is gewoon *$#%(@* Hier lopen soms ook mensen met teveel (gevaarlijke) honden. En ja SOMS lopen die honden los en moet Obi de longen uit z'n lijf rennen om niet gebeten te worden. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" In principe een goed initiatief van Gaus... Ik denk dat er bij veel honden GOED gekeken moet worden naar de reden waarom zo'n dergelijk voorval gebeurd is. (B.v. hond beet maar bleek al tijden te worden getreiterd door een kind). IPV klakkeloos een hond te laten inslapen, een hond is geen wegwerp ding waarbij je zo weer de volgende kunt laten opdraven..
Maar dit een doodgebeten labrador? Ik heb daar een hele vieze smaak van in  m'n mond... Een labrador is een grote, sterke hond. Probeer er maar eens ééntje tegen te houden. Zo'n hond wordt ECHT niet zomaar even doodgebeten zodat hij vrijwel ter plekke overlijdt. Ter plekke he? Ik moet er niet aan denken wat voor bloedbad dat geweest moest zijn. 
Wat ik vind is dat deze eigenaren echt FLINK gestraft moeten worden. Een herdenking?! Dat is de omgekeerde wereld! Geen honden meer voor hen! Welke maf gaat er nou met een complete LOSSE roedel met hond-agressieve honden lopen. Roedels versterken elkaar ENORM. En dat is waar dit fout is gegaan... een kind en moeder hebben het moeten toezien.. hoe kun allerliefste grootste knuffelbeer bloederig werd verscheurd, schreeuwde om hulp en vocht voor z'n leven. In elkaar zakte en stierf... Die scene krijg je nooit maar dan ook nooit meer van je netvlies af. De eigenaar van deze honden moet zich KAPOT schamen. Je moet ten alle tijden verantwoordelijkheid nemen en KUNNEN nemen voor de acties van je honden. Je moet kunnen ingrijpen.. als jij als een halve zool achter 6 agressieve-loslopende honden aan moet dan snap je wel waar dat mis is gegaan. 
Al die honden moeten herplaatst worden. Afpakken en wel vandaag nog. De ingeslapen honden hadden vast kunnen functioneren bij mensen met verstand zoals vele hier (Mick b.v) maar niet bij hen. Dus die eigenaren moeten niet zeiken want ze hebben zelf het doodvonnis van hun honden getekend. En zoals ALTIJD zijn de honden hier het slachtoffer...
 
  "

 Helemaal mee eens!!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik kan me ook heel kwaad maken over een herdenking voor de afgemaakte honden.  De honden zelf kunnen er niks aan doen, maar de eigenaren die zouden zich kapot moeten schamen. Die zouden nooit meer een hond/huisdier mogen hebben. En dan een herdenking/stille tocht. Het is de omgekeerde wereld.

Als er een hond een herdenking verdient is het Fajah. Vreselijk wat die mensen hebben moeten doormaken. 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

En even over gaus: blijf zelf goed kijken, hij is erg slim. Laat in zijn shownieuws intervieuw beelden zien van de honden. Hier zie je een gezin, met kindje. Kindje geeft commando's en hond is heel vrolijk. Later blijkt dit de vrouw te zijn met vriend en kind. Dus de bekendste personen voor de hond.... Niet zo gek dat de honden dan vriendelijk en vrolijk zijn...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Sorry hoor, maar het ligt wel aan het ras. Deze honden zijn in het verleden gefokt om te vechten en vooral ook om te moorden. Dus ja het zit in dit ras. Nadeel is ook dat het een mode hond aan het worden is. Het moet maar groter, mooier en stoerder. Er zijn vaak bepaalde types die deze hondjes als stoer naast zich willen. Niets mis mee maar idd handel naar het ras dat je hebt! Ik word ondertussen steeds banger voor dit ras, het worden er steeds meer en je hoort ook steeds meer dat ze andere honden vermoorden.
 
