Xabi, de dondersteen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Xabi, de hond die als pup zijnde uitstekend los kon lopen. Wat bijna elke jonge hond kan.

Sinds een paar maanden is dit helaas niet meer mogelijk, hij rent alle kanten op behalve de mijne. Ik rij stad en land door om maar een stukje omheind gebied te vinden waar hij los kan.

Net zoals laatst. Ik was aan de wandel, en vond eindelijk een geschikt plekje om hem los te laten. Na driedubbele check klikte ik zijn riem los. Het viel me eigenlijk nog wel mee! Hij kwam zelfs naar me toe toen ik hem riep!

Dit moest uitgeraard gedeeld worden met vriendlief. Ik pakte mijn mobiel uit de tas om dit bijzondere tafereel op film vast te leggen, hij zal me vast nooit geloven. Net dat ik begonnen ben met filmen en roepen als een halve gare, zie ik dat zijn lichaamshouding veranderd. Oh nee he, maarja hij kan toch niet weg het is tenslotte omheind. Op het moment dat ik dit zeg, vliegt Xabi over de omheining heen. Ik zeg het je, hij vloog eroverheen. Ik hoor een hoop gekakel en allemaal veren door de lucht vliegen. Ik heb lopen schreeuwen dat hij terug moest komen, arme kipjes. Ik zie overal kippen met Xabi erachteraan rennend. Ik probeer over de omheining heen te springen, en val met mijn kleren in de blubber. Vallend en rennend tegelijk (ja het kan tegenwoordig) probeer ik xabi te grijpen.

Ik heb hem. Hij heeft de veren tussen zijn tuig zitten. Gelijk gecontroleerd of er schade is aangericht. Gelukkig niks, dat zou ik heel erg hebben gevonden. Nu eerst ons beide over het hek helpen, nu kon meneer er opeens niet meer overheen springen.

Zucht, volgende keer niet meer los, ook niet in omheind gebied

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Sorry, maar ik moet erg om je verhaal lachen! Wat zal dat eruit hebben gezien haha. 
Wel balen hoor, het is natuurlijk niet leuk. Xabi heeft wel zijn springkunsten laten zien haha. 
Gelukkig is er geen schade aangericht en waren alle kippen nog heel.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ja had ook naar gelijk mijn excuses aangeboden aan de boer. Xabi lijkt soms net een rat ofzo, hij komt overal tussen door of over heen haha

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ha Ha, ja als ze willen kunnen ze heel hoog springen.

Black zag laatst een konijn en nam een enorme sprong over een hoge haag heen om erbij te komen, volgens mij wel bijna anderhalve meter hoog.

 

Maar het is jammer dat je zo moet zoeken naar een plek waar hij nog los kan lopen.

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Volgens mij is Xabi een podenco

 

Ik moest ook erg lachen om het verhaal. Gelukkig is het goed afgelopen!  En ja helaas, los is nu zo goed als onmogelijk geworden... jammer want het is heerlijk om van een blije rond rennende hond te kunnen genieten. 

 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ongelooflijk he, als ze zelf maar willen. Dan kunnen ze echt veel! Ja hier in de buurt is vrij weinig

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Oei..., herkenbaar..., maar gelukkig goed afgelopen op wat modderkleren van de baas na..., + een stel grijze haren en een hartslag van 200  

Wij liepen laatst op een omheinde dijk toen ze aan de andere kant van de aangrenzende sloot, besloten de schapen te gaan voeren.

Een herrie dat die beesten dan maken...., gelukkig liep Aysa net naast me en kon ik haar in een oogwenk bij haar tuig pakken...., anders ben ik bang dat ze inderdaad ook zo in het weiland had gestaan.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

Volgens mij is Xabi een podenco


 


Ik moest ook erg lachen om het
verhaal. Gelukkig is het goed afgelopen!  En ja helaas, los is nu zo goed als onmogelijk geworden... jammer want het is heerlijk om
van een blije rond rennende hond te kunnen genieten. 


 

"


Ja vind het ook erg jammer! Los geniet hij altijd nét iets meer

Volgende forumvraag: Even voorstellen..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^