Hoe leer je een pupje dat af?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirstenKirsten

Heey iedereen, We krijgen binnenkort ons eerste pupje spannend hé. 

Maar we zijn aan het bouwen, en we gaan binnen 2 weekjes verhuizen.

we hebben in zetel op maat laten maken, met echt leer.

We zouden niet graag willen dat ons lieve pupje haar tandjes erin zet of in kretst.

Hoe zouden wij dat eigenlijk kunnen afleren? :) 

 

danku voor jullie help 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je pup het huis in komt, blijf je erbij, en laat je je hond niet alleen in de woonkamer, geef een ruimte wat pupproef is als je er niet bent.

 

en een pup zal alles moeten leren, ook het niet slopen van je spullen, nogmaals niet alleen laten bij je nieuwe mooie bank, blijf er bij als die in de woonkamer is...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bedenk al vast waar je pup wel mag, en oefen dat. Als ie een eigen plek heeft is de noodzaak om in de zetel te gaan hangen minder groot. Dan hoef je niks af te leren. Hoe meer aandacht je aan de zetel geeft, hoe interessanter die wordt. 

Zorg voor voldoende alternatieven waar wel op gekauwd mag worden. Speeltjes, botjes etc.

Succes en plezier! Wat voor ras is t?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

In de pupfase, wanneer je erbij bent, gaat het in de regel heel goed. Zeker als je de tips van mijn voorgangers toepast.

Maar, pas op, het zal niet de eerste hond zijn die in de puberteit op slooptocht gaat. In de puberteit verleggen ze grenzen en hebben ze meer uitdaging nodig, ze gaan, net als mensen, opnieuw op zoek waar ze staan in het huishouden.

Je gaat een hele leuke tijd tegemoet met vallen en opstaan. Het zal op tijden heel zwaar lijken, zindelijkheid, slapen, spelen, slapen, nog meer slapen en dan .... puberteit, de tijd vliegt voorbij. Maar dat alles gaat voorbij, dan komen er nieuwe fases, waar je ook soms van baalt, maar ik kijk ook nu terug met een glimlach na die puppyfase en puberfase en herinner me vooral de leuke dingen Behalve bij de puberfase heeft mij dit stoelen, schoenen etc. gekost..... Vandaar de waarschuwing. Nu had de onze een heftige puberteit, hij ging zelfs op de grond liggen, slapen, bij de cursus en wilde niet meer meedoen. Daar sta je dan met je goede gedrag. Maar zelfs daar lachen we nu om.

Dus heel veel plezier en succes met dit nieuwe avontuur

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Persoonlijk zou ik hoe mooi de bank ook is en hoe trots ik er ook op zijn mocht, er toch een plaid/deken of wat dan ook overheen leggen ter bescherming. Al leer je de pup van het begin af aan dat hij niet op de bank mag, geheel voorkomen dat hij vragend met zijn voorpoten tegen de bank aan staat zal vrijwel onmogelijk zijn en krasjes zijn dan snel gemaakt helaas. 

 

Dus behalve je pup spelenderwijs bekend maken met je huisregels ook gelijk beginnen met verzorgingsrituelen en zorgen dat de nagels netjes kort blijven. (Kan ook alweer wat krasjes schelen)

 

Verder vooral heel veel genieten van de ontdekkingsreis van je pup en elkaar!

Volgende forumvraag: Boxer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^