Wekker of piepen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ferry (Gast)

Dag,  Even een vraag wat we het beste kunnen doen. Onze pup van 11 weken zit 's nachts in de bench. Nu wordt ze elke ochtend om 5.30 uur wakker en gaat ze piepen (omdat ze moet plassen neem ik aan). Dan gaan we eruit om haar naar buiten te laten maar daarna wil ze niet meer slapen, misschien omdat ze door het piepen te wakker is? Is het in dit geval misschien handiger om de wekker 's nachts te zetten, haar dan even naar buiten te doen en daarna weer terug in de bench in de hoop dat ze dan wat langer zal slapen? 

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Je kunt ook een kong met iets lekkers in de bench kunnen geven, zijn ze ook altijd nog wel even een tijdje zoet. O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Nee dat zou ik niet doen. Ze piept omdat ze al wakker is en niet andersom. Ze zal hooguit nog 'wakkerder' worden als je haar heel lang piepen laat. Hartstikke mooi en goed voor je pup dat ze echte nachtrust geniet. Ik zou die niet gaan verstoren nu, die slaap is veel te belangrijk. Daarnaast is de kans groot dat als je nu op het slaappatroon ingrijpt, je pup 's nachts ook niet (gelijk) meer slapen wil of kan en dan ben je nog verder van huis, dan wordt het een gebroken nacht voor iedereen die ook op het verloop van de dag invloed kan hebben. Is het goed donker id ruimte waar ze slaapt? Dat kan vaak veel verschil maken.

Zorg dat je niet te veel extra aandacht schenkt als je haar voor een plas de bench uithaalt. Alles rustig en beheerst, geen feestje. Je zou idd. zoals Femke oppert een gevulde kong kunnen proberen. Of evt. het avond programma aanpassen en de laatste keer uitlaten daarmee ook naar wat later verschuiven. 

 

Ferry (Gast)

Het maakt niet uit hoalaat ik 's avonds met haar ga lopen. Ze lijkt wel een interne wekker te hebben. Elke dag om half zes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ging er wel uit snachts, even plassen en daarna slapen, het is dan toch nog donker om die tijd, half zes is het al licht en is je hond uitgeslapen, ! 

Volgende forumvraag: Piepen als we thuis zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^