Ik heb zelf ook in het asiel gewerkt toen er een verbod was op de pitbull in nederland. Ik heb ook echt wel gejankt en gevloekt dat lieve honden ingeslapen moesten worden. Maar is dat de fout van de hond? Nee tijdens het verbod was het echt mogelijk om aan een stafford te komen, maar dan moest je een stamboomhond kopen. Dat is duur en dan smokkel je maar. Nu is het verbod opgeheven en nu schieten deze honden als paddestoelen uit de grond. En ik ben er van overtuigd dat heel veel eigenaren niet verandwoord met deze honden om weet te gaan. En toch willen dat hun hondje, hun schatje los kan en leuk kan spelen met andere hondjes.
 
Dit heeft echt niets met de testen te maken want die testen vind ik ook erg slecht! "

 Absoluut niet. Ze hebben dna onderzocht van afgemaakte in beslag genomen pitbulls in Amerika. De meeste van hun hadden totaal geen stafford of pitbull bloed in zich! Helemaal niet. 

Er zijn heel veel look alikes. Die gevaarlijke pitbulls, kunnen dus net zo goed look a likes zijn. Pas na dna test weet je zeker met wat voor ras je te maken hebt.

 

Het zijn vooroordelen die we hebben.

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 3 doggies

honden foto van Marion&Morris

" http://www.pickthepit.com
 http://pitbullu.weebly.com/what-does-a-pit-bull-look-like.html
 http://www.nationalcanineresearchcouncil.com/uploaded_files/tinymce/Pit%20Bull%20ID%20Poster.pdf
  "

 Test gedaan en had m direct na 3 seconden goed  trots op mezelf hihi. 

 

Persoonlijk vind ik pitbull mooier dan Stafford. Maar das ieder z'n eigen natuurlijk. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik vind dit wederom weer een lastige en ik denk dat ik wel wat mensen tegen het been kan gaan stoten. Ik hoop dat men mijn kant ook kan snappen, waarom ik op een bepaalde manier denk.

Als ik mijn honden op deze manier afgemaakt zie worden door andere honden dan heb ik er echt geen moeite mee dat ze deze honden afmaken. Ik weet dat dit heel hard klinkt, maar mijn hond is dood, en die andere mogen vrolijk verder leven? Met een kans dat het nog een keer gebeurd als er ook maar 1 inschattingsfout gemaakt word door een nieuwe baas. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wat deze honden hebben gedaan is niet zomaar een keer bijten. Ze hebben de lab letterlijk verscheurd. Sorry, maar in mijn ogen moet je dan uit de samenleving. Ik vind het erg triest voor de honden die afgemaakt zijn, en ook ik leg de schuld bij de baasjes neer. Maar deze honden verder laten leven....
Daarbuiten (dit is al eerder vermeld in het topic geloof ik) vind ik het ook niet eens zo erg. Laat dit een voorbeeld zijn voor andere eigenaren met "vechthonden". Laat ze het maar op de harde manier duidelijk maken wat er met je hond kan gebeuren als je hem onverantwoord los laat. Misschien dat mensen dan wel 2x na denken voordat ze risico volle situaties gaan creëren. Dat ze hun hond bij zich houden zodat het leed een stuk minder word. Dat de dreiging dat de baasjes hun geliefde vriend kwijt raken ook reel word. En daarom beter na gaan denken.
En een herdenkingsdienst houden, bewijst maar weer dat die eigenaren echt totaal geen benul hebben van wat er gebeurd is. Ik vind het ontzettend onrespectvol, ze hadden het makkelijk kunnen voorkomen en nu proberen om zielig te doen. 

Ik heb niks tegen de honden, Thalia haar beste vriend is een stafford. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat er hier 1 rondloopt waarvan ik denk dat het een tijdbom is. Mijn honden komen bij die staff niet meer los. 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

V

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" V "

 Ctrl + v ?

 

 

pagina 2 van 8 123 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Kamperen met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^